X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, biorę luteinę dopochwowo.
    Chyba macie rację, zaraz pojadę do szpitala, nie ma co czekać, bo przecież przez telefon mnie nie zbada... Dam znać później jak poszło. Trzymajcie kciuki!

Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno! Odezwij się!

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać nie martw sie będzie dobrze musi!

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy z Tobą myślami! Nie denerwuj się, spokojnie, wszystko będzie dobrze. Czekamy na wiadomości od Ciebie.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę mnie nie było, a tutaj tyle postów do nadrobienia. Na szczęście wszystko już przeczytałam. Witam wśród nas nowe mamusie i gratuluję tym, które wczoraj miały wizyty. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Eowena trzymam kciuki aby nie było to nic poważnego. Musi być dobrze. Co go ginekologa na NFZ to na pewno gdybym miała takiego, któremu ufam to bym do niego chodziła, że w związku z tym, że wszyscy do których chodziłam podchodzili do pacjentki dość mechanicznie to poszłam do prywatnego. Niestety kosztuje sporo kasy, ale dla Maleństwa jestem w stanie to jakoś przecierpieć.
    Dziś z rana wstałam bez mulenia w żołądku, które czułam przez ostatnie kilka dni więc i nastrój mam lepszy. Jedziemy dziś do moich rodziców i co prawda mieliśmy powiedzieć im o wnuku/wnusi dopiero za miesiąc, ale w związku z tym, że zostaję u nich do przyszłego weekendu to chyba powiemy im jutro. Jeszcze zobaczymy;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, albo Dupka albo Lutke przepisują. Nieukowa to jest standard przy plamieniach.
    aghata wrote:
    Mialam tak z wczesniejsza ciaza pojechalam od razu do szpitala zrobili usg byl tylko pecherzyk ale przepisali dupka gdyby byly miejsca to by mnie zostawili a tak lezalam w domu tydzien i bylo ok i mam Zuzie teraz 3,5 letnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:39

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak laseczki wizytę mam o 11, strach mnie trochę ogarnia... ale dam radę!!
    Dam znać po wizycie... co by się nie działo.

lauda, Nieukowa, Evell, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki! ;)
    Moniaa wrote:
    Tak laseczki wizytę mam o 11, strach mnie trochę ogarnia... ale dam radę!!
    Dam znać po wizycie... co by się nie działo.

Moniaa lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze jest to standard przy plamieniach, ale podaje sie go po zbadaniu, czy krwawienie jest spowodowane ciaza (usg lub w nadaniu przedmiotowym) poza tym dawki sa standardowe do tego wskazania, nigdy nie slyszalam o podawaniu jakiejs duzej dawki uderzeniowej!
    Quote:
    Eowena, przy plamieniach trzeba działać szybko i od razu dużą dawką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:51

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, jak kobieta ląduje w szpitalu z plamieniami i poronieniem zagrażającym to myślisz że jaką jej dawkę dają? Poza tym jak u mnie zaczęły się plamienia w poprzedniej ciąży to dostałam dawkę uderzeniową a później std.
    Nieukowa wrote:
    Oczywiscie ze jest to standard przy plamieniach, ale podaje sie go po zbadaniu, czy krwawienie jest spowodowane ciaza (usg lub w nadaniu przedmiotowym) poza tym dawki sa standardowe do tego wskazania, nigdy nie slyszalam o podawaniu jakiejs duzej dawki uderzeniowej!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. W poniedziałek mam wizyte martwie,sie bardzo bo nie wiem czy będzie serduszko i czy najwazniejsze będzie biło? wiem ,że trzeba myslec pozytwnie ale boje sie najgorszego dziewczyny przy poronieniu to wg nie biło serce i tętna już nie było :(mam mdlosci w zasadzie nawet większe ale piersi juz mnie tak nie bolą... :(i brzuch też przestał.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I twierdzisz, ze tak ot sobie samej mozna podac, do tego dawke wieksza niz zalecana, bo w szpitalu tak tez podawali? A jaka masz wiedze zeby tak robic? to po co sa w ogole lekarze jak wiesz lepiej? Takich rzeczy sie nie robi i tyle. Tez ronilam, tez dostawalam luteine, w dawce standardowej, BO PRZEPISAL JA LEKARZ. Nie ot tak, bo slyszalam na forum ze to sie lyka.
    Jedyna sluszna rada dla Eoweny, zeby pojechala na izbe lub do lekarza. Tam specjalista zdecyduje co i ile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:00

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena trzymam kciuki na pewno będzie dobrze.
    Ja dziewczyny też sie nie najlepiej dzisiaj czuję, nie mam na nic siły a w pracy trzeba siedzieć, na szczęście już weekend.

ckai9jcgyabb74h4.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, daj znać jak się czujesz!

Ja trochę martwię się brakiem konkretnych objawów, beta z wtorku super, ale nie mam żadnych mdłości, zgagi, piersi bolą ale do wytrzymania, no nic. Nawet zaparć nie mam, raczej w drugą stronę to u mnie działa ... ;) Ehh wolałabym mieć mega mdłości!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Eowena mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, daj znać jak się czujesz!

Ja trochę martwię się brakiem konkretnych objawów, beta z wtorku super, ale nie mam żadnych mdłości, zgagi, piersi bolą ale do wytrzymania, no nic. Nawet zaparć nie mam, raczej w drugą stronę to u mnie działa ... ;) Ehh wolałabym mieć mega mdłości!

Ale co ty chcesz czuć ? u cb to bardzo wczesna ciąża na tym etapie nie ma absolutnie żadnych objawów! o objawach mozna mówić w 7,8 tyg.;)Pozdr

• Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, kochana każda z nas sie boi tego czy usłyszy serduszko, żebyś wiedziała co ja wczoraj przeżywałam....trzymam kciuki za ciebie i za nasze wspólne parcie ;-)
    Evell wrote:
    Witajcie. W poniedziałek mam wizyte martwie,sie bardzo bo nie wiem czy będzie serduszko i czy najwazniejsze będzie biło? wiem ,że trzeba myslec pozytwnie ale boje sie najgorszego dziewczyny przy poronieniu to wg nie biło serce i tętna już nie było :(mam mdlosci w zasadzie nawet większe ale piersi juz mnie tak nie bolą... :(i brzuch też przestał.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, dzięki! :) W książkach piszą że mdłości od 5 tyg się zaczynają więc tak czekam i czekam ;) ale bez stresu

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z ciekawości - jak jestem dajmy na to w 4t3d ciąży to wyniki bety mam mieć jak w 4 czy w 5 tyg? To ciągle 4 tydzień czy już 5? Jak to się liczy?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wiekszosc dziewczyn zaczyna mdlic tak 6-7tc, a czasami nawet pozniej. Ciesz sie dobrym samopoczuciem poki mozesz :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell, kochana każda z nas sie boi tego czy usłyszy serduszko, żebyś wiedziała co ja wczoraj przeżywałam....trzymam kciuki za ciebie i za nasze wspólne parcie ;-)
    Wiem kochana ale u mnie coraz bliżej do wizyty i mam ogromnego stresa dzięki dam znać w poniedziałek co i jak musi być dobrze !

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ