X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja takie rzeczy jem raaaz od wielkiego dzwonu... z racji tego że zbytnio mi nie smakują, ale czasem mam chęć po prostu na ten chiński makaron i zjadam sobie vifona, a właściwie ten makaron, zanim jeszcze dobrze nie namoknie hehhe
    Ale myślę że raz na jakiś czas nikomu takie jedzenie nie zaszkodzi. Chyba że chce się mieć codziennie dwa dania podczas obiadu i to pierwsze jest jak nie chiński rosół to pieczarkowa z grzankami. I wtedy to nie jest zbyt dobry pomysł

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja89 wrote:
    Ja chodziłam z moim M nawet na monitoring razem, obydwoje wiedzieliśmy od razu, że skoro staramy się o maleństwo to musimy być w tym razem, dzięki temu mój mąż angażuje się bardziej we wszystko co związane z naszym maleństwem i nie mam od niego wielkie wsparcie. Chociaż nie ukrywam pierwsze wizyty były dość krępujące.

Podzielam zdanie skoro sie "razem staramy to razem sie interesujemy" jak sie rozwija:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Ja mam pytanie z innej beczki...jecie zupki chibskie, gorace kubki itd itp?

Ja nie jadam teraz zupek i kubków, kiedyś to od czasu to czasu ale teraz to wcale nie mam smaka na to :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś mi brat powiedział że makaron w zupkach chińskich jest sklejany zwykłym woskiem, to przez dłuższy czas nie jadłam :P Ale jak mnie najdzie to sobie zjem bo to się rzadko zdarza ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chodzenia na usg z mężem...powiem Wam, ze pomijając już fakt, że samo dziecko się nie zrobiło, chęć męża (mój bardzo chciał iść), to ja byłam bardzo przejęta na badaniu, lekarz opowiadał, a ja słuchałam jednym uchem, skupiałam się raczej na monitorze. Mąż za to zapamiętał znacznie więcej, gdy wróciłam do domu siałam panikę, że pęcherzyk ma 0,9mm, że jest za mały i coś się dzieje! Zaczął się ze mnie śmiać, że było 0,9 ale cm! Co dwie osoby to nie jedna ;D

Dla mnie wspólna wizyta to było zbliżające przeżycie!

nadzieja89, Inesicia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od zupek chińskich zawsze odrzucało więc nie mam z tym problemu. U mnie w domu nigdy ich nie było i mam nadzieję, że nie będzie. Ale jeśli ktoś lubi i raz na jakiś dłuższy czas zje takie cudo to chyba maluchowi nie zaszkodzi.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to i jak dołączę :-) Termin na 25 czerwca. Testy wyszły mi już 9dpo, szybko poleciałam na betę i była tylko 19 ale bardzo szybko urosła do 250 a dalej nie sprawdzam, szkoda stresu :) U mnie 1 dzień 5 tygodnia, z objawów tylko ból piersi (ale nie jakiś straszny), ból brzucha przeszedł po terminie @ (teraz tylko lekko ciągnie czasem), lekka zgaga i tyle. Mdłości brak, w sumie wolałabym mieć bo wiedziałabym że coś się dzieje :)

Mam pytanie, jak wstawić taki wykres ciążowy jaki macie w stopkach?

To moja pierwsza ciążą i nie ukrywam że się stresuję ale co ma być to będzie i będzie dobrze!! :-)

Dziewczyny, ekhmmm czy mogę normalnie uprawiać seks? :)

lauda, kasika8303 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witaj A1984 , jak się nic nie dzieje to można. Ja Gina o to spytałam, powiedział że można :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:27

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, że póki co nie widzi przeciwskazań do seksu.

Powiedziałam mu że najbardziej obawiałam się orgazmu, że coś się tam spinać będzie. Powiedział mi że to dopiero w 9mc, a póki co seks jak najbardziej byle nie za ostro by nie uderzać w szyjkę macicy penisem, póki dziecko nie jest w łozysku tylko w macicy zagnieżdżone ;)

Eowena lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 - naciśnij na suwaczek, który i się podoba i przekieruje Cię na stronę, gdzie został zrobiony :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat. Szef złożył mi pozornie "propozycję nie do odrzucenia". Napisałam o tym tutaj. No i nie wiem co zrobić.
    Mój szef to też jest jednak cwaniaczek. Najpierw tak mi zaczął kadzić jaka to ja jestem niezastąpiona w pracy i prosił mnie żebym jeszcze nie szła na zwolnienie, bo co oni zrobią beze mnie. Moje miękkie dziewczęce serduszko aż zakłuło i prawie się popłakałam ze wzruszenia! A potem wpadł na taki pomysł jak opisałam w podlinkowanym poście.
    Chyba go oleję, pójdę sobie na zwolnienie i trochę się poopierdzielam w domu :D Na pewno nudzić się nie będę :) Już od roku proszę go, żeby mi zatrudnił kogoś do pomocy, bo się nie wyrabiam i muszę po godzinach zostawać. Teraz będzie musiał kogoś wziąć na zastępstwo i może później ten ktoś zostanie do pomocy? Gorzej jak mnie wygryzie, ale takiej opcji nie zakładam :P

Echh, trudne sprawy :D

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena a możesz pracować zdalnie? Np. będziesz pod tel, kompem w domu?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena ja bym nie ryzykowała. ZUS to cwane lisy, bałabym się że ktoś z pracowników powiedział by komuś a ten ktoś mógłby mnie wkopać.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nadrobiłam wszystkie strony , piszecie jak oszalałe :) Co do wizyt z Partnerem to ja nie mam nic przeciwko temu, w poprzedniej ciazy chodził ze mną na kazde usg, pchał sie pierwszy do gabinetu i sam pytał czy moze, lekarz nigdy nie zabronil :) Tez jestem zdania ze dziecko jest nasze i oboje mamy prawo widziec jak sie rozwija. Przeciez facet nie jest głupi i wie na czym polega zawód ginekologa i z czym to sie wiąze wiec jesli sam chce to dlaczego nie :) Teraz niestety mój T nie był na zadnym usg mimo ze dzis zaliczyłam juz 4 usg :) Niestety ma inna parace i nie wyrabia sie na usg mimo checi :) A Wracajac do usg to moje dzieciątko ma juz 8mm a serduszko pika jak trzeba:) Tetno 125. Jest troche mniejsze ale tak jak myslałam ze wzgledu na owulacje w 18 dniu :) Mysle ze te 3 dni rozejda sie podczas 9 mcy i nie bedzie wielkiej róznicy :)

lauda, Czarnaa94, Alorrene13 lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej A1984! Witaj wśród czerwcówek! :)

Eowena, przemyśl sobie dobrze. Wiem, że kasa się bardzo przydaje każdemu, ale ryzyko kontroli z ZUSu istnieje. Poradź się męża, oni czasami myślą bardzo logicznie i umieją doradzać sensownie :D

Suzanna, super wieści. Gratulacje i trochę Wam już zazdroszę, że słyszałyście swoje malutkie serduszka. Ja muszę jeszcze poczekać trzy tygodnie. Chyba, że nie wytrzymam i pójdę wcześniej. Ale staram się niczego nie przyśpieszać. Tak jak pisałyśmy wcześniej: ograniczam stres i złe myśli. Cieszę się każdym dniem z dobrym samopoczuciem. Codziennie myślę o radości naszych rodziców i dziadków. Rodzice dostaną prezent 23 listopada, a dziadkowie na Boże Narodzenie (o ile brzuch mi nagle nie urośnie dramatycznie) ;)

Co do seksu, to pytałam gineksa i powiedział, że jeśli nic mnie nie boli, dobrze się czuję, to nie ma żadnych przeciwwskazań. Powiedział też, że fasolka czuje wtedy delikatne kołysanie i jest to chyba dla niej przyjemne ;)

P.S. Zaraz sobie wciągnę złociutkiego placka ziemniaczanego. Poza tym apetytu nadal brak.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Poradź się męża, oni czasami myślą bardzo logicznie i umieją doradzać sensownie :D

Hahah czasami ;D

lauda lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, czym się różni żaba od męża (faceta)? Żaba czasem kuma :D :D :D
    Kiedyś uwielbiałam ten dowcip, teraz doceniam mojego najwspanialszego męża na świecie!

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejemy się, ale przecież są wspaniali <3

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dołączam !! ;)
    Żyrcia a wiesz ze ja też dołączam? :-) Hurraaaa!
    Uprzejmie prosze zapisac mnie na 9.czerwca :-)

lauda, Alorrene13 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak nas duzo ale fajowo witam nowe przyszle mamusie obysmy wszystkie pozostaly do saaamego koinca a nawet i dluzej.

preg.png[/url]
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ