X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki, jestem świnia bo wczoraj nie przywitałam się z nowymi mamusiami. Ale mam nadzieję, że mi wybaczycie, to wszystko z emocji!
    a dzisiaj pierwszy raz nudności mam od samego rana, ale mnie muli, ło matko, tak naprawdę to od dzisiaj mam L4 no ale stwierdziłam że nie będę świnia i nie poinformuję ich przez telefon, więc zwlokłam się i czekam na odpowiedni moment aby powiedzieć szefowi. Ale się boję, jakbym co najmniej coś zawaliła w pracy;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na nie apetytu dla mnie w tej chwili sa zbyt ciezkie odbija mi sie i kiepsko sie po nich czuje.

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana moje kochane :)
    a ja placki robię za pomocą takiej nakładki di maszynki do mięsa i tam ziemniaka mi samo ściera jak to sie robiło ręcznie i ziemniaczki gotowe do dalszej obróbki innych składników tez są pyszne:) az mi smaka narobiłyście tymi plackami moze jutro zrobię ;)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziękuję Aka i jutro będę za ciebie trzymać kciuki, bo chyba jutro idziesz do gina prawda?

Przełożyłam wizytę na poniedziałek do innego lekarza. Także weekend muszę jeszcze wytrzymać.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc z ranka ;) Witam nowe mamcie w naszym gronie ;)
    Wlasnie mialam pytac Aka o ktorej wizyta.
    W takiw razie trzymam dzis za Monie i MarCze ;) za ktoras jeszcze? dajcie znac jak wrocicie ;)

Ja dzis ryzykuje zmula, mam chec na jajecznice na cebuli ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ze to nawet lepiej, bo wtedy będziesz w 6w2d i już może "coś" konkretnego zobaczysz:-)

Aka81 wrote:
    Przełożyłam wizytę na poniedziałek do innego lekarza. Także weekend muszę jeszcze wytrzymać.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Jak jesteś zadowolona i mu ufasz to najważniejsze, tylko właśnie ten czas i umawianie sie kilka tygodni lub miesięcy do przodu jest tragiczne. Ja chcę mieć dostęp do gina caly czas łącznie z telefonem gdyby sie coś działo a do takiego na nfz raczej nie zadzwonisz.

Ja mam gina na NFZ i mam do niego prywatny numer w celu kontaktu gdyby cos sie działo, przychodze kiedy mam problem i zawsze mnie przyjmuje, usg jak do tej pory mialam co tydzien a wizyte nawet 2 razy w tygodniu aby wszystko dokładnie posprawdzac :) Co prawda czasem trzeba poczekac ale Pan doktor robi wszystko zeby najpierw przyjac ciezarne mimo ze bez zapisu a potem reszte pacjentek. Mam do niego pełne zaufanie i nie zamieniłabym za nic w swiecie !

Viola, lauda lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy Wam też się tak ciężko siedzi w pracy, mnie boli głowa no i sen i pytanie czy to z braku kawy czy juz mnie tak muli, bo wieczorami za to nie czuje się najlepiej jest taka godzina ze mi normalnie słabo trochę niedobrze i kręci mi się w głowie , ale dobrze ze coś się dzieje. trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze badania

• Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, przekonałyście mnie:-) albo po prostu coś wreszcie drgnęło w naszej kochanej służbie zdrowia!
    Suzanna22 wrote:
    Ja mam gina na NFZ i mam do niego prywatny numer w celu kontaktu gdyby cos sie działo, przychodze kiedy mam problem i zawsze mnie przyjmuje, usg jak do tej pory mialam co tydzien a wizyte nawet 2 razy w tygodniu aby wszystko dokładnie posprawdzac :) Co prawda czasem trzeba poczekac ale Pan doktor robi wszystko zeby najpierw przyjac ciezarne mimo ze bez zapisu a potem reszte pacjentek. Mam do niego pełne zaufanie i nie zamieniłabym za nic w swiecie !

Nieukowa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam chorobowe dzis, ale od pon wracam do roboty. Nie czuje sie zle, troche mi odczynniki wala i probki, ale na razie daje rade. Nid jestem bardzo senna, to raczej jak wracam do domu ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu też o tym myślałam, chociaż z drugiej strony już dziś bym wiedziała na czym stoję a tak jeszcze parę dni niepewności.

Z chęcią posiedziałabym parę dni w domu, ale to narazie niewykonalne.

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zaczęłam plamić... Raczej delikatnie na brązowo. Dzwoniłam do ginki, powiedziała, że nie może rozmawiać i żebym zadzwoniła za godzinę. No to czekam... No do cholery jasnej, czy to wszystko nie może przebiegać normalnie?!
    Aż się trzęsę ze strachu.

Dzidzia, nie wychodź nigdzie, bo mama będzie zła!

8une43r8mbu2h8v4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj siedzę w domu. Odbieram jakieś tam dni wolne. Muszę się zwlec i zjeść jakieś śniadanie, ale doprawdy już sama nie wiem co...
    Aka, weekend szybko minie - a w poniedziałek zobaczysz swojego maluszka. :)

Aka81 lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena a bierzesz jakis progesteron? Moze jedz na izbe przyjec od razu zbadaja cie i zrobia usg. Ja bym pojechala

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Lauda!! :)

Eowena, ufasz na tyle gince żeby czekać?
    Ja chyba leciałabym na szpital.

• Viola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, przy plamieniach trzeba działać szybko i od razu dużą dawką. Więc jak masz pod ręką luteinę to sobie od razu zaaplikuj, ale też wiem z doświadczenia od gina że przy plamieniach lepiej się sprawdza duphaston.
    Eowena wrote:
    A ja właśnie zaczęłam plamić... Raczej delikatnie na brązowo. Dzwoniłam do ginki, powiedziała, że nie może rozmawiać i żebym zadzwoniła za godzinę. No to czekam... No do cholery jasnej, czy to wszystko nie może przebiegać normalnie?!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, mam nadzieje ze wszystko sie ulozy!

Viola nie dawaj takich rad, progesteron to nie cukierki, ja bym nigdy nie wziela bez wskazania lekarza bo to w koncu lek hormonalny i na recepte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:16

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, a może tak jak mówią dziewczyny, pojedź do szpitala? Zbadają Cię, zrobią USG. Może nie warto czekać aż godzinę na rozmowę telefoniczną?
    Eowena wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:17

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tak z wczesniejsza ciaza pojechalam od razu do szpitala zrobili usg byl tylko pecherzyk ale przepisali dupka gdyby byly miejsca to by mnie zostawili a tak lezalam w domu tydzien i bylo ok i mam Zuzie teraz 3,5 letnia

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena do szpitala jedź! bodziesz później żałować :/

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ