X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso - zapisuję Cię! :) Witaj!

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    CaneCorso - zapisuję Cię! :) Witaj!

Lauda dziekuje za zapisanie. Mam pytanie natury technicznej: jak sprawic sobie (nie dzidziusia, bo to juz wiem :-) taki kalendarzyk, ktory odlicza w ktorym tygodniu ciąży jesteś I jeszcze przedstawia możliwe objawy? Z gory dziekuje za pomoc I pozdrawiam.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Lauda dziekuje za zapisanie. Mam pytanie natury technicznej: jak sprawic sobie (nie dzidziusia, bo to juz wiem :-) taki kalendarzyk, ktory odlicza w ktorym tygodniu ciąży jesteś I jeszcze przedstawia możliwe objawy? Z gory dziekuje za pomoc I pozdrawiam.

Kliknij na suwaczek i wtedy przeniesie Cię na stronę, na której możesz go stworzyć ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe mamusie :)

Wiecie co? Ja to dzisiaj pojechałam po bandzie. Zmywałam sobie naczynia i nie mogłam umyć miski po paście jajecznej bo mnie normalnie podbijało! 3 podejścia robiłam i w końcu zostawiłam to mężowi bo na pewno bym zawisła nad kibelkiem. Potem ugotowałam sobie kapuchę i zjadłam chyba więcej niż mąż (a on sporo zjada ;) ) i ciągle jestem głodna. Idę coś zjeść :P

A jeszcze co do seksu to ja się za bardzo boję. Wiem że to nie ma za bardzo wpływu ale po przejściach wolę dmuchać na zimne. Nawet za pozwoleniem gina bym się nie zdecydowała.

lauda lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, wow! Ale zachcianki :D Właśnie kapusta, ogórki i śledzie kojarzą mi się jednoznacznie z ciążą.
    Ja dzisiaj znowu trochę rosołu i trzy małe placki kartoflane. No nic mi się nie chce...

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam trzy gołąbki, masakra! Wczesniej spaghetti I rosół. No I Czarna: nie wiem gdzie jest suwaczek :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso, już tłumaczę:
    1. Kliknij na suwaczek którejś z nas i automatycznie przeniesie Cię na stronę, gdzie będziesz mogła zrobić swój.
    2. Po utworzeniu suwaczka, znajdziesz tam link do niego - skopiuj go.
    3. Na stronie Belly u góry masz Ustawienia - wejdź w nie, a następnie w zakładkę społeczność.
    4. W miejscu "twój podpis na forum" wpisz:
    .......tutaj wklej link swojego suwaczka
    Gotowe! Ciesz się pięknym suwaczkiem :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wręcz odwrotnie nie jem dużo bo nie mam ochoty zjem kanapkę to juz najedzona jestem, rano to samo, obiad to mniej niż kiedyś bo nie wchodzi:)a co do spraw łóżkowych to my tez nic z M bo ja sie boje i czekamy do 11 tyg jak juz będzie bezpieczny czas dla fasolki:)ale M tak sie już doczekać nie może że głupio mi ciągle go gasić:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso słabo wytłumaczyłam sorki :P

Ja sama jestem w szoku że tyle tej kapuchy pochłonęłam bo raczej ostatnio nie mam ochoty na nic i mało jem. Placki ziemniaczane bym zjadła ale nie mam maszyny żeby zetrzeć, musiałabym od mamy pożyczyć.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, nie pisałam dzisiaj cały dzień bo miałam po prostu mega stresa przed wizytą. Na niczym nie mogłam się skupić i odchodzilam od zmysłów. No więc byłam dzisiaj sprawdzić czy bije serduszko no i.......jest i bije!!!! Kluska ma 0, 56 cm i serduszko bije ok.150 uderzeń. Nie słyszałam tylko widziałam bo w tak wczesnym okresie nie "podsłuchuje"sie zarodka. Gin założył mi kartę ciąży i przepisał jakieś tabletki na anemię : żelazo+kwas foliowy. No i dalej mam sie kłuć w brzuch heparyną. Mój mąż poplakal się jak po wizycie zadzwonilam do niego..... aha mam L4, bo po 3 poronieniach nie ma co ryzykować i mam wypoczywać w spokoju. Jak będę chciała isc do pracy to nie ma sprawy, ale ponieważ ja mam b. stresującą pracę to powiedział żebym lepiej dała sobie spokój.

lauda, Czarnaa94, RobaG, Z., Aka81, Eowena, Inesicia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja wręcz odwrotnie nie jem dużo bo nie mam ochoty zjem kanapkę to juz najedzona jestem, rano to samo, obiad to mniej niż kiedyś bo nie wchodzi:)a co do spraw łóżkowych to my tez nic z M bo ja sie boje i czekamy do 11 tyg jak juz będzie bezpieczny czas dla fasolki:)ale M tak sie już doczekać nie może że głupio mi ciągle go gasić:(

Mi mojego też szkoda trochę, ale on sam się chyba boi bo nawet nie próbuje.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola super wieści! Nie mogło być inaczej :)

Viola lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, tak się cieszę!!! Gratuluję, super wieści! Teraz masz odpoczywać, leżeć i pachnieć :)

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane, ja jestem ciągle w szoku!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola super wieści :-) ale się cieszę :-)

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola gratulację, jak super się czyta takie wiadomości. Ja dziś odebrałam wyniki i w moczu coś nie tak ale zaraz wysłałam do gin sms i powiedział ze jeżeli się nic nie dzieje z pęcherzem to jest ok. A co do kapuchy tak zjadłabym , tak ja Wy nic mi się nie chce jeść i najgorsze, ze coś się chce ale nie wiadomo co:)

• Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja miałam w moczu aceton i byłam wystraszona a gin to olał bo powiedział że w ciąży kobiety słabo jedzą albo wymiotują i to jest normalne że pojawiają się ciała ketonowe.

Gosia82 wrote:
    Viola gratulację, jak super się czyta takie wiadomości. Ja dziś odebrałam wyniki i w moczu coś nie tak ale zaraz wysłałam do gin sms i powiedział ze jeżeli się nic nie dzieje z pęcherzem to jest ok. A co do kapuchy tak zjadłabym , tak ja Wy nic mi się nie chce jeść i najgorsze, ze coś się chce ale nie wiadomo co:)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ogólne badanie wyszło dobrze, tylko w osoczu podwyższone erytrocyty, leukocyty ,nabłonki płaskie i bakterie. Ale wtorek miała badanie, cytologie a ze mam nadżerkę to potem plamię i może dlatego tak wyszło. No i luteine. Tez sie wystraszyłam bo porównałam wyniki z poprzedniej ciąży. Ale jestem dobrej myśli

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki lauda, zastosuje :-)

lauda lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam w ogole apetytu zjadłam dzis jedną kanapke i kawałek arbuza a potem po raz pierwszy przywitałam sie z kibelkiem :( Zwrócilam wszystko, jestem głodna a jak patrze na jedzenie to mi sie zbiera i musze leciec do kibelka.
    Violu gratuluje !! tez dzis miałam wizyte i wspaniałe uczcie wiedziec ze wszystko w porzadku :)

Viola, Inesicia lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ