X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kasika i dziękuję Suzanna:-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu wspaniala wiadomosc! Bardzo sie ciesze!
    CaneCorso milo cie tu widziec :)
    I oczywiscie witam nowe mamy :)

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aka i jutro będę za ciebie trzymać kciuki, bo chyba jutro idziesz do gina prawda?

Aka81 wrote:
    Violu wspaniala wiadomosc! Bardzo sie ciesze!
    CaneCorso milo cie tu widziec :)
    I oczywiscie witam nowe mamy :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wszystkim Oczekującym dobrej nocki :-)

Viola lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i wzajemnie!
    P.S. Ładny suwaczek ;)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych serduszek ;)
    Lauda a ktory to bedzie u ciebie tc jakk bedziesz miec usg? Bedziesz miec karte ciazy do tego czasu, a moze juz masz?

Dziewczyny, a jak chodzicie do 2 ginów to macie po 2 karty ciazy u kazdego niezaleznie? Ja mam zamiar chodzic do dwoch roznych, raz na nfz a raz prywatnie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Nieukowa ja przez ostatnie 1, 5 roku nalatalam się po ginach i mam już dość kombinowania, zreszta z ginami na nfz jest ciezko, u mnie w Bielsku jest może 3-4. A jesli chodzi o koszty to co to jest w porównaniu do utrzymania dziecka ktore jest workiem bez dna......a badan nie robi sie az tyle przecież, ja robilam teraz krew, tsh, kiłę, toxo itd i dzisiaj już nic nie kazal mi robić, a jak pójdziesz do lekarza na nfz to ci nawet usg nie zrobi.

QUOTE=Nieukowa]Gratuluje kolejnych serduszek ;)
    Lauda a ktory to bedzie u ciebie tc jakk bedziesz miec usg? Bedziesz miec karte ciazy do tego czasu, a moze juz masz?

Dziewczyny, a jak chodzicie do 2 ginów to macie po 2 karty ciazy u kazdego niezaleznie? Ja mam zamiar chodzic do dwoch roznych, raz na nfz a raz prywatnie...[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:40

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma, fajnego gina na nfz... na kazdej wizycie usg, ma dobry sprzet i poswieca kobiecie czas. Jedyna wada ze na nfz sa dluzsze kolejki niz do niego prywatnie, ale mam do swojego pelne zaufanie. Ten drugi gin wyszedll troche przez przypadek, chcialam miec druga opinie co do tego, dlaczego cierpie na nieplodnosc, a tu sie zmienil mi w miedzyczasie cel wizyty (mam nadzieje).

Takze wiesz, na nfz tez sa dobrzy lekarze, jezdze do Poznania to tam wybor ginekologow jest bogaty. Pytam, bo nigdy na raznie chodzilam do dwoch ginow i teraz nie wiem czy karta ciazy ma byc jedna, czy kazdy wystawia osobno swoja..,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:44

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiesz Nieukowa ja przez ostatnie 1, 5 roku nalatalam się po ginach i mam już dość kombinowania, zreszta z ginami na nfz jest ciezko, u mnie w Bielsku jest może 3-4. A jesli chodzi o koszty to co to jest w porównaniu do utrzymania dziecka ktore jest workiem bez dna......a badan nie robi sie az tyle przecież, ja robilam teraz krew, tsh, kiłę, toxo itd i dzisiaj już nic nie kazal mi robić, a jak pójdziesz do lekarza na nfz to ci nawet usg nie zrobi.

No ja się z Tobą trochę nie zgodzę. Wiem, że baaaardzo ciężko jest znaleźć dobrego lekarza na NFZ i wielu się to nie udaje, ale tacy istnieją dlatego nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Od początku ciąży byłam już 3 razy u swojego na NFZ, za każdym razem miałam USG i jak na razie na prawdę złego słowa na niego nie mogę powiedzieć ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to chyba zależy czy ich poinformujesz że chodzisz do dwóch. Jak nie będą wiedzieli to pewnie będziesz mieć 2 karty ciąży, tak mi się przynajmniej wydaje.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteś zadowolona i mu ufasz to najważniejsze, tylko właśnie ten czas i umawianie sie kilka tygodni lub miesięcy do przodu jest tragiczne. Ja chcę mieć dostęp do gina caly czas łącznie z telefonem gdyby sie coś działo a do takiego na nfz raczej nie zadzwonisz.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja nie mówię że nie ma dobrych ginow na nfz tylko jest ich mało:-)

Czarnaa94 wrote:
    No ja się z Tobą trochę nie zgodzę. Wiem, że baaaardzo ciężko jest znaleźć dobrego lekarza na NFZ i wielu się to nie udaje, ale tacy istnieją dlatego nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Od początku ciąży byłam już 3 razy u swojego na NFZ, za każdym razem miałam USG i jak na razie na prawdę złego słowa na niego nie mogę powiedzieć ;)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten na nfz tez prywatnie przyjmuje tak w razie W i jak trzeba to tez umawia szybciej. Jak ronilam to sam mi wizyty ustalal poza zeszytem przyjec, wszystko na nfz, takze zlego slowa dalej nie powiem. Z tym ze nie pracuje w szpitalu, a ten prywatny tak, wiec bedzie szansa z nim rodzic o ile bede u niego tez chciala prowadzic ciaze.

Tak czy siak, zdecydowalam juz ze bede u obu niezaleznie :)

Rozne sa z tymi ginami doswiadczenia, ty Viola pewnie mialas z tymi poronieniami rozne nieprzyjemnosci u ginekologow...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt na pierwszą wizytę byłam umówiona 3 miesiące wcześniej i tak mi wyszło że akurat zaciążyłam ;) Podobno jak się mówi że się jest w ciąży to zapisują na wcześniejszy termin ale to też na pewno zależy gdzie. Ja ostatnio do endokrynologa się zapisywałam to mi powiedziała że na marzec :P Ale jak powiedziałam że jestem w ciąży, biorę leki i powinnam mieć wizytę co 6 tyg to mnie normalnie na listopad zapisała :)
    A mój ginek przyjmuje też prywatnie więc w razie czego dzwonię i zaraz mam wizytę :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Czarna ja nie mówię że nie ma dobrych ginow na nfz tylko jest ich mało:-)

No z tym się zgodzę, że mało :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chodzę do gineksa na NFZ. Jest to mój pierwszy ginekolog, znamy się długo, a do tego bardzo dobrze zna się z moim mężem.
    Kartę ciąży mam założoną od pierwszej wizyty czyli od 26.09. I na pierwszej wizycie zlecił mi szereg badań - bez problemu i bez proszenia.
    USG będę miała przez brzuch i będzie to 11 tc.
    Zastanawiałam się nad pójściem gdzie prywatnie, ale póki co nie widzę takiej potrzeby. Prywatnie udam się na badanie przezierności karkowej i na USG połówkowe, bo mam u siebie w mieście lekarza z certyfikatem. W sumie pierwsze USG powie mi jak duża jest już fasolka i wtedy zadecyduję czy w 12 czy 13 tc. pójdę na przezierność.
    Aha i do mojego gineksa nie trzeba się umawiać jeśli jest się ciężarną, którą on prowadzi. Wszystkie jego ciężarówki ;) wchodzą poza kolejnością.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ja ma, fajnego gina na nfz... na kazdej wizycie usg, ma dobry sprzet i poswieca kobiecie czas. Jedyna wada ze na nfz sa dluzsze kolejki niz do niego prywatnie, ale mam do swojego pelne zaufanie. Ten drugi gin wyszedll troche przez przypadek, chcialam miec druga opinie co do tego, dlaczego cierpie na nieplodnosc, a tu sie zmienil mi w miedzyczasie cel wizyty (mam nadzieje).

Takze wiesz, na nfz tez sa dobrzy lekarze, jezdze do Poznania to tam wybor ginekologow jest bogaty. Pytam, bo nigdy na raznie chodzilam do dwoch ginow i teraz nie wiem czy karta ciazy ma byc jedna, czy kazdy wystawia osobno swoja..,

Nieukowa mam identyczną sytuację jak TY. Do gina na NFZ chodzę już z 3 ciążą ( zna temat poronień). Czekam do niego 1,5 tyg. Robi USG na każdej wizycie, wszytsko tłumaczy wizyta nie trwa 10 minut.Drugiego gina mam prywatnego, tylko przyjmuje 40 km od mojej miejscowości raz z tygodniu. Ale pomógł mi z poronieniami ( znalazł mam nadzieję przyczynę) i chcę aby prowadził ciążę.

Słyszałam tylko kiedyś, że nie można mieć 2 kart ciąży założonych na NFZ. Nie wiem czemu ale takie słuchy mnie od znajomych doszły.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    CaneCorso słabo wytłumaczyłam sorki :P

Ja sama jestem w szoku że tyle tej kapuchy pochłonęłam bo raczej ostatnio nie mam ochoty na nic i mało jem. Placki ziemniaczane bym zjadła ale nie mam maszyny żeby zetrzeć, musiałabym od mamy pożyczyć.

Pyszne placki wychodza na malych oczkach na zwyklej tarce. Wyprobuj i bedziesz zadowolona.

preg.png[/url]
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Panie :) chcę dołączyć do Was na 11 czerwca. Wierzę, że wszystko bedzie w porządku :) życzę zdrówka Wam!

lauda, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mychaa22 wśród czerwcówek!

A dla wszystkich: dzień dobry. Melduję się po nieprzespanej nocy. Nie dość, że apetytu nadal nie mam, w mordzie kapeć, to jeszcze spać nie mogłam...

Aghata i Czarna, z tymi plackami to jest tak, że ja kroję ziemniaka na drobne kawałeczki i blenduję na koktajl. Później bach na sitko, odcedzam wodę, mieszam z osadzoną na dnie skrobią, jajeczko, sół i pieprz, łyżka mąki. Wychodzą wspaniałe, złociutkie, chrupiące. Palce lizać... jeśli tylko masz apetyt ;)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ