X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey, wiem ciężko jest, ale stres nie pomaga. Film, książka, relaks + pozytywne nastawienie, tego dzidzi trzeba do szczęścia :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wszystko będzie dobrze. Ja biorę luteinę cały czas, mam dużo śluzu i cały czas chodzę do wc oglądać bo mam schizy , że @ przyszła :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny... Piszecie jak szalone :) Melduję, że wszystko nadrobiłam.
    Gratuluję nowym mamom maleńkich fasolek i witam wśród nas. Mam prośbę byście podały przewidywany termin porodu (jeśli macie ochotę być wpisane na listę w pierwszym poście). Z góry dzięki!
    Poza tym donoszę, że termometr poszedł w kąt, a ja niczym się nie przejmuję. Tylko pozytywne myśli. Miłość! Relaks! Mąż mi stopy masuje :D :D :D

Z., XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, masz rację. Klap na dupę dla mnie.
    W ramach usprawiedliwienia powiem, że mierzyłam nawet nie z nadgorliwości, tylko z przyzwyczajenia. I przez dwa miesiące minimum 37, a tu nagle se spadła. I byłam w szoczku lekkim. Ale spoko majonez... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, a ja faszystką nie jestem ;)
    Czarnaa94 wrote:
    To nie w ramach złośliwości tylko klapsa w tyłek za wymyślanie :P

Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, ale super przepis! I jest w nim wszystko co lubię :)
    Jutro będzie niedzielna szarlotka do pośniadaniowej kaweczki ineczki!
    aghata wrote:
    Dziewczynki, jest czas na jablka, mialam ich troszke w domu, naszla mnie chec na ciacho i zrobilam szarlotke sypana. Jest tak latwa jak posmarowanie kromki chleba maskem..tutaj link

http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-sypana

Nie da sie jej zepsuc. Poszlam dwa razy powiesic pranie i bola mnie plecy na dole. Tez tak macie?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie chlebek zytni na zakwasie robie :)
    Juz pachnie w calym domu, do tego maselko i zaraz bedziemy z mezem degustowac :)

lauda lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam, aż ślinka cieknie... Ja też czasami piekę chleb i właśnie najchętniej żytni. Dodaję kminek, który uwielbiam. A Ty dodajesz jakieś specjalne składniki?

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko do Was: macie twardy czy miękki brzuszek? Ja mam jakiś taki twardy i już zaczynam się martwić. Przysięgam zwariuję. Jak w czw będzie zarodek z serduszkiem to macie mnie ochrzanić za te zamartwianie się! :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, ja mogę ochrzanić Cię już teraz - później drogą gratisową ;)
    Brzuszek, to znaczy gdzie? Bo jeśli chodzi o tzw. łono, to owszem dość twarde i napięte. Odczuwam też jakby rozciąganie czy rośnięcie macicy. A jeśli chodzi Ci o brzuch, w sensie brzuch... no to niestety kaloryferka już nie mam, więc jest dość miękko.

Aka81 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda ok, gratisową drogą też przyjmuję :-)
    Chodzi mi o tzw. łono. Dzięki za odpowiedź :-) Siedzę w domu i wymyślam........ poprawię się :-)

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tu ciągle o smakołykach aż ślinka cieknie :-) a ja jutro zamierzam powyciskać sobie soki, jabłkowy, marchewkowy i soczek z kiwi :-) Nigdy nie lubiłam soku jabłkowego, od tygodnia niczego bardziej nie pragnę jak właśnie tego :-)

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że po trudach, wysiłkach i męczarniach zakupiłam kiecę na ślub ;D

lauda, Toxey, Natka88, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia czekamy na fotkę :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fyhh54ra089s_t.jpg
    fota do dupy, ale lepszej ni mam teraz ;D mniej więcej widać :P i co ujdzie ????

Nieukowa, kasika8303, Toxey, Eowena, lauda, Czarnaa94, RobaG lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Mniam, aż ślinka cieknie... Ja też czasami piekę chleb i właśnie najchętniej żytni. Dodaję kminek, który uwielbiam. A Ty dodajesz jakieś specjalne składniki?

Lauda różnie robię, teraz jest z kminkiem i czarnuszką, ale dodaję też jak mi się uwidzi: otręby, pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, cebulkę prażoną, śliwki suszone, kaszę gotowaną jaglana, gotowaną soję, amarantus, quinoę.... jest multum możliwości :D Jeszcze wszystkich składników które można w PL dostać nie testowałam, ale mam filozofię że im większa róznorodność zbóż i kasz w diecie tym lepiej. A z przypraw poza kminkiem i czarnudzką tylko zioła śródziemnomorskie (do chleba cebulowego), kozieradkę, ocet balsamiko, no i zawsze sól.

lauda lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Kurczę, dziewczyny... Piszecie jak szalone :) Melduję, że wszystko nadrobiłam.
    Gratuluję nowym mamom maleńkich fasolek i witam wśród nas. Mam prośbę byście podały przewidywany termin porodu (jeśli macie ochotę być wpisane na listę w pierwszym poście). Z góry dzięki!
    Poza tym donoszę, że termometr poszedł w kąt, a ja niczym się nie przejmuję. Tylko pozytywne myśli. Miłość! Relaks! Mąż mi stopy masuje :D :D :D
    27 czerwiec to termin podany przez belly :)

ja też od dziś nie mierzę :) rano obudził mnie ból po stronie jajnika z którego była ovu masakra.. cały czas daje o sobie znać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 07:41

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia bardzo ładna :-) MI się bardzo podoba :-)

c77352d493.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja was z ranca. Ale zapowiada sie piekny dzien trzeba cos wykombinowac zeby w domu nie siedziec.

Wy tez macie tak, ze odkad jestescie w ciazy snia wam sie glupoty? Jakie mi sie dzisiaj snily glupoty i codziennie mam idiotyczne sny.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia! prosta i piękna! w moim stylu! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata mi się właśnie zawsze śniły, a teraz wyjątkowo przestały :D

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ