Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
zapah_ciszy wrote:A1984 to dobrze, że się uspokoiłaś.
Mnie się tak brzuch czasem wygina w taki róg.. ale to jak wstaję z leżącego.. jakby spinam wtedy mięśnie i one tak powodują.. ale nic mnie to nie boli..
Myślicie, że to jest stawianie się macicy?
Jeśli nie czujesz że Ci się ewidentnie wtedy spina mięsień macicy to chyba nie. Lekarka powiedziała że to trudno pomylić z czymś innym, dziewczyny też tak piszą - że każda jak miała to wiedziała że to jest TO. Może to jak z orgazmem, trudno opisać co się czuje ale nie da się przeoczyćViola, Alorrene13, Ania1704, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
Agata, super, że wszystko w porządku
To dobra informacja dla nas wszystkich, że pewne rzeczy trzeba przyjąć ze spokojem
A ja Wam muszę powiedzieć, że to przyszłe tacierzyństwo powoli zmienia mojego mężczyznęjak na początku o wspólnym porodzie czy szkole rodzenia to ciężko było z nim rozmawiać, tak teraz pali się do jednego i drugiego
a dziś zadeklarował że chusta do noszenia też spoko
więc problem rozwiązał się sam
Sista, A1984, Ania1704, Nieukowa, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny,
Byłam na usg, wszystko w normie malutka waży 890y,
Brzuch mnie boli i ciągnie, ale nic się złego nie dzieję.
Strasznie mnie całe nogi bolą, jakbym miała zakwasy, okropny ból, nie wiem czemumała cały czas siedzi miednicowo i kopie nóżkami w szyjkę
I tak mam mieć cc, a dziś dowiedziałam się że w 35tyg mam przyjechać że skierowaniem na cc do szpitala,.oni jeszcze raz będą sprawdzać.czy są predyspozycje na cc a potem wpisują termin cięcia...
Może okaże się że nie mam zwężenia miednicy...Haha bo to polska całe konsylium się zbierze...
Kasika, Agata będzie dobrze niestety, ciąża daje już swoje minusy fizycznie i psychicznie, przynajmniej i mnie
Pozdrawiam was wszystkie kochane
A1984, karolinka85, Scintilla, sss, Ania1704, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nadine24 wrote:A właśnie myślałam że nosidło można dopiero później, tak jak piszesz. To w takim razie ani jednego ani drugiego nie można od początku? Czy coś źle zrozumiałam?
Chustę można właśnie od poczatku. Dziewczyna na szkoleniu z motania chust pokazywała jak odpowiednio zamotac chustę aby główka była zabezpieczona, jak jest dziecko dobrze ustawione to główka fizjologicznie opada i trzyma się na piersi mamy. Dlatego tak ważne są takie szkolenia, najlepiej jeszcze po porodzie z dzieckiem i z chustą udać się do jakiegoś doradcy który pokaże co i jaknadine24, Sista lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Chustę można właśnie od poczatku. Dziewczyna na szkoleniu z motania chust pokazywała jak odpowiednio zamotac chustę aby główka była zabezpieczona, jak jest dziecko dobrze ustawione to główka fizjologicznie opada i trzyma się na piersi mamy. Dlatego tak ważne są takie szkolenia, najlepiej jeszcze po porodzie z dzieckiem i z chustą udać się do jakiegoś doradcy który pokaże co i jak
Chociaż obawiam się że trzeba będzie nauczyć się tego samemu, ale znam fajną fizjoterapeutkę/rehabilitantkę, która mam nadzieję mi w razie czego pomoże -
patrycja_24 wrote:Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki?
Robiłyście badanie na toksoplazmozę?
Ja nie mam przeciwciał - i teraz się martwię z jakiego mięsa można zarazić się toxo?
Nie tylko miesem mozna sie zarazic..ale brudnymi warzywami owocami,a miesem to raczej surowym -
wózek kupiony
wybrałam wersje 3w1 według mnie mutsy miał za szeroki rozstał kół i bym miała problem z wiazdem do klatki , i myślę ze nosidełko może mi się przydać nie tylko do szpitala ale i jako bujaczek czy coś w tym stylu , na czas jesienno-zimowy kupię śpiworek do wózka i bedzie Zosięce cieplutko
http://allegro.pl/posciel-do-wozka-i-lozeczka-spiworek-3-w-1-kolor-i5114110332.html
http://allegro.pl/uniwersalny-spiworek-spiwor-do-wozka-fotelikapolar-i5130960567.html
no i dla mnie dla wygody jakąś torbe do wózka
co do ceny to dla mnie rewelacyjna 360zł za wózek 3w1 wiec wg mnie nie ma nadczym sie zastanawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:47
karolinka85, Ania1704, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
Stokrotka2626 wrote:Dada wybrałam się z tym bólem do lekarza rodzinnego, bo mój ginekolog powiedział żę to dolegliwości jelitowe, ale pod piersią, Dostałam skierowanie na usg mają sprawdzić wątrobę i woreczek żółciowy czy to nie kamica czasem Muszę to sprawdzić bo nieraz to mnie skręca z bólu tak piecze
No ja z taka kolką nerkową trafiłam do szpitala i wykryli kamienie na nerkach ale mi sie wydaje ,ze to z przodu bol wiec przy okazji to wykryli...
Daj znac co i jak ..
-
patrycja_24 wrote:Karolinka85 dziekuje za odpowiedz. Ja niestety tez nie mam przeciwcial a cale zycie mieszkam na wsi
Zastanawiam sie czy mozna zarazic sie od surowego miesa z kurczaka - bo na internecie przerozne opinie.
Można się zarazić każdym surowym mięsem, dlatego tak ważne jest jego ODP do pieczenie/usmazenie, pilnować żeby tym samym nożem niczego nie dotknąć, z deska tak samo. Można tez zarazić się jedząc nieumyte warzywa czy owoce, szczególnie te z ogródka no i koty (ich odchody). Ale ja jestem weterynarzem i jakoś tez nie mam tych przeciwciał a porzeciez kontakt z kotami cały czas. W zeszłym tyg robilam badanie drugi raz i tez przeciwciał brak.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nadine24 wrote:A orientujesz się gdzie takie szkolenia czy warsztaty organizują?
Chociaż obawiam się że trzeba będzie nauczyć się tego samemu, ale znam fajną fizjoterapeutkę/rehabilitantkę, która mam nadzieję mi w razie czego pomoże
Trzeba sprawdzać, teraz to przy okazji targów często sa takie warsztaty, i na warsztatach mamo to ja tez ma cos być o chustowaniu, ale teraz to możemy pocwiczyc na lalkacha po naszym porodzie trzeba będzie poszukać w internecie.
Sista lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
patrycja_24 wrote:Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki?
Robiłyście badanie na toksoplazmozę?
Ja nie mam przeciwciał - i teraz się martwię z jakiego mięsa można zarazić się toxo?
Moj M. strasznie mnie pilnuje z myciem rakNawet jak rozbije jajka do jajecznicy lub zejdę do skrzynki na listy - ręce komisyjnie umyć muszę
Nadine - zapytajmy na szkole rodzenia, czy nas naucza hustowania. Jak nie tam, to moze coś polecą
-
Dada trzymam kciuki bedzie dobrze
Monia,spokojnie..usiadz,pomysl,moze sie znajdzie..albo moze zostawilas gdzies?np.podczas wizyty u lekarza?
Sista..niestety..trzeba sie pilnowac..bo skutki toxo moga byc oplakane..naczytalam sie o tym to az wlos sie jezy.. Mojego meza ciotka po 40tce jak byla w ciazy zarazila sie toxo..brala non stop antybiotyki..ale dziecko poki co zdroweale ona nieuwazala..sadzila kwiatki w lecie bez rekawic,nie myla owocow przed zjedzeniem..wiec mysle ze jak sie uwaza to da sie jej uniknac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 17:22
-
Wlasnie przed chwila dzwonil do mnie lekarz rodzinny czy chce skorzystac z domowych wizyt poloznej
do 31tc raz w tygodniu a potem 2razy w tyg. Ma dac jej moj nr.tel i ma sie kontaktowac ze mna..