Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia zazdroszczę
A przypomnisz jakie miałaś cukry po krzywej? U mnie gin niby stwierdził, że to dopiero nietolerancja, ale zobaczę co mi jutro diabetolog powie. Póki co czekoladka poszła w zapomnienie...
Ja ubranek w roz. 56 mam kilka, a tak to tylko większe 62-68 i trochę też 74. Teraz moja mama stwierdziła, że zaczyna kupować tylko większe
Ubranek jeszcze nie prałam, ale też chętnie się dowiem w jakiej temperaturze prać.
Słodkie mamy mierzycie cukier godzinę po posiłku? Bo mój gin mi powiedział, że mam mierzyć 2 h po jak dostanę glukometr i coś mu się chyba pomyliło...
Aaaaaaaaaaaaaaaaa i jutro zaczyna kurs prawa jazdy, trzymać kciukasy za ciężarną rajdówkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:38
agawera, Scintilla, Joasia:), karolinka85, nenette, Sista, zapah_ciszy, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rozalia wrote:Słodkie mamy mierzycie cukier godzinę po posiłku? Bo mój gin mi powiedział, że mam mierzyć 2 h po jak dostanę glukometr i coś mu się chyba pomyliło...
Ja mierzę co godzinkę
Co do ubranek - uparłam się głównie na 56 i 62 ... czekamy na kilka paczek od znajomych i to właśnie w nich spodziewam się większych rozmiarów
A planuje wyprać chyba w 40 stopniach + wyprasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:49
Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rozalia ja mierzę 1h po posiłku i to tym głównym czyli po śniadaniu I, obiedzie i po kolacji I no i oczywiście na czczo. A ogólnie mam aż 7 posiłków dziennie :x
A ja jeszcze mam pyt. do słodkich mamczy Wy też macie sobie w domu badać mocz na obecność acetonu (jakoś tak)..??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 19:59
Rozalia lubi tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Rozalia, kobiety ciężarne mają mierzyć godzinę po posiłku bo wtedy jest najwyższy wynik. Na krzywej miałam na czczo 104, reszta była ok.
Och jak ja uwielbiam studencka bialanajlepsza na świecie
No właśnie ja po 1h miałam wysoki, a reszta w normie, głupie toA za czekoladę bym teraz zabiła
-
Co do ubranek, to ja prałam wszystko w 40 stopniach. Chyba, ze coś miałam z plama lub zszarzałe, to gotowałam w garnku jakieś 15 minut. Potem dopiero normalne pranie w 40 stopniach. Teraz mam trzy reklamowy do wyprasowana
Co do ciuszków, to kupuje do 68, ale dostałam sporo większych, takich nawet do 1,5 roku. Wiec w razie czego, na początek bede miała zanim nie kupie. Nie wiadomo czy Olga w 74 wskoczy w styczniu czy w maju
Byłam dziś na pierwszych zajęciach SR. Fajnie, bo tylko trzy mamusie, razem ze mną i dwóch tatusiów. Dziś była mowa o szpitalu, co zabrać, gdzie iść, same praktyczne rzeczyJuz wiem, ze kupiłam słabe podkłady poporodowe, ale najwyżej wymienię (nie kupujcie podkładów Bella, bo nie maja kleju). Wiem tez aby nie kupować majtek jednorazowych, bo one sa ze sztucznego materiału. Położna mówiła, ze widziała krocza ładnie się gojące, a potem zaczęło się babrać, bo przez te sztuczne krocze nie oddycha i mamusie z powodu infekcji leżały tydzień
Juz lepsze zwykle bawełniane majtki lub majtki siateczkowe.
W środę warsztaty "Bezpieczny Maluch" w Bielsku. Viola, moze się wybierzez? Ja jadę z mamą
http://bezpieczny-maluch.com.pl/Ania1704, Kikusia, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:W środę warsztaty "Bezpieczny Maluch" w Bielsku. Viola, moze się wybierzez? Ja jadę z mamą
http://bezpieczny-maluch.com.pl/
Fajnie,też bym się przejechała. Tylko z centrum to daleko ? -
nick nieaktualny
-
Kikusia wrote:Fajnie,też bym się przejechała. Tylko z centrum to daleko ?
Kikusia, moze sa gdzieś bliżej Ciebie?
Viola - ja jadę z mama na zakupy do Sfery i odbieram rzeczy od naszego sprzedawcy. Wiec wieczorkiem posłuchamy o ratowaniu Maluszków i ciężarnych
Kasika - odezwij się, bo zaczynamy się martwić. Napisz choc, ze wszystko ok. -
Sista wrote:Kikusia, moze sa gdzieś bliżej Ciebie?
.
Akurat Bielsko to już najbliżej mniezapisałam się
a że przy Sferze to nie będę błądzić
Sista lubi tę wiadomość
-
No pewno ,że fajnie
przynajmniej jakoś zapełnię ten mój wolny czas i czegoś się dowiem ciekawego
A ze Skoczowa do Bielska to nie jest tak strasznie daleko
-
Sista wrote:Co do ubranek, to ja prałam wszystko w 40 stopniach. Chyba, ze coś miałam z plama lub zszarzałe, to gotowałam w garnku jakieś 15 minut. Potem dopiero normalne pranie w 40 stopniach. Teraz mam trzy reklamowy do wyprasowana
Co do ciuszków, to kupuje do 68, ale dostałam sporo większych, takich nawet do 1,5 roku. Wiec w razie czego, na początek bede miała zanim nie kupie. Nie wiadomo czy Olga w 74 wskoczy w styczniu czy w maju
Byłam dziś na pierwszych zajęciach SR. Fajnie, bo tylko trzy mamusie, razem ze mną i dwóch tatusiów. Dziś była mowa o szpitalu, co zabrać, gdzie iść, same praktyczne rzeczyJuz wiem, ze kupiłam słabe podkłady poporodowe, ale najwyżej wymienię (nie kupujcie podkładów Bella, bo nie maja kleju). Wiem tez aby nie kupować majtek jednorazowych, bo one sa ze sztucznego materiału. Położna mówiła, ze widziała krocza ładnie się gojące, a potem zaczęło się babrać, bo przez te sztuczne krocze nie oddycha i mamusie z powodu infekcji leżały tydzień
Juz lepsze zwykle bawełniane majtki lub majtki siateczkowe.
W środę warsztaty "Bezpieczny Maluch" w Bielsku. Viola, moze się wybierzez? Ja jadę z mamą
http://bezpieczny-maluch.com.pl/
A ja się z kolei do wiedziałam od koleżanek w szpitalu ktore juz rodziły ze właśnie te bella bez kleju są dobre bo są przepuszczalne a te z klejem nie ...Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Ja z kolei slyszalam opinie ze w szpitalach opr robia za noszenie gaci poporodowych ogolnie i ze i tak sie lezy wietrzac kaśki, bo nie ma za bardzo innej opcji
Gatki sa tylko po to, zeby nie zasuwac do kibla jak gejsza z podkladem miedzy nogami, tylko jak czlowiek.
Takze tych majtasow jak najmniejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 21:42
nenette, A1984 lubią tę wiadomość