X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dziewczyny jestem w szoku że lekarz tak komentuje wagę, przecież przytyłaś 9,5 kilo to nie 15, jak na 7 misiąc to chyba nic dziwnego ... ok sama jeszcze miesiąc temu zarzekałam się że chcę przytyć 10-12 kg max, ale już teraz wiem że to nierealne niestety. Ja w ciągu 4 tygodniu przytyłam prawie 4 kg, moja gina też powiedziała że dużo, ale to w dodatku było w Tajlandii ten czas, gdzie uważam że miałam sporo ruchu, w miarę zdrową dietę i mały dostęp do słodyczy więc nie wiem skąd ten skok wagi. Pocieszałam się jak oglądałam te zdjęcia z plaży że to sam brzuch prawie, bo naprawdę co do reszty moja figura była wcześniej dokładnie taka sama. Teraz mam nadzieję że na kolejnej wizycie już nie będzie takiego skoku wagi, choć ostatnio jem sporo słodyczy :/

Kasika kochana, wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki z całej siły i za Twoją córeczkę. Zobaczymy faktycznie czy diagnoza się potwierdzi, bo może tak po prostu gadają, przyjdą i powiedzą coś innego za jakiś czas :/ Myślę, że dacie radę do 34 czy do 36 albo i dłużej ! Trzymaj się ciepło !

Dziś odbieram książkę z Lidla bo uzbierałam te naklejki :P haha jest się czym jarać no nie ma co :P ale mówię sobie że coś upiekę z tej ksiązki na Wielkanoc. Dziewczyny zapisałam się też na te warsztaty Bezpieczny Maluch, w Warszawie, są w szpitalu, poza tym mam jeszcze 19 marca Świadomą Mamę więc miesiąc warsztatowy będzie. Dziś kolejny wykład ze szkoły rodzenia :)

No i może w końcu dziś jakieś niegrzeczne zakupy na allegro lub w aptece gemini. Na razie są cyrki z tym łóżeczkiem co wylicytowaliśmy. Więc niewiadomo czy zmieści nam się w całości do samochodu, ale zaraz to zmierzę, wolę zabrać je w całości bo słyszałam że koszmarnie się składa. A tu babka pisze że łóżeczko rozkręcili ze względu na pytania innych allegrowiczów ile waży, jakie są wymiary i czy się zmieści do paczki kurierskiej... heeellooł ale ja nie chciałam żeby je rozkładała więc chce zabrać złożone, i sprawdzić czy są wszystkie elementy tym samym, czy otwierają się szuflady wszystkie itd. Podsumowując jak się zmieści to poproszę o skręcenie ponownie łóżeczka bo pod tym warunkiem kupuje, a jak się nie zmieści to czeka nas mega ciężkie skręcanie .... ech M. powiedział że ostatni raz zdecydował się na kupno używanej rzeczy i to za duże pieniądze (no może poza telefonami itp.) ale się rozpisałam sorki ...

Dziewczyny jeszcze jedno pytanko. W tym momencie nie opłaca mi się kupować butelek jak nie kupię laktatora od razu? tzn. mogę kupić, ale żeby użyć butelek po porodzie to i tak będę musiała kupić laktator? Chciałąm się wstrzymać z tym laktatorem, ale w sumie wiem że się przyda no chyba żebym nie miała pokarmu ale tfu tfu mam nadzieję że tak nie będzie, sama nie wiem co zrobić w tym temacie .... Miłego Dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:22

Nieukowa, Scintilla, Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te Wasze brzuszki,moj tez się rozlał po całości wiec za dużo nie widać,ale ja na koniec czerwca wiec to 3 tyg różnicy .
    U mnie tez już 7 kg i chyba muszę zapytać lekarza bo tez 2 kg przez miesiąc co myślicie?
    Czy teraz już tak będzie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka nie wpadaj w żadne doły! Jak słyszysz większość z nas już takie wielorybki :)
    Ja też mam 9,5kg+, nie panikuję nawet. Fakt że ostatnio jakby szybciej ta waga szybuje w górę na moim wykresie, ale ogólnie tyję stopniowo więc mam cichą nadzieję na małe rozstępy brzuszne a idealnie na ich brak :P

Allorene skoro w Tajlandii przy dużej aktywności fiz przytyłaś, to znaczy ze przytyłaś zdrowo :D Wszystko co się odłożyło to dla dzidzi a nie jako zbędny nadbagaż!

czy któraś z was jeszcze pracuje? CaneCorso? Którakolwiek?
    Bo ja mam wyrzuty sumienia że za 2 tyg sie zmywam... dziwne, nie :P
    W każdym razie zostałam uraczona nowiną, że za miesiąć mam egzamin roczny na studiach! I że albo przystąpię teraz, albo z małym dzieckiem na ręku! Więc chyba zamiast siedzieć na olx i polować na okazję będe się uczyła analityki ;( Buu!
    I jeszcze gorzej, że egzamin wypada w terminie warsztatów dla mam w Poznaniu! I cholera nie pójdę ;(((

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się wagą nie przejmowała, mam kolezanke ktoramprzytyla 30kg i wszystko bylo ok. Tylko zastanawialam sie zawsze jak ona to zrobila...ja jem duzo i wszystko mam 10 na+ ale do 30 to mi daleko hehe. Co do laktatora, ja nie kupuje, z Zuzą mi sie nie przydal, jakby teraz bylo inaczej zawsze mozna dokupic. Karmilam ja 10 miesiecy a potem sama zrezygnowala z piersi.
    Jak ja bym chciala juz maj...

Sista, maglic lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja myśle, że przyrost wagi w ciąży no naturalna i indywidualna sprawa. No nie dajmy sie zwariować :) Wyniki mamy dobre, nie mamy opuchlizny ani nadciśnienia wiec wszystko ok.

Alorrene ja też dzisiaj odbieram książke z Lidla :) teraz mamie chce nazbierać... a nich tez sie cieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:32

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... bardzo indywidualna. 2 dni temu byłam na linii z mamą no i ona pyta ile rpzytyłam. Mówię z satysfakcją że tylko 9kg, a ona do mnie że "matko boska ty się pilnuj! Ja 4 kg miałam na tym etapie co ty!"

Także wiecie, nie ma to jak czułe słowa rodzicielki :D

Alorrene13, Sista, A1984, nenette, BrumBrumek lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by tak umyć okna ;) ? Co myślicie ?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym była w domu to pewnie bym pomyła bo brudne strasznie a na dworze cieplutko :) (przynajmniej u mnie).

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja słyszałam ciężarne nie powinny myć okien i wieszać firanek, wszystkich takich wyciągających w górę czynności - Oczywiście to tylko stereotyp ale to moja teściowa nawet mówiła więc wyręczamy się w tym taką jedną Panią która robi to zawodowo i przyjdzie nam pomóc :)

No to jeszcze ja, choć zdjęcie kiepskie :P

fn60ay1i61c2_t.jpg

Nieukowa ty wyrzutów sumienia nie miej z pozostawieniem pracy, no i będziemy kciukać za egzamin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:52

Z., Truskaweczka250, Aka81, Scintilla, karolinka85, Sista, Ania1704, A1984, lilly78, gosi_a, nenette, karolina0522, sss lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tez masakra ... brudne bardzo. Cieplutko wiec powolutku sobie umyje :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Taaa... bardzo indywidualna. 2 dni temu byłam na linii z mamą no i ona pyta ile rpzytyłam. Mówię z satysfakcją że tylko 9kg, a ona do mnie że "matko boska ty się pilnuj! Ja 4 kg miałam na tym etapie co ty!"

Także wiecie, nie ma to jak czułe słowa rodzicielki :D

Hahaha..."Ty się pilnuj" kurcze dziewczyny przecież to normalne że przytyjemy ale dalej widzę że tak sie lalusie pilnują że dla mnie to śmiech na sali 4kg do 7mc to jest za mało to ile to dziecko będzie miało jak sie urodzi:( Olejcie takie podejście trzeba sie odżywiać zdrowo ale bez przesady z dietą Kopenhadzką haha

Z. lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zakazie podnoszenia rąk do góry także słyszałam. Chodzi o to żeby nie trzymać ich zbyt długo w tej pozycji. Teraz okna myje się szybko.
    Firanek pewnie bym nie wieszała.

• Z. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hahaha..."Ty się pilnuj" kurcze dziewczyny przecież to normalne że przytyjemy ale dalej widzę że tak sie lalusie pilnują że dla mnie to śmiech na sali 4kg do 7mc to jest za mało to ile to dziecko będzie miało jak sie urodzi:( Olejcie takie podejście trzeba sie odżywiać zdrowo ale bez przesady z dietą Kopenhadzką haha

Ja polecam dietę cukrzycową, mega zdrowa, dobrana idealnie pod kobietę w ciąży, i moja waga stanęła w miejscu, a szła szybkooo do przodu. I nie to, że opychałam się wcześniej ciastkami i czekoladą, ale lubiłam białe pieczywo, makaroniki, od czasu do czasu kebab czy inny fastfood albo łyk coli, i tak szło ;)
    A teraz zatrzymało się na +10 i nie idzie w górę :P

Scintilla, gosi_a, Nieukowa, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny :)
    Wlasnie wstałam, dawno nie spałam tak długo. Co do wagi, to jak piszą dziewczyny, nie dajmy sie zwariować. Stawiam na to, ze lekarz miał gorszy dzien. Taka juz nasza uroda, ze będziemy z błachostki robić problem :/
    Ja mam iż 11,5kg na plusie, ale czasami mam dzien, ze jem jak smok, wszystko co popadnie. Innego dnia, jak mam duzo zajec, jem mnie. Wiem, ze gdybym chciała, to mogłabym ważyć polowe z tego. Ale wówczas byłabym wiecznie głodna i nieszczęśliwa. A Olga woli jak mama jest zadowolona :)
    Nieukowa - nie łam sie, pomyśl o tych spacerach przed obiadem i grzebaniu w ogródku :)
    Joasiu - w ubiegła sobotę chciałam umyć okna, ale M. mnie wyręczył (mamy na szczęście tylko 4 plus balkonowe).
    Wracam do prasowania, bo mi tu góra prania siedzi obok na kanapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 11:00

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała wagę wyjściową normalną to byłabym dumna z każdego dodatkowego kg ... no może już mniej z 30 dodatkowych :D ... Ale jeśli dziecko rozwija się poprawnie ... nam nie towarzyszą żadne dodatkowe dolegliwości wynikające z przybywających kg - to kiedy jak nie teraz jest właśnie czas aby się odrobinę zaokrąglić ?? A co do opinii lekarza - to jak ze wszystkim : jednemu się szyjka nie spodoba i nas zdołuje, inny opierdzieli za zbyt wysokie ciśnienie mimo symptomu białego fartucha, a trzeci doczepi się do wagi - to miłe, że nas tak pilnują i "motywują" ale mogli by to robić w bardziej przyjazny sposób. Biorąc pod uwagę wasze wyniki powinnam się zdołować bo obecnie mam na plusie 1 kg od wagi startowej - już widzę jakby usłyszała to moja babcia o.O no ale ja zaczynałam z wagą 78kg przy wzroście 164 :/ Dlatego ciężko jest się porównywać - musieli by nas wszystkie zamknąć na 9 miesięcy i karmić tym samym :D

dorcia8919, Sista, nenette, maglic, BrumBrumek lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista to moje mycie w tajemnicy przed mężem ;) ojjjj krzyczał by bardzo ... na szczescie w pracy jest ;) Ja mam do umycia 3 pokoje, salon i kuchnia, ale narazie umyłam kuchnie i odpoczywam jedząc jabłuszko :)

Sista lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <beczy> Joasia od rana patrze na te moje okna mieszkam od ulicy i tez zbieram sie do ich umycia...i jak juz napisalas ze bedzie po malutku myla, nie pozostaje mi nic innego jak umyc...weszlas mi na ambicje hehe;P

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha tylko pamiętaj powolutku tak z uczuciem jakbyś facetowi plecy myła ;)

Muniek, Sista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) ja na ostatniej wizycie miałam 6kg na plusie i lekarka mówiła żebym się pilnowała :-\ ale chyba jej odbiło bo moim zdaniem nie jest to bardzo dużo,więc niech sobie gada do woli,jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam i generalnie jem na ile mam ochotę. Potem będzie czas na odchudzanie :-) a teraz korzystając z pięknej pogody idę na spacer,bo aż grzech w domu siedzieć. Jak wrócę to właśnie mam zamiar chociaż ze dwa okna umyć,bo też syf na maksa. A tak wolę na raty to rozłożyć :-)
    Przyjemnego dnia :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy wklejacie te foty ,chcemy sie pochwalić z Leonem ale matka za głupia ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ