X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY masz wyrozumiałego i kochającego Cię męża:) na pewno teraz już dotrzymasz chociaż do czerwca i będziecie szczęśliwymi rodzicami;)
    dziewczyny związku z tym że leżę w łóżku moje zakupy dla małej będę robiła przez allegro,macie jakiś sprawdzonych sprzedawców?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi jestes moja idolka ;)
    Ja sie troche podlamalam ze mam egzamin roczny na studiach 15 kwietnia, ale skoro ty dasz rade zdawac na prawko w maju, to ja tez sobie poradze z nauka ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla
    Dzięki za przypomnienie, że dziś takie święto ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    dziewczyny związku z tym że leżę w łóżku moje zakupy dla małej będę robiła przez allegro,macie jakiś sprawdzonych sprzedawców?

Część z nas nie ma w ogóle jeszcze wyprawki ( np ja :P ) ale ogólnie mocno podnosimy miesięczny obrót u sprzedawcy - r_p77 - kilka stron wcześniej są info co dziewczyny zamawiały bądź będą zamawiać :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ostatnie strony lipcówek, fakt -dziwna atmosfera. Polecam dla rozrywki :D

dorcia8919, Truskaweczka250, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    MIKOLAY a no uciekłam przez atmosferę:) ja się oczywiście naczytałam w necie i już jestem przerażona bo od niedzieli męczą mnie te kłucia w podbrzuszu i pochwie,mam nadzieję że szyjka jest dalej zamknięta i się nie skraca, ja dwa tyg temu miałam 4,5cm jedynie uspokajają mnie kopnięcia małej
    Klucia w pochwie takie jakby szpilke wbijac sa normalne ;) bo podobno dzidzius sie rusza..pytalam juz 2razy mojej profesorki..wiec napewno by niezbagatelizowala tego bo jestem po 2poronieniach..

anetaa1607 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i życzę dużo zdrowia i spokoju;)
    Padam dziś z nóg. Chyba po tej wczorajszej podróży. Pewnie zaraz zniknę pod kołderką.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, Mikolay witajcie :) im nas więcej tym lepiej :)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś od jakiejś pół godziny strasznie gwiazdorzy :D puściłam sobie muzykę (dość szybkie dance) a on mi jakieś tańce odstawia :P aż cały brzuch mi lata :)

gosi_a, Scintilla, anetaa1607, Joasia:) lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:09

dorcia8919, Scintilla, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki,
    witam w naszym gronie kolejne mamusie- u nas na pewno chamstwa nie będzie ;)
    Gratuluję wizyt, trzymam kciuki za wszystkie szyjki :)

U mnie dzisiaj też dyskoteka w brzuchu :) Odwiedziła mnie dzisiaj koleżanka i chyba mi brakowało takiego spotkania, bo przegadałyśmy ponad 5 godzin :) Dobrze, że mnie ktoś odwiedza, bo dzisiaj zostałam sama aż na 4 dni, bo mój mąż zdaje od jutra egzaminy (kciuki proszę trzymać :)) Chociaż nie powiem, wszyscy w koło dzwonią i pytają jak się mam i że mam dzwonić w razie co. Ja tam mam zamiar spokojnie w domu posiedzieć i nie zamierzam się wybierać do żadnych szpitali. :)

Dzieciaczki nam teraz rosną jak szalone, w sumie w ciągu 3 miesięcy muszą potroić wagę :) Ja dopiero za tydzień mam wizytę i już czekam z niecierpliwością :)

Scintilla, dorcia8919, anetaa1607, Suzanna22, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc dziewczyny :)

gosi_a tez spotkałam sie dzisiaj z koleżanką, mialysmy malo czasu, nie moglysmy sie nagadac ale juz umowilysmy sie na nastepne spotkanie :). Poprawilo mi to nastroj bardzo :) jeszcze taka piekna pogoda.

Tez dzisiaj przygotowałam sobie koszyk u sprzedawcy r_p77 i sądze że musimy zażądać jakiś procent od niego za bardzo dobry marketing :D :)

gosi_a, anetaa1607, MIKOLAY, Scintilla lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia też puka do mnie :)
    Mamusia rzuciła się na czekoladę z orzechami...... całą :)

Mężusiowi kazałam wstać, to się zdziwił. Powiedziałam, że dziś jest wyjątkowy dzień i ucałowałam z okazji jego święta :)

To mi trol odpowiedział, że powinien dostać obiad z siedmiu dań : kawał mięcha i 6 -cio pak piwa :)

Niedoczekanie ;)

anetaa1607, nenette, Joasia:), Nieukowa, Aka81, Scintilla lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wieczora :)

Fajnie że nasze grono rośnie, w czerwcu będzie niezły przyrost naturalny :D

Sista widziałam, że wczoraj byłaś na tych zajęciach. Mi z pewnych losowych przyczyn nie udało się dojechać ;/ Ale mam nadzieję że uda się następnym razem

I muszę się dziś pochwalić. Największy wydatek, czyli wózek mam już z głowy. Dzisiaj pojechałam z M. pooglądać do takiego duuuuużego sklepu i ostatecznie zamiast Bebetto Silvia kupiliśmy wózek Camarelo Carera - 300zł tańszy a na żywo jak dla mnie dużo ładniejszy. I co najważniejsze, większa gondola :) Jeśli któraś była też nim zainteresowana to na stronie bobowozki.com.pl opcja 2w1 jest obecnie w fajnej cenie bo tylko 1219zł - z tego co szukałam, najniższa w necie :)

zyrcia, BrumBrumek, Joasia:), MIKOLAY, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie...u nas jest spokój bo wszystkie jestesmy fajne babki i nawet jak jest dyskusja na jakiś temat to wiemy ze.każdy ma swoje zdaniei umiemy je uszanować.
    Dostałam meila z siódemki ze moje zakupy już do mnie jadą niach niach niach:)

Wszystkim życzę dobrej, przespanej nocy.

Suzanna22, Joasia:), MIKOLAY, Scintilla, anetaa1607 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Czy mogę do Was dołączyć? według ostatniej miesiączki termin wychodzi na 30 czerwca ale według owulacji,usg na 4 lipca...do tej pory byłam w lipcówkach ale tam atmosfera bardzo się popsuła,dziewczyny podzieliły się (kłócili się)i pozakładały tajne grupy na fb. zrobiła się w lipcówkach cisza. Trochę opowiem o mnie,jestem w 24 tygodniu ciąży i będę miała córeczkę Julkę:) o małą starałam się prawie dwa lata,mam zespół policystycznych jajników.Moja malutka rozwija się dobrze na ostatnim usg ważyła 430g (20.02) niestety mam ciaże zagrożoną od początku,i boję się że mała będzie chciała szybko wyjść na świat. Trafiłam od stycznia już trzy razy do szpitala dwa razy z bólami skurczami, a dwa tygodnie temu z plamieniami. Powiedzieli że plamienia są nie groźne,ale mam miękką szyjkę(czy któraś z Was tak ma?)ale niby jest długa i zamknięta, leżę cały czas w łóżku i biorę trzy razy dziennie duphaston, nospę i aspargin. Od niedzieli mam kłucia w pochwie i podbrzuchu,czasem też czuje ból krocza już zaczynam się niepokoić,jutro chyba wybiorę się z tymi bólami od swojego lekarza,no i taka ze mnie ofiara losu,cały czas coś. Psychicznie trochę się wykańczam bo bardzo się boje o swoje maleństwo,każdy zakłucie,ból doprowadza mnie do strasznego niepokoju. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do grupy

Hej.
    Bo pewnie,ze przyjmujemy z otwartymi ramionami :) ja tez koniec czerwca także podobnie.
    Będzie dobrze, tu wszystkie dziewczyny tak trzymają kciuki ,ze do 38 tyg spokojnie dotrzymamy :)

anetaa1607, Joasia:), MIKOLAY lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :-) jestem w szoku że na waszym wątku taka atmosfera,u nas to zawsze jest super,dlatego tak lubie tu wchodzić i pisać z dziewuszkami :-)

Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i aż jestem ciekawa czy mój mały też tak rośnie jak wasze szkraby.ponad kilo to już niezły bobasek :-) strasznie ten czas leci,dopiero takie fasolki były. Nie spodziewałam się że tak będzie mi czas leciał w ciąży,zawsze myślałam 9miesięcy to przecież szmat czasu. A teraz myślę że to naprawdę mało czasu :-)

My dziś chcieliśmy kupić komode na ciuchy młodego,ale oczywiście w sklepie brak i tylko online można zamówić :-\ bez sensu!! Jedyny plus wyjścia z domu to to że mężulek zabrał mnie na gofry :-) cudnie pyszne!!

anetaa1607, gosi_a, MIKOLAY, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam kilka rzeczy w koszyku u sprzedawcy r_p77 ale więcej rzeczy mam w koszyku od użytkownika gapa_kids mają większy wybór- tak mi się wydaje....
    Jeszcze raz dziękuje za miłe przyjęcie:)

agnieszyczka lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Moja córcia też puka do mnie :)
    Mamusia rzuciła się na czekoladę z orzechami...... całą :)
    Mężusiowi kazałam wstać, to się zdziwił. Powiedziałam, że dziś jest wyjątkowy dzień i ucałowałam z okazji jego święta :)

To mi trol odpowiedział, że powinien dostać obiad z siedmiu dań : kawał mięcha i 6 -cio pak piwa :)

Niedoczekanie ;)

Witam Nową koleżankę,ja mojemu powiedziałam,ze obchodził we wrześniu dzień chłopaka,wiec jak już mogę za dużo nie wymagać dziś ;))))

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    anetaa1607 widzę, że też zwiałaś z lipcówek ;)

Ja jestem szyjkowa i sprawdzają co dwa tygodnie - chodzę prywatnie i lekarz nie zgodził się na cotygodniowe podglądania :)

Startowałam z szyjką prawie 5 cm, a teraz mam zapętelkowaną od 18 tc i mamy 3,8cm - taką mam od 18 tc i na razie szew trzyma <3

Witam ja też szyjkowa ale liczę że wytrwam do 37tyg. Tak jak Nieukowa wspominała straciłam pierwszą córeczkę w 23tyg.Teraz startowalam z szyjką 41mm w tej chwili 16mm+ nieszczesne rozwarcie wewnętrzne. Szew mamy od 14 tc a od 26 tc mamy dodatkowo ppessar. Wizyty mamy juz raz w tygodniu. Rzeczywiście kiepsko ze taka atmosfera się zrobiła na lipcowkach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:07

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ