X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję. Ja na szczęście jeszcze nie miałam wkurwki na swojego gina. Ale lubię właśnie jak jest konkretna i nie owija w bawełnę, bo nie lubię takiego sztucznego udawania, czy pieszczenia się nad problemem. Jest, to trzeba go zwyczajnie rozwiązać i tyle.

A lekarze jak to lekarze, też zdarza im się gorszy dzień, dlatego czasami przymykam na ich zachowanie oko, jeśli tylko znam diagnozę. Inaczej to bym na łeb dostała, jakbym miała się wszystkim denerwować i zamartwiać. Ale każdy ma inny charakter i nerwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u koleżanki i okazało się, że jest w ciąży :) Termin ma na 7 października :)
    Rozalia ja w ostatnim czasie również miałam problem aby się ogolić, niestety zrobiłam to nie dokładnie i mój M śmiał się, że zrobiłam sobie małego Hitlerka :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Dziewczyny współczuję. Ja na szczęście jeszcze nie miałam wkurwki na swojego gina. Ale lubię właśnie jak jest konkretna i nie owija w bawełnę, bo nie lubię takiego sztucznego udawania, czy pieszczenia się nad problemem. Jest, to trzeba go zwyczajnie rozwiązać i tyle.

A lekarze jak to lekarze, też zdarza im się gorszy dzień, dlatego czasami przymykam na ich zachowanie oko, jeśli tylko znam diagnozę. Inaczej to bym na łeb dostała, jakbym miała się wszystkim denerwować i zamartwiać. Ale każdy ma inny charakter i nerwy.
    Wiem ze nie miala nic zlego na mysli..ale ten tekst troche dziwny..choroba nie wybiera :( wczesniej tez siedzialam w domu wyvhodzilam tylko do lekarza i zachorowalam :(
    Zreszta w pierwszym trymestrze byl podobny tekst..ze nie mozna miec zaparc bo mozna wtedy ciaze wypchnac...
    Wiem ze jest dobrym specjalista ale czasem chyba nie pomysli nad tym co powie..
    Przed zajsciem w ciaze tez mowila ze sezon jesienno zimowy trzeba odpuscic bo to sezon grypowy nie na zachodzenie w ciaze bo ciaza moze w tym czasie sie nieutrzymac..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Wiem ze nie miala nic zlego na mysli..ale ten tekst troche dziwny..choroba nie wybiera :( wczesniej tez siedzialam w domu wyvhodzilam tylko do lekarza i zachorowalam :(
    Zreszta w pierwszym trymestrze byl podobny tekst..ze nie mozna miec zaparc bo mozna wtedy ciaze wypchnac...
    Wiem ze jest dobrym specjalista ale czasem chyba nie pomysli nad tym co powie..
    Przed zajsciem w ciaze tez mowila ze sezon jesienno zimowy trzeba odpuscic bo to sezon grypowy nie na zachodzenie w ciaze bo ciaza moze w tym czasie sie nieutrzymac..

Nie uchronisz się całkowicie od choroby, nie ma szans na to. Bo nawet każda osoba która pojawi się w domu może przynieść ze sobą jakieś wiruski. Ale z tym tekstem, że sezon grypowy i nie czas na zachodzenie w ciążę nieco dziwny. No nie spotkałam się jeszcze z takim stwierdzeniem. Najgorzej jak chlapną coś w sumie niezrozumiałego i człowiek zakołowany o co chodzi.

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje z tymi lekarzami ? Dziewczyny dziś już to pisałam luzujemy, mamy szyjki długie do nieba i zamknięte i tego się trzymamy :-)

karolinka85, dorcia8919, nenette, Scintilla, Rozalia, Marcia86 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Co się dzieje z tymi lekarzami ? Dziewczyny dziś już to pisałam luzujemy, mamy szyjki długie do nieba i zamknięte i tego się trzymamy :-)

Jestem za :D i popieram w pełni :)

Dobra spadam do lekarza... miłego :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonił do mnie mój M, zerwał się wcześniej z pracy i wyruszył na zakupy - meldował,że znalazł w Almie to piwo 0% Bavarię, o którym pisałyście kiedyś. Kupił mi brzoskwiniową, będę dziś degustować ;)

W ogóle dziś tak sobie myślałam, że jest bardzo dzielny - odkąd kazali mi się oszczędzać wziął na siebie wszystkie zakupy (łącznie z ciekawostkami typu wkładki higieniczne dla mnie :P), sprzątanie, pranie, nawet mi śniadanie robi przed wyjściem do pracy.. Moja teściowa jest w szoku, bo u nich w domu to ona wszystko robiła i zawsze gadała co to będzie jak M pójdzie na swoje. A tu proszę, chcieć to móc :) Fajnie tak móc liczyć na niego w każdej sytuacji.. Jakiś mam dziś nastrój melancholijny ;)

A1984, karolinka85, Scintilla, karolina0522, Inesicia, Rozalia, kasika8303 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni wyraznie czuje takie rytmiczne lekkie podskoki maluszka wtedy wiem ze ma czkawke. Tez to czujecie? Pamietam Zuza to mialka non stop prawie a jak sie urodzila to rzadziej

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak na początku byłam przyklejona do łóżka to mój mężczyzna świetnie się wywiązywał z domowych obowiązków, ale ja już wszystko wróciło do normy, a ja zaczęłam się ruszać no to do tej pory trochę go rozpieściłam :) Maluch się urodzi to znowu trzeba będzie na trochę się zamienić rolami, ale czy on będzie jeszcze pamiętał jak wygląda garnek itp. :)

Odebrałam zasłonki i powiesiłam, więc mogę się pochwalić pokoikiem :)
    dacpjelivrr7_t.jpg
    muszę jeszcze tylko kupić jakiś kawałek materiału i zanieść do krawcowej żeby uszyła taką ładną falbankę, która przyczai ten schowek pod łóżeczkiem :)

Ania1704, karolinka85, A1984, Stokrotka2626, Scintilla, nenette, zyrcia, gosi_a, karolina0522, Inesicia, Rozalia, kasika8303, lilly78, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to bedzie u Was czy na poczatku lozeczko bedziecie mieli w waszej sypialni czy od poczatku maluch bedzie spal u siebie w pokoiku? ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łóżeczko jest od razu w pokoju małej i planuję że tam będzie spać w ciągu dnia, a na noc będziemy zabierać ją do siebie. Myślałam przez chwilę o kołysce w naszej sypialni, gdzie Hania miałaby spać w nocy, ale Pani w jednym sklepie dziecięcym powiedziała mi, że taką samą funkcję spełni wózek i na tym stanęło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 17:30

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny jak to bedzie u Was czy na poczatku lozeczko bedziecie mieli w waszej sypialni czy od poczatku maluch bedzie spal u siebie w pokoiku? ;)
    U nas będzie stało w sypialni!

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine, ja wczoraj kupilam na allegro falbankę pod materac mocno marszczona, za 25 zł. Tak pisze, bo moze zamiast szyc kupisz sobie :-) wpisz w wyszukiwarce allegro:falbanka pod materac.

nadine24 wrote:
    U mnie też jak na początku byłam przyklejona do łóżka to mój mężczyzna świetnie się wywiązywał z domowych obowiązków, ale ja już wszystko wróciło do normy, a ja zaczęłam się ruszać no to do tej pory trochę go rozpieściłam :) Maluch się urodzi to znowu trzeba będzie na trochę się zamienić rolami, ale czy on będzie jeszcze pamiętał jak wygląda garnek itp. :)

Odebrałam zasłonki i powiesiłam, więc mogę się pochwalić pokoikiem :)
    dacpjelivrr7_t.jpg
    muszę jeszcze tylko kupić jakiś kawałek materiału i zanieść do krawcowej żeby uszyła taką ładną falbankę, która przyczai ten schowek pod łóżeczkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:13

Nieukowa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest ta falbanka maskująca:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5095484591

nadine24 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Od jutra oficjalnie jestem na L4, mam nadzieję, że się nie rozleniwię.

Jeśli chodzi o swędzącą skórę, mam zrobić kilka badań.
    A na kłucie w mostku muszę koniecznie zrobić EKG, bo jak to ginka stwierdziła teraz serce jest obciążone, krew płynie inaczej, szybciej. Więc dla pewności iść zrobić EKG, bo jeśli ono nic nie wykaże, to nie mam się czym przejmować. A skoro tak mówi, to chcę jej wierzyć :)

Scintilla, karolinka85, Rozalia, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto MY :)

http://wrzucaj.net/images/2015/02/26/Schowek01gaZV2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:56

Ania1704, zyrcia, dorcia8919, Scintilla, sss, agnieszyczka, gosi_a, karolinka85, karolina0522, Viola, Inesicia, Rozalia, Nieukowa, A1984, nenette, lilly78, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Tu jest ta falbanka maskująca:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5095484591
    Dzięki Viola! :) faktycznie nie opłaca się kombinować z krawcową

Viola lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Oto MY :)

http://wrzucaj.net/images/2015/02/26/Schowek01gaZV2.jpg

Piękny apartamencik :P

Aka81 lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 - brzuszek uroczy - przeurocza też tapeta na ścianie z Minnie :D

Aka81 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14szjg0.jpg
    a my w 27tc wyglądamy tak :D
    Chociaż mam wrażenie, że się trochę zatrzymaliśmy w miejscu.
    Też zauważyłam, że znowu mi się ten brzuch napina mimo leków, ale to może przez tą moją infekcję ? nie chcę panikować więc na razie się poobserwuję o.O

sss, agnieszyczka, Scintilla, karolinka85, karolina0522, Ania1704, Aka81, Viola, Inesicia, Rozalia, Nieukowa, kasika8303, A1984, Sista, nenette, lilly78, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ