Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i ambicje minęły :)w kuchni okno śliczne a reszty mi sie nie chce myć
Zadzwoniła siostra na pogaduchy, bo podejrzewa ze jest w ciąży!!! Zuzia 5 czerwca kończy 2 latka wiec różnica była by ok.
Na 16:30 idę na zebranie do Bartka przedszkola, muszę sie ogarnąć by nie straszyć. Najlepiej bym chodziła wszędzie w dresie...
Kasika dobrze, że sytuacja się normuje. Napewno dotrwacie w dwupaku do czerwca.Sista, Alorrene13, nenette, BrumBrumek lubią tę wiadomość
-
Kasika musi być dobrze. Nie ma innej opcji.
My od wczoraj u rodziców. Szczerze mówiąc przejechanie 300 km dało mi trochę w kość. Po przyjeździe byłam padnięta. Na szczęście po nocy jest lepiej.
Zrobiłam listę zakupów u słynnego r_p77. Może któraś z doświadczonych albo obeznanych mam doradzi mi czy są tutaj jakieś zbędne rzeczy. A więc tak:
pielucha z ceratką
nakładki sedesowe (do szpitala)
woreczki na pieluchy
muszle laktacyjne Avent
pieluchy tetrowe podwójnie tkane
wkładki laktacyjne
higieniczne podkłady poporodowe
płatki kosmetyczne
podkłady na łóżko
bepanthen
sudocrem
ochraniacz na materac
patyczki higieniczne
butelka tommee tippee 260ml
pieluchy tetrowe kolorowe
cążki do paznokci
roletki do samochodu
termofor z pestkami wiśni
smoczek lovi
szczoteczka+grzebyk
ręcznik kąpielowy (czy któraś z Was kupowałam u tego sprzedawcy? jak z jakością ręczników od tego sprzedawcy?)
szczotka do butelek
pieluchy flanela
nożyczki
herbata na laktację
majtki siateczkowe
Co o tym myślicie?
PS. Właśnie uświadomiłam sobie, że zaczynamy 29 tydzieńSista, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasika będzie dobrze,obie jesteście silne kobitki więc dacie radę
a zobaczsz że jeszcze będziesz narzekać,że już po terminie a mała dalej nie chce wyjść
lybi tak być. Żona mojego kuzyna już od lekarzy miała zapowiedziane że na pewno co najmniej miesiąc wcześniej urodzi,a co się okazało że prawie dwa tygodnie po terminie urodziła
więc różnie to bywa. Trzymam kciuki za was!
Ej ten cały słynny sprzedawca chyba zachwycony,bo widzę że właściwie wszystkie u niego kupujeciemi niestety się nie opłaca,bo za granice przesyłka za droga. Szkoda że po czasie dowiedziałam się że on z Bielska.
Joasia mnie natchnienie po spacerze na mycie okien też przeszłopije kawe i mam to wszystko gdzieś,niech będą brudne
Sista lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Inesicia czemu zaczynasz od tak dużej butelki. ? Ja za każdym razem kupowałam 150 bo jest praktyczniejsza, a i tak maluszek wypija niewiele. Ale to tylko tak pytam
Lista dla mnie ok -
Dziewczyny, zauwazylyscie zwiększoną ilość śluzu? Jak pochodzę dłużej i siądę, żeby odpocząć to czuje jak spływa... I to tak raz - dwa razy dziennie. Pachnie kwasno i nie ma w nim serkowatych grudek, nic mnie nie swędzi, nie piecze. Idę dziś do gina i nie wiem czy mu o tym specjalnie wspominać?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyTo część moich łupów ubraniowych, pozostałą M skitrał tak, że nie mogę wyciągnąć..jak mi wyjmie to porobię dokumentację
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2705ba4e3eb8.jpgScintilla, A1984, Z., Joasia:), Alorrene13, karolinka85, agnieszyczka, BrumBrumek, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość
-
Lilirose - co tam u Ciebie? Ja mam raz dziennie, tak wylew śluzu. Biały i bez grudek, gin powiedział, ze to ok.
Ja teraz jestem w moim mieszkaniu w Tychach, gdzie okna mam nie umyte....No i do salonu puka słonko, bo okno południowe. Zmykam zatem do rodziców na obiad zanim zacznie mi przeszkadzać, ze brudne
Joasia - jedno okno to w sam raz na tak piękny dzienlilirose, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Inesicia wrote:Jeszcze zastanawiam się między 150 a 260 bo liczę na to, że będę karmić piersią i dopajać wodą też nie zamierzam. No właśnie dawać dodatkowo wodę do picia czy nie? Pierwsze mleko chyba bardzo dobrze zaspokaja pragnienie malucha, ale przy 30 stopniach w cieniu to już sama nie wiem.
Inesicia jak będzie ukrop to będę podawać wodę i myślę że taką jedną buteleczkę najmniejszą w razie "wu" warto mieć...
Lilirose ja mam to samo, dla mnie 3 wkładki higieniczne dziennie to jest ostatnio rutyna... a kiedyś nie używałam prawie w ogóle...lilirose lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Lilirose - co tam u Ciebie? Ja mam raz dziennie, tak wylew śluzu. Biały i bez grudek, gin powiedział, ze to ok.
Ja teraz jestem w moim mieszkaniu w Tychach, gdzie okna mam nie umyte....No i do salonu puka słonko, bo okno południowe. Zmykam zatem do rodziców na obiad zanim zacznie mi przeszkadzać, ze brudne
Joasia - jedno okno to w sam raz na tak piękny dzien
Też już szykujesz miejsce dla dziecka?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
ja dziś wybrałam sie na miasto na zakupy- ciuszki ciążowe... bo święta idą, wiosna a ja nie mam co ubrać
po dwóch sklepach już wysiadałam ... już nie umiem spędzić pół dnia na zakupach jak kiedyś ..
zawroty głowy, zmęczenie, duszno .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 14:18
-
XxMoniaXx wrote:ja dziś wybrałam sie na miasto na zakupy- ciuszki ciążowe... bo święta idą, wiosna a ja nie mam co ubrać
po dwóch sklepach już wysiadałam ... już nie umiem spędzić pół dnia na zakupach jak kiedyś ..
zawroty głowy, zmęczenie, duszno .Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥