X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sa trzy rodzaje podkładów, które pokazują co z kobiety "wylecialo", ponoć na obchodzie lekarz moze poprosić aby pokazac podkład. Dlatego nie moze byc nawet najbardziej chłonny always, bo on to zamienia w kuleczki...Pokazywały Bella, Canpol i trzecie miały w nazwie Ono (ale zapomniałam cała nazwę).
    Nieukowa - to racja, nakaz jest bez majtek i wietrzyć kaski. Ale oczywiście jak przyjdzie M., mama, koleżanka, etc. czy do toalety, to trudno iść na "kaczuszke", bo moze nam wypaść, a nas krew zalać, wiec tu najlepiej siateczka lub bawełna. Na obchodzie trzeba byc tylko z podkładem...U nas w szpitalu, jak przychodzą goście, to się wychodzi na korytarz, aby pozostałe mamy miały prywatność. Zakaz wchodzenia do sal dla gości.

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was kupowała już może kołderkę i poduszkę z allegro ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - ja nie pomogę, bo planuje kołderkę i podusie dopiero w grudniu.

Dzisiaj postanowiłam kupić kosmetyki. Wzięłam do koszyka żel do kąpieli, oliwkę, balsam do ciałka, krem z cynkiem. No i tak ide do kasy, ale coś mnie tknęło i sprawdziłam daty ważności. No i to było albo do lutego 2015 (przeterminowane na Polce stalo!!), marzec, a najdłużej lipiec 2015. Wróciłam się do Polki i wszystko miało takie terminy. Pisze ku przestrodze, sprawdzajcie daty Dziewczyny, szczególnie w Tesco...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    ja nie będę kupowała podkładów bo będe miała cc, a w poprzedniej cc prawie nic mi nie leciało bo dobrze z łozyskiem oczyszczyli, ze zwykłe podpaski wystarczyły :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich marek wózki wybrałyście??
    ja stawiam na xlandera, ale czterokołowego..

Kikusia lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No to sa trzy rodzaje podkładów, które pokazują co z kobiety "wylecialo", ponoć na obchodzie lekarz moze poprosić aby pokazac podkład. Dlatego nie moze byc nawet najbardziej chłonny always, bo on to zamienia w kuleczki...Pokazywały Bella, Canpol i trzecie miały w nazwie Ono (ale zapomniałam cała nazwę).
    Nieukowa - to racja, nakaz jest bez majtek i wietrzyć kaski. Ale oczywiście jak przyjdzie M., mama, koleżanka, etc. czy do toalety, to trudno iść na "kaczuszke", bo moze nam wypaść, a nas krew zalać, wiec tu najlepiej siateczka lub bawełna. Na obchodzie trzeba byc tylko z podkładem...U nas w szpitalu, jak przychodzą goście, to się wychodzi na korytarz, aby pozostałe mamy miały prywatność. Zakaz wchodzenia do sal dla gości.

Aaa jak to na obchodzie z samym podkladem? Że bez majtek? to jak to się ma trzymać yyy zagubiłam się ;) jednak przyda się ta szkoła rodzenia :P

Kasika daj znać jak sytuacja??

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja sie jutro wybieram do tego naszego słynnego sprzedawcy r_p77. Chce u niego kupic większość wyprawki bo ceny ma naprawde zarabiste, zobacze jutro jak to wyglada na miejscu. Powiedzial ze ceny w sklepie sa takie same jak na jego aukcjach na allegro.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    jakich marek wózki wybrałyście??
    ja stawiam na xlandera, ale czterokołowego..

Karolina - mnie zainspirowała moja siostra (bo ma, choc inny model) i Nieukowa :) Babby Jogger City Elitte, chyba 2w1. Ma trzy koła, kiedyś byłam nianią i przez trzy lata podobny pchałam. Dodatkowo, ja mieszkam w takim terenie, ze niby blisko wszędzie, ale jak chce do parku czy przychodni, to muszę ścieżka polną przez ogródki działkowe. Inaczej okrężna droga, wzdłuż głównej drogi (głośno i duzo aut). Na drugie piętro nie bede wnosić, planuje zostawiać w bagażniku. W weekend chcemy poszukać sklepu, gdzie można wypróbować.

Viola - to napisz jak było ;) Bo ja bede chciała zamienić te podkłady na Canpol, i jeszcze kilka rzeczy dokupić.

Zjadłam prawie cała czekoladę i Olga chce wyjsć pępkiem :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 22:39

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    dziewczyny,
    ja nie będę kupowała podkładów bo będe miała cc, a w poprzedniej cc prawie nic mi nie leciało bo dobrze z łozyskiem oczyszczyli, ze zwykłe podpaski wystarczyły :)

u mnie było podobnie tylko ze to co wyleciała zostało w szpitalu bo spędziłam tam 5 dni ( w 3 dobie wykryto szmery w serduszku )

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co wy macie z tymi majtami? Przeciez nikt wam nie bedzie zagladal pod koszule. Ja normalnie chodzilam w zwykłych majtkach, moze na obchod ściągnęłam ale nie jestem pewna. I wszystko mi sie super goilo. Trzeba sie podmywac po kazdym sikaniu, uzywac tantum rosa i bedzie ok.

Sista, nenette lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - ja tylko pisze co było na SN :) Ja miałam problem z bakteriami na dole, wiec nawet jeśli CC, to bede wietrzyć, podmywac, często zmieniać, aby mi się nie zalęgło znowu, bo nie wiadomo ile mi wyjmą dziura w brzuchu, a ile dołem wyleci.

Viola lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie za dobrze,gin mial racje ze bedzie wczesniak.pcha sie mala na swiat,wali w szyjke,brzuch twardy jak kamien,lekarze robia co moga aby ja zatrzymac. Bede moze lezec juz do rozwiazania,oby 3 tyg. Wytrzymala. Cudem bedzie 34 tc. Nie mam juz sil na nic. Nie wiem co robie zle ze tak sie dzieje
    Bede sie odzywac co 2-3 dni bo mam ograniczony net w tel,jak nie bede sie odzywac tzn ze padl

Sista lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam tak samo :) przy obchodzie sie zdejmowało i było dobrze

Viola lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ogromne przytulaski dla Was. Będziemy tu wszystkie trzymać kciuki, oby córusia nie pchała się tak wcześnie na świat. Będzie dobrze ... musi być.

A jeszcze Czarna coś nam ucichła :( odezwij się...

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymaj sie tam i nie daj się, ściskaj nogi z calych sił!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika, mała ma super wagę!!!jak na ten tydzień , bedzie dobrze na pewno jja przetrzymają jeszcze trochę!! ja się urodziłam w 29 tyg z waga 1,014g 32 lata temu a twoja proszę 1200:)

541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    U nas nie za dobrze,gin mial racje ze bedzie wczesniak.pcha sie mala na swiat,wali w szyjke,brzuch twardy jak kamien,lekarze robia co moga aby ja zatrzymac. Bede moze lezec juz do rozwiazania,oby 3 tyg. Wytrzymala. Cudem bedzie 34 tc. Nie mam juz sil na nic. Nie wiem co robie zle ze tak sie dzieje
    Bede sie odzywac co 2-3 dni bo mam ograniczony net w tel,jak nie bede sie odzywac tzn ze padl

Kasika - polubiłam za to, ze się odezwałaś. Trzymam kciuki aby Amelka wytrzymała do 34 tygodnia !!! A Ty postaraj się nie przejmować, bo Amelka tego nie lubi. Jak bedzie trzeba, poleżysz jeszcze 8 tygodni i bedzie dobrze. Przy Waszych 26-ciu, to juz niewiele. Amelka bedzie ważyła ponad 2000g i wszystko bedzie dobrze. Ściskam Cię bardzo bardzo mocno !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, z tymi majtkami to zawsze straszyli a przeciez po porodzie leje sie z czlowieka strumieniem i jak to opanowac bez gatek ktore trzymaja podpaske ;-) damy radę czy w gaciach czy bez ;-)

Sista lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli ciągle brzuch, tak ciągnie i tez twardnieje, ale luzuje, nie chcę się spinać ...
    najgorzej mam , jak kładę się spać i na lewym i na prawym boku ciągnie i twardnieje ale tak na 10-15 sekund.., może tak ma być, jestem trochę zmęczona zamartwianiem się, więc jesli nie mam jakiś skurczy mocnych lub wyczuwalnych regularnie to biorę buscopan forte i puszcza

541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.czasu w ciagu dnia zabrakło na drzemke ale jakos przetrwalam.Leon tak kopie,ze M nagrywa filmik bo z zewnątrz nie tylko czuć ale juz widać ;)))

Spokojnej nocy.

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ