X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ambicje minęły :)w kuchni okno śliczne a reszty mi sie nie chce myć :)
    Zadzwoniła siostra na pogaduchy, bo podejrzewa ze jest w ciąży :)!!! Zuzia 5 czerwca kończy 2 latka wiec różnica była by ok.

Na 16:30 idę na zebranie do Bartka przedszkola, muszę sie ogarnąć by nie straszyć. Najlepiej bym chodziła wszędzie w dresie...

Kasika dobrze, że sytuacja się normuje. Napewno dotrwacie w dwupaku do czerwca.

Sista, Alorrene13, nenette, BrumBrumek lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika musi być dobrze. Nie ma innej opcji.
    My od wczoraj u rodziców. Szczerze mówiąc przejechanie 300 km dało mi trochę w kość. Po przyjeździe byłam padnięta. Na szczęście po nocy jest lepiej.
    Zrobiłam listę zakupów u słynnego r_p77. Może któraś z doświadczonych albo obeznanych mam doradzi mi czy są tutaj jakieś zbędne rzeczy. A więc tak:
    pielucha z ceratką
    nakładki sedesowe (do szpitala)
    woreczki na pieluchy
    muszle laktacyjne Avent
    pieluchy tetrowe podwójnie tkane
    wkładki laktacyjne
    higieniczne podkłady poporodowe
    płatki kosmetyczne
    podkłady na łóżko
    bepanthen
    sudocrem
    ochraniacz na materac
    patyczki higieniczne
    butelka tommee tippee 260ml
    pieluchy tetrowe kolorowe
    cążki do paznokci
    roletki do samochodu
    termofor z pestkami wiśni
    smoczek lovi
    szczoteczka+grzebyk
    ręcznik kąpielowy (czy któraś z Was kupowałam u tego sprzedawcy? jak z jakością ręczników od tego sprzedawcy?)
    szczotka do butelek
    pieluchy flanela
    nożyczki
    herbata na laktację
    majtki siateczkowe

Co o tym myślicie?

PS. Właśnie uświadomiłam sobie, że zaczynamy 29 tydzień ;)

Sista, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika powodzenia. Dasz sobie kochana rade :) jesteś i bądź silna dla małej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia czemu zaczynasz od tak dużej butelki. ? Ja za każdym razem kupowałam 150 bo jest praktyczniejsza, a i tak maluszek wypija niewiele. Ale to tylko tak pytam :)
    Lista dla mnie ok :)

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika..to super ze skurczy nie ma..i powoli sytuacja sie normuje.. I najwazniejsze ze szyjka bez zmian..
    Kciukam za jutrzejsze wyjscie i zeby sytuacja sie juz nie powtorzyla.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika będzie dobrze,obie jesteście silne kobitki więc dacie radę :-) a zobaczsz że jeszcze będziesz narzekać,że już po terminie a mała dalej nie chce wyjść :-) lybi tak być. Żona mojego kuzyna już od lekarzy miała zapowiedziane że na pewno co najmniej miesiąc wcześniej urodzi,a co się okazało że prawie dwa tygodnie po terminie urodziła :-) więc różnie to bywa. Trzymam kciuki za was!

Ej ten cały słynny sprzedawca chyba zachwycony,bo widzę że właściwie wszystkie u niego kupujecie :-P mi niestety się nie opłaca,bo za granice przesyłka za droga. Szkoda że po czasie dowiedziałam się że on z Bielska.

Joasia mnie natchnienie po spacerze na mycie okien też przeszło :-) pije kawe i mam to wszystko gdzieś,niech będą brudne :-)

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek no to mamy zapał ;) u mnie słoneczko poszło z drugiej strony i to brudne okno w salonie już tak mocno nie kłuje w oczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 13:24

Muniek lubi tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:08

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Inesicia czemu zaczynasz od tak dużej butelki. ? Ja za każdym razem kupowałam 150 bo jest praktyczniejsza, a i tak maluszek wypija niewiele. Ale to tylko tak pytam :)
    Lista dla mnie ok :)
    Jeszcze zastanawiam się między 150 a 260 bo liczę na to, że będę karmić piersią i dopajać wodą też nie zamierzam. No właśnie dawać dodatkowo wodę do picia czy nie? Pierwsze mleko chyba bardzo dobrze zaspokaja pragnienie malucha, ale przy 30 stopniach w cieniu to już sama nie wiem.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zauwazylyscie zwiększoną ilość śluzu? Jak pochodzę dłużej i siądę, żeby odpocząć to czuje jak spływa... I to tak raz - dwa razy dziennie. Pachnie kwasno i nie ma w nim serkowatych grudek, nic mnie nie swędzi, nie piecze. Idę dziś do gina i nie wiem czy mu o tym specjalnie wspominać?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie zwykłe calcium do rozpuszczania ? to mam w domu akurat.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To część moich łupów ubraniowych, pozostałą M skitrał tak, że nie mogę wyciągnąć..jak mi wyjmie to porobię dokumentację ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2705ba4e3eb8.jpg

Scintilla, A1984, Z., Joasia:), Alorrene13, karolinka85, agnieszyczka, BrumBrumek, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:08

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ładne ciuszki :)

no to ja nie wiem czy może zapiszę sie do tego alergologa , niech mi coś poleci bo oszaleje przecież ..
    jakieś krople choć i coś do nosa ... nie wiem serio co robić ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose - co tam u Ciebie? Ja mam raz dziennie, tak wylew śluzu. Biały i bez grudek, gin powiedział, ze to ok.

Ja teraz jestem w moim mieszkaniu w Tychach, gdzie okna mam nie umyte....No i do salonu puka słonko, bo okno południowe. Zmykam zatem do rodziców na obiad zanim zacznie mi przeszkadzać, ze brudne ;)

Joasia - jedno okno to w sam raz na tak piękny dzien :)

lilirose, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:09

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Jeszcze zastanawiam się między 150 a 260 bo liczę na to, że będę karmić piersią i dopajać wodą też nie zamierzam. No właśnie dawać dodatkowo wodę do picia czy nie? Pierwsze mleko chyba bardzo dobrze zaspokaja pragnienie malucha, ale przy 30 stopniach w cieniu to już sama nie wiem.

Inesicia jak będzie ukrop to będę podawać wodę i myślę że taką jedną buteleczkę najmniejszą w razie "wu" warto mieć...

Lilirose ja mam to samo, dla mnie 3 wkładki higieniczne dziennie to jest ostatnio rutyna... a kiedyś nie używałam prawie w ogóle...

lilirose lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Lilirose - co tam u Ciebie? Ja mam raz dziennie, tak wylew śluzu. Biały i bez grudek, gin powiedział, ze to ok.

Ja teraz jestem w moim mieszkaniu w Tychach, gdzie okna mam nie umyte....No i do salonu puka słonko, bo okno południowe. Zmykam zatem do rodziców na obiad zanim zacznie mi przeszkadzać, ze brudne ;)

Joasia - jedno okno to w sam raz na tak piękny dzien :)
    Sista, generalnie ok, tylko zawalona robotą, bo szykuje małemu pokoik. Mebelki, malowanie, wybieranie tkanin i tak dzień za dniem. Nazbierało się ubranek i musze gdzieś to składowac.

Też już szykujesz miejsce dla dziecka? :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś wybrałam sie na miasto na zakupy- ciuszki ciążowe... bo święta idą, wiosna a ja nie mam co ubrać :P po dwóch sklepach już wysiadałam ... już nie umiem spędzić pół dnia na zakupach jak kiedyś ..
    zawroty głowy, zmęczenie, duszno .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 14:18

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja dziś wybrałam sie na miasto na zakupy- ciuszki ciążowe... bo święta idą, wiosna a ja nie mam co ubrać :P po dwóch sklepach już wysiadałam ... już nie umiem spędzić pół dnia na zakupach jak kiedyś ..
    zawroty głowy, zmęczenie, duszno .
    Ja to samo. Wszystko mam czarne, a zwłaszcza spodnie, legginsy. Myślałam, ze że ominą mnie duże zakupy a jednak...

p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ