WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - ja dostałam od Przyjaciółki taka elastyczna chustę. Jej Mały był w niej zaledwie kilka razy, bo mu to nie pasowało. Zasugerowała aby próbować jak najwcześniej, bo ona zaczęła dopiero w 2 miesiącu. Nosidełko chce mieć, ale to juz pózniej, jak Olga bedzie trzymać stabilnie głowę. No i tez wolałabym na początku wypróbować jakieś pożyczone, bo nie każde dziecko to lubi :)
    Miłego Dnia Dziewczynki, pomimo niepogody. Ja zabieram sie za robienie spagetti :)

No to nosidełko Marsupi, które chciałabym kupić, jest zbudowane tak że nadaje się nawet dla malutkich noworodków. Ale zakochałam się w tej elastycznej chuście TULA ( http://www.babytula.pl/products/chusta-elastyczna-tula-happy-dills ). I nawet skłonna jestem za nią zapłacić te 220zł, tylko że w tym to mój M. nie wyjdzie :D No i co jeśli dziecko tego nie polubi, no to wtedy szkoda kasy. No i nie wiem co zrobić, bo ja bym chciała jedno i drugie :D Ale marsupi też kosztuje 290zł, więc obie opcje to odpadają na pewno :D

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika - trzymam ogromne kciuki aby wszystko było dobrze i Amelka wytrzymała w zdrowiu w brzuszku jak najdłużej !!! W grudniu moja znajoma urodziła synka w 30tym tygodniu. Ona miała przede wszystko problemy z nadciśnieniem. Mały rozwija sie swietnie i jest zdrowiutki :) Tak wiec głowa do gory i wszystko bedzie dobrze !!! Przytulam bardzo mocno xxxx

kasika8303 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Gin dziś dzwonił, żebym w poniedziałek wzięła rzeczy do szpitala, dostaniemy sterydy na płucka. U mnie z objawów wygląda to tak:
    1. Nadciśnienie- dostałam leki aby je obniżyć
    2. Twardnienie brzucha plus skurcze- rano znowu się pojawiło, pytacie tu o te twardnienia, będziecie czuły dziewczyny to, mi aż dech zapiera jak twardnieje tylko u mnie dochodzą skurcze. Wtedy oddechu nie mogę złapać , trwa to z 10 sekund i koniec no i boli brzuch i krzyż, i jest megaparcie na toalete
    3. Za duzo wód płodowych- w poniedziełek to potwierdzimy, ale na brzuchu przy napinaniu mięśni robi się taki szpic, zauważyłam to jakies 2 tyg temu tylko myślałam że to mała leży, a to świadczy o tych wodach, w poniedziełek zmierzymy i sprawdzą czystość wód

Dostałam wczoraj pochwałę, że jestem bardzo czujna.
    I te dolegliwości świadczą o wczesnym porodzie, stąd sterydy na płucka. Jak wody będą rosły to tylko płucka zaczną pracować, to może małą będą wyciągać. Małej grozi uduszenie więc nie ma co ryzykować.
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny!!!!! Oby do poniedziałku.

Kasika trzymam kciuki!! Kochana grunt, że jesteś pod opieką i działasz razem z lekarzami. Ściskam Cię mocno, będzie dobrze! Zobacz to już 27 tydzień, mała z każdym dniem jest silniejsza.
    Mi też gin mówił wczoraj,że jak się pogorszy to dadzą sterydy na płucka. Podczas tych mocnych skurczów strasznie mi wali serce i też nie mogę złapać powietrza. Sama się martwię jak pisałam, ale musi być dobrze. Trzymaj się!

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    No to nosidełko Marsupi, które chciałabym kupić, jest zbudowane tak że nadaje się nawet dla malutkich noworodków. Ale zakochałam się w tej elastycznej chuście TULA ( http://www.babytula.pl/products/chusta-elastyczna-tula-happy-dills ). I nawet skłonna jestem za nią zapłacić te 220zł, tylko że w tym to mój M. nie wyjdzie :D No i co jeśli dziecko tego nie polubi, no to wtedy szkoda kasy. No i nie wiem co zrobić, bo ja bym chciała jedno i drugie :D Ale marsupi też kosztuje 290zł, więc obie opcje to odpadają na pewno :D
    Nadine - i chusta i nosidełko to fajna sprawa. Moja siostra kupiła nowe i jedno i drugie z TULa. A Mały nie chciał w tym chodzić...ona próbowała, płakała, uparta była jak nigdy, ale Bratanek uparł sie i juz :/ Gdyby nie to, ze ona rodzi w sierpniu, pewnie bym od niej dostała. Życzę Ci aby Hania uwielbiała i hustę i nosidełko. Bo sobie myśle, ze jak polubi hustę, to potem nosidełko tez :) A Tula, jak widać po Allegro jest bardzo droga, nawet używana. Wiec zawsze możesz sprzedać :)

nadine24 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Kasika - trzymam ogromne kciuki aby wszystko było dobrze i Amelka wytrzymała w zdrowiu w brzuszku jak najdłużej !!! W grudniu moja znajoma urodziła synka w 30tym tygodniu. Ona miała przede wszystko problemy z nadciśnieniem. Mały rozwija sie swietnie i jest zdrowiutki :) Tak wiec głowa do gory i wszystko bedzie dobrze !!! Przytulam bardzo mocno xxxx

Sista - nie wiesz czy to był skończony 30 tydzień? Czy tam 29+kilka dni? Ja tak czekam i czekam, żeby przekroczyć tą magiczną granicę 30tygodnia. Mojej koleżanki siostra urodziła synka w 30+3 dni. Mały ważył 1300g więc malutki, ale dał radę i teraz niczym się nie wyróżnia no może jest ciut mniejszy od rówieśników ale spokojnie nadrobi :)

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie twardnijenia-skurcze kilka razy w ciagu dnia ze jak mi sie napina to mi brakuje oddechu wtedy sie klade i oddycham.

Przyszedl moj szlafrok za 15 zl super jest z rekawami 3/4 zwiewny akurat na maj-czerwiec.

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby polubiła :D
    I chyba zainwestuję w tę chustę, bo już nie planuję kupować bujaczka :)
    Albo zrobię zaraz listę prezentów dla rodziny :D W sensie co trzeba nam kupić, a żeby nie były to niepotrzebne głupoty :D

nenette, Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czesto macie te skurcze ? Moze tez powinnam sie niepokoic?

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie puszczamy kciuków, jesteśmy z Tobą cały czas. Z Tobą też nenette i z wszystkimi Mamusiami, których dopadają wszelkiego rodzaju problemy. Agatko dobrze, że jedziesz na Karową, jestem ciekawa opinii tamtejszych lekarzy, lepiej dmuchać na zimne, powodzenia, daj nam znać jak wrócisz.
    A mój brzuch... a bo ja wiem, raczej twardy niż miękki, ale naprawdę nie odczuwam żadnego dyskomfortu więc mam nadzieję że jest wszystko ok. Dopytam moją ginkę na wizycie jak ona to widzi, ale to dopiero 25.03 :/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat urodzil sie w 7 miesiacu, tato mowil ze wazyl jakies 1,5kg a bylo to 40 lat temu. Nie bylo takiego sprzetu jak teraz, oddychal sam, nie wiem jak to bylo dokladnie, tato mowil ze jak mgo kapali to byl przezroczysty.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Sista - nie wiesz czy to był skończony 30 tydzień? Czy tam 29+kilka dni? Ja tak czekam i czekam, żeby przekroczyć tą magiczną granicę 30tygodnia. Mojej koleżanki siostra urodziła synka w 30+3 dni. Mały ważył 1300g więc malutki, ale dał radę i teraz niczym się nie wyróżnia no może jest ciut mniejszy od rówieśników ale spokojnie nadrobi :)

Maglic moja siostra urodziła synka w 30tyg, ważył 1800 więc był spory jak na ten czas. Teraz chłopak jak malowany, ma 4 lata :)

Aghata kilka razy dziennie możesz mieć te skurcze, macica musi ćwiczyć przed porodem.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Gin dziś dzwonił, żebym w poniedziałek wzięła rzeczy do szpitala, dostaniemy sterydy na płucka. U mnie z objawów wygląda to tak:
    1. Nadciśnienie- dostałam leki aby je obniżyć
    2. Twardnienie brzucha plus skurcze- rano znowu się pojawiło, pytacie tu o te twardnienia, będziecie czuły dziewczyny to, mi aż dech zapiera jak twardnieje tylko u mnie dochodzą skurcze. Wtedy oddechu nie mogę złapać , trwa to z 10 sekund i koniec no i boli brzuch i krzyż, i jest megaparcie na toalete
    3. Za duzo wód płodowych- w poniedziełek to potwierdzimy, ale na brzuchu przy napinaniu mięśni robi się taki szpic, zauważyłam to jakies 2 tyg temu tylko myślałam że to mała leży, a to świadczy o tych wodach, w poniedziełek zmierzymy i sprawdzą czystość wód

Dostałam wczoraj pochwałę, że jestem bardzo czujna.
    I te dolegliwości świadczą o wczesnym porodzie, stąd sterydy na płucka. Jak wody będą rosły to tylko płucka zaczną pracować, to może małą będą wyciągać. Małej grozi uduszenie więc nie ma co ryzykować.
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny!!!!! Oby do poniedziałku.

Kurcze kochana to sie trzymaj oby z maluszkiem było wszystko ok dobrze to zauważyłaś:) trzymam kciuki no to juz niedługo maluszek bezie z Toba:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Maglic moja siostra urodziła synka w 30tyg, ważył 1800 więc był spory jak na ten czas. Teraz chłopak jak malowany, ma 4 lata :)

Aghata kilka razy dziennie możesz mieć te skurcze, macica musi ćwiczyć przed porodem.

Ja to mam takie chore myślenie właśnie i za nic nie mogę tego wyrzucić z głowy - czekam na ten skończony 30 tydzień jak zaczarowana. Mój M. jest z 7 miesiąca i też kloc ponad 1800 - 24 lata temu. Muszę przegonić te czarne myśli, dzisiaj humor do kitu.

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki za was:)musi być dobrze!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Ja to mam takie chore myślenie właśnie i za nic nie mogę tego wyrzucić z głowy - czekam na ten skończony 30 tydzień jak zaczarowana

Maglic ja też tak mam niestety, zobacz jak masz już blisko:) Ja jeszcze miesiąc muszę poczekać..

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się dołączam do kciuków, wszystko będzie dobrze. Dzieciaki są silniejsze z każdym dniem!

Scintilla mnie właśnie po jajkach też skacze,a uwielbiam je :/ ehh...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Ja to mam takie chore myślenie właśnie i za nic nie mogę tego wyrzucić z głowy - czekam na ten skończony 30 tydzień jak zaczarowana. Mój M. jest z 7 miesiąca i też kloc ponad 1800 - 24 lata temu. Muszę przegonić te czarne myśli, dzisiaj humor do kitu.
    A coś sie dzieje niedobrego? Niestety nie wiem, czy znajoma miała skończony 30-ty, czy 29-ty tydzień. Ale do wczesnego porodu chyba nie jest tak łatwo. Jakieś niepokojące objawy byc musza, bo zawsze dają wtedy sterydy na płucka.
    Nie stresuj sie tak, bo Maleństwu to nie służy. Głowa do gory, założę sie, ze urodzisz po 4 czerwca :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A coś sie dzieje niedobrego? Niestety nie wiem, czy znajoma miała skończony 30-ty, czy 29-ty tydzień. Ale do wczesnego porodu chyba nie jest tak łatwo. Jakieś niepokojące objawy byc musza, bo zawsze dają wtedy sterydy na płucka.
    Nie stresuj sie tak, bo Maleństwu to nie służy. Głowa do gory, założę sie, ze urodzisz po 4 czerwca :)

Teoretycznie u mnie nic się nie dzieje, czasem brzuch twardy ale to od pęcherza- zapijam to wodą i mija :) Dzidziuś wymiarami jest idealny z terminem OM
    Takie czarnomyślenie-beznadziejne mnie dopada :) mija mi to i wraca za jakiś czas :)

ukdytv73la1h903i.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,widzę że na prawdę nie jestem tu sama z problemami,trzymam za Was i za siebie kciuki,obyśmy wszystkie dotrzymały do końca.
    Mnie od wczorajszej wizycie lekko swędzi pochwa,nie wiem co robić następną wizytę mam w czwartek mogę poczekać?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Badania w miarę, diabetolog stwierdziła, że wszystko gra i z takimi cukrami to do porodu.. hemoglobina glikowana 4,9% ( norma 4,5-6 - mogłaby być mniejsza no ale trudno )

Kochana taki wynik biorąc pod uwagę, że jesteś na diecie od 3 tygodni a wcześniej nie widziałaś nic o problemie z cukrami jest naprawdę b. dobry - jeśli masz poniżej 5 tzn, że teoretyczna średnia z 2/3 miesięcy nie przekraczała zbyt często wartości 120 ! ... Proszę się więc nie smutać - pozwól sobie na dobre kakao lub kawałek czekoladki na poprawę humoru :)

maglic lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ