Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie kupoilam jeszcze wszystkiego, kupilam pieluszki flanelowe, aspirator, podklady poporodowe, butelki TT 260 i 150 ml, duze podpaski, tzn te poporodowe, pieluszki tetrowe nie wiem jakiej beda jakosci aaale do wycierania buzi mysle ze ok, patyczxki do uszu, smoczek, niedrapki, gaziki, pkyn do higieny, jeszcze maja okrycia kapielowevfajne ale kupikam szlafroknu innego sprzedawcy teraz najw sa rzeczy do szpitala dla mnie bo teraz to niewiadomo, czasami sa jakies skurcze i idzie sie na 3 dni kosmetyki kupie w rossmanie
[/url]
-
XxMoniaXx wrote:powiedzcie mi czy przed krzywą cukrową lepiej zrobić post od słodyczy na kilka dni, żeby jaja nie wyszły ?
bo ostatnioo mam mega ochotę ma słodycze i się nie ograniczam i sie zastanawiam jak to przed badaniem zrobić żeby nie wyszło coś nieciekawego ..
Monia ja zapomnialam o badaniu i dzien wczesniej zjadlam dwa mega kawalki torta a wyniki wyszly ksiazkowe na czczo 84 po godzinie 112 po dwoch 92[/url]
-
Dziewczyny, a to ja mam pytanie odnośnie noworodkowej apteczki. Sporządziłam sobie listę na podstawie innych znalezionych w internecie, ale może macie jakieś rady co jeszcze warto by było dorzucić
Krem UV 50+
sól fizjologiczna
woda morska
pedicetamol
espumisan krople
wazelina
fenistil krem
lipomal
nurofen czopki
wit. C,D,K w kroplach
czopki glicerolowe
bepanthen
octenisept
coś jeszcze byście dodały?
a brzuszki pierwsza klasa !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:15
-
Monia mnie lekarz kazał jeść normalnie i nie ograniczać słodyczy, bo wtedy wynik może wyjść nieprawdziwy. Jak ktoś ma super trzustkę, to po tonie słodyczy mu wyjdą dobre wyniki
Ja u rp77 zamówiłam, tylko kilka rzeczy więc nie mam listy...gosi_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadine ja kupiłam octanisept, bepanten, wodę morską i sól fizjologiczną. Typowe medyczne rzeczy jak witaminy czy krople na kolkę kupie dopiero po porodzie zgodnie ze wskazaniami ze szpitala. W książęczce zdrowia dziecka będzie dokładny opis co i kedy podawać. Nie kupuje wczesniej.
Żadnych leków nie wolno podawać na własną rękę, wiec po co Ci np.sorop lipomal na przeziębienie i gorączkę ? Czy nurofen skoro podanie wymaga konsultacji z lekarzem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:29
-
ja zamawiałam u innego sprzedawcy, ale lista może się przydać
laktator
butelka 160ml
pojemniki do przechowywania pokarmu x4
smoczki x2
wkładki laktacyjne 1 op.
termometr elektr. z miekką końcówką
termometr do wody
prześcieradła jersey x2
poduszka do karmienia
podkład nieprzemakalny pod prześcieradło x2
kocyk
szczotka+grzebyk do włosów
nożyczki z okrągłym zakończeniem
przewijak
termofor
klin pod materac
podkłady poporodowe na łóżko 90x60
majtki siatkowe wielorazowe x5
podpaski bella 2op.
gaziki niejałowe
płatki kosmetyczne
patyczki kosmetyczne
aspirator
szczoteczka do zębów i masażu dziąseł
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Nadine ja kupiłam octanisept, bepanten, wodę morską i sól fizjologiczną. Typowe medyczne rzeczy jak witaminy czy krople na kolkę kupie dopiero po porodzie zgodnie ze wskazaniami ze szpitala. W książęczce zdrowia dziecka będzie dokładny opis co i kedy podawać. Nie kupuje wczesniej.
Może faktycznie to dobre rozwiązanie, apteki są na każdym kroku
A co do tych specyfików przeciwgorączkowych to akurat koleżanka mi poleciła, żeby lepiej być zabezpieczonym np. w nocy kiedy skacze gorączka trzeba jakoś działać zanim przyjedzie karetka albo dojedzie się do lekarza. Oczywiście podanie dopiero po konsultacji. Lepiej wydać te parę złotych zawczasu niż później szukać apteki po nocach, nawet gdybym miała tego nigdy nie użyćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:36
-
nick nieaktualnyOk zgadza sie ze przeciwgorączkowe rzeczy należy w apteczce mieć. Nie neguje kupienia,lecz wole to zrobić po wyjściu ze szpitala. Tam dopytam pediatrę co używać w razie "w ". Inaczej gdy dziecko ma kilka dni a co innego kilka miesięcy. Niektóre dzieci są uczulone na ibuprofen i to też należy brać pod uwagę przy wyborze leku przeciwgorączkowego. To tylko moje spostrzeżenia.
-
Wszystkie brzuszki bardzo ładne!!! Joasiu gratuluję kolejnej udanej wizyty. Ja tez juz sie pale do zakupow, ale na ipadzie niewygodnie, a moj komp dzis martwy ( maz zabrał zasilacz, a ten trup go potrzebuje
wiec moze jutro poszaleje
Bylam na spacerze metrem, tak tak, zobaczyc druga linię metra, spoko tylko na razie jest strasznie krotka...
Rozalia fajny ten dywan, ale chcemy jeszcze troche wiekszy taki 2x3 metry... Ciastkaw dywanie ?!?! O_o ale jak to ?
Dzięki mojemu M. Jeszcze dzis mam dzien kobiet, bo wczoraj nie dalam rady zjescpyszna beza z Lukullusa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 15:01
Joasia:), nenette, gosi_a, Sista, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Dlatego też przyznałam Ci rację
listę sporządzałam tak jak mówiłam na podstawie gotowych znalezionych w necie, ale nie wzięłam faktycznie pod uwagę tego o czym mówisz czyli np. niemożności stosowania niektórych leków, więc te "uniwersalne" rzeczy zakupię wcześniej a niektórymi się wstrzymam
zresztą po to ją wrzuciłam z pytaniem czy jest ok, żeby ją przed zakupami odpowiednio zmodyfikowaćJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:powiedzcie mi czy przed krzywą cukrową lepiej zrobić post od słodyczy na kilka dni, żeby jaja nie wyszły ?
bo ostatnioo mam mega ochotę ma słodycze i się nie ograniczam i sie zastanawiam jak to przed badaniem zrobić żeby nie wyszło coś nieciekawego ..
Mi dr wręcz zakazała zmieniać dietę. Miałam jeść to co zwykle żeby wyszło wiarygodnie. Więc skoro jesz słodycze to ja bym nic nie zmieniała.
Nie wolno tylko nic jeść 8-10 godz przed badaniem. Później tylko woda. -
nick nieaktualny
-
Byłam w naszym lumpie i kupiłam tylko bluzkę ciążowa dla siebie. Niestety, ubranka dla maluchów tak bliżej 10, niż 2zl, a to chyba za drogo. Ładne było tylko body z sukieneczka z Mothercare, ale na 50cm, wiec nie bede ryzykowała, bo Olga moze się urodzić większa
Babcia się zadeklarowała, ze jak coś to kupi nowe
Jutro jedziemy do Największej Galerii katowickiej, to tam moze się skusi na coś dla wnusi
A za 20 minut wyruszamy na pierwsze zajęcia SNAlorrene13, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Piekne macie brzuszki
i te wieksze i te mniejsze..
No to i my sie pokazemy
Scintilla, karolina0522, Ania1704, Joasia:), Truskaweczka250, nenette, gosi_a, zyrcia, sss, Aka81, lilly78, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość
-
Każda ma cudowny brzucholek - i niesamowite jest to co w nim siedzi
Karolinko ... czy mi się wydaję czy masz w pokoju bociana?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:05
Nieukowa lubi tę wiadomość