X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy kupujecie kołderke z poduszka ? u waszego sprzedawcy na allegro
    http://allegro.pl/komplet-kolderka-90x120-poduszka-produkt-polski-i5143699635.html

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zazdroszczę :) A przypomnisz jakie miałaś cukry po krzywej? U mnie gin niby stwierdził, że to dopiero nietolerancja, ale zobaczę co mi jutro diabetolog powie. Póki co czekoladka poszła w zapomnienie...
    Ja ubranek w roz. 56 mam kilka, a tak to tylko większe 62-68 i trochę też 74. Teraz moja mama stwierdziła, że zaczyna kupować tylko większe :)
    Ubranek jeszcze nie prałam, ale też chętnie się dowiem w jakiej temperaturze prać.

Słodkie mamy mierzycie cukier godzinę po posiłku? Bo mój gin mi powiedział, że mam mierzyć 2 h po jak dostanę glukometr i coś mu się chyba pomyliło...

Aaaaaaaaaaaaaaaaa i jutro zaczyna kurs prawa jazdy, trzymać kciukasy za ciężarną rajdówkę :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:38

agawera, Scintilla, Joasia:), karolinka85, nenette, Sista, zapah_ciszy, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja kupiłam mniejszy rozmiar bo do kołyski u innego sprzedawcy ( wzór nr 9). Super jakość. Może coś Wam sie spodoba.
    http://allegro.pl/showItem2.php?item=5142436091

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Słodkie mamy mierzycie cukier godzinę po posiłku? Bo mój gin mi powiedział, że mam mierzyć 2 h po jak dostanę glukometr i coś mu się chyba pomyliło...

Ja mierzę co godzinkę :)

Co do ubranek - uparłam się głównie na 56 i 62 ... czekamy na kilka paczek od znajomych i to właśnie w nich spodziewam się większych rozmiarów :)
    A planuje wyprać chyba w 40 stopniach + wyprasować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:49

Rozalia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrzebuje kołderki takiej na długość 120 lub 135

Dada lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek 56 mam kilka sztuk, raczej kupowałam od 62! Myślałam, żeby zacząć rozglądać się za ubrankami od 70!

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja mierzę 1h po posiłku i to tym głównym czyli po śniadaniu I, obiedzie i po kolacji I no i oczywiście na czczo. A ogólnie mam aż 7 posiłków dziennie :x
    A ja jeszcze mam pyt. do słodkich mam :) czy Wy też macie sobie w domu badać mocz na obecność acetonu (jakoś tak)..??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:59

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, kobiety ciężarne mają mierzyć godzinę po posiłku bo wtedy jest najwyższy wynik. Na krzywej miałam na czczo 104, reszta była ok. :-)

Och jak ja uwielbiam studencka biala :-) najlepsza na świecie :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Rozalia, kobiety ciężarne mają mierzyć godzinę po posiłku bo wtedy jest najwyższy wynik. Na krzywej miałam na czczo 104, reszta była ok. :-)

Och jak ja uwielbiam studencka biala :-) najlepsza na świecie :-)

No właśnie ja po 1h miałam wysoki, a reszta w normie, głupie to :) A za czekoladę bym teraz zabiła :P :P

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to ja prałam wszystko w 40 stopniach. Chyba, ze coś miałam z plama lub zszarzałe, to gotowałam w garnku jakieś 15 minut. Potem dopiero normalne pranie w 40 stopniach. Teraz mam trzy reklamowy do wyprasowana :)
    Co do ciuszków, to kupuje do 68, ale dostałam sporo większych, takich nawet do 1,5 roku. Wiec w razie czego, na początek bede miała zanim nie kupie. Nie wiadomo czy Olga w 74 wskoczy w styczniu czy w maju :)
    Byłam dziś na pierwszych zajęciach SR. Fajnie, bo tylko trzy mamusie, razem ze mną i dwóch tatusiów. Dziś była mowa o szpitalu, co zabrać, gdzie iść, same praktyczne rzeczy :) Juz wiem, ze kupiłam słabe podkłady poporodowe, ale najwyżej wymienię (nie kupujcie podkładów Bella, bo nie maja kleju). Wiem tez aby nie kupować majtek jednorazowych, bo one sa ze sztucznego materiału. Położna mówiła, ze widziała krocza ładnie się gojące, a potem zaczęło się babrać, bo przez te sztuczne krocze nie oddycha i mamusie z powodu infekcji leżały tydzień :/ Juz lepsze zwykle bawełniane majtki lub majtki siateczkowe.
    W środę warsztaty "Bezpieczny Maluch" w Bielsku. Viola, moze się wybierzez? Ja jadę z mamą :)
    http://bezpieczny-maluch.com.pl/

Ania1704, Kikusia, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    No właśnie ja po 1h miałam wysoki, a reszta w normie, głupie to :) A za czekoladę bym teraz zabiła :P :P
    Rozalia - ja nawet nie miałam robionego po godzinie. Tylko na czczo i po 2h. Ale pytałam gina czy to wystarczy, powiedział, ze tak.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    W środę warsztaty "Bezpieczny Maluch" w Bielsku. Viola, moze się wybierzez? Ja jadę z mamą :)

Fajnie,też bym się przejechała. Tylko z centrum to daleko ?:P

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika daj znać co u Was- jak się czujecie i co mówią lekarze???

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Sista poczytam o co tam chodzi na tych warsztatach i zobaczymy czy się wybierzemy. Dzieki za info :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Fajnie,też bym się przejechała. Tylko z centrum to daleko ?:P

Kikusia, moze sa gdzieś bliżej Ciebie? :)

Viola - ja jadę z mama na zakupy do Sfery i odbieram rzeczy od naszego sprzedawcy. Wiec wieczorkiem posłuchamy o ratowaniu Maluszków i ciężarnych :)

Kasika - odezwij się, bo zaczynamy się martwić. Napisz choc, ze wszystko ok.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Kikusia, moze sa gdzieś bliżej Ciebie? :)

.

Akurat Bielsko to już najbliżej mnie :D zapisałam się ;) a że przy Sferze to nie będę błądzić :D

Sista lubi tę wiadomość

Mama!"
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Akurat Bielsko to już najbliżej mnie :D zapisałam się ;) a że przy Sferze to nie będę błądzić :D
    Mnie pewnie łatwo bedzie rozpoznać po mamie ;) Fajnie bedzie się spotkać :)

Kikusia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewno ,że fajnie :) przynajmniej jakoś zapełnię ten mój wolny czas i czegoś się dowiem ciekawego ;) A ze Skoczowa do Bielska to nie jest tak strasznie daleko :)

Mama!"
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Co do ubranek, to ja prałam wszystko w 40 stopniach. Chyba, ze coś miałam z plama lub zszarzałe, to gotowałam w garnku jakieś 15 minut. Potem dopiero normalne pranie w 40 stopniach. Teraz mam trzy reklamowy do wyprasowana :)
    Co do ciuszków, to kupuje do 68, ale dostałam sporo większych, takich nawet do 1,5 roku. Wiec w razie czego, na początek bede miała zanim nie kupie. Nie wiadomo czy Olga w 74 wskoczy w styczniu czy w maju :)
    Byłam dziś na pierwszych zajęciach SR. Fajnie, bo tylko trzy mamusie, razem ze mną i dwóch tatusiów. Dziś była mowa o szpitalu, co zabrać, gdzie iść, same praktyczne rzeczy :) Juz wiem, ze kupiłam słabe podkłady poporodowe, ale najwyżej wymienię (nie kupujcie podkładów Bella, bo nie maja kleju). Wiem tez aby nie kupować majtek jednorazowych, bo one sa ze sztucznego materiału. Położna mówiła, ze widziała krocza ładnie się gojące, a potem zaczęło się babrać, bo przez te sztuczne krocze nie oddycha i mamusie z powodu infekcji leżały tydzień :/ Juz lepsze zwykle bawełniane majtki lub majtki siateczkowe.

A ja się z kolei do wiedziałam od koleżanek w szpitalu ktore juz rodziły ze właśnie te bella bez kleju są dobre bo są przepuszczalne a te z klejem nie ...

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei slyszalam opinie ze w szpitalach opr robia za noszenie gaci poporodowych ogolnie i ze i tak sie lezy wietrzac kaśki, bo nie ma za bardzo innej opcji ;)
    Gatki sa tylko po to, zeby nie zasuwac do kibla jak gejsza z podkladem miedzy nogami, tylko jak czlowiek.
    Takze tych majtasow jak najmniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 21:42

nenette, A1984 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ