Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sista wrote:Ale sie rozmarzyłam...Szczerze, zazdroszczę tej Italii jesienią
Byłam dwa razy we wrześniu na włoskiej prowincji, ale bardziej po stronie Adriatyku. Ale wypoczniesz
No właśnie jadę nad Adriatyk. Moja mama ma chałupkę dość wysoko, to z okna widać morzeW zeszłym roku byłam w połowie października i był kosmos, słonecznie i 25-30 st., a plaże puste, bo to już po typowym sezonie. No nie mogłabym sobie teraz tego odmówić. Tymbardziej że mój M. teraz nigdzie nie chce się ze mną ruszyć, a wcześniej to tak raz na 2 miesiące max odwiedzaliśmy jakieś fajne miejsce. Tylko to się zawsze wiązało z całodniowym zwiedzaniem, a teraz napewno nie dałabym rady.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:15
Alorrene13, Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kobietki
Witam lipcóweczki, które do nas dołączyły!
Dwa dni były ładne, a dziś znowu szaro, buro i ponuro.
Dziś większość czasu chyba spędzę w domku, taki dzień lenia
Powiem Wam, że co do ruchów to już mam różne rozkminy np.
Mam wrażenie że więcej czułam ruchy ok. 7-10 dni temu niż teraz.
Wcześniej czułam ruchy wysoko, bejbi był ułożony główką w dół i co zrozumiałe, kopał na górze. Teraz mam wrażenie że na pewno jakoś się przekręcił, bo czuję tylko czasami ruchy z boku, może jest znowu poprzecznie, albo buźką do tylnej ściany macicy stąc słabo odczuwalne ruchy z przodu ... no nie wiem !
Dowiem się dopiero 25.03, więc czekamWczoraj w szkole rodzenia był w końcu fajny wykład z położną, opowiadała dosłownie o wszystkim, o samym porodzie, co wziąć do szpitala itp. było naprawdę ciekawie i byliśmy na sali porodowej, ale nie rodzę w tym szpitalu
Muszę zacząć oglądać wózki które polecacie, bo w kwietniu pewnie będę chciała już kupić. Miłego Dnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:28
Scintilla, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Karolina,dasz rade
mnie to czeka znow pod koniec marca..bo robilam raz po 14tyg ale mdlosci zrobily swoje
Aghata ja tez mam z przodu a ruchy czuje raczej tylko nisko sporo pod pepkiem..
Witam nowe mamusie
Dziewczyny mam pytanie chodzi mi o Tsh bo jakos tak ostatnio mnie naszlo..na poczatku ciazy mialam ok 1.5 potem w styczniu podskoczylo do 2.3 i endo dala mi euthyrox n25,no i spadlo do 1.15 prawie miesiac temu..i tu pytanie bo biore go nadal to czy ono bardziej nie spadnie? Czy poprostu zalecila go brac dalej by utrzymac to tsh na poziomie..bo podobno ta dawka 25 jest niegrozna.. A wizyte mam dopiero 25marca.. Ktoras sie orientuje?
Karolina ja też to łykam tylko że 50. Lekarz powiedział że to będę brać do końca ciąży w celu utrzymania tego poziomu tsh. Jedyne co może zmienić do dawkę, gdyby np. tsh skoczyło to zwiększył by dawkę, a jak jest ok to zachowuję tę samąkarolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Siedzę właśnie w słynnej aptece gemini i mam 2 pytanka:
polecacie jakiś konkretny aspirator do noska?
jaki krem z filtrem dla Maluszków kupujecie?
Suzanna22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie w ten deszczowy dzień
Ja jeszcze leniuchuje w sypialniżarełko w łożku, pilot od tv i jest fajnie
Do 14 " totalny luz bo moi mężczyźni w szkole, przedszkolu i w pracy.
Julka od 8" kopie non stop ... brzuch faluje z każdej strony. Jest ułożona pośladkowo, raczej twarzą do mojego kręgosłupa, wiec plecki wypycha aż taka kuleczka wypchnięta
Dzisiaj 3 przesyłki kurier dostarczykocyk minky i rożek, leginsy oraz kosmetyczka. Jej jak dziecko sie cieszę gdy coś przychodzi związane z ciążą.
Karolina współczuje tej glukozy, po moich przeżyciach szczególnie. Jeżeli źle sie czujesz zarządaj badanie glukometrem zanim opuścisz lab. Bo to ważne żeby nie był za niski jak w moim przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:30
Ania1704, nadine24, karolinka85, dorcia8919, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolinka85 wrote:Karolina,dasz rade
mnie to czeka znow pod koniec marca..bo robilam raz po 14tyg ale mdlosci zrobily swoje
Aghata ja tez mam z przodu a ruchy czuje raczej tylko nisko sporo pod pepkiem..
Witam nowe mamusie
Dziewczyny mam pytanie chodzi mi o Tsh bo jakos tak ostatnio mnie naszlo..na poczatku ciazy mialam ok 1.5 potem w styczniu podskoczylo do 2.3 i endo dala mi euthyrox n25,no i spadlo do 1.15 prawie miesiac temu..i tu pytanie bo biore go nadal to czy ono bardziej nie spadnie? Czy poprostu zalecila go brac dalej by utrzymac to tsh na poziomie..bo podobno ta dawka 25 jest niegrozna.. A wizyte mam dopiero 25marca.. Ktoras sie orientuje?
Karolina ja przed zajściem w ciąże miałam TSH powyżej 3, ginka zaleciła brać euthyrox 12,5, na początku ciąży TSH poniżej 2, po miesiącu powyżej 3, zmieniła mi dawkowanie 5 dni 25mg, 2 dni 50 mg, dodatkowo badania ft3 i ft4 które okazały się poprawne, tsh ok. 2.karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Karolina ja też to łykam tylko że 50. Lekarz powiedział że to będę brać do końca ciąży w celu utrzymania tego poziomu tsh. Jedyne co może zmienić do dawkę, gdyby np. tsh skoczyło to zwiększył by dawkę, a jak jest ok to zachowuję tę samą
Dziewczyny a Wam nie robia jeszcze ft4? Bo samo tsh jest niewystarczajace w ciazy
[/url]
-
Inesicia wrote:Siedzę właśnie w słynnej aptece gemini i mam 2 pytanka:
ja aspirator kupiłam taki najzwyklejszy z wymiennymi wkładami z Rossmanna
a co do kremu, mam 3 typy i jeszcze się nie zdecydowałam
Bioderma Photoderm 50+
La Roche-Posay Anthelios 50+ Kids
Alphanova Bebe 50+
może dziewczyny miałyście z nimi do czynienia i coś poradzicie
A ja ani razu w ciąży nie badałam tarczycy ;>Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:32
-
nick nieaktualnyMój M był wczoraj pod ogromnym wrażeniem gdy zobaczył wystającą kuleczkę z prawej strony brzucha, siedział i głaskał
Karolina glukoza nie jest wspaniała ale na bank dasz radę, już jesteś bliżej niż dalej. Zrobiła się okropna pogoda, straciłam ochotę na wyjście na zakupyJoasiu leż i odpoczywaj... Do 14 tej masz sporo czasu
sss, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupie rossmana bo wiele testowałam na moich synach i te były dla nich najlepsze. Bartek ma problem skórny typowa atopowe dolegliwości. Te rossmanowe były składem delikatne i jedynie po nich żadnych uczuleń. A i kupie koło czerwca bo wtedy data ważności długa i nowa dostawa. O tej porze roku to pozostałości z poprzedniego sezonu ( pracowałam w sklepie kosmetycznym i takie są praktyki )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:37
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, daję znać, że u nas ok. Synek 850 g, główką do dołu.
Powiedziałam o zwiększonej ilości śluzu, więc zbadał mi pH. Wyszło zaburzone i na to zapisał Metronidazol. Czytam teraz, że to lek grupy B, o niepotwierdzonym działaniu na płód. Boję się, że zaszkodzi maluszkowidorcia8919, Aka81, Scintilla, Rozalia, Joasia:), Nieukowa, karolina0522 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
aghata wrote:Dziewczyny a Wam nie robia jeszcze ft4? Bo samo tsh jest niewystarczajace w ciazy
Zawsze mialam ok tsh..wiec mysle ze jak teraz spadlo to juz utrzyma ten poziom.. -
Alorrene13 wrote:Dziewczyny pytanie ...
Jak znaleźć r_p77 na allegro? Bo nie mam żadnego linka a nie wiem jak szukać aukcji po użytkowniku? Podeślecie coś ?
Tez nie wiedzialam...jak wpisujesz na alegro czego szukasz po porawej stroinie mssz wszystkie dxialy, klikasz w to wychosdza inne opcje i na dole masz po uzytkowniku. Wtedy wpisujesz nick[/url]
-
Obejrzałam ten krótki materiał z TVN ... i przez chwilę pomyślałam, że chyba kupię sobie najtańszą lalkę wielkości dziecka i będę trenować przewijanie
Joasia:), Sista, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInesicia wrote:Siedzę właśnie w słynnej aptece gemini i mam 2 pytanka:
My z Leonem dziś się wylegujemy, wczoraj zaszalałam z łażeniem po sklepach i wyczerpałam baterie w kręgosłupiepod koniec już nie mogłam wysiąść z auta, a jak już Radek mnie wyciągnął to szłam zgarbiona jak babka
chyba będę musiała w laskę zainwestować, bo jest coraz gorzej. Nie spodziewałam się, że aż tak źle będzie z plecami, ale to był koszmar, bo czułam jakby mi paraliżowało pośladki, uda, łydki. Jakieś dziwne prądy czy coś
chyba, że mnie UFO porwało i mi coś wszczepili, bo mam pełno siniaków na nogach
albo mój mąż przez sen coś cuduje
dlatego dziś leżę i ładuję baterie