X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli moim jutro powiemy to zamierzam ich uprzedzić żeby przez miesiąc się jeszcze nie chwalili (może powiem jeszcze siostrze mimo, że ona sama ujawniła się nam dopiero w 4 miesiącu), ale nie wiem czy taka prośba pomoże. Obawiam się, że w natłoku szczęścia może im się coś wymsknąć.
    Oczywiście o ile do nich pojedziemy bo M nadal siedzi w pracy, a ja zaraz zjem wszystkie kanapki przygotowane na podróż.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle weekend :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :) A więc dzień pełen wrażeń za mną normalnie stres gorszy niż przed egzaminem dojrzałości ;) Ale dzisiaj jest nasz dzień - taki podwójny :)

- po pierwsze zobaczyliśmy fasolkę (0,66cm) z bijącym serduszkiem a więc wszystko w porządku - ciąża wczesna więc jeszcze nie słyszeliśmy serduszka ale było widać pulsujące serduszko na usg - dzisiaj wykazało 6 tydz i 4 dzień a na poniedziałkowym usg wykazało 6tydz i 2 dzień najważniejsze ze wszystko w porządku :)

- po drugie nasza córeczka dokładnie 4 lata temu pojawiła się na świecie więc ma dzisiaj urodzinki :) I fasolka ujawniła się w urodzinki siostrzyczki :) Jestem taka szczęśliwa :) Już tylko pozytywne myślenie i nic poza tym...

Monia wiem ze to trudne ale musisz czekać! Jak sa żłótka to bardzo dobrze i to jeszcze dwa więc w ogóle wspaniale :) u mnie w poniedziałek było tylko żłótko a w pt juz fasolka sie pokazała więc tylko myśl pozytywnie a będzie dobrze :)

2nn343r8xf676jmv.png

Inesicia, Czarnaa94, Aka81, Nieukowa, lauda, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza super wieści. Gratuluję bijącego serduszka

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza super wieści! :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza cieszę się że u Ciebie wszystko ok... a u mnie tydzień temu był już widoczny pęcherzyk żółtkowy a dzisiaj już były dwa ... lekka anomalia.

Ale z tego co pamiętam to u mnie zawsze musi być inaczej niż u innych :)

Nic mi nie pozostaje jak czekanie do przyszłego tygodnia.

Chciałam zrobić betę i porównać po 2 dniach przyrost, ale nie wiem czy jest w ogóle sens i nie wiem czy chcę narażać się na dodatkowe stresy.

Czarna u Ciebie wieczny weekend..?!? Nie pracujesz?

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już nie. Dzień przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży zamknęli lokal w którym pracowałam. Sprawa mi się najpierw dziwna wydała więc powiedziałam że rzucam (bo miała być i tak tylko umowa zlecenie i to jeszcze jej nie spisaliśmy). Po tygodniu otworzyli z powrotem i zastanawiałam się czy wrócić, ale miałam kilka porządnych argumentów przeciw i stwierdziłam że dzidzia ważniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 19:48

Moniaa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezrobocie jest super :D <3

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ukrywam że przydałaby nam się dodatkowa kasa i jest ciężko jak mąż sam pracuje. Ale jak patrzę teraz na siebie i swoje samopoczucie to chyba bym nie dała rada 12 godzin do północy wysiedzieć

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomyślcie sobie o mnie źle, bo wiem, że jestem leniwa :D Ale pracowałam raz, przez pół roku i wspominam to jako jeden z gorszych okresów wżyciu, pomimo tego, że pracowałam jak chciałam, ile chciałam,w biurze więc luźno. ja po prostu nie jestem stworzona do pracy, chyba, że po studiach w zawodzie o którym marzę ;) Dlatego założyłam firmę, oczywiście zajmuję się nią R, a na mnie żebym po prostu jakieś pieniążki miała. Mam jeszcze alimenty więc na pewno damy radę ;) Dlatego nie oszukujcie się, jak nie lubicie pracować od razu L4 i laaaabaa :D

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Nieukowa i Viola - dziewuchy powściągnicie hormony.
    Każda z nas ma swoje zdanie i jakieś tam przeżycia za sobą, a forum jest po to, byśmy mogły wymieniać się swoimi informacjami i uwagami. Nie oceniamy czyjegoś postępowania i zdania, a jedynie wyrażamy swój osąd czy pogląd. Bez emocji, bo zrobi nam się tu niefajnie.
    Eowena jest mądrą kobietą i napisała już, że jedzie do szpitala. Każda z nas boi się o swoje maleństwo i dobrze, że jest takie miejsce jak to, byśmy mogły się wzajemnie wspierać, choćby słowem. Nie wiem jak Wam, ale mnie pomagają wasze słowa wsparcia i troski. Rady też są cenne, choć zawsze kieruję się własnym rozumem.

A1984, nie martw się. Ja jestem w 8 tc i też nie mam wielu objawów o których piszesz. A przez dwa miesiące ani razu nie pogoniłam pawia ;) Wszystko jest dobrze. Każda z nas ma inny organizm i inaczej znosi ciążę. Rozmawiałam nawet o tym z moim gineksem, trochę mu się pożaliłam, że nie mam wymiotów i martwię się tym (pisałam o tym wcześniej). Powiedział mi, żebym się z tego cieszyła i nie krakała sobie, bo rzygi chodzą po ludziach i mogą mnie dopaść w najmniej oczekiwanym momencie ;)

Lauda, tekst: "rzygi chodzą po ludziach" jest genialny!!! ale sie usmialam:-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sorry za długiego posta, ale naprawdę jestem całkiem zniesmaczona tym lekarzyną. Dziewczynom, które mają dobrych lekarzy na NFZ naprawdę zazdroszczę...[/QUOTE]
    Eowena skorzystaj z mojej rady (metoda wypróbowana wielokrotnie przez moją mam I siostre):
    "Aha rozumiem ze nie moze mnie Pan przyjąc/nie zrobi mi pan USG itd.?
    Bardzo prosze zatem, aby dal mi pan krotka informacje na pismie, ze odmawia mi pan przyjecia" W tym momencie wymieka każdy- oczywiście nie z troski o pacjenta, ale ze strachu o własny tyłek.
    Aha I tłumaczenie że są poważniejsze przypadki niż Twój też jest niedorzeczne- płacimy na służbe zdrowia lwią czesc swojego wynagrodzenia przez 40 lat a ich pomocy przy ciążach potrzebujemy statystycznie może ze dwa razy (zakładając że wiele kobiet w ogóle nie ma dzieci) !!
    No tyle chciałam powiedziec, mówie Wam prosba o odmowe na pismie skutkuje natychmiast :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa będzie dobrze. Ja też jeszcze zarodka nie widziałam, ale staram się myśleć pozytywnie, bo stres nie służy kropkowi.
    MarCza super wieści :-)

Ja dziś mam okropny dzień. Mam mega ból głowy i mdłości, ledwo w pracy wysiedziałam.

Co do lekarzy w szpitalu, mnie nic nie zdziwi. W 2 ciąży bardzo szybko zaczęłam plamić, no to do szpitala migusiem. A tam usłyszałam, że to nie ciąża ( bo testy nie są wiarygodne) a po prostu @ przyszła. Usłyszałam od gina, że powinnam iść do psychiatry bo mam ciążę urojoną. W ciąży oczywiście byłam, ale już niedługo.
    Eowena będzie dobrze!!!!!Wszystkie tu trzymamy kciuki więc inaczej być nie może!!!

Dziewczyny, a mam do Was pytanko, co myślicie o siedzeniu przed kompem w dużych ilościach? Różnie ludzie mówią, jedni że szkodzi inni że nie. Staram się w pracy siadać na stanowisku w którym nie ma kompa jak tylko mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:43

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na szczęście Łódź jest dużym miastem i ma więcej niż jeden szpital i skierowanie dostałam do innego niż byłam rano.
    Zyrcia, teraz jestem w matce polce.

A teraz wieści z pola walki: stan, w którym jestem nazywa się poronieniem zagrażającym. Podadzą mi pewnie zastrzyk z immunoglobuliny, bo zagrożeniem jest konflikt serologiczny. no i dają mi dużo luteiny (3x200mg) na podtrzymanie.

Na usg wszystko wygląda ok, widok bijącego serduszka mnie rozczulił :) poza tym widzę, że plamienie jest już coraz słabsze, więc jestem dobrej myśli :)

No i pokazałam dzisiaj mężowi pierwszą fotę naszej dzidzi :) powiedział, że w ogóle do niego nie podobne i wygląda raczej jak dziura :D

A poza tym to nudy w tym szpitalu, no i same brzuszaste dziewczyny, chyba wypnę też swoje wzdęcie, żebym się odludkiem nie czuła :)

lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisanie że starego telefonu jest bardzo trudne :)

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i taka świnia że mnie, że zapomniałam wam podziękować za dobre słowa, serio to bardzo pomaga :*

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aale super, same dobre wiesci! Gratki MarCza, Eowena trzymaj sie tam, oby krwawienie zupelnie ustalo i juz nie wrocilo!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napewno będzie juz dobrze, Trzymam kciuki i spokojnej nocy

• Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak plamienie co raz mniejsze to na pewno będzie ok :)
    A i my mamy nauczkę że nie ma co zwlekać w takiej sytuacji tylko biegiem szpital

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, trzymaj się tam i nie daj się pigułom ;-)...super że tak szybko zareagowalaś!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ