WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2015, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo dzisiaj że nie moge usnąć ponownie. Zosia buszuje że hej :)

zem3tv733psyztuk.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejcia... Przeglądam tak tego sprzedawce na allegro i mnie panika ogarnia ile jeszcze do kupienia :) ale to dobrze ze można wszystko naraz z wysyłką do domu, oszczędzi mi to łażenia.
    Ja fotelik tez bede miec uzywke. Co prawda ze znana historia, ale tak czy siak uzywany.

Wozek mam zamiar kopic albo zamówić w piątek albo w sobotę :) taki biegowy Babyjogger Summit.

A noc tez u mnie kiepska bo mi sie.jakis bakcyl na zatokach zalęgł i mam kaszel z flegma i ciagnacy sie katar... A tu trzeba koniecznie do pracy bo mam w niecałe 2 tyg zamknac wszystkie watki i tego nie widze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:03

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała żeby dzieć mnie w nocy męczył a nie koszmary kolejną noc z rzędu. Za nic nie mogę się ostatnio wyspać, już o 7 oćzy jak 5zł. Wczoraj przynajmniej o tej godzinie pięknie świeciło słońce, a dziś jakieś załamanie pogody i nic się nie chce :/

Marcia, ja oglądałam na youtube prezentacje tych wszystkich wózków i one są funkcjonalnie mega do siebie podobne. Mowa tu np. o bebetto silvia i holland, camarelo sevilla i carera, baby merc neo, riko nano, tako baby heaven i expander mondo, bo między tymi wybierałam i tych szukałam w sklepach. Nie wszystkie udało mi się znaleźć, ale z tych które udało mi się obejrzeć camarelo carera wygrał :) I biorąc pod uwagę te wszystkie podobieństwa najbardziej przekonała mnie gondola , no i konkurencyjna cena. Ale myślę że każdy z tych powyższych wózków by się sprawdził :)

Aaaaa, i ten camarelo chociaż był chyba największy gabarytowo to jednak był najlżejszy jak M. próbował go podnieść, ja niestety przekonam się za jakiś czas :)

Sista, sklep stacjonarny bobowozki jest koło Ikei katowickiej w Agacie na pasażu. Dużo modeli można tam obejrzeć i podotykać. Ceny są wyższe niż w sklepie internetowym, ale my utargowaliśmy się do 1260zł - czyli mniej więcej tyle ile by wyszło w necie z przesyłką :)

O, i właśnie się zorientowałam, że dziś wskoczyliśmy w 3 trymestr, czyli ostatnia prosta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 07:36

gosi_a, Z., Sista, Scintilla, Magda_lena88, Joasia:), anetaa1607 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Jak tak patrzę na Wasze zakupy to popadam w lekką panikę, że jeszcze nic nie kupuje. Tzn mam wózek, łóżeczko, wanienkę po starszej córce. Ubranka też. Nic poza tym.
    Jeszcze remont w mieszkaniu chcę zrobić tylko ciężko się za to zabrać. Jakoś "pałera" mi brakuje.

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie...ale pogoda brrr zimno i ponuro.

Mam pytanie do mam ktore maja lozysko na przedniej scianie? Jak czujecie ruchy maluszka? Bo ja czuje tylko na dole i czasami po bokach a nie na calym brzuchu, tez tak macie?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja mam łożysko na przedniej ścianie. Małą czuję najwięcej bardzo nisko. Jak leżę to na bokach. Od zeszłego tygodnia sporadycznie poczuję nogi pod żebrami, ale to rzadko.

• A1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!

Jak tam Wam dzień mija? Ja do porannej kawy zapoznałam się z forum lipcówek - o matkoooo, co też tam się dzieje! No nie powiem, niezła rozrywka jak się czyta ale nie chciałabym uczestniczyć w tym na co dzień, aż dziwne że nie zablokują tych co bardziej agresywnych ciężarnych...

Serdecznie witam nowe Mamy!!!! - tak jak koleżanki pisały, u nas wesoło, wspierająco, nie pokłóciłyśmy sie nawet o standardowe a) pracować nie pracować w ciąży b) która za chuda a która za gruba by być Mamą Roku

Ja zmykam na pobranie krwi, a tymczasem aktualizacja brzuszka (strasznej jakości mi się wstawiają te zdjęcia nie wiem czemu...)

iuzq44pqtmo2_t.jpg

dorcia8919, Aka81, gosi_a, nadine24, Rozalia, Z., Scintilla, zyrcia, Magda_lena88, Inesicia, karolinka85, Joasia:), Alorrene13, anetaa1607, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny! :)

Aghata ja mam na przedniej ścianie łożysko i też najczęsciej czuję na dole i po bokach.
    Jak czuję sporadycznie jakiegoś kopniaka bardzo wysoko czy koło pępka to też zawsze z któregoś boku bardziej :)
    A jak śpię na prawym boku to czuję często taak bardzo z boku prawego jak kopie, przewracam się na lewy bok i czuję taak bardzo z lewej strony od razu:) jakby tam latał w swoim apartamencie;)

Alorrene13, anetaa1607 lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten ponury poranek. Zero energii buuu
    Ja tez mam przednie. Małego czuje po obu stronach brzucha, głównie po lewej. I w zasadzie bez różnicy jak leżę. Ale często jak leżę na plecach to czuje dokładnie.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki, padłam wczoraj jak mucha i nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Mega się wyspałam :)
    Cukry poranne na czczo pomierzone i są w normie, zobaczę co będzie po śniadanku. Na razie testuję :)
    Wczoraj wieczorem mojemu mężowi się przypomniało, że wziął na przyszły tydzień 2 dni urlopu żeby robić pokój małego. Dobrze że w ogóle mnie o tym poinformował ;) I wygląda na to że nie zdążę kupić mebli przed malowaniem, no cóż ogarnę to potem...
    Ja też długo byłam zdecydowana na Bebetto, ale sprzedawca w sklepie i opinie w internecie skutecznie mnie odstraszyły. Wyglądem są bardzo ładne, ale mają mnóstwo wad,które podobno wychodzą w trakcie użytkowania. Polecano mi Camarelo,ale dla mnie one są zbyt duże i jakoś mi nie podeszły, mimo że ja najmniejsza nie jestem :)
    Zamówiłam też kilka rzeczy z apteki gemini, ale takich na teraz czyli witaminy, magnez, balsam na rozstępy itp. Jestem w szoku ile tam jest taniej :) No ale coś się ociągąją z wysłaniem, bo jak na kuriera to już 4 dzień idzie i to mi się średnio podoba...
    Ja mam łożysko na przedniej i czuję różnie, ale jednak głównie po bokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:51

A1984, gosi_a, Scintilla, Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Mam pytanie do mam ktore maja lozysko na przedniej scianie? Jak czujecie ruchy maluszka? Bo ja czuje tylko na dole i czasami po bokach a nie na calym brzuchu, tez tak macie?

Ja mam na przedniej ścianie - czuję głównie na dole ale już nie tak nisko jak na początku ciąży. Różnie w sumie - czasem na wysokości pępka, czasem niżej, parę razy poczułam wysoko takie konkretne kopy ale tak to raczej nisko (chociaż brzuch mam b.wysoko). Ale wyluzuj - Maluch mają swoje upodobania co do pozycji i kopniaki nisko to chyba nic złego :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Ja czuję najczęściej tuż pod pępkiem, ale bardziej z boku. Ostatnio jednak czuję też jak mi się ładuje pod żebra i mam nadzieję, że to świadczy o tym że łożysko poszło w górę. Dowiem się dopiero za tydzień. Aczkolwiek ja nigdy nie czułam ruchów bardzo nisko, zawsze w okolicach pępka.

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Mi dziś BBF pokazało 7 miesiąc :)
    Witam nowe mamusie które dołączyły do naszego wesołego i wspierającego się grona :) Wczoraj wieczorem moją lekturą do snu było forum lipcówek i powiem szczerze, że byłam w szoku, no ale cóż nie wszędzie może być tak fajnie jak u nas :)

A1984, Rozalia, dorcia8919, Scintilla, gosi_a, Magda_lena88, karolinka85, Alorrene13, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie lipcówkom chyba się hormony na czachę rzuciły :D U nas jest super, ale też nie zawsze się we wszystkim zgadzamy, bo przecież nie o to chodzi. No ale ważne że szanujemy swoje zdania, nie jesteśmy wulgarne a i pośmiać się często można :) Nie wiem co to za przyjemność ubliżać komuś, że jest gruby w ciąży i to przez neta, wielkie mi bohaterki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:56

gosi_a, dorcia8919, Alorrene13, Ania1704, anetaa1607 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poczytalam i w ogole w szoku bylam...zamiast sie wspierac to sie pojezdzaja, a jakie przeklenstwa

Dzieki dziewczyny za wpisy o ruchach...ja mam porownanie z poprzednia ciaza gdzie miala lozysko z tylu, to te ruchy byly zupelnie inne.

anetaa1607 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja też długo byłam zdecydowana na Bebetto, ale sprzedawca w sklepie i opinie w internecie skutecznie mnie odstraszyły. Wyglądem są bardzo ładne, ale mają mnóstwo wad,które podobno wychodzą w trakcie użytkowania.
    Zamówiłam też kilka rzeczy z apteki gemini, ale takich na teraz czyli witaminy, magnez, balsam na rozstępy itp. Jestem w szoku ile tam jest taniej :) No ale coś się ociągąją z wysłaniem, bo jak na kuriera to już 4 dzień idzie i to mi się średnio podoba...

My mieliśmy inny wózek wybrany, a ostatecznie jednak padło na Bebetto. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Wiesz, ile ludzi tyle opinii. Zresztą, każdy moim zdaniem powinien szukać wózka, który mu odpowiada i każdemu będzie pasowało coś innego :)

A z tą apteką to czasami długo idzie przesyłka, to fakt. Ale nie martw się, na pewno dojdzie, ja już zamawiałam od nich dwa razy. Bliżej czerwca kupię tam też jakieś akcesoria typu cążki, aspiratory itp. :)
    Nieukowa wrote:
    Ja fotelik tez bede miec uzywke. Co prawda ze znana historia, ale tak czy siak uzywany.

Jeśli wiesz, że fotelik nie uczestniczył w zderzeniu to pewnie że śmiało bierz używkę. Zresztą jak zadbana to jaka to różnica czy nówka czy używka, tylko cena korzystniejsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:03

Rozalia lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się zdarzyło, że popatrzyłam na brzuch a on się ruszał koło pępka mocno od kopniaków.. i się zdziwiłam, bo ich nie czułam.. Także chyba przez to łożysko jest dodatkowa amortyzacja..

A czasem czuję bardzo mocno kopniaki ale to raczej po bokach.
    aghata wrote:
    Ja tez poczytalam i w ogole w szoku bylam...zamiast sie wspierac to sie pojezdzaja, a jakie przeklenstwa

Dzieki dziewczyny za wpisy o ruchach...ja mam porownanie z poprzednia ciaza gdzie miala lozysko z tylu, to te ruchy byly zupelnie inne.

relgh371nuuw2sg6.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ale pospalam dzisiaj raz siusiu i spanko, maly sie ruszyl i nie siedzi na pecherzu.. Ale dzisiaj poczulam nie wiem gluwke , dupke nie wiem dokladnie pod rzebrami taka kuleczka az mi humor poprawilo...

Witam nowe dziewczyny. Jak widac nie ma ksiazkowych ciaz. Wytrzymamy do czerwca...

Mnie cos gardlo boli bu. Mam nadzieje ze to poprostu wysuszylo sie w nocy.

A w jakiej aptece zamawiacie? Ja mam prawie wszystko albo mi sie zdaje. Te najdrozsze to dostalam od siostry, wanienka, przewijak, worki ciuszkow, nawet bujaczek, fotelik , wozek. Moj M troszke dziwnie sie czuje ze tak wszystko dostajemy i zastanawial sie nad kupnem wozka, a moja siostra stwierdzila ze zamknela juz interes i dwojka jej starczy. Pokupilam tylko nowe bodziaki, pajacyki do szpitala, reczniczki, posciel, lozeczko zamowione. Butelek i laktator mam od siostry uzywala 2 razy tylko z Aventu. Zostaja kosmetyki dla maluszk i dla mnie. Ja w sklepie dostalam kartke z wyprawka.

Sista, Scintilla, anetaa1607 lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

ja właśnie tak mam a przeważnie czuję puknięcia po lewej str.. i jeszcze prze to łożysko na ścianie przedniej czuję ruchy znacznie słabiej .. :| a czasem to można oszaleć przez to - bo od razu sobie człowiek wmawia nie wiadomo co :x byle do wizyty :) a 30sty już niedaleko - tak się łudzę :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    My mieliśmy inny wózek wybrany, a ostatecznie jednak padło na Bebetto. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Wiesz, ile ludzi tyle opinii. Zresztą, każdy moim zdaniem powinien szukać wózka, który mu odpowiada i każdemu będzie pasowało coś innego :)

No ja w zasadzie przez długo byłam pewna Bebetto Silvia i niewiele czasu potrzebowałam żeby zmienić zdanie :)
    No i faktycznie wózek był wielki, ale mi się to akurat podobało :)

U mnie łożysko z tyłu, a wczoraj Mała tak się wyginała że myślałam że wyjdzie mi głową przez pępek :D Ma co raz więcej siły i czasem robi to aż boleśnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:12

agnieszyczka lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ