X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Wam zazdroszczę tych prawie gotowych wyprawek. Mnie skutecznie stopuje mąż, który prosi abym robiła zakupy, jak już wyszykuje pokój małego :) No cóż ja grzeczna żona się słucham ;)
    Ja nawet nie wiem ile mam godzin SR...ile by nie było, to ważne że są :)
    Nieukowa Twojemu mężowi chyba też udzieliły się ciążowe hormony i roztargnienie :)

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    oszaleję dziś z tą służbą zdrowia :| :| jak się dodzwoniłam to słyszę, że termin na 10.03 i to dość odległy jak dla ciężarnej mam sobie znowu dodzwonić się do rejestracji i pytać o innego lekarza :O :O a jak tam nie będzie miejsc dzwonić z powrotem do tych od 10.03 - szlak człowieka trafia :| najlepiej to mieć "kupę" kasy i chodzić na badania i wizyty prywatnie...później się dziwią, że kobiety nie chcą zachodzić w ciążę - skoro taka jest opieka to po co ryzykować :|

Ja jak poszłam ze skierowaniem żeby się zapisać to od razu wysłały mnie do zabiegowego i tam pielęgniarka oglądała wyniki a później wysłała do dietetyczki która mi opowiedziała o diecie i kazała mi wdrożyć dietę natychmiast. Po dwóch tygodniach miałam wizytę u diabetologa i dopiero wtedy zaczęłam mierzyć cukier.

Maglic, koniecznie pogadaj o tym na czczo z lekarzem bo może tak jak Ci mówiłam konieczna będzie insulina.

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine24 nie pamietam kiedy się rejestrowalam ale dość dawno z 3 tyg temu może. Niezłe, masz już cała wyprawkę, ja teraz się tym zajmę ;) która zna się właśnie na aranżacji okien? Mam stare zasłony w mieszkaniu i chce to zmienić. Gdzie najlepiej kupić? Markety typu Lerła Merlę, małe sklepy czy może pomierzyc i zamówić w necie? Pomóżcie jak macie chwilkę ;) co do SR tez zaczęłam, ale postaram się zmienić grupe bo dni mężowi nie pasują (ćwiczenia), 5tyg, 2 razy po ok.1,5h z tego co kojarzę. Agata cieszę się ze wszystko dobrze u Ciebie ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, a dzwonili już do Ciebie z Orbimedu? Zbliża się marzec więc lada dzień powinny się zacząć nasze zajęcia :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ania a ile godzin masz na jednym spotkaniu? Bo ja mam w sumie tylko 9 pełnych godzin zegarowych SR i się zastanawiam czy to nie jakiś wałek. Co prawda do tego dodatkowo jest jeszcze 4h fitnesu, 1 sesja masażu i 2h pierwszej pomocy za darmo, ale sam kurs to tylko 8 godzin...

Niedawno był watek o kłotniach z facetami, ja za to dziś się na męża fochnęłam. Zgubił przedwczoraj 10zł pod garażem (rano następnego dnia znalazł ale mam wkurw że gubi pieniądze i to tak nonszalancko, że go to nie rusza). Potem zostawił łopatę obok auta i ktoś ją tej nocy zakosił (a to była dobra łopata za grubą kasę). Aha, no i zostawił dziś drzwi do domu niezamknięte jak wychodziliśmy i światło w kiblu włączone. No i mam agresora bo ja tu siedzę w robocie jeszcze miesiąc żeby podwyzszyć macierzyński na maksa bo każda złotówka się liczy (bo teraz zarabiam lepiej niż pół roku temu) a ten kuźwa nie liczy się z pieniędzmi.
    Rozumiem że małżon przemęczony, bo kończy garaż żeby dało się wyremontować pokój dla dziecka, ale byłoby miło, gdyby jednak szanował rzeczy wartościowe...
    Wstępnie była mowa o 2h! Wiem, że ma być wyjście na basen plus odwiedzenie w pobliskim szpitalu porodówki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam pudełka z Bebiprogramu i Bebiklubu :)

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Ja dzisiaj humor do kitu. Całą noc bolał mnie brzuch pod mostkiem, nie wiem czy to żołądek czy co, ale synek tam coś trzymał więc może dlatego... :/ też tak może macie? Aż mnie przytykało.

Maglic ja mam to samo takie jakby pieczenie pod mostkiem wczoraj mnie okropnie piekło a wizytę mam dopiero 9 marca:( pomaga mi tylko leżenie na plecach na płasko, ale wtedy niunia się denerwuje i ciągnie mnie brzuszek i tak źle i tak nie dobrze

Życzę udanych wizyt drogie mamusie, trzymam kciuki

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, ja moje zasłonki kupiłam na olx, są z ikei, ale już z wycofanej kolekcji . Są używane a wyglądają jak nowe. W zasadzie to poza zakupami higienicznymi, tekstyliami takimi jak np. prześcieradła, kocyki czy ręczniczki i zestawem butelek z laktatorem to wszystko póki co kupowałam okazyjnie używane. Zakochałam się w olx :)

I wczoraj dotarła do mnie mata edukacyjna i uważam że jest super :) ogromna i kolorowa z zestawem szeleszczących i piszczących zabawek :) co prawda jest dość cienka ale mimo to wystarczająco miękka. Kupiłam matę tiny love tropikalna wyspa, też używka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 10:55

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę chodzić na Sr bo nie mam takiej możliwości .
    Będę się dokształcać filmikami z neta :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dzieki Rozalia..kupie i wyprobuje..bo gdzies czytalam ze twardnienia brzucha moga byc od zaparc..

ja jak mam zaparcie to mam twardybrzuch. Mi gin też otręby polecił, ja dodaje dojogurtu i zero problemów

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szkoły rodzenia byłam wczoraj pierwszy raz było bardzo sympatycznie. na początek spotkanie organizacyjne podział na grupy po 8 par. Zajęcia trwają wykłady 2h i ćwiczenia 1h raz w tygodniu i spotkań 11 plus zwiedzanie szpitala cena 200zł wiec chyba spoko

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swój szpital gdzie będę rodzić już zwiedziłam :) mają raz w tyg dni otwarte szpitala tzn porodówki i położna wszystko tłumaczy i oprowadza :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na zaparcia pomagają śliwki suszone i kefir! Ostatnio jadałam activię i było ok!

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ogólnie po tym spotkaniu stwierdziłam że NIE RODZE :P

Nieukowa, Aka81, Sista, nenette lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem zapisana do refundowanej SR, ale chciałam się jeszcze zapisać do SR przy szpitalu w którym planuję rodzić, tylko że tam za 4 spotkania to koszt prawie 400zl. A chciałam się tam zapisać w zasadzie tylko po to żeby poznać położne, bo chcę wykupić indywidualną opiekę położnej przy porodzie,a tak w ciemno wybierać no to niefajnie.

Więc Stokrotka 200zl za tyle spotkań wydaje się być ceną całkiem w porządku :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrabiam zaległości

Sista - ciesze się że u Was lepiej i dużo zdrowia życzę! :-)

Alorrene - przy swojej dzisiejszej trasie weź pod uwagę że tam chyba trzeba spory kawałek przejść z buta, wydaje mi się że tam nie ma nigdzie przystanku, to jest na uboczu Radzymińskiej - wygooglaj sobie lepiej :) Trzymam kciuku, fajnie że Malucha podglądniesz ;-) Aaa i się nie stresuj jak przez godzinę usg nie powiedzą ani słowa, u nas tak było, grobowa cisza a potem "no ale tutaj wszystko jest ok!"

Słodkie Mamy - coś czuję że do Was dołączę, brzuch mi naprawdę mega szybko rośnie, moja mama mówi że wyglądam na późny 7 mc. Może to kwestia tego że jestem niska i mam krótki kadłubek? :D Nie wiem jak z wagą do końca bo się okazało ze w zależności od tego gdzie ją stawiam pokazuje pomiary różne nawet o 2,5kg, ehhh :D No ale mam z 6kg do przodu na bank. Na potwierdzenie mój brzuchol z dziś

nb62ax8fjnbe_t.jpg

A tak poza tym to poza ciuszkami nie mamy NIC :-) Zaczniemy się ogarniać jak pójdę na zwolnienie czyli za jakieś 2 - 3 tyg. Wy już takie zorganizowane - szacun!

Aka81, Scintilla, Rozalia, nadine24, karolinka85, Sista, lilly78, Truskaweczka250, Inesicia, sss, nenette, Joasia:), gosi_a, Alorrene13, karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 faktycznie duży, piękny brzusio :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale ogromniasty brzusio wow! :) Dalej mnie kochana wyprzedzasz, a mam troszkę starszą ciążę, widać kawał chłopa Ci w brzuszku rośnie :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 śliczny brzusiu :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja też jestem niska i mam mega duży brzuch. Muszę cyknąć fotkę bo dawno nie robiłam i zobaczysz.

Też bałam się cukrzycy ze względu na to jak szybko przybieram na wadzę, ale okazało się, że jej nie mam także u Ciebie też nie jest nic przesądzone :)

A1984 lubi tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ