X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej bliźniaki choc niezmiernie rzadko się to zdarza. To jest zaledwie 1% ciąż. Pęcherzyk ok 25 mm ladnie urósł od ostatniej wizyty. Usg wskazalo na 7t2dc ... A temu nie za dobrze bo malucha nie słychać...

Ale też dodała że CIĄŻE KSIĄŻEK NIE PISZĄ

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja się nie wypowiem bo nie wiem. Pęcherzyk rośnie a to uważam z "+".
    Zawsze można to jeszcze skonsultować z innym lekarzem lub poczekać kilka dni i znowu wybrać się na usg. :*

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to - ciąże książek nie piszą! Ładnie powiedziane ;) Chyba zapiszę to sobie w tel...zawsze jak coś będzie nie tak będę do tego wracała.

1% ciąż...tu już mamy z 40 mam i nie ma ani jednych bliźniaków ;) Na majówkach chyba też nie...więc kochana wszystko by się zgadzało ;D Będziesz tą jedną na 100!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna dobrze pisze :) Ktoś wygrywa w totka, ktoś rodzi piękne bliźniaki!
    Kiedy masz kolejną wizytę u lekarza Moniaa?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na majówkach jest 1 lub 2 ciąże bliźniacze z tego co wiem :)
    Dobrze by było mieć tu też taką szczęściarę :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie ;)

Monia trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze, masz zakaz zamartwiania! Kiedy kolejna wizyta?

Co u Eoweny? Mam nadzieję, ze dobrze

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, nie panikuj. Tak jak napisała Kasia, może do zagnieżdżenia doszło później i dlatego są dwa pęcherzyki. I może to właśnie będą bliźniak!!!
    Wiem, że to bardzo trudne, kiedy drży się z niepokoju o dzieciątko, ale musisz się uspokoić i uzbroić w cierpliwość. Tydzień szybko zleci, pójdziesz na kolejną wizytę i dowiesz się wszystkiego. To muszą być dobre wiadomości.
    Trzymam kciuki!
    Moniaa wrote:
    Siedze w aucie i nie wiem co robić... Czy płakać czy cos innego... Dzis na ust nie zobaczyłam zarodka, nie usłyszałam serduszka, ale za to zobaczyłam 2 pęcherzyki żółtkowe...
    I nadal nic nie wiadomo. Nie wróży to zbyt dobrze. Mam nadal brać leki i za tydzień kontrola.
    A Wy co o tym myślicie?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w przyszły piątek

• Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wychodzi na to że to jednojajowe dzieciątka skoro są dwa pęcherzyki żółtkowe w jednym pęcherzyku ciążowym. Pęcherzyk urósł, pojawiły się "żółtka" więc za tydzień będą maluchy &

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Wizytę mam w przyszły piątek

Czekamy razem z Tobą, wszystko będzie dobrze :*

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena daj znać!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to idziemy razem Moniaa :) Ja mam wtedy swoje pierwsze usg o 15:30 :)

MarCza, Eowena, czekamy na wiadomości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:36

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wszystko będzie dobrze. Sama pewnie na Twoim miejscu bym się zamartwiała, ale postaraj się włączyć pozytywne myślenie i na pewno będzie lepiej. Trzymam za Was mocno kciuki.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim :D

Tak trudno jest przeczytać wszystkie wpisy, a później zapamiętać nick każdej z osobna i każdej indywidualnie odpisać. Ufff spróbuję więc ogólnie ale i pozytywnie. Witam nowe Czerwcówki i gratuluję, niedługo zapełni nam się cały miesiąc, albo i będzie co najmniej po kilka na każdy dzień. Super ! Oby tylko miejsca w szpitalach starczyło ;)

Tym Mamusiom które były w ostatnich dniach na wizytach i zobaczyły starsznie malutkie Fasoliny a nawet usłyszały ich serducho chcę powiedzieć : BARDZO SIĘ CIESZĘ :) Poniedziałek, dzień mojej wizyty nie wydaje się już tak odległy i czytałam, że sporo dziewczyn idzie w pon. do Gina więc fajnie, będziemy zdawać relacje ...

Eowena (musiałam skopiować imię bo bym nie zapamiętała)trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, a plamienie okazało się niegroźne. Moniaa za Ciebie też i za Twoje Fasole, czy będą dwie czy jedno aby było zdrowe i się rozwijało.

Nieukowa ja obecnie w pierwszej fazie ciąży też przetestuję 2 ginów,a później zdecyduję się na jednego. Fakt faktem o wyborze szpitala chyba zadecyduje znajoma położna a nie lekarz więc wybrać muszę lekarza, ale raczej żaden z nich nie będzie obecny przy porodzie.

Oby tylko wszystko było dobrze, oby,oby oby uufff :) Dziś śpiąco, brzydka pogoda, brak dobrego jedzenia w pracy, ale na szczęście Piątunio :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:49

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 rzeczywiście czasami cieżko zapamiętać, która co kiedy ... ale spokojnie, za parę miesięcy będziesz miała nas dość ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, to pomaga, naprawdę.
    Z nowych wieści u mnie to pojechałam do tego szpitala i zdenerwowałam się tylko jeszcze bardziej niż tym plamieniem.
    Lekarz nawet do końca nie wysłuchał co mam do powiedzenia, przerwał w pół zdania i dialog wyglądał mniej więcej tak:
    L - ja mogę tylko panią przyjąć do szpitala, ale może pani odmówić
    Ja - to pan jest lekarzem, nie ja, więc pan wie co będzie lepsze
    L - ja nic nie mogę stwierdzić. Żeby panią zbadać mogę panią przyjąć na 3 dni do szpitala, ale może pani odmówić
    Ja - a czy pan uważa, że z tymi objawami powinnam zostać czy odmówić?
    L - ja nic nie wiem, to pani decyzja

Ogólnie koleś mówił tonem "niech mi pani dupy nie zawraca", i jeszcze ten złośliwy uśmieszek pielęgniary takim półgębkiem. Wtedy już się tak wkurwiłam, chyba jeszcze bardziej niż tym całym plamieniem, że mówię:

J - w takim razie dziękuję za pomoc, pójdę na badanie prywatnie
    L- Ale ja najpierw muszę panią zbadać i wtedy pod tym badaniem się pani podpisze, że odmawia pani hospitalizacji
    J - Aha, czyli jednak jest jakieś badanie?
    L - Ale tylko takie zwykłe ginekologiczne, na jego podstawie nic nie mogę stwierdzić

Wchodzimy do "gabinetu" zasłonką, a tam stoi aparat USG i ja patrzę na ten aparat, a on mówi "ale to jest bardzo kiepski ultrasonograf i nic się na nim nie zobaczy".
    Bada mnie i mówi "no rzeczywiście jest jakieś plamienie i na USG widać coś, co może być ciążą, ale więcej nic pani nie powiem - mogę panią przyjąć do szpitala, ale może pani odmówić"

No co za kutas złamany! Chyba z 10 razy powtarzał "może pani odmówić", a pielęgniara po każdym jego zdaniu pytała "to co? podpisuje pani?" Ja naprawdę zdaję sobie sprawę, że ludziom dzieją się poważniejsze rzeczy i wiem, że plamienie nie znaczy ewidentnie najgorszego, ale mimo wszystko jakiejś pomocy/konsultacji powinien ciołek udzielić.

W każdym razie ostatecznie nie zgodziłam się na hospitalizację i o 13:45 umówiłam się prywatnie na USG. Właśnie niedługo wychodzę z domu.

Sorry za długiego posta, ale naprawdę jestem całkiem zniesmaczona tym lekarzyną. Dziewczynom, które mają dobrych lekarzy na NFZ naprawdę zazdroszczę...

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa jeszcze wszystko może być dobrze więc trzymam kciuki ;) :*

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjeejjj co za słaby lekarz, zero empatii i zrozumienia :(
    Trzymaj się, powodzenia o 13:45 ! Musi być dobrze !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierzę no... co za $%^$^! A to była iza przyjęć zwykła czy stricte ginekologiczna?
    Cofam wszystko dobre co powiedziałam o NFZ ;/
    Dobrze że cię gin prywatnie w miarę szybko przyjmie... ja pieprzę co za masakra... No to trzymam kciuki dalej! 3maj się tam...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Eowena - niepotrzebny stres! Jak patrzę ile kasy idzie na takich jełopów z mojej wypłaty to płakać się chce! Bardzo dobrze zrobiłaś, że idziesz do swojego ginekologa!

Przykładowo, jeśli zdecydowałabyś sie zostać, to co...USG mają do bani, facet zwany lekarzem leniwy...co najwyżej zrobili by betę, dali progesteron i tyle.

Nieukowa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ