X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    dziękuje dziewczyny za miłe przyjęcie:) bardzo się ciesze że znajdę tu wsparcie i zrozumienie:) większość z was jest w starszej ciąży odemnie więc dużo zapewne mi podpowiecie:)

Daj znać skąd jesteś - czasami podpowiadamy sobie "regionalnie" o różnych warsztatach ... sklepach itp.

W związku z tym, że nie można wirtualnie wysłać ciasta - to na "wkupne" proponuje w wolnym czasie jakieś zdjęcie brzucha - my tutaj bardzo lubimy podglądać ciążowe apartamenty ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno zobaczyłam, że dziś belly wyznaczyło dzień przeżywalności płodu :) kiedy to zleciało, przecież dopiero 2 krechy znalazłam na teście :)

A na dzień dzisiejszy wyglądamy tak - robimy się kulką :P : (24t+1d)

3461dt1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:45

Scintilla, anetaa1607, Joasia:), Nieukowa, Z., Rozalia, gosi_a, nenette, Truskaweczka250, karolinka85, karolina0522, Sista, Aka81 lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta właśnie napisz skąd jesteś, wrzuć nam swój brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:42

Ania1704 lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczorek :)

A macie miejsce na jeszcze jedną lipcówkę ? :)

Teoretycznie mam termin na 5 lipca, ale należę do tych mam gdzie się dziecko na świat pcha za wcześnie i mam nadzieję, że choć do czerwca dotrwam :)

Scintilla, Joasia:), sss, Nieukowa, BrumBrumek, Rozalia, nenette, Truskaweczka250, Inesicia, karolinka85, zyrcia, karolina0522, Sista, Aka81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dobry wieczorek :)

A macie miejsce na jeszcze jedną lipcówkę ? :)

Teoretycznie mam termin na 5 lipca, ale należę do tych mam gdzie się dziecko na świat pcha za wcześnie i mam nadzieję, że choć do czerwca dotrwam :)

Zapraszamy, miejsca mamy a mamy :) Im nas więcej tym lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaa, Mikolay witamy, witamy:)

U nas tylko atmosfera przyjaźni, zawsze wsparcie i miłe słowo, porady i motywacja :)
    Ja uzależniona jestem od tego forum ... dzień zaczynam i kończę zaglądając właśnie tu.

Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt..rosną te nasze szczęścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:50

anetaa1607, Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wałbrzycha to jest 60-70km od Wrocławia a przez te problemy nie robiłam zdjęć brzuszka, mam jedno jedyne w 19tyg0dni:
    71417a28f39c21e7med.jpg

Joasia:), Scintilla, dorcia8919, Z., Nieukowa, Rozalia, gosi_a, nenette, Truskaweczka250, karolinka85, karolina0522, Sista, Aka81 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteś chudzinka, tylko brzuszek urósł :) Super, tylko pozazdrościć :) Ja również z dolnego śląska :) Ja do wrocka mam akurat 120km jakoś. Głogów kojarzysz może? Nie zdziwię się, że nie bo małe miasteczko, gdzie zawiewa nudą :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaa fajny brzusio :) Widzę ze również będzie Julka :)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia tak będzie Juleczka:) Dorcia Głogów kojarzę ale nigdy tam nie byłam:) do szczuplutkich nie należę ale do tej pory przytyłam 4 kg a u Was jak z wagą?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cie, ale wasze szkraby ogromniaste juz! Ja tak dawno usg mialam ze zapomnialam juz jak to wyglada :) jednak miesiac czekania to duzo w takim czasie jak teraz, moj maly mial 520g na polowkowym, to przytylby w miesiac ponad polowe? wow. Ciekawe, badanie mam w poniedzialek i juz odliczam dni :)

Dsiewczyny z przelomu lipca i czerwca witam i sciskam, rodzicie z nami :)
    Anetaa u nas, kilka dziewczyn tez lezy i ma problemy z szyjkami itp. takze nie bedziesz sama...

u mnie dzis dzien wrazen. Poklocilam sie z mezem bo zamiast sprzatac garaz i przenosic graty zeby zaczac remont pokoju dla Radzia to ten od 5 dni jakies beczki laczy zeby moc deszczowke zbierac! No kuzwa trzeci trymestr sie zaczyna a on ma gdzies ze dziecko nie ma gdzie spac :/

Na domiar zlego odkrylam dzis przed lustrem, ze mam.. nieusuniety szew w dziasle. Od dwoch lat!!! Jak mi osemke rwali to patalachy nie usunely wszystkich szwow i teraz nie wiem czy isc z tym z reklamacja po takim czasie. Boje sie tego ruszac w ciazy, zeby sie paprac nie zaczelo... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:59

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walbtzych to niedaleko mojego domu rodzinnego :) moi rodzice w Swidnicy mieszkaja!
    Julka od Julii czy od Julianny? :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Julii:) Świdnicę bardzo dobrze znam:)
    Pytanko do dziewczyn które mają problemy z szyjkami,jak często kontrolować tą szyjkę, i co powinno niepokoić?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Troszkę się przedstawię :)

Jestem z Warszawy na 33 lata, o dzidziusia walczę 12 lat :(

Dodatkowo mama z problemową szyjką - pierwszą ciąże straciłam rok temu w 22 tygodniu przez paskudną szyjkę - diagnoza : niewydolność szyjkowa. Teraz mam piękną pętelkę na niej i poleguję w domciu od grudnia.

W brzusiu mam dziewuszkę, bardzo silną :)
    Na dzień dzisiejszy wiem, że zdrowa, bo lekarze straszyli ZD - robiłam genetykę, która wszystko wykluczyła,
    później niunia nie dała się podglądać na USG połówkowym i było podejrzenie wady serducha .
    Na szczęście na straszeniu się skończyło ;)
    Mam nadzieję, że już lekarze nie będą wydziwiać i będę mogła się nacieszyć ciążą i odliczać tygodnie............ i aby do czerwca ;)

anetaa1607, Scintilla, Rozalia, nenette, Truskaweczka250, karolinka85, zapah_ciszy, karolina0522, Sista, Aka81, sss lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane!
    Bardzo chciałabym wszystkim odpisać, ale padam na twarz po dzisiejszym długim dniu... Cieszę się z pozytywnych wizyt i witam nowe mamy :)
    Ja dziś od rana byłam w szpitalu na instruktażu dla słodkich mam, dostałam glukometr i mam przez tydzień sprawdzać po czym najbardziej mi cukier skacze. Zrobili mi też ktg i wszystko ok. Póki co cukier cały czas poza normą (norma wg Karowej to maks 120 po 1h), ja mam około 130. Cóż muszę dalej kombinować :)
    Potem byłam na spotkaniu prawo-jazdowym i jestem dobrej myśli. Może uda mi się przed majówką przystąpić do egzaminu :)
    Poza tym wszystko z nami dobrze, synek mnie naparzał kopniakami przez ostatnie 10h i dopiero przed chwilą mu się znudziło. No a ja jak pisałam czuję się dziś mega zmęczona, dlatego uciekam pod prysznic i połozyć się odpocząć. Dobrego wieczoru! :)

anetaa1607, Scintilla, Nieukowa, gosi_a, dorcia8919, Truskaweczka250, Joasia:), nenette, karolina0522, Sista, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 widzę, że też zwiałaś z lipcówek ;)

Ja jestem szyjkowa i sprawdzają co dwa tygodnie - chodzę prywatnie i lekarz nie zgodził się na cotygodniowe podglądania :)

Startowałam z szyjką prawie 5 cm, a teraz mam zapętelkowaną od 18 tc i mamy 3,8cm - taką mam od 18 tc i na razie szew trzyma <3

b4ipuen.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay... w szoku jestem, spore przejscia masz z malutka... u nas podobnie miala Suzanna, tez stracila malenstwo i teraz ma szew ;(

Kurcze ja 2 lata sie staralam o dzidzie i juz po scianach chodzilam... ale 12lat... no to teraz musi sie udac!

Az z ciekawosci weszlam na lipcowki i faktycznie kwasy straszne :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY a no uciekłam przez atmosferę:) ja się oczywiście naczytałam w necie i już jestem przerażona bo od niedzieli męczą mnie te kłucia w podbrzuszu i pochwie,mam nadzieję że szyjka jest dalej zamknięta i się nie skraca, ja dwa tyg temu miałam 4,5cm jedynie uspokajają mnie kopnięcia małej

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, na lipcówkach się dziwnie zrobiło.

Dzięki za dobre słowo, ja chodziłam od konowała do konowała przez lata...

Chciałam dzidzię trochę wcześniej niż statystyki przewidują, bo mam małża starszego o 10 lat i strasznie pragnął dzidzię :) Aż dziw, że mnie w d..pę nie kopną jak się okazało, że mam problemy z jajowodami i tylko in vitro :(

b4ipuen.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kto by pomyślał, że to właśnie w dzień mężczyzny poszerzy nam się grono :)
    Mam nadzieję, że się szybko u nas zadomowicie :)

Rozalia - Te 130 to pewno przejściowe - poza tym to nie jest b. zły wynik Trzymam kciuki aby na dniach wszystko się uregulowało :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ