X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoim rodzicom też chyba powiem po becie, ale teściom o nie! Od razu wszyscy by wiedzieli! Co do facebooka też jestem mega przeciwnikiem!

Bardzo rzadko się widzę z teściami, więc myślę, że nie było by trudno ukryć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 14:17

Moniaa lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z czasów gimnazjum wrzuciła wczoraj zdjęcie usg swojej 7 tygodniowej ciąży!

Masakra ;/

Moniaa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Czesc Monia i Toxey!
    Nasze grono sie tak powiekszylo ze juz prawie nie kojarze nickow ;)

Z. oby wszystko bylo jak najlepiej! Poloz sie, nie przemeczaj, wez jakas nospe jesli boli cie brzuch i badz dobrej mysli...

Strasznie trudno jest non stoper myslec pozytywnie, szczegolnie jaksie nic nie robi... ja podziwiam te z was, ktore nie pracuja lub sa na l4, ja po 3 dniach w domu z katarem na glowe dostaje. Mam prace w ktorej sie dobrze czuje i dzeki niej w ogole nie mam czasu myslec o tym co moze pojsc nie tak, dlatego w poniedzialek z radoscia tam wroce :) Byle do piatkowej wizyty.

Czy wy tez mialyscie codziennie klucia w macicy w 5-6tc? Bo juz zaczynam sie astanawiac czy to normalne, jakby ak podsumowac to godzine dziennie mnie kluje. I kegli sobie cwiczyc nie moge, bo jak sie sie ponapinam to znowu zaczyna kluc ;/
    chyba sie wstrzymam do konca trymestru z tymi cwiczeniami :P

Nieukowa ja miałam kłucia macicy- pytałam gina, normalne to jest. Mi już przeszły.

Nieukowa lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ludzie z tym FB naprawdę przeginają.
    Wczoraj o 1 w nocy po sześciu godzinach jazdy dotarliśmy do moich rodziców i teraz się zastanawiamy powiedzieć czy nie powiedzieć. W sumie to chciałabym żeby już się z nami cieszyli i chyba powiemy;)

XxMoniaXx, Moniaa lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba padne :p
    jednak to kobiety mają przeczucie.. teściowa dziś ciągła męża za jęzor .. pytała gdzie jestem a mąż że na górze a ona i dobrze niech odpoczywa :O
    i czy mi czasem coś nie jest bo ostatnio źle sie czułam i ona zauważyła, że mam pełniejsze piersi :O ja tego nie zauważyłam a ona to obczaiła :O
    mąż nic jej na to nie odpowiedział :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Niestety ludzie z tym FB naprawdę przeginają.
    Wczoraj o 1 w nocy po sześciu godzinach jazdy dotarliśmy do moich rodziców i teraz się zastanawiamy powiedzieć czy nie powiedzieć. W sumie to chciałabym żeby już się z nami cieszyli i chyba powiemy;)
    pewnie, że tak ... jest się czym cieszyć to mów :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wiedzą rodzice i teściowie + rodzeństwo. W pracy mojej też wiedzą, mam przyjacielską atmosferę więc luzik.

Dziewczyny jak ja bym już chciała zobaczyć kropka na USG no i serduszko- tak jak Wy. Muszę czekać do czwartku. Poczekam cierpliwie, byleby w czw się pokazał.

Katarzyna co do fb to masakra jest. Też mam koleżankę, co po każdym USG dodawała fotę.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduję ze szpitalnego wyrka :)
    Wczoraj godzina policyjna o 21:30 światła pogaszone, nawet bąka nie wolno puścić :P dzisiaj o 5:30 obudzili nas z impetem gestapo. Trzymają reżim, nie ma co :)
    Ale nie narzekam, o nie. Naprawdę w sumie się cieszę, że tu jestem. Ameryki nie odkryłam zauważając, że to nie leśna góra.
    Z., nie przejmuj się, wczoraj lekarka mi powiedziała, że takie plamienia się zdarzają i nie muszą od razu być groźne. Podają wtedy progesteron i dzidzia dalej rośnie :) zresztą nawet fora kobiece też są optymistyczne w tej kwestii.

A jeszcze wam opowiem śmieszną historię z wczoraj. Powiedziałam mężowi o plamieniu rano, on się strasznie przejął i to w końcu ja go zaczęłam pocieszać i mówię "spokojnie, nie martw się, wszystko będzie dobrze", a on "taa... Łatwo ci mówić..."
    Hehe nie ma to jak oparcie ze strony męża :D

Moniaa, Truskaweczka250, Czarnaa94, lauda lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jest czas na jablka, mialam ich troszke w domu, naszla mnie chec na ciacho i zrobilam szarlotke sypana. Jest tak latwa jak posmarowanie kromki chleba maskem..tutaj link

http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-sypana

Nie da sie jej zepsuc. Poszlam dwa razy powiesic pranie i bola mnie plecy na dole. Tez tak macie?

lauda lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bolą i plecy i macica...
    podobno 8-9 tydzień to normalne :-)
    aghata wrote:
    Poszlam dwa razy powiesic pranie i bola mnie plecy na dole. Tez tak macie?

Moje 4 kochane Aniołki
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem swieżo po przeprowadzce I trzeci dzień wmawiam mezowi ze plecy mnie bola od tego niewygodnego łóżka :-) Dzieki RobaG, zagadka sie wyjasnila :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Moniaa mam takie samo zdanie co do fejsbuka, nie uwazam ze to jest potrzebne, zeby caly swiat widzial zdjecia usg ;)
    Rozumiem ze ty musialas poewiedziec pracodawcy ze wzgledu na ivf? Ja chce powiedziec w 10-11tc.

Co do fb, widziałam ostatnio jak dziewczyna chwaliła się już w 5 tyg! I wrzuciła zdjęcie na którym widać przecież tylko pęcherzyk. Ręce mi opadły, ale cóż.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam , chce sie zadomowic wczoraj zrobiłam test i wyszły magiczne 2 kreski nie moge w to uwierzyc , udało sie . jutro rano zrobie test na czzo zeby miec pewnosc i w poniedziałaek wale na badania krwi

Toxey, Toxey, lauda lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Poszlam dwa razy powiesic pranie i bola mnie plecy na dole. Tez tak macie?

Ja dziś nie robiłam kompletnie nic, a w jednym miejscu mnie boli z prawej strony jak się odchylę

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc agawera :)
    Milo cie widziec!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął mnie boleć brzuch typowo okresowo i do tego skurcze żołądka, które zawsze towarzyszą mi podczas @ :( a jutro jej termin, boję się strasznie :(:(:(

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey nie pekaj, to calkiem normalne! Co wiecej ten bol moze z przerwami towarzyszyc ci jeszcze kilka tygodni :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis w pracy strasznie jajnik z jednej strony bolal

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie badania ginekolog kazal zrobic na poczatek ?
    czy któras z was ma moze konflikt rh

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Toxey nie pekaj, to calkiem normalne! Co wiecej ten bol moze z przerwami towarzyszyc ci jeszcze kilka tygodni :)

Oby... :(

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ