Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny,
Ja jeszcze wyleguje sie w łożku. Ktoś mi na klatce chyba płytki skuwa, bo mnie obudził okropny hałas, gdyby nie to, pewnie nadal bym spała
Moja Olga klasycznych kopniaków nie stosuje, a przynajmniej ja nie czuje tego w ten sposób. Bardziej od wewnątrz czuje ruchy, właściwie w całym brzuchu, choc najcześciej w okolicy pępka. Czasami aż brzuch zafaluje, ale jak tylko przykładam rękę, to sie uspakaja. Jedynie jak ma czkawkę, a ma chyba co godzinę, to czuje ja w rożnych miejscach - z boku lewego, prawego, nad pępkiem, pod pępkiem, na dole nad kaśką, a wtedy to jakby grała na bębnie od drugiej stronyŚmieszna sprawa
Dzięki temu wiem, ze ma duzo miejsca i cały czas sobie pływa, bo buźkę ma ciagle w innym miejscu
Wlasnie zaczęła czkać przy lewym biodrze
W weekend M. leżał mi pod brzuchem i mówi "co Ci tak stuka?" - a to Olga czkawkę miała. Będzie miała płuca jak dzwon
Mam tutaj wannę, z której korzystam. Niestety, zauważyłam, ze po kąpieli brzuch mi sie napina - wiec z bólem rezygnuje:/ Dziwnie, bo ja chodziłam na basen, to nie było problemu, a tutaj posiedziałam w wannie 15 minut i problem. No ale wytrzymam juz tych kilka miesięcy bez kąpieli
Miłego Dnia Dziewczynki
Nadine - chyba wlasnie do tego sklepu sie wybieramy. Dzięki za info. Bierzemy fotelik jaki mamy po znajomych (maxi cosi chyba) aby zapytać czy byłby adapter do wózka, który chcemy.
Wow, teraz czkawka przeniosła sie nad kaśkę, kurczę aż brzuch faluje, szkoda mi Małej, bo mam wrażenie, ze nią cała rzuca po brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:29
Rozalia, Scintilla, nadine24, Joasia:), Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Oj, mi się już marzy taka gorrrrąca kąpiel
Teraz zrobiłam sobie "spa" raz, ale z termometrem w ręce żeby woda nie przekroczyła tych przepisowych 37st.
i jak dla mnie żadna przyjemność kąpać się w takiej "zimnej" wodzie, tymbardziej że od zawsze lubiłam leżeć w prawie wrzątku
Scintilla, Sista, dorcia8919, zapah_ciszy, Joasia:), patrycja_24, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
Znalazlam przyczyne bolu gardla.. Plesniawka od lekow wziewnychna alergie. Mozna uzywac corsodyl w ciazy, plyn antybakteryjny do jamy ustnej, na ulotce nic nie pisze, nie polyka sie tego..
Mojemu mezowi podobal sie wozek Baby Dasing Husky ale troszke drozszy a potem jak ogladalismy to z 10 razy zmienial zdanie ..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Nadine24 ja byłam zdecydowana na Riko Nano, ale jak mi gość dokładniej pokazał spacerówkę to podziękowałam. Bebetto wypadł dużo lepiej i ostatecznie go zamówiliśmy. Teraz pewnie jakbym poszła do kolejnego sklepu to wybrałabym coś innego
Dlatego już nie zamierzam nigdzie łazić, bo tylko w głowie mieszają
nadine24 lubi tę wiadomość
-
nadine24 wrote:
U mnie łożysko z tyłu, a wczoraj Mała tak się wyginała że myślałam że wyjdzie mi głową przez pępekMa co raz więcej siły i czasem robi to aż boleśnie
Nadine24 mam podobnie, czasami to sie zastanawiam czy nic sie jej tam w srodku nie dziejenadine24 lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie tylko riko nano i expandera mondo nie widziałam na żywo, więc trudno mi ocenić, ale on tak czy siak był na końcu mojej listy
Teraz to już nawet nic nie oglądam, bo nie chciałabym żeby coś spodobało mi się bardziej
Ale przez ten brak zakupów w ostatnim czasie, dziś nie mogłam się powstrzymać przed zakupieniem kolejnej paki ciuszków, ale jak to ja, musiało być po wyjątkowej okazjiza około 60 szt. z przesyłką 64zł
mój chłop od zawsze mi mówi że nadaję się do tego programu "łowcy promocji", bo z "płaczem" robię zakupy bez promocji
agnieszyczka wrote:Nadine24 mam podobnie, czasami to sie zastanawiam czy nic sie jej tam w srodku nie dzieje
no ja wczoraj z zakupów wróciłam do domu, bo się wystraszyłam. Położyłam się w domu i się uspokoiła. Może się jej słoneczna pogoda podobała i dlatego tak szalałaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:31
agnieszyczka, Sista lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Witam mamusie...ale pogoda brrr zimno i ponuro.
Mam pytanie do mam ktore maja lozysko na przedniej scianie? Jak czujecie ruchy maluszka? Bo ja czuje tylko na dole i czasami po bokach a nie na calym brzuchu, tez tak macie? -
Sista, maxi cosi to chyba do większości można dopasować, ale weź na wszelki wypadek
Mój Romer niestety do wózka nie pasuje, ale nie można mieć wszystkiego, a zależało mi żeby fotelik miał atest (czy jak to się tam nazywa) TUV, czyli dopuszczony do użytku na pokładzie samolotu.
-
nadine24 wrote:Sista, maxi cosi to chyba do większości można dopasować, ale weź na wszelki wypadek
Mój Romer niestety do wózka nie pasuje, ale nie można mieć wszystkiego, a zależało mi żeby fotelik miał atest (czy jak to się tam nazywa) TUV, czyli dopuszczony do użytku na pokładzie samolotu.
I jaki wybrałaś fotelik, był w zestawie? -
Hej,
Ja siedzę na , cukrowej ale mi niedobrzeza 15 min będzie pomiar po godzinie, oczywiście miałam kłótnie bo zarządzam post na dcom glukometrem, pojechałam im strasznie
że wszystkim robią łaskę Ehhh,strasznie mnie muli, wypiłam ten kubek w 3 min.
Też było wam tak niedobrze? Zygac. Mi się chcęAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Karolina,dasz rade
mnie to czeka znow pod koniec marca..bo robilam raz po 14tyg ale mdlosci zrobily swoje
Aghata ja tez mam z przodu a ruchy czuje raczej tylko nisko sporo pod pepkiem..
Witam nowe mamusie
Dziewczyny mam pytanie chodzi mi o Tsh bo jakos tak ostatnio mnie naszlo..na poczatku ciazy mialam ok 1.5 potem w styczniu podskoczylo do 2.3 i endo dala mi euthyrox n25,no i spadlo do 1.15 prawie miesiac temu..i tu pytanie bo biore go nadal to czy ono bardziej nie spadnie? Czy poprostu zalecila go brac dalej by utrzymac to tsh na poziomie..bo podobno ta dawka 25 jest niegrozna.. A wizyte mam dopiero 25marca.. Ktoras sie orientuje?karolina0522, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Wszystkim!
I co to za pogoda... żeby poprawić sobie humor spojrzałam w 16 dniówke - na 25.03 zapowiadają 23 stopnie
U nas ruchy wyczuwalne zwykle w okolicy pępka - właśnie na środku - i najbardziej czuję Emilkę około 22.00 - lubię te chwile kiedy leżymy z M. w piżamkach - a on trzyma dłoń na brzucholu, który podskakuje
Odnośnie wózków - bo mam nadzieję, że przed Świętami dojedziemy do sklepu to załatwić - ile czekacie na realizację wózka jeśli kolor który Wam pasuje nie jest dostępny ?Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Nadine - to wybierasz sie gdzieś samolotem jak Hania bedzie taka malutka? Moj Siostrzeiec leciał po raz pierwszy jak miał 3 miesiące i był na rękach mamusi, przy cycu aby mu sie na start i ładowanie uszka na zatkały
I jaki wybrałaś fotelik, był w zestawie?Więc już żeby gdziekolwiek dojechać samochodem to będzie nam potrzebny fotelik, tym bardziej że już z Rzymu musimy się jakoś przetransportować na wschodnie wybrzeże
za to wózka nie planujemy zabierać, tylko nosidełko
u mnie czas oczekiwania na wózek - do dwóch tygodni maxWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 10:04
Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nadine24 wrote:Ja kupiłam Romer Baby Safe. Wybieramy się we wrześniu, max w październiku do Włoch. A na miejscu sporo jeździ się samochodem bo moja mama mieszka na pięknej, ale takiej typowej włoskiej prowincji. Stoi jeden domek i długo, długo nic, później znowu jeden domek i znowu długo, długo nic
Więc już żeby gdziekolwiek dojechać samochodem to będzie nam potrzebny fotelik, tym bardziej że już z Rzymu musimy się jakoś przetransportować na wschodnie wybrzeże
za to wózka nie planujemy zabierać, tylko nosidełko
u mnie czas oczekiwania na wózek - do dwóch tygodni max
Ale sie rozmarzyłam...Szczerze, zazdroszczę tej Italii jesieniąByłam dwa razy we wrześniu na włoskiej prowincji, ale bardziej po stronie Adriatyku. Ale wypoczniesz