X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena jesteśmy z Tobą

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się mamo+fasolko! Ściskam kciuki! Wszystko będzie dobrze.
    A co do tego kutafona, to może już zakończył swój dyżur...
    Eowena wrote:
    No to jadę jednak do szpitala.
    Ginka zroniła mi USG, jest zarodek w porządku, serduszko bije. Już zaczęła mówić, że wszystko ok, ale jak dowiedziała się, że mam grupę krwi B(-) to dała skierowanie do szpitala. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i wy też trzymajcie kciuki!

A swoją drogą to nie było takie trudne jednak, czy tamten fiut nie mógł powiedzieć tego samego? Przecież do tego żadne badanie nie było potrzebne tak naprawdę. Wystarczyło zapytać o grupę krwi. Teoretycznie ja sama mogłam powiedzieć jaką mam, ale nie wpadłam na to :/

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena trzymam kciukasy za Ciebie... dziewczyny dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Choć podchodzę do tego sceptycznie to jednak chciałabym baardzo.
    A dodam jeszcze to że bliźniaki zawsze były moim marzeniem heheh Chyba nie wiem ile bieganiny i obowiązków byłoby z nimi :P
    A tak na serio to rzadko takie rzeczy się zdarzają ze po transferze jednej komóreczki dzielą się jeszcze na 2 zarodeczki ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena w którym szpitalu będziesz?

• polaola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w bitwie o dzidke :-) zycze powodzenia, spokoju choc o niego najtrudniej i samych wspanialych wiesci z wizyt. :-)

Inesicia, Alorrene13, Truskaweczka250, Evell lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale mam mdłosci od samego rana mną targają dopiero początek a ja już ich niechce zle sie czuje nie mam na nic ochoty ani zdrzemnąc sie nie da.Pije mięte ale nie wiem ile moge pić na dzień kto sie orientuje ?

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos tak teraz sie zrobil spokoij u nas na forum. Jestescie tam?

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem. Niestety jeszcze jestem bo już od dobrych 2-3 godzin powinniśmy być w trasie, a M jeszcze tkwi w pracy. Przed nami sześciogodzinna podróż, a ja nie lubię jeździć nocą. A tak dobrze się ten dzień zapowiadał. Nic mnie nie bolał, nie mdliło więc musiało mnie zdenerwować coś innego:/

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica a gdzie się wybierasz? Ja jeszcze 24 min w pracy i do domku ;)

A zimno u nas w biurze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:40

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do rodziców - małopolska, okolice Tarnowa.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powiecie im w końcu ;) pewnie będą przeszczęśliwi ;)

Dziewczyny może zadam głupie pytanie, ale w którym miejscu zaczyna rosnąć brzuch ;p Mam wrażenie, że wybrzuszyło mi tam gdzie kończą się włosy łonowe.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się zastanawiamy czy powiemy, ale biorąc pod uwagę, że mąż mnie u nich zostawia na tydzień to może lepiej żeby wiedzieli, że mają pod dachem ciężarną;)

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aaa powiecie im w końcu ;) pewnie będą przeszczęśliwi ;)

Dziewczyny może zadam głupie pytanie, ale w którym miejscu zaczyna rosnąć brzuch ;p Mam wrażenie, że wybrzuszyło mi tam gdzie kończą się włosy łonowe.

To wszystko zależy od różnych rzeczy. Mi już w 5 tyg górka wyskoczyła na dole brzucha i jest ciągle więc to nie wzdęcia ;) Mi się wydaje że taki już ciążowy brzuszek który ktoś może zauważyć to 5-6 miesiąc :) Choć ostatnio widziałam w poczekalni dziewczynę która była w 6 miesiącu a wcale nie miała brzuszka! Taką maleńką górkę tylko jak i ja teraz mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 17:46

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mamie musiałam powiedzieć na samym początku żeby nie paliła przy mnie :P Tata też pewnie niedługo się dowie bo będzie chciał żebym pojechała po niego do Gdańska a ja się trochę boję w takie trasy. W poprzedniej ciąży w ciągu dwóch tyg zrobiłam tę trasę chyba ze 4 razy i potem wiadomo, wyrzuty sumienia były. I tak we wtorek muszę do Olsztyna bratową zawieźć.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena super że wszystko ok! Najważniejsze że serduszko bije i będziesz pod opieką (mam nadzieję że innego lekarza)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że tego nikt nie zauważy ;) chciałam wiedzieć czy to nie wzdęcie, choć utrzymuje się już długo :)

Moi rodzice też palą, tak samo teściowa. Dowiedzieli się od razu po pozytywnej becie...wiem, że bardzo pragnęli wnuka. Siostra męża - jesteśmy bardzo blisko.

Wie jeszcze moja przyjaciółka. Pozostałym przyjaciołom nie mówię, bo tak się złożyło, że jedna z "naszych" urodziła wcześniaka i mały walczy o życie. Nie za bardzo bym wyskakiwała z tekstem o nowej osobie w ekipie;/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie jeszcze nie wiedzą. Wcale nie chcę mówić teściowi, nie mam z nim najlepszego kontaktu i nie mam ochoty słuchać jego mądrości ;/ A niby teściowe to zołzy! U mnie na odwrót, teściowa do rany przyłóż :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cała reszta dowie się jak sami zauważą ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wie jeszcze nikt. Bardzo chętnie powiedziałabym moim rodzicom bo czekają na tego wnuka i na pewno będą przeszczęśliwi, ale boję się, że oni od razu wszystkim wygadają, a tego jeszcze byśmy nie chcieli. Co do teściów to są za granicą i początkowo plan był taki żeby wszystkim dziadkom powiedzieć w tym samym czasie, ale teraz kiedy okazało się, że nawet oni nic nam nie powiedzieli o ciąży siostry M (jest już w 5 miesiącu) to właściwie już nam się z tym informowaniem ich o naszym Maleństwie tak nie śpieszy.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica masz rację, nie ma co się śpieszyć jak w ten sposób stawiają sprawę. Ja mam zamiar powiedzieć rodzicom, że mogą się chwalić, ale dopiero jak będę w II trymestrze.

Kochane koniec roboty na dzisiaj!! Jeszcze 3h jutro i weekend ;p

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ