WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    A1984 to dobrze, że się uspokoiłaś.

Mnie się tak brzuch czasem wygina w taki róg.. ale to jak wstaję z leżącego.. jakby spinam wtedy mięśnie i one tak powodują.. ale nic mnie to nie boli..

Myślicie, że to jest stawianie się macicy?

Jeśli nie czujesz że Ci się ewidentnie wtedy spina mięsień macicy to chyba nie. Lekarka powiedziała że to trudno pomylić z czymś innym, dziewczyny też tak piszą - że każda jak miała to wiedziała że to jest TO. Może to jak z orgazmem, trudno opisać co się czuje ale nie da się przeoczyć :D

Viola, Alorrene13, Ania1704, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, super, że wszystko w porządku :) To dobra informacja dla nas wszystkich, że pewne rzeczy trzeba przyjąć ze spokojem :)

A ja Wam muszę powiedzieć, że to przyszłe tacierzyństwo powoli zmienia mojego mężczyznę :D jak na początku o wspólnym porodzie czy szkole rodzenia to ciężko było z nim rozmawiać, tak teraz pali się do jednego i drugiego :D a dziś zadeklarował że chusta do noszenia też spoko :D więc problem rozwiązał się sam :)

Sista, A1984, Ania1704, Nieukowa, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,
    Byłam na usg, wszystko w normie malutka waży 890y,
    Brzuch mnie boli i ciągnie, ale nic się złego nie dzieję.
    Strasznie mnie całe nogi bolą, jakbym miała zakwasy, okropny ból, nie wiem czemu :-( mała cały czas siedzi miednicowo i kopie nóżkami w szyjkę :-(
    I tak mam mieć cc, a dziś dowiedziałam się że w 35tyg mam przyjechać że skierowaniem na cc do szpitala,.oni jeszcze raz będą sprawdzać.czy są predyspozycje na cc a potem wpisują termin cięcia...
    Może okaże się że nie mam zwężenia miednicy... :O Haha bo to polska całe konsylium się zbierze...
    Kasika, Agata będzie dobrze niestety, ciąża daje już swoje minusy fizycznie i psychicznie, przynajmniej i mnie :-(
    Pozdrawiam was wszystkie kochane

A1984, karolinka85, Scintilla, sss, Ania1704, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A właśnie myślałam że nosidło można dopiero później, tak jak piszesz. To w takim razie ani jednego ani drugiego nie można od początku? Czy coś źle zrozumiałam? :D

Chustę można właśnie od poczatku. Dziewczyna na szkoleniu z motania chust pokazywała jak odpowiednio zamotac chustę aby główka była zabezpieczona, jak jest dziecko dobrze ustawione to główka fizjologicznie opada i trzyma się na piersi mamy. Dlatego tak ważne są takie szkolenia, najlepiej jeszcze po porodzie z dzieckiem i z chustą udać się do jakiegoś doradcy który pokaże co i jak ;)

nadine24, Sista lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Chustę można właśnie od poczatku. Dziewczyna na szkoleniu z motania chust pokazywała jak odpowiednio zamotac chustę aby główka była zabezpieczona, jak jest dziecko dobrze ustawione to główka fizjologicznie opada i trzyma się na piersi mamy. Dlatego tak ważne są takie szkolenia, najlepiej jeszcze po porodzie z dzieckiem i z chustą udać się do jakiegoś doradcy który pokaże co i jak ;)
    A orientujesz się gdzie takie szkolenia czy warsztaty organizują?
    Chociaż obawiam się że trzeba będzie nauczyć się tego samemu, ale znam fajną fizjoterapeutkę/rehabilitantkę, która mam nadzieję mi w razie czego pomoże :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki?
    Robiłyście badanie na toksoplazmozę?
    Ja nie mam przeciwciał - i teraz się martwię z jakiego mięsa można zarazić się toxo?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to super ze wszystko ok..czyli jednak twoj twardy brzuch nie jest twardy? ;)
    A szyjke masz dluga ze hoho.. :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Ja nie mam przeciwciał - i teraz się martwię z jakiego mięsa można zarazić się toxo?
    Ja robilam i nie mam niestety p/cial..badanie powtarzam co miesiac/poltora by sie upewnic czy sie nie zarazilam..
    Nie tylko miesem mozna sie zarazic..ale brudnymi warzywami owocami,a miesem to raczej surowym ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek kupiony :) wybrałam wersje 3w1 według mnie mutsy miał za szeroki rozstał kół i bym miała problem z wiazdem do klatki , i myślę ze nosidełko może mi się przydać nie tylko do szpitala ale i jako bujaczek czy coś w tym stylu , na czas jesienno-zimowy kupię śpiworek do wózka i bedzie Zosięce cieplutko

http://allegro.pl/posciel-do-wozka-i-lozeczka-spiworek-3-w-1-kolor-i5114110332.html

http://allegro.pl/uniwersalny-spiworek-spiwor-do-wozka-fotelikapolar-i5130960567.html

no i dla mnie dla wygody jakąś torbe do wózka :)
    co do ceny to dla mnie rewelacyjna 360zł za wózek 3w1 wiec wg mnie nie ma nadczym sie zastanawiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:47

karolinka85, Ania1704, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam toxo w kwietniu zeszłego roku i też nie miałam przeciwciał, teraz w poniedziałek na wizycie mam mieć powtórne badanie :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka85 dziekuje za odpowiedz. Ja niestety tez nie mam przeciwcial a cale zycie mieszkam na wsi :/
    Zastanawiam sie czy mozna zarazic sie od surowego miesa z kurczaka - bo na internecie przerozne opinie.

karolinka85 lubi tę wiadomość

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera zgubiła mi się cała teczka ciążowa z WSZYSTKIMI badaniami , grupami krwi , KARTĄ CIĄŻY :(

jestem załamana, płakać mi się chce, przeszukałam całe mieszkanie i nie ma :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Dada wybrałam się z tym bólem do lekarza rodzinnego, bo mój ginekolog powiedział żę to dolegliwości jelitowe, ale pod piersią, Dostałam skierowanie na usg mają sprawdzić wątrobę i woreczek żółciowy czy to nie kamica czasem Muszę to sprawdzić bo nieraz to mnie skręca z bólu tak piecze

No ja z taka kolką nerkową trafiłam do szpitala i wykryli kamienie na nerkach ale mi sie wydaje ,ze to z przodu bol wiec przy okazji to wykryli...

Daj znac co i jak ..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Karolinka85 dziekuje za odpowiedz. Ja niestety tez nie mam przeciwcial a cale zycie mieszkam na wsi :/
    Zastanawiam sie czy mozna zarazic sie od surowego miesa z kurczaka - bo na internecie przerozne opinie.

Można się zarazić każdym surowym mięsem, dlatego tak ważne jest jego ODP do pieczenie/usmazenie, pilnować żeby tym samym nożem niczego nie dotknąć, z deska tak samo. Można tez zarazić się jedząc nieumyte warzywa czy owoce, szczególnie te z ogródka no i koty (ich odchody). Ale ja jestem weterynarzem i jakoś tez nie mam tych przeciwciał a porzeciez kontakt z kotami cały czas. W zeszłym tyg robilam badanie drugi raz i tez przeciwciał brak.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A orientujesz się gdzie takie szkolenia czy warsztaty organizują?
    Chociaż obawiam się że trzeba będzie nauczyć się tego samemu, ale znam fajną fizjoterapeutkę/rehabilitantkę, która mam nadzieję mi w razie czego pomoże :)

Trzeba sprawdzać, teraz to przy okazji targów często sa takie warsztaty, i na warsztatach mamo to ja tez ma cos być o chustowaniu, ale teraz to możemy pocwiczyc na lalkach ;) a po naszym porodzie trzeba będzie poszukać w internecie.

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    cholera zgubiła mi się cała teczka ciążowa z WSZYSTKIMI badaniami , grupami krwi , KARTĄ CIĄŻY :(

jestem załamana, płakać mi się chce, przeszukałam całe mieszkanie i nie ma :([/

Pomyśl spokojnie i poszukaj jeszcze raz..nie denerwuj się:)

• Dada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłqm Was,moj M prowadzi auto a ja sobie czytam ;) za 20 min wizytacja i prezentacja Leona.A tak mnie dzis kłuje przy żebrach ,że masakra ;) trzymajcie kciuki

karolinka85, Sista, A1984, Scintilla, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Patrycja - ja badałam w styczniu lub grudniu i tez nie mam przeciwciał. Choc miałam trzy koty przybłędy. Kolejne toxo mam zrobić przed wizyta 27 marca. Unikaj surowego mięsa, a jak przygotowujesz mięso na obiad to umyj po tym dokładnie ręce. Myj owoce i warzywa dokładnie, najlepiej szczoteczka. No i nie "grzeb" w ziemi, w ogródku. Ja poproszę M. aby mi posadził kwiatki na balkon w tym roku. Moja znajoma nabawiła sie toxo w ciąży, choc sie max pilnowała. Dwa razy szpital i 8 tygodni antybiotyków. A odetchnęła dopiero miesiąc po urodzeniu Małego :/
    Moj M. strasznie mnie pilnuje z myciem rak :) Nawet jak rozbije jajka do jajecznicy lub zejdę do skrzynki na listy - ręce komisyjnie umyć muszę :)

Nadine - zapytajmy na szkole rodzenia, czy nas naucza hustowania. Jak nie tam, to moze coś polecą :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada trzymam kciuki bedzie dobrze ;)
    Monia,spokojnie..usiadz,pomysl,moze sie znajdzie..albo moze zostawilas gdzies?np.podczas wizyty u lekarza?

Sista..niestety..trzeba sie pilnowac..bo skutki toxo moga byc oplakane..naczytalam sie o tym to az wlos sie jezy.. Mojego meza ciotka po 40tce jak byla w ciazy zarazila sie toxo..brala non stop antybiotyki..ale dziecko poki co zdrowe ;) ale ona nieuwazala..sadzila kwiatki w lecie bez rekawic,nie myla owocow przed zjedzeniem..wiec mysle ze jak sie uwaza to da sie jej uniknac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 17:22

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przed chwila dzwonil do mnie lekarz rodzinny czy chce skorzystac z domowych wizyt poloznej ;) do 31tc raz w tygodniu a potem 2razy w tyg. Ma dac jej moj nr.tel i ma sie kontaktowac ze mna.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ