Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia powodzenia na kursie;)
Odebrałam wyniki morfologii i niestety RBC, HGB, HCT poniżej normy. Pewnie jutro dowiem się, że potrzebne będzie dodatkowe żelazo, bo głównie o to chodziło ginowi. Dziś miałam jakiś dzień lenia. Normalnie nic mi się nie chciało. Dopiero po południu wróciłam do świata żywych. A teraz z chęcią poszłabym już spać i obudziła się tuż przed jutrzejszą wizytą.Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj to przez moje choróbsko, chyba będę ostatnia do wypicia glukozy. Moja waga 9kg na plusie i wynik na czczo od 59 do 74 ( 3 razy w sumie robiłam) Mam nadzieje, że wyniki bedą dobre... zobaczymy jak wyzdrowieje
Wam życzę oby wizyty przyniosły tylko dobre wieści . -
Hejka
My już po wizycie. Wszystko ok ogólnie. Dowiedziałam się ze mam duży brzuszek i macicę, więc mały ma sporo miejscaułożył się główka w dół i dlatego czasami czuje go wysoko
wzięłam zwolnienie od jutra, stwierdziłam ze żadna różnica czy od jutra czy od 9 marca
jutro echo serca, to pewnie doktor sprawdzi tez pozostałe parametry. Buziaki :*
Sista, kasika8303, Joasia:), gosi_a, Nieukowa, karolinka85, nenette, Rozalia, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
lilly78 wrote:Joasiu, dobrze, że trafiliście na dobrą lekarkę i tak jak mówiłyśmy, teraz będzie już tylko lepiej.
Suna, ja miałam 75g
a ja od kilku godzin mam stresa, bo mały jak codziennie ruchliwy, tak dziś grzeczny i cichy jak nigdy. wypiłam słodką herbatę, zjadłam coś, a on dalej cichutko. kurcze, nie będę sobie nic wmawiać, ale kopniaka kontrolnie mógłby sprzedać
Lilly Amelka dziś też zero ruchu, już o 18 mówię kurcze rusz się, nie stresuj mamy. Teraz troszkę puka ale jak na nią to leciutko. Widocznie dziś nasze dzieciaczki mają dzień lenialilly78 lubi tę wiadomość
-
Hej Kochana Ja po wizycie i tak: Maluszek nadal pozostaje SYNKIEM
Klopsik przybrał dodatkowe prawie 400g i ma już prawie 700g
odpowiada 25tc
no i niestety dostałam skierowanie do diabetologa - mam nadzieję, że będzie OK i skończy się ew. dietą. W sumie lekarz mówił, że można by to pominąć bo w sumie wg. nowych norm po 2h jest prawie w normie bo przekraczam normę o ok 1,2 ale lepiej niech zobaczy to specjalista. No cóż w sumie mogłam się tego spodziewać skoro oboje rodzice mają cukrzycę, siostra w ciąży też miała więc czemu miałabym być "lepsza"?? - jakoś muszę sobie z tym poradzić i w pn pewnie będę uderzała do poradni żeby się zapisać. Tylko lekarz mówił, że mam im kilka razy podkreślać, że jestem w ciąży bo jak nie powiem to mi zarzucą terminem na 2020 rok a wtedy to ja już mogę być w 5tej ciąży <haha>
śmieszny ten mój doktorek
A kolejna wizyta dopiero 30.03 - Damy radę
Co do ruchów Nasz Szkrab też dziś stuka lekko nawet po USG się nie rozhulał - lekarz mówił, że na tym etapie tak może być bo ma jeszcze sporo miejsca i raz będzie fikał mocniej i częściej a raz może mniej i słabiej. Mówił, że martwić można się wtedy kiedy po 35tc ruchy są mało wyczuwalne albo ich brak a tak póki co jest DOBRZEi tak mam nadzieję będzie do końca
Sista, karolinka85, nenette, Nieukowa, kasika8303, Joasia:), Rozalia, Truskaweczka250, sss, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Oj to przez moje choróbsko, chyba będę ostatnia do wypicia glukozy. Moja waga 9kg na plusie i wynik na czczo od 59 do 74 ( 3 razy w sumie robiłam) Mam nadzieje, że wyniki bedą dobre... zobaczymy jak wyzdrowieje
Wam życzę oby wizyty przyniosły tylko dobre wieści .
Joasia ja mam zrobić glukoze w 26tc czyli dopiero za 3tyg, nie bedziesz ostatniaJoasia:) lubi tę wiadomość
-
Też dostałam skierowanie na glukozę. Zamierzam iść już w piątek. Powiem tak : Byłabym bardzo mile zaskoczona gdyby wyniki były w normie. Chociaż nie wiem czy ma to znaczenie że lubię słodycze, dużo ostatnio przytyłam ... Jakies takie przeczucie ze musze to zrobic niedługo...
-
Kurcze dużo dziewczyn ma problemy z cukrem ;/ To ja myślałam że u mnie też będzie to samo, bo ojciec cukrzyk, a ja od cukru nie stronię i chudziną też nie jestem... a tu o dziwo wynik wzorowy był. Nie przewidzisz...
U mnie Radża miał z kolei dzień ładowania w matkę ile wlezie... odkrył że można też kopać na lewo i miałam dziwne wrażenie, że dokopał mi się aż pod lewą pachę takie to mocne było ;/
Czy wy już też zaczęłyście się budzić w nocy na siku? U mnie wrócił tryb z 1 trymestru, budzę się ok. 2 w nocy systematycznie, a potem mały się rozbudza i zasnąć na powrót nie mogę...
Aż się boję co będzie w 3 trymestrze jak już teraz muszę ganiać w nocy ;/
Ps. wybrałam chyba motyw przewodni dekoracji pokoiku małego
Jak wam się podoba Totoro? Nie wiem czy kojarzycie bajkę
Muszę sobie zrobić dekory ścienne w wektorach a potem można szaleć!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 22:29
Scintilla lubi tę wiadomość
-
A mój synio tak się rozszalał, że spać nie szło i wstałam posiedzieć z lapkiem, a mężulek już chrapie
Nieukowa nie znam tej bajki, ale motyw fajnyNa siku to ja wstaję już tak długo że nie liczę nawet, w pierwszym trymestrze nic nie wstawałam, ale za to teraz po kilka razy w ciągu nocy. Idzie się przyzwyczaić i robić to na czuja
Kurde zauważyłam że mi się "skrzela" na plecach zrobiły, tak mówi mój przyjaciel na wałeczki na plecachTeraz to już w ogóle czuję się gruba :]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA to i ja sie witam
u mnie też bez snu
Ten kaszel mnie chce udusićdo tego dochodzi zmiana bielizny, czasem 4 razy na godzinę ( mino używania wkładek ). W nocy znów wzięłam nospe ( na szczęście tylko 1 w ciagu doby) bo bolał mnie brzuch i mięśnie wokół.
Do tego doszły słodkie mocne kopniaki Julki i nie było wyjścia.
Zobaczymy co przyniesie dzień
Wam życze miłego poranka i całego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 05:56
Ania1704, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Joasia jak kaszlam to zastanawialam sie momentami czy nie kupic sobie dla siebie pampersow
nie wiem niby co cwiczemie Kegli mialoby pomoc w sytuacji napadu kaszlu, moim zdaniem popuszczenie w takich okolicznosciach jest nie do unikniecia
Bajka nazywa sie 'Moj sasiad Totoro' i jest swietna dla malych dzieci (tak od 3 roku zycia). Polecam obejrzec z pociechami bo to cos zupelnie innego niz badziew ktory teraz.serwuja w kinach i tv:)Joasia:), Gonia123, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny