X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey, wiem ciężko jest, ale stres nie pomaga. Film, książka, relaks + pozytywne nastawienie, tego dzidzi trzeba do szczęścia :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wszystko będzie dobrze. Ja biorę luteinę cały czas, mam dużo śluzu i cały czas chodzę do wc oglądać bo mam schizy , że @ przyszła :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, dziewczyny... Piszecie jak szalone :) Melduję, że wszystko nadrobiłam.
    Gratuluję nowym mamom maleńkich fasolek i witam wśród nas. Mam prośbę byście podały przewidywany termin porodu (jeśli macie ochotę być wpisane na listę w pierwszym poście). Z góry dzięki!
    Poza tym donoszę, że termometr poszedł w kąt, a ja niczym się nie przejmuję. Tylko pozytywne myśli. Miłość! Relaks! Mąż mi stopy masuje :D :D :D

Z., XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, masz rację. Klap na dupę dla mnie.
    W ramach usprawiedliwienia powiem, że mierzyłam nawet nie z nadgorliwości, tylko z przyzwyczajenia. I przez dwa miesiące minimum 37, a tu nagle se spadła. I byłam w szoczku lekkim. Ale spoko majonez... Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, a ja faszystką nie jestem ;)
    Czarnaa94 wrote:
    To nie w ramach złośliwości tylko klapsa w tyłek za wymyślanie :P

Czarnaa94, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, ale super przepis! I jest w nim wszystko co lubię :)
    Jutro będzie niedzielna szarlotka do pośniadaniowej kaweczki ineczki!
    aghata wrote:
    Dziewczynki, jest czas na jablka, mialam ich troszke w domu, naszla mnie chec na ciacho i zrobilam szarlotke sypana. Jest tak latwa jak posmarowanie kromki chleba maskem..tutaj link

http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-sypana

Nie da sie jej zepsuc. Poszlam dwa razy powiesic pranie i bola mnie plecy na dole. Tez tak macie?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie chlebek zytni na zakwasie robie :)
    Juz pachnie w calym domu, do tego maselko i zaraz bedziemy z mezem degustowac :)

lauda lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam, aż ślinka cieknie... Ja też czasami piekę chleb i właśnie najchętniej żytni. Dodaję kminek, który uwielbiam. A Ty dodajesz jakieś specjalne składniki?

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko do Was: macie twardy czy miękki brzuszek? Ja mam jakiś taki twardy i już zaczynam się martwić. Przysięgam zwariuję. Jak w czw będzie zarodek z serduszkiem to macie mnie ochrzanić za te zamartwianie się! :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, ja mogę ochrzanić Cię już teraz - później drogą gratisową ;)
    Brzuszek, to znaczy gdzie? Bo jeśli chodzi o tzw. łono, to owszem dość twarde i napięte. Odczuwam też jakby rozciąganie czy rośnięcie macicy. A jeśli chodzi Ci o brzuch, w sensie brzuch... no to niestety kaloryferka już nie mam, więc jest dość miękko.

Aka81 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda ok, gratisową drogą też przyjmuję :-)
    Chodzi mi o tzw. łono. Dzięki za odpowiedź :-) Siedzę w domu i wymyślam........ poprawię się :-)

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tu ciągle o smakołykach aż ślinka cieknie :-) a ja jutro zamierzam powyciskać sobie soki, jabłkowy, marchewkowy i soczek z kiwi :-) Nigdy nie lubiłam soku jabłkowego, od tygodnia niczego bardziej nie pragnę jak właśnie tego :-)

lauda lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że po trudach, wysiłkach i męczarniach zakupiłam kiecę na ślub ;D

lauda, Toxey, Natka88, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia czekamy na fotkę :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fyhh54ra089s_t.jpg
    fota do dupy, ale lepszej ni mam teraz ;D mniej więcej widać :P i co ujdzie ????

Nieukowa, kasika8303, Toxey, Eowena, lauda, Czarnaa94, RobaG lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Mniam, aż ślinka cieknie... Ja też czasami piekę chleb i właśnie najchętniej żytni. Dodaję kminek, który uwielbiam. A Ty dodajesz jakieś specjalne składniki?

Lauda różnie robię, teraz jest z kminkiem i czarnuszką, ale dodaję też jak mi się uwidzi: otręby, pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, cebulkę prażoną, śliwki suszone, kaszę gotowaną jaglana, gotowaną soję, amarantus, quinoę.... jest multum możliwości :D Jeszcze wszystkich składników które można w PL dostać nie testowałam, ale mam filozofię że im większa róznorodność zbóż i kasz w diecie tym lepiej. A z przypraw poza kminkiem i czarnudzką tylko zioła śródziemnomorskie (do chleba cebulowego), kozieradkę, ocet balsamiko, no i zawsze sól.

lauda lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Kurczę, dziewczyny... Piszecie jak szalone :) Melduję, że wszystko nadrobiłam.
    Gratuluję nowym mamom maleńkich fasolek i witam wśród nas. Mam prośbę byście podały przewidywany termin porodu (jeśli macie ochotę być wpisane na listę w pierwszym poście). Z góry dzięki!
    Poza tym donoszę, że termometr poszedł w kąt, a ja niczym się nie przejmuję. Tylko pozytywne myśli. Miłość! Relaks! Mąż mi stopy masuje :D :D :D
    27 czerwiec to termin podany przez belly :)

ja też od dziś nie mierzę :) rano obudził mnie ból po stronie jajnika z którego była ovu masakra.. cały czas daje o sobie znać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 07:41

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia bardzo ładna :-) MI się bardzo podoba :-)

c77352d493.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja was z ranca. Ale zapowiada sie piekny dzien trzeba cos wykombinowac zeby w domu nie siedziec.

Wy tez macie tak, ze odkad jestescie w ciazy snia wam sie glupoty? Jakie mi sie dzisiaj snily glupoty i codziennie mam idiotyczne sny.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia! prosta i piękna! w moim stylu! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata mi się właśnie zawsze śniły, a teraz wyjątkowo przestały :D

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ