X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena współczuję Ci że trafiłaś na takich ludzi... Porażka!

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nawet jakbyś została to byś leżała bez sensu 3 dni bo przecież USG do dupy więc nic byś się nie dowiedziała... Masakra, w głowie się nie mieści.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była szpitalna przychodnia ginekologiczno-położnicza...
    Teraz właśnie nie idę niestety do swojego lekarza, tylko do takiego, który akurat przyjmuje na USG. Dr Stefanowicz - na znanym lekarzu opinie ma dość dobre, mam nadzieję, że będzie ok... Dzięki dziewczyny za dobre słowa, kochane jesteście :*

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Eowena, co za dupek niechrzczony! ale bym tam chaję zrobiła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:25

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak mi się wydaje, że Eowena była dość delikatna... ja bym się wydarła na tego pseudolekarza. Może jestem w gorącej wodzie kąpana, ale dla mnei to było przegięcie!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena jestem w szoku ze w tak sposób Cię potraktowano. Ja we wtorek rano równiez zobaczyłam na papierze brązowe plamienie i w ciagu 30 minut byłam juz w szpitalu, niestety musiałm poczekac az 2 godziny bo przyjechaly 3 Panie w trakcie akcji porodowej i było zamieszanie ale lekarz przyjał mnie , zbadał ginekologicznie , zrobił usg i wykluczył nieprawidlowosci, okazało sie ze plamienie było z nadzerki. trzymam kciuki zeby było wszystko dobrze !!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wszystkiego dobrego! Czasem można trafić na okropnego lekarza, niestety prywatnie także. Ja gdy wyszła mi pozytywna beta musiałam od razu iść do lekarza ustalić nowe dawkowanie euthyroxu zawłaszcza że mi nieładnie skoczyło TSH. Mój gin endo był w sanatorium, stwierdziłam że nie będę dzwonić i mu zawracać głowę tylko umówię się do innego gina. Po mojej informacji że jestem w ciąży (beta 19, 9/10dpo), stwierdził że NIE JESTEM bo dla niego ciąża zaczyna się od bety 100 i po co ja w ogóle przyszłam. Jak mu tłumaczyłam że moja beta jest w normie dla 3 / 4 tyg, powiedział że on ma inne normy. Mówię że testy ciążowe wyszły a on "one nawet mężczyzną wychodzą, co pewnie od razu na zwolnienie?" Próbowałam wytłumaczyć że WIEM że to b.wczesna ciąża i chciałam tylko skonsultować TSH a nie robić USG. Powiedział że nie ma co konsultować bo żadnej ciązy nie ma i to pewnie bład laboratorium. Gdy zapytałam czy mam brać progesteron powiedział że nie, bo wtedy mi podskoczy beta i będe w sztucznej ciązy cokolwiek to oznacza. A na koniec dodał "no to zwolnienia pani nie dostanie" - z tym że ja wcale nie chiałam zwolnienia :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że następnego dnia bata było koło 250 :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam mity na temat ciąży...wybrałam te dla Nas najbardziej aktuane. Może komuś pomoże ;)

Każde plamienie to poronienie
    Nieprawda. Plamienie nie musi oznaczać poronienia, a jedynie problem, który może wymagać badań (zaczyna się od badania ginekologicznego i USG, niekiedy sprawdza się poziom progesteronu) i ewentualnego przyjmowania leków.

Unikaj potraw alergizujących
    Jeśli nie jesteś alergikiem, nie ma powodu, byś z powodu ciąży zmieniała swój jadłospis. Dotychczasowe badania wskazują, że stosowanie hipoalergicznej diety przez przyszłą mamę nie ma wpływu na wystąpienie lub nie wystąpienie alergii u dziecka.

Nudności w ciąży są nieuniknione
    Nudności męczą wiele przyszłych mam, ale wcale nie wszystkie.

Powinnaś teraz jeść za dwoje
    Bzdura. Ani tobie ani dziecku dodatkowa dawka kalorii nie jest potrzebna. Warto natomiast się postarać, by dieta była urozmaicona i zdrowa. Jedz dużo warzyw i owoców, unikaj potraw tłustych i ciężkostrawnych. Staraj się też nie sięgać zbyt często po słodycze.

Nie należy kąpać się w wannie
    Jeśli jesteś zdrowa, nie ma żadnych przeciwwskazań. Pamiętaj tylko, by przedtem dokładnie umyć wannę (by uniknąć zakażeń pochwy) i nie nalewać zbyt gorącej wody (mogłabyś zasłabnąć). I najważniejsze - uważaj, żeby się nie pośliznąć podczas wychodzenia z wanny (najlepiej kupić sobie specjalną matę antypoślizgową).

Nie wolno farbować włosów
    Nie ma żadnych dowodów na to, że preparaty do farbowania włosów mają jakikolwiek wpływ na rozwój dziecka. Niektórzy lekarze jednak radzą na wszelki wypadek wstrzymać się z farbowaniem do końca pierwszego trymestru, czyli do ukończenia 12 tygodnia ciąży. Zarodek kończy wtedy czas organogenezy, czyli tworzenia swoich najważniejszych narządów. Ryzyko powstania wad wrodzonych na skutek działania jakichś szkodliwych chemikaliów jest wówczas znacznie mniejsze. Zwróć uwagę na to, czy salon fryzjerski jest dobrze wietrzony. Jeśli unosi się w nim zapach chemikaliów, lepiej poszukaj innego fryzjera. Wdychanie intensywnej woni farby nikomu nie wyjdzie na zdrowie. Warto też wiedzieć, że w ciąży niektóre zabiegi mogą się po prostu nie udać. Niekiedy kolor wychodzi inny od zaplanowanego i trwała się nie udaje.

Słuchanie głośnej muzyki szkodzi dziecku
    Bzdura. Jeśli lubisz głośną muzykę, może spokojnie jej słuchać. Jeśli maluchowi zacznie to przeszkadzać, szybko da ci to do zrozumienia (np. kopiąc lub kręcąc się niespokojnie).

By po porodzie mieć pokarm, trzeba pić dużo mleka
    Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. To, co kobieta je czy pije zarówno w czasie ciąży jak po porodzie nie ma żadnego wpływu na ilość produkowanego przez jej organizm mleka. Produkcja mleka zaczyna się ok. 16 tygodnia ciąży i gwałtownie rośnie po porodzie, gdy dziecko zaczyna ssać pierś.

Nieukowa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu zjadlam kanapki z jajkiem a teraz chyba nie rusze jajka do konca ciazy i mam taki niesmak i tak mi sie odbija. Wszystkim mi sie tak okropnie odbija z takim metalicznym posmakiem wy tez tak macie?

preg.png[/url]
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata! O masakra! Co za debil! Testy wychodzą mężczyzną pozytywne jak mają raka jąder! Co to za porównanie w ogóle! On ma swoje normy, każdy lab ma inne, a on sobie swoje stworzył?! Hardcore!

Miałam jednego fajnego lekarza na nfz - niestety już na emeryturze.

A propos lekarzy z nfz - moja pierwsza wizyta, 16 czy 17 lat miałam, wszystko mnie bolało, poszłam do lekarza i mu opowiadam gdzie mnie kłuje. Bla bla, a dalsza rozmowa była taka:

Pseudolekarz: jest Pani dziewicą
    Ja: tak
    Pseudolekarz: uuu a ja nie mam małego sprzętu, no cóż to najwyżej Panią rozdziewiczę

MASAKRA!

aghata mnie się ostatnio tak rybą odbijało ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:31

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena współczuję, że musiałaś trafić akurat na takiego głąba. Mam nadzieję, że drugi lekarz okaże się jednak bardziej kompetentny. Powodzenia

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest dobry lekarz na nfz ginekolog-naprotechnolog. Robi usg co wizyte zawsze przeprowadza pelen wywiad o moich chorobach chorobach mamy bada szybko delikatnie i co wazne dzieki niemu pozbylam sie nawracajacej grzybicy

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ... no kolejny szok szok i jeszcze raz szok jak można się tak zachowywać ... Obyśmy trafiały tylko na lepszych ginów !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena trzymaj sie i nie przejmuj sie takim dupkiem...właśnie takich dupków dają do takich sytuacji żeby zbywali pacjentów..paranoja:( Bedzie dobrze trzymam kciuki ;)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam jablko i nie wiem czy to po jablku mam takie wrazenie jakby mi ktos brzuch napompowal na dole. Okropnie. I po tej luteinie mam takie zolte upkawy, tez tak macie?

preg.png[/url]
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jadę jednak do szpitala.
    Ginka zroniła mi USG, jest zarodek w porządku, serduszko bije. Już zaczęła mówić, że wszystko ok, ale jak dowiedziała się, że mam grupę krwi B(-) to dała skierowanie do szpitala. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i wy też trzymajcie kciuki!

A swoją drogą to nie było takie trudne jednak, czy tamten fiut nie mógł powiedzieć tego samego? Przecież do tego żadne badanie nie było potrzebne tak naprawdę. Wystarczyło zapytać o grupę krwi. Teoretycznie ja sama mogłam powiedzieć jaką mam, ale nie wpadłam na to :/

Moniaa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena ciesze sie ze serduszko bije wszystko bedzie ok zobaczysz odzywaj sie tam co i jak

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    No to jadę jednak do szpitala.
    Ginka zroniła mi USG, jest zarodek w porządku, serduszko bije. Już zaczęła mówić, że wszystko ok, ale jak dowiedziała się, że mam grupę krwi B(-) to dała skierowanie do szpitala. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i wy też trzymajcie kciuki!

A swoją drogą to nie było takie trudne jednak, czy tamten fiut nie mógł powiedzieć tego samego? Przecież do tego żadne badanie nie było potrzebne tak naprawdę. Wystarczyło zapytać o grupę krwi. Teoretycznie ja sama mogłam powiedzieć jaką mam, ale nie wpadłam na to :/

EOWENA trzymam kciuki!!!! Będzie dobrze.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena super że serduszko bije! Mam nadzieję że trochę się uspokoiłaś, trzymamy kciuki, odzywaj się!

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ