X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    śliczne brzuchy i jakie szczuplaki jesteście..!!
    miałam iść na krzywą , ale mam dzień lenia i nic nie robię, do tego brzuch mnie ciągnie
    i jak leże i jak stoję ...krzywą zrobię w środę bo w czwartek mam wizytę u gin...

pozdrawiam dziewczyny

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu pieluch tetrowych z allegro to właśnie moje doszły i z czystym sumieniem mogę polecić :)
    Pieluchy są na prawdę grube,mocne i przede wszystkim ładne :D

http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-70x80-pieluszki-podwojnie-tkane-i5110070557.html
    Kupiłam u tego sprzedawcy 20szt (10szt białych,5szt flanelowych i 5szt tetrowych kolorowych)

Macie śliczne brzuszki :) :D

Scintilla, karolinka85, agnieszyczka lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Każda ma cudowny brzucholek - i niesamowite jest to co w nim siedzi :D

Karolinko ... czy mi się wydaję czy masz w pokoju bociana :D ?
    Tak ;) jakos tak nam towarzyszy w sypialni.. Potem bedzie trzeba go wyniesc do ogrodu.. Ale to dopiero jak synek sie szczesliwie urodzi ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Tak ;) jakos tak nam towarzyszy w sypialni.. Potem bedzie trzeba go wyniesc do ogrodu.. Ale to dopiero jak synek sie szczesliwie urodzi ;)

To nie ma innej opcji - wszystko doprowadzi do pozytywnego rozwiązania :D

Poza tym ja bym zostawiła takie zdjęcie na pamiątkę - jak maluszek będzie pytał skąd się pojawił na świecie to masz dowód rzeczowy, że przyniósł go bocian ;)

Sista, karolinka85, gosi_a lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kurier dostarczył :) jej jak cieszą takie zakupy :)

z60yi0mc26yx_t.jpg

Scintilla, agnieszyczka, Kikusia, karolinka85, Truskaweczka250, nenette, Nieukowa, Sista, lilly78 lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUPEROWE BRZUSZKI :)

Ja melduję że jutro mam wizytę o 16 i w końcu zobaczę ja urosła mała w przyszłą środę zapiałam się na 3d to podejrzę Maleńka bardziej:)

Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko my też mieliśmy zamiar nagrać fotki z USG 3d/4d,, ale Julka wtuliła twarz w stronę mojego kręgosłupa ;) za nic nie chciała zmienić pozycji.
    Oby Wam się malutka pokazała w całej okazałości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a to my w czwartek, czyli 24 i 2 dni :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25cad043ebec.jpg

Scintilla, karolinka85, Joasia:), zyrcia, sss, Ania1704, Nieukowa, Sista, Finezja lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) ale wy wszystkie laski,brzuszki śliczne. Ja może jutro strzele fote. Dziś było tak ciepło że wygrzewałam się na balkonie i oczywiście spacer też zaliczony :-) obiad miałam od wczoraj,także tylko upiekłam roladę drożdżową z dżemem :-) już mi ślinka cieknie,ale narazie stygnie.

Mam pytanie,jaki kupujecie przewijak(chodzi mi właściwie o to co się kładzie na przewijak),wczoraj oglądałam i są dwie wersje taki usztywniany i miękki. Nie wiem jaki wybrać??podpowiedzcie :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miękki, tylko pod spodem twarde :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek nie pomogę w decyzji bo sama mam dylemat.
    Podoba mi sie taka opcja kąpieli, bo chce kąpać w łazience.
    68kpsqi6qfix_t.jpg

Inną opcją jest to wiaderko kąpielowem, ale nasi chłopcy jak zobaczyli film z kąpieli tym sposobem byli przerażeni ;) Kuba (12lat) zadał mi pytanie " czy chcesz utopić Julkęw tym wiaderku ". Chyba dla ich komfortu psychicznego wybierzemy tradycyjny sposób.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki ! <3
    Cudne te wasze brzucholki :) Ja dziś mam dzień w terenie więc swoim pochwalę się może jutro ;)
    Byłam dziś na wizycie u swojego gina.
    Wyniki krzywej
    po 1h 78
    po 2h 116
    więc chyba okej ??

I ze mną nie jest najgorzej, szyjka się nie skraca, ale jest dość miękka więc nadal luteina 3x2, ale obiecał, że wytrwamy jakoś do tego 36 tygodnia :) żebym mogła rodzić w Gamecie <3 Teraz już wizyty co 3 tygodnie tak na wszelki wypadek żeby to kontrolować i pewnie na początku kwietnia USG III trymestru :D w ogóle mam dziś super dzień, dostałam ruble z Zusu, liczyłam na jakieś 1300 a tu 2650 :o o.O aż mi się gorąco zrobiło :P więc jutro na spokojnie siadam i zamawiam resztę niezbędności Leonowych :D Dostałam też od cioci kołderkę i poduszkę razem z pościelą, ale mi się nie podoba :P i jeszcze błękitny kocyk :) Sama kupiłam też w KIK ręcznik z kapturkiem za całe 19,99 !! więc myślę, że to dobra cena :)
    lecę dalej w teren, bo koleżanka się rozstała z chłopem i mamy mu zawieść rzeczy, bo on jej nie chce na oczy widzieć :D

Ania1704, Nieukowa, Rozalia, Scintilla, karolinka85, Sista, nenette, karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to dobrze ze szyjka sie nie skraca ;) ale skoro jest miekka to uwazaj na siebie i Leona kochana.. ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam od koleżanki linka gdzie można zapisać się na darmowe badanie USG 2d i 3d u mnie w mieście bo jest jakiś kongres ginekologiczny a badania będą wykonywać akurat lekarze ze szpitala w którym mogłabym w razie co rodzić :P tylko trzeba było się zgodzić na obecność studentów przy badaniu :P zaryzykowałam i się zapisałam. To będzie prawie 30tc więc może dostaniemy fajną fotę w 3d bo mój gin takich nie robi a na dodatkową prywatną wizytę 3d mnie nie stać bo u nas to min.250 zł a nie mam pewności, że Maluch pokaże choćby buźkę - a tam nic nie tracę :)

gosi_a, Nieukowa, Joasia:), Rozalia, Scintilla, karolinka85, nenette, karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super wyniki :)

Joasia gratuluje zakupow ;)

Ja dzis zapisalam sie na nowa szkole rodzenia, okazuje sie ze nic nie stracilam prawie przez to, ze poprzednia zlikwidowano... nowa jest jak na razie fajniejsza, wiecej informacji przekazuja i spoko polozna, spodobala mi sie wiec od raxu zadeklarowalam ja jako swoja srodowiskowa.

Aha, no i tez wrocilam z lowami :)
    Na warsztacie byly zabawki- kupilam grzechotke, gryzak, ksiazeczke czarno-biala Oczami maluszka i pluszowa Zabe w Smyku ;) Plus pieluszki tetrowe z nadrukiem bo mi sie spodobaly no i pajaca 74.

A propos pytanko mam: kupujecie od razu ciuszki wieksze niz 68? Ja w ogole o tym nie myslalam, dopoki ktoras z innego watku nie wspomniala, ze jej mala po 3mc juz wchodzi w 74 :/
    Myslalam ze ten rozmiar kupie na jesieni, bo bede juz miala wprawe i latwiejnsie do pogody dostosuje... ale jesli beda potrzebne juz po 3mc to chyba kupie trochge w razie wu...

gosi_a, Rozalia, Scintilla, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pierwszych zajęć w SR. Zajęcia prowadziła położna i na razie były ogólne zagadnienia! Była również pani która opowiadała o pobraniu krwi pępowinowej.
    Następne spotkanie ma prowadzić dietetyk. Dostałam kilka próbek, smoczek z lovi, krem na odparzenia z HIPP i saszetkę proszku Jelp.
    Grupa kameralna licząca 8 ciężarnych.

Rozalia, Scintilla, karolinka85, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę :-) byłam dziś u diabetologa i usłyszałam: nie ma pani cukrzycy bo ma pani za ładne cukry :-) mam zrobić badanie hba1c i chyba to będzie moja chwila prawdy. Dzisiaj stwierdziłam że trzeba uczcić taką wiadomość i wciagnełam CAŁĄ tabliczkę białej czekolady Nussweiser. Po godzinie cukier 105 ;-) dietę trzymam dalej ale już wiem, że od czasu do czasu mogę zaszaleć :-) to była najpyszniejsza tabliczka czekolady jaką w życiu jadłam :-)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zakupów :-)

I wszystkie brzuszki są cudowne :-)

Joasia:), Rozalia, Viola, Scintilla, Nieukowa, karolinka85, nenette, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa co do rozm. ciuszków to w sumie też zależy jakie duże dziecko się rodzi moja siostra np. urodziła córcię 4200 i 62 cm więc ona na dzień dobry większość ubranek miała do odłożenia i szybko wkroczyła te większe. Koleżanka znowu ur. małego prawie 5kg i miała tak samo jak moja sis :P Ja mam taki zbiór mieszany :) coś tam na 50 (tak w razie "w"), coś na 56 itd..ale większość tak na 62 :) no i troszkę na 74 :) W śr. wybieram się do biblioteki a po drodze jest lump gdzie w śr mają na sztuki 3 zł a dziecięce czasem za 1zł :P pewnie coś dokupię :P zobaczę co tam będą mieli :)
    Póki co to mam takie pyt. trochę głupie pewnie :D ale w jakiej temp, pierzecie ubranka..jak pytałam siostry to mi inteligentnie odp., że ona ma taki program w pralce :D - więc sporo się nie dowiedziałam :D

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja mam kilka sztuk ze spadku ale nawet ich nie zamierzam jeszcze prać czy prasować. Zacznę je kupować jak mała będzie wyrastać z 68 bo nie wiem czy to będzie jeszcze jesienią czy już bliżej zimy.

Nieukowa lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    To ja też się pochwalę :-) byłam dziś u diabetologa i usłyszałam: nie ma pani cukrzycy bo ma pani za ładne cukry :-) mam zrobić badanie hba1c i chyba to będzie moja chwila prawdy. Dzisiaj stwierdziłam że trzeba uczcić taką wiadomość i wciagnełam CAŁĄ tabliczkę białej czekolady Nussweiser. Po godzinie cukier 105 ;-) dietę trzymam dalej ale już wiem, że od czasu do czasu mogę zaszaleć :-) to była najpyszniejsza tabliczka czekolady jaką w życiu jadłam :-)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zakupów :-)

I wszystkie brzuszki są cudowne :-)
    Gratuluję:) mam nadzieję na podobne wieści tego 26 marca na wizycie kontrolnej :) póki co na moje oko cukry mam w normie i nawet ładne :) A co do czekolady - białej to chyba coś w tym jest bo ja wczoraj od razu po kolacji wszamałam 4 kostki białej "studenckiej z bakaliami" - moja ulubiona ze Słowacji <3 i cukier po godz kolacja + czekolada 67 :D mąż się śmiał, że muszę więcej czekolady jeść :D a ogólnie najwyższy cukier do tej pory to chyba jak dobrze pamiętam 103 :) po godz. od posiłku :)

Scintilla, gosi_a lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ