X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Monia, to może się zapisz, w sumie ja jestem ciekawa co inny lekarz poleci, bo no tej u której byłam tak do końca nie ufam, szczególnie, że polecała zyrtec i claritine :/

Dziewczyny, a jak właśnie teraz czujecie się przy dłuższych podróżach? ja mocno zastanawiam się nad podróżą świąteczną do teściów, którzy mieszkają ponad 250km od nas...

Lilly - ja planuje w przyszłym tygodniu pojechać na wieś, jakieś 170km. Przyjeżdża moja Chrześnicą na kilka dni z zagranicy. Bede prowadziła, bo jadę z mama. Ale najwyżej zajmie mi to 4h i 4 przystanki :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Kasika dacie rade.
    Teraz to ja sie martwie co z moja szyjka bo maly laduje po pecherzu i nie chce od dwoch dni sie ruszyc. Sikam co chwile albo mam wrazenie ze sobie popuszcze. Teraz lezakuje ale taka piekna pogoda wiec ide na spacer..

Pozdrawiam

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Monia, to może się zapisz, w sumie ja jestem ciekawa co inny lekarz poleci, bo no tej u której byłam tak do końca nie ufam, szczególnie, że polecała zyrtec i claritine :/

Dziewczyny, a jak właśnie teraz czujecie się przy dłuższych podróżach? ja mocno zastanawiam się nad podróżą świąteczną do teściów, którzy mieszkają ponad 250km od nas...
    Powiem ci ostatnio jak jechaliśmy do Pl to zrobiliśmy w jedną stronę 750km i nie czułam się najgorzej,trochę kręgosłup mnie bolał ale robiliśmy przystanki więc do przeżycia :-)

Dziewczyny ze mnie też czasem leje się jak z konewki,czasem mam nawet wrażenie że się posiusiałam :-P ale moja ginka też mówi że jest ok i to jest normalne.

lilirose lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Sista, generalnie ok, tylko zawalona robotą, bo szykuje małemu pokoik. Mebelki, malowanie, wybieranie tkanin i tak dzień za dniem. Nazbierało się ubranek i musze gdzieś to składowac.

Też już szykujesz miejsce dla dziecka? :)

Lillirose - fajne takie szykowano :) Ja jeszcze muszę poczekać. Chce najpierw pomalować sypialnie, a to mogę zrobić jak M. bedzie na wyjezdzie, chyba dopiero w połowie kwietnia. Potem dopiero kącik dla Dziewczyny, półeczki, rameczki i szafka z przewijakiem. Chce w weekend opróżnić kilka półek przeze mnie zajmowanych, na ubranka Olgi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 14:59

lilirose lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) uspokoilyscie mnie z tym sluzem, bo już zaczęłam sobie wkręcac infekcje albo co gorsze wody.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek to pocieszajace co piszesz, za 2tyg jade do Chorwacji kolo 1000km autem. Troche sie balam bolu kregoslupa i puchniecia kostek, ale chyba bedzie dobrze :)

Mam plan, zeby w najblizszym czasie odwiedzic kilka salonow foto i kupic album na wszystkie te zdjecia usg, foty brzucha, test ciazowy... :) plus zdjatka z narodzin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 15:48

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze spaceru.. Jest cudownie :)

karolinka85, Sista lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze jak karmilam piersią to bałam się dopajac Zuze i dawać jej picie z butelki...miałam wrażenie ze jak jej dam to nie bedzie chciala cyca a miałam dużo pokarmu i jak pić jej się chciało to nie musiałam dawać wody wystarczyła pierś. Ale butelki zakupilam, na wszelki wypadek :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojeździłam dziś po sklepach z artykułami dziecięcymi :D
    Kupiłam tylko pieluchy tetrowe, wanienkę i rożek :D bo jednak ceny w necie dużo niższe, wieczorem zamawiam jeszcze przewijak i mnóstwo innych niezbędności, pozostaną mi koszule dla mnie, łóżeczko po świętach i pościel :D Czuję się powoli spełniona :D
    Jeśli chodzi o przewijak to jak będę miała łóżeczko 120x60 to mogę przewijak kupić na 70 cm ? głupio to będzie wyglądało jak będzie trochę wystawać ? a no i zapomniałabym o wyprawce z apteki, ale to się wstrzymuję, bo chcę kupić w internetowej a nie wiem jak tam z datami ważności. Padam, ale jeszcze dziś mnie czeka jeden punkt handlowy więc dam radę, a od jutra odpoczywam :D

Joasia:), karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie wszystko ok, szyjka twarda zamknieta 3,47 cm. Maly wazy 1,04 kg

Joasia:), zyrcia, karolinka85, Scintilla, sss, Ania1704, lilly78, Rozalia, karolina0522, Sista lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć? według ostatniej miesiączki termin wychodzi na 30 czerwca ale według owulacji,usg na 4 lipca...do tej pory byłam w lipcówkach ale tam atmosfera bardzo się popsuła,dziewczyny podzieliły się (kłócili się)i pozakładały tajne grupy na fb. zrobiła się w lipcówkach cisza. Trochę opowiem o mnie,jestem w 24 tygodniu ciąży i będę miała córeczkę Julkę:) o małą starałam się prawie dwa lata,mam zespół policystycznych jajników.Moja malutka rozwija się dobrze na ostatnim usg ważyła 430g (20.02) niestety mam ciaże zagrożoną od początku,i boję się że mała będzie chciała szybko wyjść na świat. Trafiłam od stycznia już trzy razy do szpitala dwa razy z bólami skurczami, a dwa tygodnie temu z plamieniami. Powiedzieli że plamienia są nie groźne,ale mam miękką szyjkę(czy któraś z Was tak ma?)ale niby jest długa i zamknięta, leżę cały czas w łóżku i biorę trzy razy dziennie duphaston, nospę i aspargin. Od niedzieli mam kłucia w pochwie i podbrzuchu,czasem też czuje ból krocza już zaczynam się niepokoić,jutro chyba wybiorę się z tymi bólami od swojego lekarza,no i taka ze mnie ofiara losu,cały czas coś. Psychicznie trochę się wykańczam bo bardzo się boje o swoje maleństwo,każdy zakłucie,ból doprowadza mnie do strasznego niepokoju. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do grupy

Scintilla, Truskaweczka250, sss, dorcia8919, Ania1704, Aka81, Joasia:), BrumBrumek, Rozalia, gosi_a, nenette, Inesicia, karolinka85, agnieszyczka, karolina0522, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane:)
    Ja już po wizycie i Milenka waży 1100g ułożona poprzecznie serduszko i inne narządy są ok szyjka jest w porządku 38,3mm nic się nie dzieje:) Dala mnie to usg to zaskoczenie jak mała przybrała tak szybko na wadze bo na ostatnim usg to miała 430g :)

anetaa1607, Scintilla, Ania1704, Aka81, Joasia:), sss, Nieukowa, Nieukowa, Z., Rozalia, gosi_a, nenette, karolinka85, Viola, zyrcia, karolina0522, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka gratuluje udanej wizyty:) Malutka już ogromna:) a wcześniejsze usg kiedy miałaś w którym tygodniu że warzyła 430g?

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na ostatnim mial 378g a dzis 1004g, a ostatnie usg mialam 30 stycznia, dzis byl ulozony glowka w dol :-)

anetaa1607, Truskaweczka250, Joasia:), sss, Z., Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, Stokrotka gratuluję udanych wizyt!

Kasika - Trzymam kciuki abyś już jutro była w domu!

anetaa1607 - nasza czerwcowa grupa jest świetnym miejscem min. dla mam szukających wsparcia - sporo z nas ma problemy szyjkowe na tym etapie, część z nas jest w trybie bardziej "oszczędnym", sporo dziewczyn po stratach obawiających się każdego złego sygnału - ale zawsze umiemy się podnieś na duchu :) ( mam nadzieję, że to nie tylko moje zdanie :D )

A ja dziewczyny siedzę i czuję się jakbym była w tartaku o.O liczba drewna która wala mi się po mieszkaniu po dostawie mebli trochę mnie przeraża - łącznie z tym, że mam zastawione wejście do łazienki ... a Kruszyna chyba na złość puka mnie właśnie w pęcherz - ciekawe po kim to ma :>

Truskaweczka250, anetaa1607, Joasia:), sss, BrumBrumek, Rozalia, gosi_a, nenette, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową mamusię! Zapraszamy z otwartymi rękoma :)

Truskaweczka wow jaka różnica wagi, mała rośnie w zaskakującym tempie :) A ile czasu między jednym ważeniem a drugim?

anetaa1607, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć? według ostatniej miesiączki termin wychodzi na 30 czerwca ale według owulacji,usg na 4 lipca...do tej pory byłam w lipcówkach ale tam atmosfera bardzo się popsuła,dziewczyny podzieliły się (kłócili się)i pozakładały tajne grupy na fb. zrobiła się w lipcówkach cisza. Trochę opowiem o mnie,jestem w 24 tygodniu ciąży i będę miała córeczkę Julkę:) o małą starałam się prawie dwa lata,mam zespół policystycznych jajników.Moja malutka rozwija się dobrze na ostatnim usg ważyła 430g (20.02) niestety mam ciaże zagrożoną od początku,i boję się że mała będzie chciała szybko wyjść na świat. Trafiłam od stycznia już trzy razy do szpitala dwa razy z bólami skurczami, a dwa tygodnie temu z plamieniami. Powiedzieli że plamienia są nie groźne,ale mam miękką szyjkę(czy któraś z Was tak ma?)ale niby jest długa i zamknięta, leżę cały czas w łóżku i biorę trzy razy dziennie duphaston, nospę i aspargin. Od niedzieli mam kłucia w pochwie i podbrzuchu,czasem też czuje ból krocza już zaczynam się niepokoić,jutro chyba wybiorę się z tymi bólami od swojego lekarza,no i taka ze mnie ofiara losu,cały czas coś. Psychicznie trochę się wykańczam bo bardzo się boje o swoje maleństwo,każdy zakłucie,ból doprowadza mnie do strasznego niepokoju. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do grupy

Witaj zapraszamy do nas:) to teraz oszczędzaj się Na pewno będzie dobrze nieraz te kłucia to rozciąganie się więzadeł wiec spokojnie wiadomo że boisz się każda z nas martw sie o maluszki ale nie trzeba popadać w paranoje to nie jest dla nas dobre:)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3

Wysłany: 10 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos pod koniec Stycznia robiłam usg :)

25.png
    Mili <3
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za miłe przyjęcie:) bardzo się ciesze że znajdę tu wsparcie i zrozumienie:) większość z was jest w starszej ciąży odemnie więc dużo zapewne mi podpowiecie:)

Nieukowa, BrumBrumek, Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie ładnie Mała przybrała przez ten czas :) Ale najważniejsze, że zdrowa i się prawidłowo rozwija :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ