X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sa trzy rodzaje podkładów, które pokazują co z kobiety "wylecialo", ponoć na obchodzie lekarz moze poprosić aby pokazac podkład. Dlatego nie moze byc nawet najbardziej chłonny always, bo on to zamienia w kuleczki...Pokazywały Bella, Canpol i trzecie miały w nazwie Ono (ale zapomniałam cała nazwę).
    Nieukowa - to racja, nakaz jest bez majtek i wietrzyć kaski. Ale oczywiście jak przyjdzie M., mama, koleżanka, etc. czy do toalety, to trudno iść na "kaczuszke", bo moze nam wypaść, a nas krew zalać, wiec tu najlepiej siateczka lub bawełna. Na obchodzie trzeba byc tylko z podkładem...U nas w szpitalu, jak przychodzą goście, to się wychodzi na korytarz, aby pozostałe mamy miały prywatność. Zakaz wchodzenia do sal dla gości.

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was kupowała już może kołderkę i poduszkę z allegro ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - ja nie pomogę, bo planuje kołderkę i podusie dopiero w grudniu.

Dzisiaj postanowiłam kupić kosmetyki. Wzięłam do koszyka żel do kąpieli, oliwkę, balsam do ciałka, krem z cynkiem. No i tak ide do kasy, ale coś mnie tknęło i sprawdziłam daty ważności. No i to było albo do lutego 2015 (przeterminowane na Polce stalo!!), marzec, a najdłużej lipiec 2015. Wróciłam się do Polki i wszystko miało takie terminy. Pisze ku przestrodze, sprawdzajcie daty Dziewczyny, szczególnie w Tesco...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    ja nie będę kupowała podkładów bo będe miała cc, a w poprzedniej cc prawie nic mi nie leciało bo dobrze z łozyskiem oczyszczyli, ze zwykłe podpaski wystarczyły :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich marek wózki wybrałyście??
    ja stawiam na xlandera, ale czterokołowego..

Kikusia lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No to sa trzy rodzaje podkładów, które pokazują co z kobiety "wylecialo", ponoć na obchodzie lekarz moze poprosić aby pokazac podkład. Dlatego nie moze byc nawet najbardziej chłonny always, bo on to zamienia w kuleczki...Pokazywały Bella, Canpol i trzecie miały w nazwie Ono (ale zapomniałam cała nazwę).
    Nieukowa - to racja, nakaz jest bez majtek i wietrzyć kaski. Ale oczywiście jak przyjdzie M., mama, koleżanka, etc. czy do toalety, to trudno iść na "kaczuszke", bo moze nam wypaść, a nas krew zalać, wiec tu najlepiej siateczka lub bawełna. Na obchodzie trzeba byc tylko z podkładem...U nas w szpitalu, jak przychodzą goście, to się wychodzi na korytarz, aby pozostałe mamy miały prywatność. Zakaz wchodzenia do sal dla gości.

Aaa jak to na obchodzie z samym podkladem? Że bez majtek? to jak to się ma trzymać yyy zagubiłam się ;) jednak przyda się ta szkoła rodzenia :P

Kasika daj znać jak sytuacja??

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja sie jutro wybieram do tego naszego słynnego sprzedawcy r_p77. Chce u niego kupic większość wyprawki bo ceny ma naprawde zarabiste, zobacze jutro jak to wyglada na miejscu. Powiedzial ze ceny w sklepie sa takie same jak na jego aukcjach na allegro.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    jakich marek wózki wybrałyście??
    ja stawiam na xlandera, ale czterokołowego..

Karolina - mnie zainspirowała moja siostra (bo ma, choc inny model) i Nieukowa :) Babby Jogger City Elitte, chyba 2w1. Ma trzy koła, kiedyś byłam nianią i przez trzy lata podobny pchałam. Dodatkowo, ja mieszkam w takim terenie, ze niby blisko wszędzie, ale jak chce do parku czy przychodni, to muszę ścieżka polną przez ogródki działkowe. Inaczej okrężna droga, wzdłuż głównej drogi (głośno i duzo aut). Na drugie piętro nie bede wnosić, planuje zostawiać w bagażniku. W weekend chcemy poszukać sklepu, gdzie można wypróbować.

Viola - to napisz jak było ;) Bo ja bede chciała zamienić te podkłady na Canpol, i jeszcze kilka rzeczy dokupić.

Zjadłam prawie cała czekoladę i Olga chce wyjsć pępkiem :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 22:39

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    dziewczyny,
    ja nie będę kupowała podkładów bo będe miała cc, a w poprzedniej cc prawie nic mi nie leciało bo dobrze z łozyskiem oczyszczyli, ze zwykłe podpaski wystarczyły :)

u mnie było podobnie tylko ze to co wyleciała zostało w szpitalu bo spędziłam tam 5 dni ( w 3 dobie wykryto szmery w serduszku )

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co wy macie z tymi majtami? Przeciez nikt wam nie bedzie zagladal pod koszule. Ja normalnie chodzilam w zwykłych majtkach, moze na obchod ściągnęłam ale nie jestem pewna. I wszystko mi sie super goilo. Trzeba sie podmywac po kazdym sikaniu, uzywac tantum rosa i bedzie ok.

Sista, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - ja tylko pisze co było na SN :) Ja miałam problem z bakteriami na dole, wiec nawet jeśli CC, to bede wietrzyć, podmywac, często zmieniać, aby mi się nie zalęgło znowu, bo nie wiadomo ile mi wyjmą dziura w brzuchu, a ile dołem wyleci.

Viola lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie za dobrze,gin mial racje ze bedzie wczesniak.pcha sie mala na swiat,wali w szyjke,brzuch twardy jak kamien,lekarze robia co moga aby ja zatrzymac. Bede moze lezec juz do rozwiazania,oby 3 tyg. Wytrzymala. Cudem bedzie 34 tc. Nie mam juz sil na nic. Nie wiem co robie zle ze tak sie dzieje
    Bede sie odzywac co 2-3 dni bo mam ograniczony net w tel,jak nie bede sie odzywac tzn ze padl

Sista lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam tak samo :) przy obchodzie sie zdejmowało i było dobrze

Viola lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ogromne przytulaski dla Was. Będziemy tu wszystkie trzymać kciuki, oby córusia nie pchała się tak wcześnie na świat. Będzie dobrze ... musi być.

A jeszcze Czarna coś nam ucichła :( odezwij się...

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymaj sie tam i nie daj się, ściskaj nogi z calych sił!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika, mała ma super wagę!!!jak na ten tydzień , bedzie dobrze na pewno jja przetrzymają jeszcze trochę!! ja się urodziłam w 29 tyg z waga 1,014g 32 lata temu a twoja proszę 1200:)

541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    U nas nie za dobrze,gin mial racje ze bedzie wczesniak.pcha sie mala na swiat,wali w szyjke,brzuch twardy jak kamien,lekarze robia co moga aby ja zatrzymac. Bede moze lezec juz do rozwiazania,oby 3 tyg. Wytrzymala. Cudem bedzie 34 tc. Nie mam juz sil na nic. Nie wiem co robie zle ze tak sie dzieje
    Bede sie odzywac co 2-3 dni bo mam ograniczony net w tel,jak nie bede sie odzywac tzn ze padl

Kasika - polubiłam za to, ze się odezwałaś. Trzymam kciuki aby Amelka wytrzymała do 34 tygodnia !!! A Ty postaraj się nie przejmować, bo Amelka tego nie lubi. Jak bedzie trzeba, poleżysz jeszcze 8 tygodni i bedzie dobrze. Przy Waszych 26-ciu, to juz niewiele. Amelka bedzie ważyła ponad 2000g i wszystko bedzie dobrze. Ściskam Cię bardzo bardzo mocno !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, z tymi majtkami to zawsze straszyli a przeciez po porodzie leje sie z czlowieka strumieniem i jak to opanowac bez gatek ktore trzymaja podpaske ;-) damy radę czy w gaciach czy bez ;-)

Sista lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też boli ciągle brzuch, tak ciągnie i tez twardnieje, ale luzuje, nie chcę się spinać ...
    najgorzej mam , jak kładę się spać i na lewym i na prawym boku ciągnie i twardnieje ale tak na 10-15 sekund.., może tak ma być, jestem trochę zmęczona zamartwianiem się, więc jesli nie mam jakiś skurczy mocnych lub wyczuwalnych regularnie to biorę buscopan forte i puszcza

541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.czasu w ciagu dnia zabrakło na drzemke ale jakos przetrwalam.Leon tak kopie,ze M nagrywa filmik bo z zewnątrz nie tylko czuć ale juz widać ;)))

Spokojnej nocy.

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ