X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - teraz sa jeszcze podkłady na łóżko :) Moze się z nas lać ;) No ja sobie nie wyobrażam spac z takim wielkim podkładem bez majtek. Ja bym tego szukała rano gdzieś po drugiej stronie łóżka...

Ja chce kupić sobie siateczkowe, ze dwie pary. Takie wysokie na wypadek CC. W ciąży nosze tylko niskie, a przy ranie po CC, chyba by obcierały.

Ja Nowa Mama jestem, wiec chętnie czytam Wasze doświadczenia :)

Dowiedziałam się tez na SN, ze w naszym szpitalu nie przynosi się ciuszków dla dzieci, bo ubierają w szpitalne. Tylko niedrapki i skarpetki. Pranie jest robione raz w tygodniu i jak ubierzemy coś własnego, to moze do nas nie wrócić zanim wyjdziemy :) Ciuszki nie sa z najnowszej kolekcji GAP, ale zawsze świeże i wyprane. Kocyki tez sa szpitalne. Mamy spakować ciuszki dla Maleństwa i dla nas i jak M. bedzie nas odbierał, to musi zabrać ta torbę :)
    I jak jedziemy do porodu, to mamy zabrać wałówkę dla partnerów, bo po porodzie jak się ich pytają, zawsze mówią, ze sa głodni ;) Ponoć poród to dla nich taki wysiłek, ze maja spadek mocy :) I duzo wody, bo ponoć pic im się che i zasycha w gardle ;) Taka ciekawostka, ale ja do tej pory nie sprawdziłam, a jak bedzie SN, to bede sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 23:19

Viola, karolinka85, Nieukowa, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    U nas nie za dobrze,gin mial racje ze bedzie wczesniak.pcha sie mala na swiat,wali w szyjke,brzuch twardy jak kamien,lekarze robia co moga aby ja zatrzymac. Bede moze lezec juz do rozwiazania,oby 3 tyg. Wytrzymala. Cudem bedzie 34 tc. Nie mam juz sil na nic. Nie wiem co robie zle ze tak sie dzieje
    Bede sie odzywac co 2-3 dni bo mam ograniczony net w tel,jak nie bede sie odzywac tzn ze padl

Kasika a po czym lekarze wnoszą ze pcha się na świat? Rozwarcie jest czy szyjka się skraca czy skurcze czy jak?? Skąd taka diagnoza ze będzie wczesniak?

Viola lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista u nas w szpitalu wojewódzkim tez podobno daja ciuszki dla dziecka, a z tatusiami przy porodzie jest tak jakby to oni rodzili ;-) moj mąż przy pierwszej córce to byl tak spocony po wszystkim ze koszulka go oblepiala doslownie i tak przezyl ten porod ze przy drugiej corce juz ze mna nie byl. Powiedzial ze nie da rady psychicznie jeszcze raz tego przejsc. Teraz jestesmy nastawieni na cc ale gdybym sie rozmyslila to nie wiem czy moj M by byl ze mna podczas SN on ciagle mowi o tym pierwszym porodzie jakby to bylo wczoraj. Nie wszyscy się do tego nadają.

Sista lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie energia rozpiera... nie chce mi sie spać :(
    Z nudów buszuje po Allegro i kupiłam :) bo strasznie mi sie podoba... podpatrzyłam u lutowych mamuś, pisały ze jest super :)

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5085805472

6m3bekf55nnv_t.jpg

Wygląda na dużą, oby zmieściła wszytkie moje kosmetyczne klamory ;)
    Jakoś po sobotniej przygodzie z pogotowiem postanowiłam spakować podręczną walizeczkę w razie " w" do szpitala. Takie zwykle rzeczy potrzebne na oddziale, nie typowe porodowe. Poprostu nie chce znów mężowi tłumaczyć co i gdzie leży i co ma mi spakować. Przy okazji kupie w rossmanie małe kosmetyki typu pasta czy szampon i niech sobie walizeczka stoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 00:12

Nieukowa, Scintilla, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu - śliczna :) Ja często wybywam z Gliwic do Tychów na kilka dni, wiec kosmetyczkę mam zawsze spakowaną.

Ja nie śpię, bo prasuje ciuszki dla Olgi :) Potem selekcja, bo te co na metce maja od 9 do 12 miesięcy, często wyglądają jak te na 62cm. Rożnie się chyba pokurczyly w praniu.

Joasia:), Alorrene13, Suzanna22 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista teraz prasujesz :) super pora :)

Przytargałam to sypialni herbatkę z cytrynką i pączka ... nocna imprezka :)a potem będę zdziwiona że Julka pół nocy kopała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 00:21

Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Olga juz sie uspokoiła po czekoladzie :)

Jaką kupujesz (kupujecie) torbę do wózka? Taka w zestawie, czy kupowana osobno? Teraz przeglądam i rozrzut cen ogromny...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatniej wędrówce do ubikacji nie mogę zasnąć :( ja mam torbę do wózka od kompletu, jak dla mnie jest pojemna i nie będę kupować dodatkowej! Kasika najważniejsze, że jesteś pod opieką odpoczywaj i myśl optymistyczne, trzymam kciuki. Fajnie, że się odezwalas :)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę miała przy wózku. Chociaż ostatnio kupiłam sobie mega torbę w reserved więc jak coś to tam też się coś zmieści :-) dzisiaj mnie mąż zostawia samą na 4 dni i zabiera wszystkie torby więc gdyby coś to mi zostaje plecak aczkolwiek nie zakładam żadnych wypraw na IP. :-)
    dobra, czas wyskoczyć z łóżka bo przecież za 1,5 godziny basen :-) miłego dnia Dziewczyny :-)

Aha, Kasika najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy więc nic się nie martw, będzie dobrze bo musi być!

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika..ale jak to pcha sie na swiat? Przeciez szyjka byla ok dluga i zamknieta??! Chyba ze cos nagle sie zmienilo? Czasami lekarze tylko nie potrzebnie strasza.. Mi tez w szpitalu mowilu ze zagrazajacy porod przedwczesny..a poten profesorka powiedziala ze tak bo skoro 1poronienie to ryzyko 25% ze urodzi sie wczesniej,to 2 ze bedzie to 50%! Ale poki co z szyjka wszystko ok..
    W czwartek ide do niej na oddzial i oceni stan szyjki i jak cos nie tak to wtedy ma zalozyc pessar..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymaj sie , bedzie dobrze, jestes pod opieka lekarzy. Trzymam kciuki.

Ja anwet pospalam , maly cos leni sie, musze go posturchac bo mnie juz martwi... Jeszcze dwa dni i wizyta i zobaczymy co tam.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika będzie dobrze! Leż i się nie stresuj.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki zaciśnięte!
    No i właśnie, na jakiej podstawie ta diagnoza?
    Na marcówkach jest kobitka, która całą ciążę miała skurcze i twardnienia, ale bez rozwarcia, prognozowali wczesniaja a teraz 38tc i jakoś mała się nie decyduje na wyjście ;P
    Także wiesz... bądź dobrej mysli, nastawienie to połowa sukcesu!

Urzekły mnie wasze piękne zdjęcia brzusiowe, dlatego ja też macham z 27 tygodnia :)
    tummy27.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 09:30

Joasia:), agawera, sss, Aka81, karolinka85, zyrcia, Scintilla, A1984, Z., Truskaweczka250, lilly78, Alorrene13, Sista, Suzanna22, gosi_a, nenette, BrumBrumek, Finezja, cati lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ... Bądź dzielna dla siebie i małej - jesteś w dobrych rękach - wytrwacie jeszcze potrzebne tygodnie!

Właśnie dzwonił kurier ... jadą do mnie mebelki yeahhhh :D
    Dzisiaj przełomowy dzień ... po 2latach walki z bólem dzisiaj mój tata ma próbę podłączania stymulatora do kręgosłupa ... tak bardzo chciałabym abym mógł się cieszyć z roli dziadka ... nawet w ograniczonym ruchu ... ale ruchu bezbolesnym.

Po waszej wczorajszej serii brzuchatych zdjęć po raz pierwszy śniło mi się, że jestem w ciąży ... pogoda cudna - już nie mogę się doczekać kiedy zacznę marudzić na dworze " ale tu gorąco " :)

karolinka85, Joasia:), Truskaweczka250, Aka81, Alorrene13, gosi_a, nenette, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    Kasia musi być dobrze dziewczynki to silne stworzonka i na pewno da radę

Ja po wczorajszej wizycie wpadłam trochę w doła. To niby błahostka bo tylko waga, ale gin mi nagadał. Przytyłam w miesiąc 3kg, a w sumie 9,5kg. Ważę 79,5kg tylko tyle że ja jestem niska nie jak wy laseczki. Wiem że lekarz ma trochę racji bo już teraz trochę mi ciężko, ale jak mam ograniczyć jedzenie jak jestem głodna wrrrr....

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dzisiaj czekam na wizytę mam na 16.00 trzymajcie kciuki za nas:)

Dzisiaj to i ja miałam sen, śniło mi się niemowlę że urodziłam opiekowałam się nim ale to był chłopiec a ja po porodzie byłam taka szczupła i nic mnie nie bolało jak bym wcale nie rodziła i nawet byłam zdziwiona że nic mnie nie boli. Od początku ciąży jak mam jakiś sen z udziałem dzidziusia to śni mi się chłopiec nie wiem czemu czy to coś znaczy niby sny się tłumaczy na odwrót sama nie wiem a wy Miewacie takie sny?

Stokrotka u mnie z waga jest tak ze od początku dobiłam do +7kg a że w lutym przytyłam w mc 2kg to mnie gin wysłał na badanie czy mi się woda nie zatrzymuje na badanie Kwasu moczowego ale dzisiaj mam wizytę to mu pokarzę wyniki wyszły mi w normie a teraz to 1kg przytyłam mam 170cm wzrostu to u mnie nie widac az tak po mnie tylko po brzuszku:)

Joasia:), Scintilla, Alorrene13, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)
    Stokrotka ja mam 158 i też przytyłam 9kg. Mój lekarz nic nie mówił, że za dużo przytyłam . Wręcz przeciwnie, z uśmiechem wpisywał moją wagę w książeczkę i stwierdził "rośnie nam mamusia". Po porodzie przyda się zapas, bo cześciej będziemy nie dojadać z braku czasu :) Ja bym sie tekstem lekarza nie przejmowała. Przecież jesteśmy w ciąży juz 7 miesiąc, to w tym czasie ile należy przytyć ?

Za dzisiejsze wizyty kciuki zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:00

Truskaweczka250, Alorrene13, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam kochane :)
    Stokrotka ja mam 158 i też przytyłam 9kg. Mój lekarz nic nie mówił, że za dużo przytyłam . Wręcz przeciwnie, z uśmiechem wpisywał moją wagę w książeczkę i stwierdził "rośnie nam mamusia". Po porodzie przyda się zapas, bo cześciej będziemy nie dojadać z braku czasu :) Ja bym sie tekstem lekarza nie przejmowała. Przecież jesteśmy w ciąży juz 7 miesiąc, to w tym czasie ile należy przytyć ?

Za dzisiejsze wizyty kciuki zaciśnięte :)

Położna mówiła że prawidłowy przyrost wagi maxymalny to 17kg ale żeby żadna z nas nie przytyła powyżej 20kg bo to nie zdrowe i poród strasznie długi bo nie ma sie sił i wgl sprawności

Joasia:) lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościłam Wam zdjęć brzuszków więc stwierdziłam, że wrzucę i swój, a co mi tam ;)

Apartament Syncia w 27t5d:

mgbqoj24u5uo_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:08

Scintilla, Ania1704, Truskaweczka250, zyrcia, Alorrene13, Nieukowa, Joasia:), karolinka85, Sista, sss, Aka81, lilly78, gosi_a, patrycja_24, nenette, maglic, agnieszyczka, BrumBrumek, Finezja lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Pozazdrościłam Wam zdjęć brzuszków więc stwierdziłam, że wrzucę i swój, a co mi tam ;)

Apartament Syncia w 27t5d:

mgbqoj24u5uo_t.jpg

Cudo ... :D
    A jakie masz ładne włosy ... WOW!

Truskaweczka250, Z. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ