Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Cholera, mialam dzis ciezki poranek... Dostalam kurczu lydki. Trzylam z 3min, a potem to samo druga noga. Przeszlo, a potem znowu raz jeszcze ta pierwsza. Krzyczalam chyba z 5min z bolu
Macica w ogole mi sie nie napina, a przez te nogi cierpie ze 3x w tygodniu... Nie moge wiecej magnezu lykac, bo biore Magne z b6 2x dziennie a z b6 nie mozna przesadzac... Nie wiem co robicjuz nawet morele i sok pomidorowy nie pomagaja
-
Alorrene13 wrote:Hej,
Spac nie moge juz, przez ta zmiane czasu chyba nadal
Dziewczyny czy wypicie gożkiej herbaty w nocy moze miec wplyw na wynik krzywej cukrowej? A soku ? Wode moge pic przed badaniem. Teraz doczytalam dopiero ze nie powinnam tez pic nic oprocz wody?trudno, chyba pojade...
Mnie tez w ogole nie boli badanie giny... Tymczasem, pa
Hej.jesli chodzi o krzywą to nie wiem dziewczyny wczesniej pisały o jedzeniu,ze późnym wieczorem nie powinno sie jeść ale herbata gorzka chyba nie zmieni nic.Jak wróciłam z Tajlandii trzymalo tydzien ,ze o 20 szlam spac a o 4 pobudka.tylko dzieki temu,ze w jeden dzien nas znajomi pdzeciagneli i siedzielismy do 1 to wtedy sie uregulowało.
Wstawanie o 7 tak sobie, a wstawanie bo budzik budzi i musimy wstać ma ogromne znaczenie...jestem nie przytomna no ale coz wstaje..
Miłego dnia.udanych wizytAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
u mnie dzisiaj też ciężki poranek. Wstaje zadowolono patrze a tu cukier 101
/// no tego to jeszcze nie grali. Wszystkiego już mi się odechciało... na sam ten widok.
Chciałabym, żeby to był już 30 tydzień...
Trzymam kciuki za brzuszki, krzywe itd.
-
Alorrene13 wrote:Hej,
Spac nie moge juz, przez ta zmiane czasu chyba nadal
Dziewczyny czy wypicie gożkiej herbaty w nocy moze miec wplyw na wynik krzywej cukrowej? A soku ? Wode moge pic przed badaniem. Teraz doczytalam dopiero ze nie powinnam tez pic nic oprocz wody?trudno, chyba pojade...
Mnie tez w ogole nie boli badanie giny... Tymczasem, pa
-
Nieukowa wrote:Cholera, mialam dzis ciezki poranek... Dostalam kurczu lydki. Trzylam z 3min, a potem to samo druga noga. Przeszlo, a potem znowu raz jeszcze ta pierwsza. Krzyczalam chyba z 5min z bolu
Macica w ogole mi sie nie napina, a przez te nogi cierpie ze 3x w tygodniu... Nie moge wiecej magnezu lykac, bo biore Magne z b6 2x dziennie a z b6 nie mozna przesadzac... Nie wiem co robicjuz nawet morele i sok pomidorowy nie pomagaja
Powinnas moim zdaniem zmienić magnez z b6 na magnez z potasem ja biorę az 2x2 Asparginu[/url]
-
Hmmm... może faktycznie warto spróbować Aspargin... zobaczę czy to coś da.
A to ja i Radecki pod koniec 25 tygodnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 08:42
Aka81, Ania1704, Inesicia, Alorrene13, Sista, gosi_a, Scintilla, Joasia:), sss, dorcia8919, Truskaweczka250, nenette, A1984, zyrcia, lilly78, karolina0522, karolinka85, nadine24, Finezja lubią tę wiadomość
-
No i wirusisko przyszło do Zuzi...rano słyszałam jak ciężko oddycha i mówi ze nie może spać ppglaskalam ja po głowie a tam gorąc...zmierzylam, 37,5 a przy takiej temp nie zbija się gorączki to mówię żeby szła spać...po 15 min już 38,4 i musiałam już dac jej ibum. Modłę.się żeby na mnie nie przeszlo
[/url]
-
Witajcie Dziewczynki,
Wybieram się dzisiaj na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Po raz pierwszy ide pieszo - minimum godzinny spacer w jedna stronęUfam, ze nie wykonam telefonu alarmowego do mojego M. aby po mnie przyjechał
Dada - ja juz na l4, ale o 7.00 juz spac nie mogę, a o 8.00 juz dawno jestem na nogach
Nieukowa - doraźnie przy skurczu łydki działa uderzanie pieta o podłogę. Rozluźnia łydkę i skurcz puszcza. Kiedyś miałam z tym ogromny problemNo i pewnie warto zapytać gina o dodatkowe suplementy na skurcze. Mnie po wczorajszej podwójnej dawce magnezu skurcz macicy odpuścił - pierwsza spokojna noc od poniedziałku.
Maglic - a jesz wieczorem kabanosy jak dziewczyny zalecaly? Może to jest złoty srodek?
CaneCorso- jak Rozalia tego ordynatora przyciśnie, to jej zrobi SN, a tego Rozalia chce uniknąć
Rozalia - a ta miejscowość 200km od Warszawy to co zamiejscowość? Bo może fajnie jak Maleństwo bedzie miało takie miejsce urodzenia w dowodzie? Mnie się podobają Gliwice, gdzie mieszkam, ale urodzę w Tychach, skąd pochodzę i gdzie pracuje mój gin. No, ale to odległość 30km. -
nick nieaktualny
-
Właśnie czytam ze w Polsce jakies dzieci chorują na odrę a w Niemczech zanotowano ponad 600 zachorowań...wiem, ze o szczepieniach lepiej nie dyskutować, ale wyraze tylko moje zdanie, ze jak można własne dziecko narażac na takie choroby, przecież te szczepienia są za darmo, ja nawet skorzystalam z okazji i zaszczepilam Zuze na ospę wietrzną a wiem ze ludIe nawet organizują "ospa party" żeby dziecko szybciej się zarazilo....dla mnie to jakas masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:01
gosi_a, Nieukowa, nenette, BrumBrumek, Rozalia, Sista, Suna lubią tę wiadomość
[/url]
-
Śliczne macie brzuszki
Dziewczyny teraz taki okres że wirusy krążą w tę i spowrotem. Ciężko się przed nimi uchronić a dzieciaczki to już całkowicie są bezbronne wobec tych łobuzów. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość, niestety.
Maglic skoki są czasami, stres też wpływa na cukier. Nie umiem Ci nic doradzić, tu chyba tylko lekarz pomoże.
Mnie od tygodnia łupią plecy, nawet jak leżę. Rozmawiałam z lekarzem o tym, mówił że często ból pleców może świadczyć o skracaniu szyjki ale u mnie się nic złego nie dzieje. W sumie mam krzywy kręgosłup to może też od tego.
Dzisiaj śniło mi się że Zuzia się urodziła miesiąc wcześniej a ja nie miałam dla niej nic wypranego. Mam nadzieję że we wtorek przyjdą już te meble i ruszam w kwietniu z praniem i prasowaniem. -
Hejka dziewczyny, wczoraj wieczorem najadłam się strachu
najpierw zakuło mnie w macicy a potem zaczął krzyż boleć jak na @
ale tak dziwnie bo tylko z 1 strony. Wstałam teraz i cisza. Będę się dziś bacznie obserwować. Mała się rusza to najważniejsze. Też noc miałam do bani
Chyba jakiś wstrętny humor mnie wziął. Zajmę się czytaniem książki to może myśli sobie pójdą w siną dal -
Aghata ja tam szczupła nie jestem, waże obecnie 74,5kg więc daleko mi do motyla
Co do odry: dziś usłyszałam od koleżanki (pielęgniarka!) zdanie takie, że ona dziecka na nic nie szczepi, bo polega na tym, że takie naiwniaki jak my wszyscy szczepią to ona nie musi narażać bez potrzeby swojego dziecka (!)... No bo cudze dzieci je ochronią (!!!).
Wiesz, jeszcze argument niewiedzy i strachu jestem w stanie zrozumieć z ust drugiej kobiety, ale takie wyrachowanie bardzo mi ciśnienie podniosło...
Kasia dzień z dobrą książką nigdy dniem straconymViola lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana ale ponury dzień i taki senny dla mnie
No brzuszki wszystkie Macie superowe już z nas typowe przyszłe mamy:)
Ja od 2 dni mam dziwnie uczucie w brzuszku takie rozciąganie jak by Małej było ciasno i sie brzuch rozciąga od środka czy też tak macie??
Co do Badan manualnych przez gina to teraz mi nie wkłada reki do środka tylko jak już to wziernik zakładał i patrzy czy coś tam sie nie dzieje bo ostatnio na ta bakterię brałam antybiotyk i juz sie wyleczyłam nie jej na szczęście:)
Na początku ciąży wkładał palce i dotykał ale nic mnie nigdy nie bolało w ogóle to jakoś delikatnie robi nie to co chodziłam do Babki przed ciążą to ona jakoś mocniej to robiłaA to że nigdy nie chodziłam do faceta bo sie wstydziłam to ona wydawała mi sie delikatna ale teraz znieniam zdanie
-
Dzień dobry wszystkim:) U nas dziś szaro, buro i ponuro, ale nic. W sumie wybieram się tylko do apteki więc pogoda mi obojętna. Jutro zamierzamy wybrać się do rodziców więc mam nadzieję, że przyszły tydzień na południu Polski będzie słoneczny. Zamierzam tam pochodzić po sklepach i kupić jakieś kocyki, ręczniki i inne akcesoria dla Zosieńki. Zobaczymy czy uda mi się coś ciekawego znaleźć.
Wczoraj po wizycie u gina i spacerze na obcasach przez całe popołudnie twardniała mi macica. Chyba muszę zrezygnować z obcasów. 3 miesiące jakoś przetrwam;) Jak pomyślę o tym, że to już tylko 3 miesiące to jestem trochę przerażona i wydaje mi się, że nic nie mam (chociaż mój M uważa zupełnie inaczej - wczoraj nawet powiedział swojej mamie, że mamy już wszystko. Faceci...).
Jeśli chodzi o badanie to jak ostatnio na IP gin-kobieta włożyła wziernik to aż mi się płakać chciało, za to mój gin-facet zawsze robi to tak delikatnie, że nawet nie czuję. Pamiętam jak na pierwszej wizycie mówił, że jakby przypadkiem coś bolało to mam na niego krzyczeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:48
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam w wczroaj z wizytą u mojej przyjaciółki- mamy trojga dzieci. Przedstawiam butelki, które ona poleca:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-19325-Butelki-antykolkowe-z-szeroka-szyjka-240ml-ze-smoczkiem-Poziom-1-niebieskie-2szt-.html?gclid=CjwKEAiAyMCnBRDa0Pyex-qswB0SJADKNMKAaZ7TfptyGumoWP-WuwssatRz-NC13DNdbrxllnoloBoCOCHw_wcB
Pozdrawiam i życzę miłego dniaScintilla lubi tę wiadomość