X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzusiu :)

Jak oglądam Wasze brzuszki to zastanawiam się, gdzie jest mój :P Nie żebym narzekała czy coś, ale faktycznie nie wygląda u mnie na ten 6-mc :) i nikt nie chce mi uwierzyć. Ale za to poszło w cycki i niestety nieco w tyłek. No zobaczymy co będzie dalej.

A1984, Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko śliczny brzuszek.

Nieukowa ja chodze do szkoły rodzenia gdzie mam zajęcia raz w tygodniu po godzinie ibędzie ich 16 godzin. Czyli wyjdzie mi do porodu.

A1984 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie Mamy - a czy u Was były jakieś objawy tej cukrzycy czy wyszło dopiero po badaniu? Moja koleżanka miała i w ciąży strasznie chudła - to jak to jest właściwie?
    czy a) człowiek cały tyje b) tylko brzuch = dziecko szybko rośnie c) człowiek chudnie?
    Pewnie nie ma reguły ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wow ale masz super brzuszek :)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Agata ja też jestem niska i mam mega duży brzuch. Muszę cyknąć fotkę bo dawno nie robiłam i zobaczysz.

Też bałam się cukrzycy ze względu na to jak szybko przybieram na wadzę, ale okazało się, że jej nie mam także u Ciebie też nie jest nic przesądzone :)

Dawaj fotkę! :D

Aka81 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Słodkie Mamy - a czy u Was były jakieś objawy tej cukrzycy czy wyszło dopiero po badaniu? Moja koleżanka miała i w ciąży strasznie chudła - to jak to jest właściwie?
    czy a) człowiek cały tyje b) tylko brzuch = dziecko szybko rośnie c) człowiek chudnie?
    Pewnie nie ma reguły ;-)

ja od początku ciąży nie przytyłam nic. Mam tylko brzuch :D ale mam nadzieję, że teraz powolutku nadrobie kilka kilogramów.

nie wiem czy to ma związek z cukrzycą, ale mi okropnie kręci się w głowie... od 15 tygodnia się z tym męczę. W szpitalu nic z tym nie zrobili. Ogólnie to zawsze z kimś chodzę bo boję się, że zejdę do parteru.

Tak po za tym to nic mi nie dolegało, nie jadłam dużo bo dłuuugo wymiotowałam. Ani na słodkie parcia nie miałam..

ukdytv73la1h903i.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic dzięki za info, no nic - pójdę jutro na krzywą to się wszystko okaże...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    maglic dzięki za info, no nic - pójdę jutro na krzywą to się wszystko okaże...

Będzie dobrze :)

A1984 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:06

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczęta :)

Ja juz jestem po pierwszej nocy w domu po szpitalu. No i oczywiście na wymuszonym, przyspieszonym zwolnieniu.
    W poniedziałek założyli mi szew okrężny na szyjkę, sam zabieg twal ok 15 min w znieczuleniu ogólnym. Jak zasnelam na fotelu tak obudzilam się od razu po. Nie była tak źle, a koleżanki z pokoju dziwily się ze tak szybko wracam.
    Potem oodlączyli mnie do kroplówki poodawanej przez pompę ze środkiem naskurczowym żeby ich przypadkiem nie było po tej interwencji na szyjce, i tak do rana. Rano odłączyli, mogłam w końcu pochodzić i wszystko było ok wiec następnego dnia rano był wypis. Co do napinania się brzucha te napinania się zmniejszyły, chociaż jak o nich mowilam wczesniej lekarzom na obchodzie to mówili ze macica się rozciąga i do 10 razy dziennie może być, czyli ok 1 raz max na godz.
    Ogonie pobyt w szpitalu nie był zły, 3 razy dziennie słuchali brzuszka przez ktg i każda położna powtarzała ze mam mały brxuszek ;)
    I przez te parę dni poznalam wszystkie polozne z oddziału, wszystkie bardzo sympatyczne i pomocne, lekarze tez mili i wiem ze na pewno będę tam rodzic :)
    Mam nadzieje ze teraz juz wszystko jakoś zleci i dotrwamy bez przygód do porodu w terminie :)

Tyle miałam planów na zwolnienie a tu trzeba się oszczędzać, dużo lezakowac i wszystko robie 2 razy wolniej... Ale wytrzymam ;)

karolinka85, Aka81, Scintilla, Truskaweczka250, nenette, Sista, Rozalia, Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Wszystkim życzę miłego dnia, naczytałam się Waszych uwag co do krzywych cukrowych i ich wyników i stwierdzam, że jakoś bardzo chce mi się słodyczy- przez pierwsze pięć miesięcy ciąży w ogóle nie byłam zainteresowana słodyczami, ale teraz to się zmieniło, moja krzywa dopiero za trzy tygodnie i nie mam pojęcia, jak moje obecne upodobania wpłyną na jej wynik :-)
    Pozdrawiam Was serdecznie i zazdroszczę, że macie czas na urządzacie pokoiki dla dzieci i kupujecie wyprawkę- u mnie póki co kompletny brak czasu

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dawaj fotkę! :D
    Dam po pracy ;p

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    9 marca zaczynam szkołę rodzenia! zajęcia trwają 5 tygodni, 2 razy w tygodniu :)

Ja zaczynam 4 marca :)też pierwsze spotkanie:) i zajęcia co tydzień do 22 kwietnia:)

Ania1704 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 - piękny ciążowy apartament!

Co do brzucha i cukrzycy - u mnie wygląda on niczym u Glori z Madagascaru - no ale już taka budowa :) - chyba nie ma tu "zależności" - na słodkich mamach są takie co tyją normalnie i po 12kg i takie co 12 potrafią zgubić bo przed ciążą ważyły np 100 - jeśli nie masz obciążenia cukrzycą w rodzinie, do tej pory glukozy na czczo były w normie to trzymam kciuki aby krzywa wyszła poprawnie!

.... mi się udało zapisać na NFZ na kolejny wtorek do obcego ginekologa - no to zobaczymy co mi powie na zdanie "szyjka nie jest szałowa - ale nie jest z nią źle" :)

Do wszystkich poprzęziebianych wysyłam magiczne zaklęcie z reklamy Actimela : " l'casei defensis " !

A1984, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. U nas wszystko w porządku (chociaż w sumie muszę brać żelazo i Nystatynę-gin stwierdził jakąś niewielką infekcję), ale poza tym ok. Szyjka twarda i zamknięta, Mała znów leżała główką w dół. Szkoda, że jej nie pomierzył, ale za 4 tygodnie jestem zapisana na usg więc wtedy dowiemy się więcej. Dostałam zaświadczenie do SR zaczynamy 18.03 kończymy 30.03. 5 zajęć po 3 h czyli 15 godzin. Gin upominał mnie żeby nie leżeć już na plecach, a ja właśnie ostatnio co raz częściej budzę się w takiej pozycji. I jak tu nad tym zapanować?
    Wypożyczyłam dziś "Język niemowląt". Czas najwyższy na czytanie literatury fachowej. Szczerze mówiąc to dopiero teraz dociera do mnie, że jestem w ciąży. Wcześniej jakoś mi to nie doskwierało, a teraz już brzuszek zaczyna jednak lekko utrudniać funkcjonowanie. Aż strach pomyśleć co będzie za 3 miesiące.

nenette, karolinka85, Scintilla, Sista, Marcia86, nadine24, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale naprodukowałyście dziś :)
    Ja spałam do 11-mega szok! Ok 7 obudziłam się na siku i później spałam jak kamień. Obudził mnie telefon ;) Od 2 dni zbieram się żeby cyknąć fotkę brzucha i ciuszków, ale jakiś leń mnie ogarnął i nie mam siły tego rozkładać, muszę wziąć się w garść i w końcu się Wam przedstawić :P

Ja badanie glukozy mam za 3tyg, ale dietę mam już z innego powodu - gin zabronił słodkości i węglowodanów w dużych ilościach, bo bakterie lubią się nimi żywić, a ja musze je atakować z każdej strony. Muszę zamiast tego wciągać jogurty i kefiry - to mi przy okazji mega pomogło na trawienie, polecam :)

U nas szkoła rodzenia to 7 spotkań po 2h. Agata kiedy Ty zaczynasz? 27marca czy zmieniłaś termin?

Powodzenia na wizytach! :) a z tych pozytywnych już odbytych bardzo się cieszę :)

Sista, Rozalia, Nieukowa, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkość brzucha, tycie czy jedzenie tony słodyczy nie są wskaźnikiem cukrzycy. Jak komuś trzustka pracuje super to może jeść tonę a i tak cukry będą w normie. O cukrzycy może świadczyć waga dziecka a jednoznacznie to tylko badanie. Nie martwcie się tą krzywą, bo nie macie na to wpływu :-) a ograniczenie słodyczy lub dieta przed badaniem byleby wyszło ok. Chodzi przecież o to by wyniki były wiarygodne.

A1984 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

U nas szkoła rodzenia to 7 spotkań po 2h. Agata kiedy Ty zaczynasz? 27marca czy zmieniłaś termin?

Powodzenia na wizytach! :) a z tych pozytywnych już odbytych bardzo się cieszę :)

Tak, my też od 27 marca, na godzinę 17 :-) Nie mogę się doczekać!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Wielkość brzucha, tycie czy jedzenie tony słodyczy nie są wskaźnikiem cukrzycy. Jak komuś trzustka pracuje super to może jeść tonę a i tak cukry będą w normie. O cukrzycy może świadczyć waga dziecka a jednoznacznie to tylko badanie. Nie martwcie się tą krzywą, bo nie macie na to wpływu :-) a ograniczenie słodyczy lub dieta przed badaniem byleby wyszło ok. Chodzi przecież o to by wyniki były wiarygodne.

Mi gin specjalnie nakazywał, że mam jeść tak jak zwykle. Dzień przed robiłam córci tort. Najadłam się kupę mas bo przecież musiałam próbować a krzywa wyszła mi na czczo: 80, po godz.: 93, po 2 godz.: 83.

gosi_a lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę rozszarpać dealera samochodów! Zamawialiśmy auto, które miało być do odbioru w styczniu, potem w lutym, potem w marcu, po czym dzwoni koleś i mówi, że auto będzie dziś, a dziś okazuje się że w poniedziałek! No szlag by ich trafił wrrrrr....

Agata na Karową idziesz na SR?Ja chciałam się tam zapisać, ale mieli miejsca na kwiecień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:07

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ