Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie nowe mamy od upragnionych fasolek
Kobietki, ale wy się rozpisujecie! Chwila bez belly a już prawie nie można nadrobić zaległości.
Jak ja zazdroszczę tym, które już widziały swoje maluszki, serduszka - bo wtedy wszystko wokół staje się piękniejsze
Przygody ze szpitalem - masakra! Całe szczęście, że jest dostęp do prywatnej służby zdrowia. Tylko po co ściągają tyle kasy z pensji jak i tak nie można na NFZ liczyć /pomijając nieliczne przypadki/
Ja bym chciała się załapać gdzieś do pracy, nawet bym składki/koszty opłacała pracodawcy, byleby na macierzyński się załapać... ale to chyba nie będzie takie proste... macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Moje 4 kochane Aniołki
-
dziewczyny,
pamiętam jak któraś wspominała o zespole antyfosfolipidowym,
stąd pytanie: czy robiąc badania cokolwiek wykażą jeśli jednocześnie bierze się heparynę? czy badania powinny być robione przed braniem jakichkolwiek leków? Wiecie może coś na ten temat?Moje 4 kochane Aniołki
-
HEJ nieśmiało sie witam
Jestem Monika , mam 23 lata, po 12 miesiącach starań, badań, złych wynikach nasienia męża, lakarzach : "z Pańskimi wynikami to tylko in vitro" zaszliśmy naturalnie. Jeszcze nieśmiało sie cieszę bo czekam na 2 betę. Badanie dziś- wynik niestety w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 06:06
Natka88, Z., Nieukowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx ja kojarze cie z ovu chwilke z wami poplotkowalam ale tez szybko przenioslam sie tutaj. Witaj wsrod nas mam nadzieje ze dlugo u nas zabawisz.
Tak w ogole to dzien dobry wszystkim. Moje dziecię 3,5 letnie nie moze spac i pyta sie ciagle mamooo wstajemy? Mamooo wstajemy? I tak to mam w weekendlauda lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny!
Witam nowe mamusie i mam prośbę o podanie przewidywanej daty porodu, aby wpisać Was na listę mam.
Poza tym: Eowena, trzymaj się ze swoją fasolą! Wszystko będzie dobrze!!!
I tak z innej beczki: dziewczyny, czy Wy mierzycie nadal temperaturę? Ja mierzę i dzisiaj ześwirowałam trochę. Od dwóch miesięcy nie spadła poniżej 37', a dzisiaj 36,80. No i już oczy pełne łez...
Poczytałam trochę na forum i raczej pozostałe dziewczyny każą rzucić termometr w kąt i się tym nie przejmować. A Wy co o tym myślicie? -
nick nieaktualnyhhehehe no taki to już los mamcików w weekendy. W pełni rozumiem Twoją córeczkę, bo sama byłam taką córeczką
W tygodniu nie można mnie było ściągnąć z łóżka, a przychodziła niedziela i... wyspana byłam o 6 rano i zadręczałam moją własną rodzicielkę: mamooo no wstaaaawaaaajjj, noooo choć wstaniemyyyyy, mammoooooo
aghata wrote:Tak w ogole to dzien dobry wszystkim. Moje dziecię 3,5 letnie nie moze spac i pyta sie ciagle mamooo wstajemy? Mamooo wstajemy? I tak to mam w weekend -
wg belly przewidywany termin to 27 czerwca.. ale nie byłam jeszcze u lekarza i nie wiem kiedy iść wg belly to 4 tyzień i 2 dzień a wiek płodu 2 tyg.
Byłam dziś na drugiej becie i musze czekać do poniedziałku. Strasznie sie boje - to moja pierwsza ciąża , nie mam objawów poza bólem piersi.. boje sie że ten sen pryśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 09:04
-
pierwsza beta u mnie w 12 dpo wynosiła 52.090 mIU/ml. Zrobiona w 29 dc.
Cały czas biorę luteinę podjęzykowo 2 razy dziennie. Jaka minimum powinna być dzisiejsza beta żeby było dobrze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 09:21
-
nick nieaktualnyMonia, nie peniaj... Wszystko będzie dobrze. Ja poszłam do lekarza zaraz po pierwszej pozytywnej becie, to był właśnie 4 tc. Położna założyła mi kartę ciąży, dostałam skierowanie na wszystkie badania (morfologia, mocz, przeciwciała, WR) i na następną wizytę poszłam za dwa tygodnie, czyli w 6 tc.
Głowa do góry, idź do gineksa i nic się nie martw.
P.S. Mnie gineks już nie kazał robić drugiej bety. Powiedział, że to niepotrzebny stres (sama i tak zrobiłam...). Ja też nie mam wielu objawów. Mogę jedynie zacytować słowa swojego gineksa: ciesz się, rzygi chodzą po ludziach. Mogą Cię dopaść w najmniej oczekiwanym momencie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny