Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trochę Wam zazdroszczę tych prawie gotowych wyprawek. Mnie skutecznie stopuje mąż, który prosi abym robiła zakupy, jak już wyszykuje pokój małego
No cóż ja grzeczna żona się słucham
Ja nawet nie wiem ile mam godzin SR...ile by nie było, to ważne że są
Nieukowa Twojemu mężowi chyba też udzieliły się ciążowe hormony i roztargnienieSista, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:oszaleję dziś z tą służbą zdrowia
jak się dodzwoniłam to słyszę, że termin na 10.03 i to dość odległy jak dla ciężarnej mam sobie znowu dodzwonić się do rejestracji i pytać o innego lekarza
a jak tam nie będzie miejsc dzwonić z powrotem do tych od 10.03 - szlak człowieka trafia
najlepiej to mieć "kupę" kasy i chodzić na badania i wizyty prywatnie...później się dziwią, że kobiety nie chcą zachodzić w ciążę - skoro taka jest opieka to po co ryzykować
Ja jak poszłam ze skierowaniem żeby się zapisać to od razu wysłały mnie do zabiegowego i tam pielęgniarka oglądała wyniki a później wysłała do dietetyczki która mi opowiedziała o diecie i kazała mi wdrożyć dietę natychmiast. Po dwóch tygodniach miałam wizytę u diabetologa i dopiero wtedy zaczęłam mierzyć cukier.
Maglic, koniecznie pogadaj o tym na czczo z lekarzem bo może tak jak Ci mówiłam konieczna będzie insulina.
Sista lubi tę wiadomość
-
Nadine24 nie pamietam kiedy się rejestrowalam ale dość dawno z 3 tyg temu może. Niezłe, masz już cała wyprawkę, ja teraz się tym zajmę
która zna się właśnie na aranżacji okien? Mam stare zasłony w mieszkaniu i chce to zmienić. Gdzie najlepiej kupić? Markety typu Lerła Merlę, małe sklepy czy może pomierzyc i zamówić w necie? Pomóżcie jak macie chwilkę
co do SR tez zaczęłam, ale postaram się zmienić grupe bo dni mężowi nie pasują (ćwiczenia), 5tyg, 2 razy po ok.1,5h z tego co kojarzę. Agata cieszę się ze wszystko dobrze u Ciebie
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Ania a ile godzin masz na jednym spotkaniu? Bo ja mam w sumie tylko 9 pełnych godzin zegarowych SR i się zastanawiam czy to nie jakiś wałek. Co prawda do tego dodatkowo jest jeszcze 4h fitnesu, 1 sesja masażu i 2h pierwszej pomocy za darmo, ale sam kurs to tylko 8 godzin...
Niedawno był watek o kłotniach z facetami, ja za to dziś się na męża fochnęłam. Zgubił przedwczoraj 10zł pod garażem (rano następnego dnia znalazł ale mam wkurw że gubi pieniądze i to tak nonszalancko, że go to nie rusza). Potem zostawił łopatę obok auta i ktoś ją tej nocy zakosił (a to była dobra łopata za grubą kasę). Aha, no i zostawił dziś drzwi do domu niezamknięte jak wychodziliśmy i światło w kiblu włączone. No i mam agresora bo ja tu siedzę w robocie jeszcze miesiąc żeby podwyzszyć macierzyński na maksa bo każda złotówka się liczy (bo teraz zarabiam lepiej niż pół roku temu) a ten kuźwa nie liczy się z pieniędzmi.
Rozumiem że małżon przemęczony, bo kończy garaż żeby dało się wyremontować pokój dla dziecka, ale byłoby miło, gdyby jednak szanował rzeczy wartościowe... -
nick nieaktualny
-
maglic wrote:Ja dzisiaj humor do kitu. Całą noc bolał mnie brzuch pod mostkiem, nie wiem czy to żołądek czy co, ale synek tam coś trzymał więc może dlatego...
też tak może macie? Aż mnie przytykało.
Maglic ja mam to samo takie jakby pieczenie pod mostkiem wczoraj mnie okropnie piekło a wizytę mam dopiero 9 marca:( pomaga mi tylko leżenie na plecach na płasko, ale wtedy niunia się denerwuje i ciągnie mnie brzuszek i tak źle i tak nie dobrze
Życzę udanych wizyt drogie mamusie, trzymam kciuki
-
Alorrene, ja moje zasłonki kupiłam na olx, są z ikei, ale już z wycofanej kolekcji . Są używane a wyglądają jak nowe. W zasadzie to poza zakupami higienicznymi, tekstyliami takimi jak np. prześcieradła, kocyki czy ręczniczki i zestawem butelek z laktatorem to wszystko póki co kupowałam okazyjnie używane. Zakochałam się w olx
I wczoraj dotarła do mnie mata edukacyjna i uważam że jest superogromna i kolorowa z zestawem szeleszczących i piszczących zabawek
co prawda jest dość cienka ale mimo to wystarczająco miękka. Kupiłam matę tiny love tropikalna wyspa, też używka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 10:55
-
karolinka85 wrote:Dzieki Rozalia..kupie i wyprobuje..bo gdzies czytalam ze twardnienia brzucha moga byc od zaparc..
ja jak mam zaparcie to mam twardybrzuch. Mi gin też otręby polecił, ja dodaje dojogurtu i zero problemów
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
co do szkoły rodzenia byłam wczoraj pierwszy raz było bardzo sympatycznie. na początek spotkanie organizacyjne podział na grupy po 8 par. Zajęcia trwają wykłady 2h i ćwiczenia 1h raz w tygodniu i spotkań 11 plus zwiedzanie szpitala cena 200zł wiec chyba spoko
-
nick nieaktualny
-
To ja jestem zapisana do refundowanej SR, ale chciałam się jeszcze zapisać do SR przy szpitalu w którym planuję rodzić, tylko że tam za 4 spotkania to koszt prawie 400zl. A chciałam się tam zapisać w zasadzie tylko po to żeby poznać położne, bo chcę wykupić indywidualną opiekę położnej przy porodzie,a tak w ciemno wybierać no to niefajnie.
Więc Stokrotka 200zl za tyle spotkań wydaje się być ceną całkiem w porządku -
Dziewczyny, nadrabiam zaległości
Sista - ciesze się że u Was lepiej i dużo zdrowia życzę!
Alorrene - przy swojej dzisiejszej trasie weź pod uwagę że tam chyba trzeba spory kawałek przejść z buta, wydaje mi się że tam nie ma nigdzie przystanku, to jest na uboczu Radzymińskiej - wygooglaj sobie lepiejTrzymam kciuku, fajnie że Malucha podglądniesz
Aaa i się nie stresuj jak przez godzinę usg nie powiedzą ani słowa, u nas tak było, grobowa cisza a potem "no ale tutaj wszystko jest ok!"
Słodkie Mamy - coś czuję że do Was dołączę, brzuch mi naprawdę mega szybko rośnie, moja mama mówi że wyglądam na późny 7 mc. Może to kwestia tego że jestem niska i mam krótki kadłubek?Nie wiem jak z wagą do końca bo się okazało ze w zależności od tego gdzie ją stawiam pokazuje pomiary różne nawet o 2,5kg, ehhh
No ale mam z 6kg do przodu na bank. Na potwierdzenie mój brzuchol z dziś
A tak poza tym to poza ciuszkami nie mamy NICZaczniemy się ogarniać jak pójdę na zwolnienie czyli za jakieś 2 - 3 tyg. Wy już takie zorganizowane - szacun!
Aka81, Scintilla, Rozalia, nadine24, karolinka85, Sista, lilly78, Truskaweczka250, Inesicia, sss, nenette, Joasia:), gosi_a, Alorrene13, karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata ja też jestem niska i mam mega duży brzuch. Muszę cyknąć fotkę bo dawno nie robiłam i zobaczysz.
Też bałam się cukrzycy ze względu na to jak szybko przybieram na wadzę, ale okazało się, że jej nie mam także u Ciebie też nie jest nic przesądzoneA1984 lubi tę wiadomość