X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    dziękuje dziewczyny za miłe przyjęcie:) bardzo się ciesze że znajdę tu wsparcie i zrozumienie:) większość z was jest w starszej ciąży odemnie więc dużo zapewne mi podpowiecie:)

Daj znać skąd jesteś - czasami podpowiadamy sobie "regionalnie" o różnych warsztatach ... sklepach itp.

W związku z tym, że nie można wirtualnie wysłać ciasta - to na "wkupne" proponuje w wolnym czasie jakieś zdjęcie brzucha - my tutaj bardzo lubimy podglądać ciążowe apartamenty ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno zobaczyłam, że dziś belly wyznaczyło dzień przeżywalności płodu :) kiedy to zleciało, przecież dopiero 2 krechy znalazłam na teście :)

A na dzień dzisiejszy wyglądamy tak - robimy się kulką :P : (24t+1d)

3461dt1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:45

Scintilla, anetaa1607, nick nieaktualny, Nieukowa, Z., Rozalia, gosi_a, nick nieaktualny, Truskaweczka250, karolinka85, karolina0522, Sista, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta właśnie napisz skąd jesteś, wrzuć nam swój brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:42

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczorek :)

A macie miejsce na jeszcze jedną lipcówkę ? :)

Teoretycznie mam termin na 5 lipca, ale należę do tych mam gdzie się dziecko na świat pcha za wcześnie i mam nadzieję, że choć do czerwca dotrwam :)

Scintilla, nick nieaktualny, sss, Nieukowa, BrumBrumek, Rozalia, nick nieaktualny, Truskaweczka250, Inesicia, karolinka85, nick nieaktualny, karolina0522, Sista, nick nieaktualny, Alorrene13 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dobry wieczorek :)

A macie miejsce na jeszcze jedną lipcówkę ? :)

Teoretycznie mam termin na 5 lipca, ale należę do tych mam gdzie się dziecko na świat pcha za wcześnie i mam nadzieję, że choć do czerwca dotrwam :)

Zapraszamy, miejsca mamy a mamy :) Im nas więcej tym lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaa, Mikolay witamy, witamy:)

U nas tylko atmosfera przyjaźni, zawsze wsparcie i miłe słowo, porady i motywacja :)
    Ja uzależniona jestem od tego forum ... dzień zaczynam i kończę zaglądając właśnie tu.

Dziewczyny gratuluje pozytywnych wizyt..rosną te nasze szczęścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:50

anetaa1607, Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wałbrzycha to jest 60-70km od Wrocławia a przez te problemy nie robiłam zdjęć brzuszka, mam jedno jedyne w 19tyg0dni:
    71417a28f39c21e7med.jpg

nick nieaktualny, Scintilla, dorcia8919, Z., Nieukowa, Rozalia, gosi_a, nick nieaktualny, Truskaweczka250, karolinka85, karolina0522, Sista, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteś chudzinka, tylko brzuszek urósł :) Super, tylko pozazdrościć :) Ja również z dolnego śląska :) Ja do wrocka mam akurat 120km jakoś. Głogów kojarzysz może? Nie zdziwię się, że nie bo małe miasteczko, gdzie zawiewa nudą :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetaa fajny brzusio :) Widzę ze również będzie Julka :)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia tak będzie Juleczka:) Dorcia Głogów kojarzę ale nigdy tam nie byłam:) do szczuplutkich nie należę ale do tej pory przytyłam 4 kg a u Was jak z wagą?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cie, ale wasze szkraby ogromniaste juz! Ja tak dawno usg mialam ze zapomnialam juz jak to wyglada :) jednak miesiac czekania to duzo w takim czasie jak teraz, moj maly mial 520g na polowkowym, to przytylby w miesiac ponad polowe? wow. Ciekawe, badanie mam w poniedzialek i juz odliczam dni :)

Dsiewczyny z przelomu lipca i czerwca witam i sciskam, rodzicie z nami :)
    Anetaa u nas, kilka dziewczyn tez lezy i ma problemy z szyjkami itp. takze nie bedziesz sama...

u mnie dzis dzien wrazen. Poklocilam sie z mezem bo zamiast sprzatac garaz i przenosic graty zeby zaczac remont pokoju dla Radzia to ten od 5 dni jakies beczki laczy zeby moc deszczowke zbierac! No kuzwa trzeci trymestr sie zaczyna a on ma gdzies ze dziecko nie ma gdzie spac :/

Na domiar zlego odkrylam dzis przed lustrem, ze mam.. nieusuniety szew w dziasle. Od dwoch lat!!! Jak mi osemke rwali to patalachy nie usunely wszystkich szwow i teraz nie wiem czy isc z tym z reklamacja po takim czasie. Boje sie tego ruszac w ciazy, zeby sie paprac nie zaczelo... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:59

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walbtzych to niedaleko mojego domu rodzinnego :) moi rodzice w Swidnicy mieszkaja!
    Julka od Julii czy od Julianny? :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Julii:) Świdnicę bardzo dobrze znam:)
    Pytanko do dziewczyn które mają problemy z szyjkami,jak często kontrolować tą szyjkę, i co powinno niepokoić?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Troszkę się przedstawię :)

Jestem z Warszawy na 33 lata, o dzidziusia walczę 12 lat :(

Dodatkowo mama z problemową szyjką - pierwszą ciąże straciłam rok temu w 22 tygodniu przez paskudną szyjkę - diagnoza : niewydolność szyjkowa. Teraz mam piękną pętelkę na niej i poleguję w domciu od grudnia.

W brzusiu mam dziewuszkę, bardzo silną :)
    Na dzień dzisiejszy wiem, że zdrowa, bo lekarze straszyli ZD - robiłam genetykę, która wszystko wykluczyła,
    później niunia nie dała się podglądać na USG połówkowym i było podejrzenie wady serducha .
    Na szczęście na straszeniu się skończyło ;)
    Mam nadzieję, że już lekarze nie będą wydziwiać i będę mogła się nacieszyć ciążą i odliczać tygodnie............ i aby do czerwca ;)

anetaa1607, Scintilla, Rozalia, nick nieaktualny, Truskaweczka250, karolinka85, zapah_ciszy, karolina0522, Sista, nick nieaktualny, sss lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane!
    Bardzo chciałabym wszystkim odpisać, ale padam na twarz po dzisiejszym długim dniu... Cieszę się z pozytywnych wizyt i witam nowe mamy :)
    Ja dziś od rana byłam w szpitalu na instruktażu dla słodkich mam, dostałam glukometr i mam przez tydzień sprawdzać po czym najbardziej mi cukier skacze. Zrobili mi też ktg i wszystko ok. Póki co cukier cały czas poza normą (norma wg Karowej to maks 120 po 1h), ja mam około 130. Cóż muszę dalej kombinować :)
    Potem byłam na spotkaniu prawo-jazdowym i jestem dobrej myśli. Może uda mi się przed majówką przystąpić do egzaminu :)
    Poza tym wszystko z nami dobrze, synek mnie naparzał kopniakami przez ostatnie 10h i dopiero przed chwilą mu się znudziło. No a ja jak pisałam czuję się dziś mega zmęczona, dlatego uciekam pod prysznic i połozyć się odpocząć. Dobrego wieczoru! :)

anetaa1607, Scintilla, Nieukowa, gosi_a, dorcia8919, Truskaweczka250, nick nieaktualny, nick nieaktualny, karolina0522, Sista, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 widzę, że też zwiałaś z lipcówek ;)

Ja jestem szyjkowa i sprawdzają co dwa tygodnie - chodzę prywatnie i lekarz nie zgodził się na cotygodniowe podglądania :)

Startowałam z szyjką prawie 5 cm, a teraz mam zapętelkowaną od 18 tc i mamy 3,8cm - taką mam od 18 tc i na razie szew trzyma <3

b4ipuen.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay... w szoku jestem, spore przejscia masz z malutka... u nas podobnie miala Suzanna, tez stracila malenstwo i teraz ma szew ;(

Kurcze ja 2 lata sie staralam o dzidzie i juz po scianach chodzilam... ale 12lat... no to teraz musi sie udac!

Az z ciekawosci weszlam na lipcowki i faktycznie kwasy straszne :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY a no uciekłam przez atmosferę:) ja się oczywiście naczytałam w necie i już jestem przerażona bo od niedzieli męczą mnie te kłucia w podbrzuszu i pochwie,mam nadzieję że szyjka jest dalej zamknięta i się nie skraca, ja dwa tyg temu miałam 4,5cm jedynie uspokajają mnie kopnięcia małej

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, na lipcówkach się dziwnie zrobiło.

Dzięki za dobre słowo, ja chodziłam od konowała do konowała przez lata...

Chciałam dzidzię trochę wcześniej niż statystyki przewidują, bo mam małża starszego o 10 lat i strasznie pragnął dzidzię :) Aż dziw, że mnie w d..pę nie kopną jak się okazało, że mam problemy z jajowodami i tylko in vitro :(

b4ipuen.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kto by pomyślał, że to właśnie w dzień mężczyzny poszerzy nam się grono :)
    Mam nadzieję, że się szybko u nas zadomowicie :)

Rozalia - Te 130 to pewno przejściowe - poza tym to nie jest b. zły wynik Trzymam kciuki aby na dniach wszystko się uregulowało :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ