Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
a mi się wydaje że chyba nie zawsze jest ta brązowa linia, bo nie miałam jej w normalnych ciążach z moich starszymi dziećmi. Ciekawe swoją drogą z czego to się bierze?
lauda wrote:Evell, ja nie wiem kiedy powinna się pojawić, ale zauważyłam u siebie taką delikatną. Niby nie ciemna, ale nigdy takiej nie miałam, więc ja coś tam widzę -
nick nieaktualny
-
Ja też sie nad tym zastanawiam jak pewnie każda z nas:-) i powiem szczerze że nie mam pojęcia co będzie i co bym chciała, nie wiem co obstawiać. Mam dwie córki, ale naprawdę jest mi wszystko jedno co się urodzi, oby tylko było zdrowe chłopaka to sie nawet trochę boję, bo jesteśmy już wiekowi i nie wiem czy nadążymy, bo chyba chłopcy wymagają ciut więcej energii w procesie wychowania
Aka81 wrote:Evell, ja w pierwszej ciąży miałam taką krechę. Ale nie pamiętam kiedy wyszła. W drugiej nie miałam. Za to od dwóch dni widzę bardzo delikatną kreseczkę. Aż się zastanawiam czy na pewno wcześniej jej nie było ale raczej nie. Narazie jej pojawienie biorę za dobry znak.
W ogóle macie przeczucie jeśli chodzi o płeć? Ja w pierwszej trafiłam. Bardzo chciałam chłopca i sobie trochę wmawiałam, ale czułam, że to będzie laska.
W drugiej od razu wiedziała, że chłopak aczkolwiek potwierdzenia nie mam.
Jeśli chodzi o tą ciążę to narazie starałam się o tym nie myśleć, ale wczoraj samo z siebie mnie naszło, że to znowu laska. -
lauda wrote:Inesicia, może przez zaparcia, a może przez coraz większą fasolkę!
I zmiast "oczywistych" wymiotów jako objaw, będziesz miała jako pierwszy "oczywisty" objaw brzuszek!
Gdzieś czytałam, że u niektórych mam, brzuszek nad spojeniem łonowym pojawia się właśnie w 8-9 tc. Także tego wiesz... ciężarówka pełną parą -
Hej dziewczyny.
Eowena trzymam kciuki!
Moniaa za Ciebie i Twoją fasolkę też
Evell przeczytaj sobie jakąś książkę to trochę myśli oderwiesz Ja przez kilka dni przed wizytą ciągle książki czytałam i nie wchodziłam na forum za często żeby nie świrowaćViola lubi tę wiadomość
-
Ja mam od wielu lat lekka ciaze spozywcza imam nadzieje ze do ok. 10 tc nie bedzie widAc bo boje sie wczesniej powiedziec w pracy zeby nie byl kwasu jakbym poronila.
LInea negra mi sie podoba, chcialabym miec
Co do plci wolimy z mezem chlopaka, ale dziewczynka tez bylaby spoko
Z zaskoczeniem przed chwila stwierdzilam, ze prawie bym rzygla. Teraz siedze i oddycham, zeby sie zoladek uspokoil ;/Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzieki Aghata, a mi od hormonów ciążowych wychodzą włosy garściami. Mówiłam wczoraj ginowi, ale powiedział że na to nie ma rady...nie dość że mam trzy na krzyż to juz dwa straciłam!
aghata wrote:Ta brazowa linia hest oh hormonow ciazowych ja ja mialam i jak urodzilam to dlugo jeszcZe byla widoczna.
Ja tez juz mam ciasne spodnie. Wyczytallam zebw 8 tyg macica jest wielkosci malej pilki -
Eowena będzie dobrze! Wiem, że ładtwo się pisze, trudniej wprowadzić w życie, ale masz Nas! Więc...nie poddawaj się, bo tu każda trzyma kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze :*
Lauda - napisz koniecznie po wizycie jak było
Mnie ginka przepisała dupka, ale ona nie będzie moim lekarzem prowadzącym. Powiem w przyszłą środę mojemu jakie mam wskazania od innej lekarki. Jak powie, że nie trzeba to nie będę nawet kupowała. Nie chcę się na siłę zaszerować. Badałam progesteron na początku ciąży - 27. Nie jest powalacjący, ale dobry. Patrząc na to, że w ciągu dnia może się zmienić nawet o 50% to mam między 13,5 a 54...zgodnie z wytycznymi mojego lab 9 strarczy by utrzymać normalnie ciążę.
A1984 ja też nie mam mdłości. Wczoraj pierwszy raz miałam lekką zgagę. Tak to piersi mnie bolały, ale teraz np przeszło. Powiedziałam o tym gin, bo się bałam, że nie rzygam, nie mam zachcianek, normalnie mogę wszystko jeść (choć może mniejsze ilości). Śmiała się, że powinnam się cieszyć
Ja bym bardzo chciała chłopca, ale z dziewczynki też się będę cieszyła, byle zdrowe
Też mam wrażenie, że mnie ciśnie w spodniach jak siedzę, ale nie wiem czy to nie przez ciążę spożywczą ;p -
A1984 napisz jak masz na imię ?
Nie jestem lekarzem, ale moim zdaniem masz dobry progesteron. Jak nie ma plamień to - zdaniem mojej gin - nie ma potrzeby wprowadzać dodatkowych leków, chyba, że wcześniejsze ciąże były poronione.
Tym bardziej, że progesteron miałaś badany bardzo wcześnie
Pokaż wyniki lekarzowi jak będziesz na wizycie. -
Aghata nie zaszkodzi, ale po co na siłę się faszerować? Mówię tu o ciążach bez komplikacji i wcześniejszych poronień.
Tak jak pisałam, jednak lekarka mi przepisała, ale póki co czekam na kolejną wizytę, by spytać się mojego prowadzącego co o tym myśli.
-
Siedze w aucie i nie wiem co robić... Czy płakać czy cos innego... Dzis na ust nie zobaczyłam zarodka, nie usłyszałam serduszka, ale za to zobaczyłam 2 pęcherzyki żółtkowe...
I nadal nic nie wiadomo. Nie wróży to zbyt dobrze. Mam nadal brać leki i za tydzień kontrola.
A Wy co o tym myślicie? -
Imię Agata
Sprawdzę progesteron we wtorek - jak skoczył do góry nie będę się martwić, jak wynik podobny - dla świętego spokoju skoczę do gina wcześniej niż 6/7 tyg.
Przepraszam że mam tyle pytań ale to moja pierwsza ciąża i czasem trochę wariuję -
Monia a jak duży ten pęcherzyk?
Ja wg OM powinnam być teraz 8+6! a jestem 6+2! Jak poszłam na 1 wizytę też nie było zarodka. Był pęcherzyk 9mm, z ciałkiem żółtym. Gin mi powiedział wtedy by nie siać paniki, widzimy się za dwa tygodnie. Jak jest żółtko to jest 99% szans na normalną ciążę.
Oczywiście nie wytrzymałam, bo ta kolejna wizyta miała być 22.10 i poszłam do mojej starej gin teraz w sobotę. Był zarodek 4,5mm i bijące serduszko, choć jak sama powiedziała, że jak na serce to dość wcześnie, czasami pojawia się nawet pod koniec 8 tygodnia! -
Monia, ale 2 pecherzyki tez sa? Kurcze, oby okazalo sie, ze to blizniaki, tylko po prostu pozniej sie zagniezdzily... po ivf moze takie rzeczy sie dzieja? Byl jakis komentarz gina?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:07
-
Agata myślę tak jak Ty, dwa żółtka to może bliźniaki jednojajowe
To też moja pierwsza ciąża
Moniaa nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Patrząc na mnie, gdzie póki co wszystko jest dobrze (a mam 11 dni opóźnienia w stosunku do OM) - u Ciebie będzie tak samo.
Wydaje mi się, że gin się pośpieszył z "wróżbami".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:07