X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupoilam jeszcze wszystkiego, kupilam pieluszki flanelowe, aspirator, podklady poporodowe, butelki TT 260 i 150 ml, duze podpaski, tzn te poporodowe, pieluszki tetrowe nie wiem jakiej beda jakosci aaale do wycierania buzi mysle ze ok, patyczxki do uszu, smoczek, niedrapki, gaziki, pkyn do higieny, jeszcze maja okrycia kapielowevfajne ale kupikam szlafroknu innego sprzedawcy teraz najw sa rzeczy do szpitala dla mnie bo teraz to niewiadomo, czasami sa jakies skurcze i idzie sie na 3 dni kosmetyki kupie w rossmanie

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    powiedzcie mi czy przed krzywą cukrową lepiej zrobić post od słodyczy na kilka dni, żeby jaja nie wyszły ?

bo ostatnioo mam mega ochotę ma słodycze i się nie ograniczam i sie zastanawiam jak to przed badaniem zrobić żeby nie wyszło coś nieciekawego ..

Monia ja zapomnialam o badaniu i dzien wczesniej zjadlam dwa mega kawalki torta a wyniki wyszly ksiazkowe na czczo 84 po godzinie 112 po dwoch 92

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy laseczki jesteście......fajne brzusia.Ja nie umiem zdjęć zamieszczać tu..

Joasia:), Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSS na fotosik.pl fajnie sie dodaje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to ja mam pytanie odnośnie noworodkowej apteczki. Sporządziłam sobie listę na podstawie innych znalezionych w internecie, ale może macie jakieś rady co jeszcze warto by było dorzucić :)

Krem UV 50+
    sól fizjologiczna
    woda morska
    pedicetamol
    espumisan krople
    wazelina
    fenistil krem
    lipomal
    nurofen czopki
    wit. C,D,K w kroplach
    czopki glicerolowe
    bepanthen
    octenisept

coś jeszcze byście dodały?

a brzuszki pierwsza klasa !!! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:15

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie lekarz kazał jeść normalnie i nie ograniczać słodyczy, bo wtedy wynik może wyjść nieprawdziwy. Jak ktoś ma super trzustkę, to po tonie słodyczy mu wyjdą dobre wyniki :)
    Ja u rp77 zamówiłam, tylko kilka rzeczy więc nie mam listy...

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine ja kupiłam octanisept, bepanten, wodę morską i sól fizjologiczną. Typowe medyczne rzeczy jak witaminy czy krople na kolkę kupie dopiero po porodzie zgodnie ze wskazaniami ze szpitala. W książęczce zdrowia dziecka będzie dokładny opis co i kedy podawać. Nie kupuje wczesniej.
    Żadnych leków nie wolno podawać na własną rękę, wiec po co Ci np.sorop lipomal na przeziębienie i gorączkę ? Czy nurofen skoro podanie wymaga konsultacji z lekarzem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:29

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiałam u innego sprzedawcy, ale lista może się przydać

laktator
    butelka 160ml
    pojemniki do przechowywania pokarmu x4
    smoczki x2
    wkładki laktacyjne 1 op.
    termometr elektr. z miekką końcówką
    termometr do wody
    prześcieradła jersey x2
    poduszka do karmienia
    podkład nieprzemakalny pod prześcieradło x2
    kocyk
    szczotka+grzebyk do włosów
    nożyczki z okrągłym zakończeniem
    przewijak
    termofor
    klin pod materac
    podkłady poporodowe na łóżko 90x60
    majtki siatkowe wielorazowe x5
    podpaski bella 2op.
    gaziki niejałowe
    płatki kosmetyczne
    patyczki kosmetyczne
    aspirator
    szczoteczka do zębów i masażu dziąseł

Scintilla lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Nadine ja kupiłam octanisept, bepanten, wodę morską i sól fizjologiczną. Typowe medyczne rzeczy jak witaminy czy krople na kolkę kupie dopiero po porodzie zgodnie ze wskazaniami ze szpitala. W książęczce zdrowia dziecka będzie dokładny opis co i kedy podawać. Nie kupuje wczesniej.

Może faktycznie to dobre rozwiązanie, apteki są na każdym kroku :)
    A co do tych specyfików przeciwgorączkowych to akurat koleżanka mi poleciła, żeby lepiej być zabezpieczonym np. w nocy kiedy skacze gorączka trzeba jakoś działać zanim przyjedzie karetka albo dojedzie się do lekarza. Oczywiście podanie dopiero po konsultacji. Lepiej wydać te parę złotych zawczasu niż później szukać apteki po nocach, nawet gdybym miała tego nigdy nie użyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:36

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zgadza sie ze przeciwgorączkowe rzeczy należy w apteczce mieć. Nie neguje kupienia,lecz wole to zrobić po wyjściu ze szpitala. Tam dopytam pediatrę co używać w razie "w ". Inaczej gdy dziecko ma kilka dni a co innego kilka miesięcy. Niektóre dzieci są uczulone na ibuprofen i to też należy brać pod uwagę przy wyborze leku przeciwgorączkowego. To tylko moje spostrzeżenia. :)

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie brzuszki bardzo ładne!!! Joasiu gratuluję kolejnej udanej wizyty. Ja tez juz sie pale do zakupow, ale na ipadzie niewygodnie, a moj komp dzis martwy ( maz zabrał zasilacz, a ten trup go potrzebuje ;) wiec moze jutro poszaleje :)
    Bylam na spacerze metrem, tak tak, zobaczyc druga linię metra, spoko tylko na razie jest strasznie krotka...
    Rozalia fajny ten dywan, ale chcemy jeszcze troche wiekszy taki 2x3 metry... Ciastkaw dywanie ?!?! O_o ale jak to ? ;)
    Dzięki mojemu M. Jeszcze dzis mam dzien kobiet, bo wczoraj nie dalam rady zjesc ;) pyszna beza z Lukullusa ;)
    ktst304yuj0p_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 15:01

Joasia:), nenette, gosi_a, Sista, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też przyznałam Ci rację :) listę sporządzałam tak jak mówiłam na podstawie gotowych znalezionych w necie, ale nie wzięłam faktycznie pod uwagę tego o czym mówisz czyli np. niemożności stosowania niektórych leków, więc te "uniwersalne" rzeczy zakupię wcześniej a niektórymi się wstrzymam :)
    zresztą po to ją wrzuciłam z pytaniem czy jest ok, żeby ją przed zakupami odpowiednio zmodyfikować :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po obiedzie, deserze i spacerze wyglądamy tak:
    http://www.tinypic.pl/mgpe3b53nwkr

:)

karolinka85, Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Joasia:), Truskaweczka250, nenette, gosi_a, Nieukowa, lilly78, Finezja lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    powiedzcie mi czy przed krzywą cukrową lepiej zrobić post od słodyczy na kilka dni, żeby jaja nie wyszły ?

bo ostatnioo mam mega ochotę ma słodycze i się nie ograniczam i sie zastanawiam jak to przed badaniem zrobić żeby nie wyszło coś nieciekawego ..

Mi dr wręcz zakazała zmieniać dietę. Miałam jeść to co zwykle żeby wyszło wiarygodnie. Więc skoro jesz słodycze to ja bym nic nie zmieniała.
    Nie wolno tylko nic jeść 8-10 godz przed badaniem. Później tylko woda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No to po obiedzie, deserze i spacerze wyglądamy tak:
    http://www.tinypic.pl/mgpe3b53nwkr

:)
    Ślicznie wyglądacie :)

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w naszym lumpie i kupiłam tylko bluzkę ciążowa dla siebie. Niestety, ubranka dla maluchów tak bliżej 10, niż 2zl, a to chyba za drogo. Ładne było tylko body z sukieneczka z Mothercare, ale na 50cm, wiec nie bede ryzykowała, bo Olga moze się urodzić większa :) Babcia się zadeklarowała, ze jak coś to kupi nowe :) Jutro jedziemy do Największej Galerii katowickiej, to tam moze się skusi na coś dla wnusi :)
    A za 20 minut wyruszamy na pierwsze zajęcia SN :)

Alorrene13, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie Sista, tu już więęęcej widac :) taki brzusio w sam raz :D

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne macie brzuszki ;) <3 i te wieksze i te mniejsze..
    No to i my sie pokazemy ;)
    2isz4mt.jpg

Scintilla, karolina0522, Ania1704, Joasia:), Truskaweczka250, nenette, gosi_a, zyrcia, sss, Aka81, lilly78, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same piękne brzuchatki...:)

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ma cudowny brzucholek - i niesamowite jest to co w nim siedzi :D

Karolinko ... czy mi się wydaję czy masz w pokoju bociana :D ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:05

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ