X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Belly pokazuje na 28 czerwca :) W testy jakoś nadal nie wierzę, czekam na poniedziałek, żeby odebrać wynik bety, a później szybko do ginki :)

Ja jak swoje testy robiłam to jeden 11dpo a drugi jakos w dzień @ i tez pozytywny i tego samego dnia pojechałam na bete i 15dpo bete miałam 1516,0 to dla mnie bardzo wysoka była:)wiec spokojnie krew musi wyjść na 100% ;)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3

Wysłany: 18 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Moje piersi w pierwszej ciąży urosły o 2 rozmiary, z C zrobiło się E, teraz też już widzę różnice są nabrzmiałe ale jeszcze nie tak duże, choć od wczoraj mniej mnie bolą :/
    Mnie to już przestają bolec i sądzę ze większe już nie bieda:) i są w sam raz:) ale na początku to nie mogłam sie dotknąć tak bolały jak przy okresie dojrzewania hehe:)

aga87 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja jak swoje testy robiłam to jeden 11dpo a drugi jakos w dzień @ i tez pozytywny i tego samego dnia pojechałam na bete i 15dpo bete miałam 1516,0 to dla mnie bardzo wysoka była:)wiec spokojnie krew musi wyjść na 100% ;)

mój mężu to w testy wcale nie wierzy, powiedział, że chce betę, a jak będzie beta to i tak nie będzie wierzył i będzie chciał zobaczyć fasolkę :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    mój mężu to w testy wcale nie wierzy, powiedział, że chce betę, a jak będzie beta to i tak nie będzie wierzył i będzie chciał zobaczyć fasolkę :)
    Uwierzy jak zobaczy serduszko bijące na usg:)

25.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na pewno piersi nabrzmialy, mam widoczne zylki, jakby grubsze i ciemniejsze brodawki, ale poki co rozmiar tylko lekko wiekszy. Ja lubie staniki sportowe a przy nich az tak nie czuc zmian jak mp. Przy push upach.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Mnie to już przestają bolec i sądzę ze większe już nie bieda:) i są w sam raz:) ale na początku to nie mogłam sie dotknąć tak bolały jak przy okresie dojrzewania hehe:)
    Więc nie tylko mnie przestają boleć.., uff... już się przestraszyłam :P oj urosną jeszcze, urosną, tylko że później ;)

Wysłany: 18 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Więc nie tylko mnie przestają boleć.., uff... już się przestraszyłam :P oj urosną jeszcze, urosną, tylko że później ;)

Spokojnie to normalne ze przestają boleć:) czytałam w necie:)

aga87 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam już tych wizyt, ja sama sobie ustaliłam taki późny termin żeby wszystko było już widać a teraz chodzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać :D

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Mi na pewno piersi nabrzmialy, mam widoczne zylki, jakby grubsze i ciemniejsze brodawki, ale poki co rozmiar tylko lekko wiekszy. Ja lubie staniki sportowe a przy nich az tak nie czuc zmian jak mp. Przy push upach.[/QUOT]

A ja wręcz przeciwnie nie przepadam za sportowymi i takimi z materiału z drutem lubię lekko usztywnione ale nie "pusch-apy" bo bym w nich miała chyba D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 12:59

25.png
    Mili <3
  • RobaG Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "doustnie", "na ręcznym" dziewczyny jesteście niesmaczne...

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ból piersi codziennie, ale powiększenie jak na razie nieznaczne :)

Wysłany: 18 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Zazdroszczę wam już tych wizyt, ja sama sobie ustaliłam taki późny termin żeby wszystko było już widać a teraz chodzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać :D

Ja to tak systematycznie ustalam kiedy ja chce dzwonie do swojego gin i sie umawiam ale teraz to tez pod koniec mc dopiero bo juz wszystkie badania mam porobione wec luzz:)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG wrote:
    "doustnie", "na ręcznym" dziewczyny jesteście niesmaczne...

oj tam, normalna rzecz :) niesmacznie to by było, gdyby jeszcze bardziej wprost napisać :)

Moniaa, Katarzyna87, Nieukowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja to tak systematycznie ustalam kiedy ja chce dzwonie do swojego gin i sie umawiam ale teraz to tez pod koniec mc dopiero bo juz wszystkie badania mam porobione wec luzz:)
    Ja narazie nie mam żadnych, robiłam sobie tylko zwykłą morfologie plus kilka pierdół przed planowaną ciążą, teraz nic, czekam do pierwszej wizyty i łykam sobie tylko kwas foliowy plus w miare zdrowo staram się odżywiać, z pierwszym synem pierwszą wizyte miałam jakoś w połowie 7 tyg, teraz to bedzie ósmy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Ja narazie nie mam żadnych, robiłam sobie tylko zwykłą morfologie plus kilka pierdół przed planowaną ciążą, teraz nic, czekam do pierwszej wizyty i łykam sobie tylko kwas foliowy plus w miare zdrowo staram się odżywiać, z pierwszym synem pierwszą wizyte miałam jakoś w połowie 7 tyg, teraz to bedzie ósmy .

jej, ale masz cierpliwość!

Wysłany: 18 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:

Toxey Dokładnie:)

No ja poszłam w 4 tyg i od razu sie zabrałam za robienie badań:) ale podziwiam Cie za wytrzymałość :) trzymam kciuki za wizytę:)

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby cierpliwość, a wiesz jak mnie nosi w domu :D czasem mam ochotę zadzwonić do mojej gin i przesunąć jednak tydzień wcześniej ale nie zrobie tego, dopóki wydaje mi się że wszystko jest ok, to chyba nie ma sensu a przynajmniej jak pójde to serduszko bedzie już na pewno ;) tzn mam taką nadzieje.

Wysłany: 18 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    niby cierpliwość, a wiesz jak mnie nosi w domu :D czasem mam ochotę zadzwonić do mojej gin i przesunąć jednak tydzień wcześniej ale nie zrobie tego, dopóki wydaje mi się że wszystko jest ok, to chyba nie ma sensu a przynajmniej jak pójde to serduszko bedzie już na pewno ;) tzn mam taką nadzieje.

Ja byłam w środę na pierwszym usg czyli 7tydzien i juz biło serduszko:) niesamowity widok :)

25.png
    Mili <3
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam z pierwszej ciąży , cudowne to jest :) nawet mam na płycie nagrane usg 3D połówkowe jak synek sobie zakłada noge za noge, mogłam mu policzyć paluszki , lekarz mu mierzył źrenice.. to jest nie do opisania!

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt, brakuje opisów co stop klatka :-P
    ja chyba stara już jestem :-D

młodość ma swoje prawa :-)
    Toxey wrote:
    oj tam, normalna rzecz :) niesmacznie to by było, gdyby jeszcze bardziej wprost napisać :)

Moje 4 kochane Aniołki
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ