X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena jesteśmy z Tobą

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się mamo+fasolko! Ściskam kciuki! Wszystko będzie dobrze.
    A co do tego kutafona, to może już zakończył swój dyżur...
    Eowena wrote:
    No to jadę jednak do szpitala.
    Ginka zroniła mi USG, jest zarodek w porządku, serduszko bije. Już zaczęła mówić, że wszystko ok, ale jak dowiedziała się, że mam grupę krwi B(-) to dała skierowanie do szpitala. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i wy też trzymajcie kciuki!

A swoją drogą to nie było takie trudne jednak, czy tamten fiut nie mógł powiedzieć tego samego? Przecież do tego żadne badanie nie było potrzebne tak naprawdę. Wystarczyło zapytać o grupę krwi. Teoretycznie ja sama mogłam powiedzieć jaką mam, ale nie wpadłam na to :/

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena trzymam kciukasy za Ciebie... dziewczyny dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Choć podchodzę do tego sceptycznie to jednak chciałabym baardzo.
    A dodam jeszcze to że bliźniaki zawsze były moim marzeniem heheh Chyba nie wiem ile bieganiny i obowiązków byłoby z nimi :P
    A tak na serio to rzadko takie rzeczy się zdarzają ze po transferze jednej komóreczki dzielą się jeszcze na 2 zarodeczki ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena w którym szpitalu będziesz?

• polaola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w bitwie o dzidke :-) zycze powodzenia, spokoju choc o niego najtrudniej i samych wspanialych wiesci z wizyt. :-)

Inesicia, Alorrene13, Truskaweczka250, Evell lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale mam mdłosci od samego rana mną targają dopiero początek a ja już ich niechce zle sie czuje nie mam na nic ochoty ani zdrzemnąc sie nie da.Pije mięte ale nie wiem ile moge pić na dzień kto sie orientuje ?

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos tak teraz sie zrobil spokoij u nas na forum. Jestescie tam?

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem. Niestety jeszcze jestem bo już od dobrych 2-3 godzin powinniśmy być w trasie, a M jeszcze tkwi w pracy. Przed nami sześciogodzinna podróż, a ja nie lubię jeździć nocą. A tak dobrze się ten dzień zapowiadał. Nic mnie nie bolał, nie mdliło więc musiało mnie zdenerwować coś innego:/

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica a gdzie się wybierasz? Ja jeszcze 24 min w pracy i do domku ;)

A zimno u nas w biurze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:40

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do rodziców - małopolska, okolice Tarnowa.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powiecie im w końcu ;) pewnie będą przeszczęśliwi ;)

Dziewczyny może zadam głupie pytanie, ale w którym miejscu zaczyna rosnąć brzuch ;p Mam wrażenie, że wybrzuszyło mi tam gdzie kończą się włosy łonowe.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się zastanawiamy czy powiemy, ale biorąc pod uwagę, że mąż mnie u nich zostawia na tydzień to może lepiej żeby wiedzieli, że mają pod dachem ciężarną;)

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aaa powiecie im w końcu ;) pewnie będą przeszczęśliwi ;)

Dziewczyny może zadam głupie pytanie, ale w którym miejscu zaczyna rosnąć brzuch ;p Mam wrażenie, że wybrzuszyło mi tam gdzie kończą się włosy łonowe.

To wszystko zależy od różnych rzeczy. Mi już w 5 tyg górka wyskoczyła na dole brzucha i jest ciągle więc to nie wzdęcia ;) Mi się wydaje że taki już ciążowy brzuszek który ktoś może zauważyć to 5-6 miesiąc :) Choć ostatnio widziałam w poczekalni dziewczynę która była w 6 miesiącu a wcale nie miała brzuszka! Taką maleńką górkę tylko jak i ja teraz mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:46

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mamie musiałam powiedzieć na samym początku żeby nie paliła przy mnie :P Tata też pewnie niedługo się dowie bo będzie chciał żebym pojechała po niego do Gdańska a ja się trochę boję w takie trasy. W poprzedniej ciąży w ciągu dwóch tyg zrobiłam tę trasę chyba ze 4 razy i potem wiadomo, wyrzuty sumienia były. I tak we wtorek muszę do Olsztyna bratową zawieźć.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena super że wszystko ok! Najważniejsze że serduszko bije i będziesz pod opieką (mam nadzieję że innego lekarza)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że tego nikt nie zauważy ;) chciałam wiedzieć czy to nie wzdęcie, choć utrzymuje się już długo :)

Moi rodzice też palą, tak samo teściowa. Dowiedzieli się od razu po pozytywnej becie...wiem, że bardzo pragnęli wnuka. Siostra męża - jesteśmy bardzo blisko.

Wie jeszcze moja przyjaciółka. Pozostałym przyjaciołom nie mówię, bo tak się złożyło, że jedna z "naszych" urodziła wcześniaka i mały walczy o życie. Nie za bardzo bym wyskakiwała z tekstem o nowej osobie w ekipie;/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie jeszcze nie wiedzą. Wcale nie chcę mówić teściowi, nie mam z nim najlepszego kontaktu i nie mam ochoty słuchać jego mądrości ;/ A niby teściowe to zołzy! U mnie na odwrót, teściowa do rany przyłóż :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cała reszta dowie się jak sami zauważą ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wie jeszcze nikt. Bardzo chętnie powiedziałabym moim rodzicom bo czekają na tego wnuka i na pewno będą przeszczęśliwi, ale boję się, że oni od razu wszystkim wygadają, a tego jeszcze byśmy nie chcieli. Co do teściów to są za granicą i początkowo plan był taki żeby wszystkim dziadkom powiedzieć w tym samym czasie, ale teraz kiedy okazało się, że nawet oni nic nam nie powiedzieli o ciąży siostry M (jest już w 5 miesiącu) to właściwie już nam się z tym informowaniem ich o naszym Maleństwie tak nie śpieszy.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica masz rację, nie ma co się śpieszyć jak w ten sposób stawiają sprawę. Ja mam zamiar powiedzieć rodzicom, że mogą się chwalić, ale dopiero jak będę w II trymestrze.

Kochane koniec roboty na dzisiaj!! Jeszcze 3h jutro i weekend ;p

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ