X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witwm sie i ja...dzisiaj dobrze nawet spalam ale dwie wedrowki do kibelka musialy byc, druga przed 6 po czym maly zaczal mnie laskotac w pachwinie, pewnie robiac to chodzilo o to zebym juz nie szla spac...on jakos tak dziwnie teraz jest ulozony jakby na skos

Aaa udalo sie odetkac zlew Hura!!!! Zawolalam sasiada bo mi nie szlo z tym wkrecaniem spirali i sie udalo :)

Sista, nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w pierwszym dniu zwolnienia ! Dobrze mi z tym, tzn. Mam tyle do zrobienia, poczynając od ogarnięcia prania po wyjezdzie, a konczac na poczcie, zakupach, aptece itp. ;) już myślę ile ja rzeczy bede mogla zrobic w te wolne dni ;) Oby tylko zapał nie minął ! Ja wstawałam raz na siku o 4:30 i ogolnie tylko sie krece z jednego boku na drugi bok... Była ktoras ostatnio w tesco, dorwę coś jeszcze z wyprzedaży f&f ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:26

nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu wlasnie na Dzien Dobry TVN pokazuja dzieciaczka który urodził się bez rączek i nóżek a mama w ciąży miala 7 USG u 5 rożnych lekarzy i nikt nic nie zauwazyl. Naprawdę można zaufać lekarzom...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa motyw Totoro choć wcześniej nie znałam, bardzo fajny ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również i ja :)

Nieukowa motyw nie znany, ale dość ciekawy :)

A1984 słyszałam właśnie o tym. Niby wierzyć, nie wierzyć lekarzom, ale w jakimś stopniu dziwi mnie też, że rodzice na USG nic nie zauważyli. Przecież lekarz wszystko pokazuje i nie da się oszukać widząc rączki czy nóżki, że to nie to. Ale nie oceniam...

Alorrene13 ja właśnie dziś prawdopodobnie jestem ostatni dzień w pracy, ale jeszcze nie wyobrażam sobie siedzenia w domu :) Właśnie najważniejsze to utrzymać ten zapał i chęci do końca :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpalam tvn... Ooo czecść Agata co tam u Ciebie? Pracujesz?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubek mleka pozwolił mi na dwie dodatkowe godziny snu, jejku masakra! Zaraz muszę wstać bo jesteśmy głodne - malutka sygnalizuje to kopniakami :)
    Dada i Joasia bardzo wam współczuję bo noce bez snu są nie ciekawe :(
    Widziałam już wcześniej reportaż o tym dziecku, jakoś trudno mi uwierzyć, że badanie USG niczego nie wykazało!

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    A ja od rana próbuję dodzwonić się poradni diabetologicznej by się zarejestrować. I jak już mi się udało dodzwonić do rejestracji odesłali mnie pod inny nr. Jak tam się dodzwoniłam to podali mi nr od razu do pielęgniarek z poradni bo niby one mają szybszy termin :O :O nic nie rozumiem ale dzwonię tam i dzwonię i albo zajęte albo nikt nie odbiera..można dostać szału...
    Mam nadzieję, że oczekujące na test obciążenia glukozą będą miały super wyniki - tego życzę :)
    No i 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty bo chyba ich dziś troszkę jest :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam sie z rana.. ;)
    Co do sikania w nocy to zawsze wstaje ze 2razy..choc w szpitalu tylko raz wstawalam..
    Dzisiaj kolo 14 ide do profesorki skonsultowac..ten pessar..trzymajcie kciuki..
    Niewiem juz sama..moze z nim czulabym sie bezpieczniej?ehh ale z kolei te ryzyko infekcji..bo to jednak cialo obce..do tego luteina tez..wiec nie za ciekawie by bylo..z kolei lepszy raczej niz szew..nigdy nie mialam narkozy..a szpitali mam juz dosc! I spytam o co chodzilo z tym zagrozeniem porodem przedwczesnym...

Sista, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka85 więc 3mam kciuki. Pogadasz z lekarzem, do którego masz zaufanie, więc będziesz spokojniejsza. Głowa do góry.

Za pozostałe wizyty również 3mam kciuki i powodzenia życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 09:11

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Jezu wlasnie na Dzien Dobry TVN pokazuja dzieciaczka który urodził się bez rączek i nóżek a mama w ciąży miala 7 USG u 5 rożnych lekarzy i nikt nic nie zauwazyl. Naprawdę można zaufać lekarzom...
    Agata - ja na połówkowych uparłam się, ze chce zobaczyć i rączki i nóżki. No i z raczkami nie było problemu, bo sobie Olga zasłoniła raczkami twarz. Nóżki, były tylko kości udowe. Gin szukał stopki, bo musiał zmierzyć, aż znalaz jedna. Drugiej szukał przez 5 minut, ale doszedł do wniosku, ze ma podkurczona pod pupa - ufam, ze tak jest. Uparlam się aby sprawdził długość kości udowych obu, bo moja koleżanka urodziła synka, z jedna nóżka krótsza o polowe. No to po mojej prośbie, zmierzył i sa takie same (tzn roznica milimetra, ale Olga się ruszala). Dziś poproszę znowu gina aby mi pokazał rączki i nóżki raz jeszcze. Chyba mam juz obsesje...
    Mam do Was pytanie, co stosujecie na wzdecia? Ja od poniedziałku mam mega z tym problem. Od wzdęć, napina mi się macica i ulgę czuje tylko jak leżę na boku. Przez cała noc szły gazy armatnie (przepraszam za doslownosc), aż ulgę poczułam dopiero rano... Może herbatka koperkowa, a może espunisan?
    Miłego dnia dla Wszystkich !!!

karolina0522 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak będziesz po co i jak.

Za resztę wizytujących też trzymam kciuki

karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Z. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u Was też tak szaro i sennie? ;)

Mam jeszcze pytanie do słodkich mam korzystających już z glukometru - paski dostałyście na receptę? W sensie z refundacją czy bez?

Miłego dnia :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądałam do Was przez dwa dni a tu takie sensacje z szyjkami i ułożeniem dzieci.
    Moja mała od dawna jest ułożona główkowo. Nikt mi nic nie mówił nt. ewentualnego porodu przedwczesnego. Zresztą pierwsza córcia też tak była ułożona dość wcześnie a urodziła się 3 dni po terminie.

Wszystkim mamom leżącym życzę szybkiego powrotu do zdrowia i zero problemów z szyjkami.

Ja byłam wczoraj na krzywej. Nie wiem czemu nastawiłam się, że mogę mieć cukrzycę, ale nie mam. Wyniki są super :)
    Miałam dodatkowe usg na oddziale. Mała waży ok. 720g i wszystko jest ok.

karolinka85, Scintilla, Alorrene13, Sista, Joasia:), nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oszaleję dziś z tą służbą zdrowia :| :| jak się dodzwoniłam to słyszę, że termin na 10.03 i to dość odległy jak dla ciężarnej mam sobie znowu dodzwonić się do rejestracji i pytać o innego lekarza :O :O a jak tam nie będzie miejsc dzwonić z powrotem do tych od 10.03 - szlak człowieka trafia :| najlepiej to mieć "kupę" kasy i chodzić na badania i wizyty prywatnie...później się dziwią, że kobiety nie chcą zachodzić w ciążę - skoro taka jest opieka to po co ryzykować :|

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Hej, u Was też tak szaro i sennie? ;)

Mam jeszcze pytanie do słodkich mam korzystających już z glukometru - paski dostałyście na receptę? W sensie z refundacją czy bez?

Miłego dnia :)

ja mam paski na 30% - kosztują ok. 13 zł.

Za wszystkie wizyty mocno trzymam kciuki :)

Z. lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista,mozna brac espumisan ;) jest bezpieczny..
    U mnie z kolei problemy z zaparciami..dosc czeste.. Kiedys wystarczylo ze zjem jablko,winogron i bylo ok..a teraz nie :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki właśnie Was nadrabiam :)
    Dzisiaj zaczynamy juz ostatnia prostą do Wielkiego dnia czyli rozpoczęliśmy 7mc. Milenka już od pewnego czasu budzi sie jak Tata wstaje do pracy czyli jakoś 5,30 i kopie mnie jak by była głodna i fakt też budzę sie z głodem ale nie wstaje od razu tylko jakoś ok 8.00

Co do gazów to ja nie mam ale za to cały czas kicham i macica mi się też unosi jak i cały brzuch i tez nie jestem zadowolona tym że mała później się wierci :(

Nieukowa bardzo ładna kolorystyka i bajka przewodnia do pokoju Synka:)

Magia super że wizyta sie udała i Maluszek juz tyle urósł. Ja niestety żałuję że w tym mc nie robiłam usg i nie wiem od 20tc co tam u Milenki ile urosła :( a będziemy dopiero na usg w 29tc Na tym głównym po połówkowym. Nie moge sie doczekać :)

Sista lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • maglic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    oszaleję dziś z tą służbą zdrowia :| :| jak się dodzwoniłam to słyszę, że termin na 10.03 i to dość odległy jak dla ciężarnej mam sobie znowu dodzwonić się do rejestracji i pytać o innego lekarza :O :O a jak tam nie będzie miejsc dzwonić z powrotem do tych od 10.03 - szlak człowieka trafia :| najlepiej to mieć "kupę" kasy i chodzić na badania i wizyty prywatnie...później się dziwią, że kobiety nie chcą zachodzić w ciążę - skoro taka jest opieka to po co ryzykować :|

Szkoda gadać, ja na szczęście do mojej poradni dostałam się następnego dnia od telefonu do nich. A teraz wizytę mam 13.03 pokazać co tam sobie jem i jakie cukry. Denerwuje mnie to, że rano mam wiecznie powyżej 90 (max. 95). Zazdroszcze niesłodkim mamom.. :)

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Ale z Was poranne ptaszki :) Ja też się obudziłam o 4 na siku, ale potem szybko zasnęłam mimo kopania synia.
    Wciągnęłam już śniadanie i kinder mleczną kanapkę - ostatnio jestem od nich uzależniona :P Niestety za oknem szarówka, która nie nastraja zbyt optymistycznie.
    Co do służby zdrowia, to w ogóle szkoda gadać...Mój mąż zapisał się na zabieg 20 minutowy we wrześniu zeszłego roku i za każdym razem jak dzwoni, to mówią że nic nie wiedzą i miejsca mają tylko na onkologię. Paranoja po prostu. W ogóle nie korzystamy z przychodni, wszystko robimy prywatnie, a składkę ciągnął z wypłaty taką że ho ho.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i trzymajcie za mnie,bo ja też śmigam na 17:00 podejrzeć szkrabika :)

Scintilla, karolinka85, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ