Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chwilę mnie nie było, a tutaj tyle postów do nadrobienia. Na szczęście wszystko już przeczytałam. Witam wśród nas nowe mamusie i gratuluję tym, które wczoraj miały wizyty. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Eowena trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego. Musi być dobrze. Co go ginekologa na NFZ to na pewno gdybym miała takiego, któremu ufam to bym do niego chodziła, że w związku z tym, że wszyscy do których chodziłam podchodzili do pacjentki dość mechanicznie to poszłam do prywatnego. Niestety kosztuje sporo kasy, ale dla Maleństwa jestem w stanie to jakoś przecierpieć.
Dziś z rana wstałam bez mulenia w żołądku, które czułam przez ostatnie kilka dni więc i nastrój mam lepszy. Jedziemy dziś do moich rodziców i co prawda mieliśmy powiedzieć im o wnuku/wnusi dopiero za miesiąc, ale w związku z tym, że zostaję u nich do przyszłego weekendu to chyba powiemy im jutro. Jeszcze zobaczymy;) -
Dokładnie, albo Dupka albo Lutke przepisują. Nieukowa to jest standard przy plamieniach.
aghata wrote:Mialam tak z wczesniejsza ciaza pojechalam od razu do szpitala zrobili usg byl tylko pecherzyk ale przepisali dupka gdyby byly miejsca to by mnie zostawili a tak lezalam w domu tydzien i bylo ok i mam Zuzie teraz 3,5 letniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:39
-
nick nieaktualny
-
Oczywiscie ze jest to standard przy plamieniach, ale podaje sie go po zbadaniu, czy krwawienie jest spowodowane ciaza (usg lub w nadaniu przedmiotowym) poza tym dawki sa standardowe do tego wskazania, nigdy nie slyszalam o podawaniu jakiejs duzej dawki uderzeniowej!
Quote:Eowena, przy plamieniach trzeba działać szybko i od razu dużą dawkąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:51
-
Nieukowa, jak kobieta ląduje w szpitalu z plamieniami i poronieniem zagrażającym to myślisz że jaką jej dawkę dają? Poza tym jak u mnie zaczęły się plamienia w poprzedniej ciąży to dostałam dawkę uderzeniową a później std.
Nieukowa wrote:Oczywiscie ze jest to standard przy plamieniach, ale podaje sie go po zbadaniu, czy krwawienie jest spowodowane ciaza (usg lub w nadaniu przedmiotowym) poza tym dawki sa standardowe do tego wskazania, nigdy nie slyszalam o podawaniu jakiejs duzej dawki uderzeniowej! -
nick nieaktualnyWitajcie. W poniedziałek mam wizyte martwie,sie bardzo bo nie wiem czy będzie serduszko i czy najwazniejsze będzie biło? wiem ,że trzeba myslec pozytwnie ale boje sie najgorszego dziewczyny przy poronieniu to wg nie biło serce i tętna już nie było :(mam mdlosci w zasadzie nawet większe ale piersi juz mnie tak nie bolą... :(i brzuch też przestał.
-
I twierdzisz, ze tak ot sobie samej mozna podac, do tego dawke wieksza niz zalecana, bo w szpitalu tak tez podawali? A jaka masz wiedze zeby tak robic? to po co sa w ogole lekarze jak wiesz lepiej? Takich rzeczy sie nie robi i tyle. Tez ronilam, tez dostawalam luteine, w dawce standardowej, BO PRZEPISAL JA LEKARZ. Nie ot tak, bo slyszalam na forum ze to sie lyka.
Jedyna sluszna rada dla Eoweny, zeby pojechala na izbe lub do lekarza. Tam specjalista zdecyduje co i ile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:00
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Eowena mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, daj znać jak się czujesz!
Ja trochę martwię się brakiem konkretnych objawów, beta z wtorku super, ale nie mam żadnych mdłości, zgagi, piersi bolą ale do wytrzymania, no nic. Nawet zaparć nie mam, raczej w drugą stronę to u mnie działa ... Ehh wolałabym mieć mega mdłości! -
nick nieaktualnyA1984 wrote:Eowena mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, daj znać jak się czujesz!
Ja trochę martwię się brakiem konkretnych objawów, beta z wtorku super, ale nie mam żadnych mdłości, zgagi, piersi bolą ale do wytrzymania, no nic. Nawet zaparć nie mam, raczej w drugą stronę to u mnie działa ... Ehh wolałabym mieć mega mdłości!
Ale co ty chcesz czuć ? u cb to bardzo wczesna ciąża na tym etapie nie ma absolutnie żadnych objawów! o objawach mozna mówić w 7,8 tyg.;)Pozdr -
Evell, kochana każda z nas sie boi tego czy usłyszy serduszko, żebyś wiedziała co ja wczoraj przeżywałam....trzymam kciuki za ciebie i za nasze wspólne parcie
Evell wrote:Witajcie. W poniedziałek mam wizyte martwie,sie bardzo bo nie wiem czy będzie serduszko i czy najwazniejsze będzie biło? wiem ,że trzeba myslec pozytwnie ale boje sie najgorszego dziewczyny przy poronieniu to wg nie biło serce i tętna już nie było :(mam mdlosci w zasadzie nawet większe ale piersi juz mnie tak nie bolą... :(i brzuch też przestał. -
nick nieaktualnyViola wrote:Evell, kochana każda z nas sie boi tego czy usłyszy serduszko, żebyś wiedziała co ja wczoraj przeżywałam....trzymam kciuki za ciebie i za nasze wspólne parcie