X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nawet nie wiedziałam, że można mierzyć dziecku źrenice... WOW... ile jeszcze przede mną... rany... niech ten czas szybciej leci...
    tak bardzo bym chciała, by ta ciąża przebiegała poprawnie, ach...
    nic tylko czekać i trzymać kciuki
    aga87 wrote:
    Pamiętam z pierwszej ciąży , cudowne to jest :) nawet mam na płycie nagrane usg 3D połówkowe jak synek sobie zakłada noge za noge, mogłam mu policzyć paluszki , lekarz mu mierzył źrenice.. to jest nie do opisania!

Moje 4 kochane Aniołki
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG, można :) na połówkowym zobaczysz :)

RobaG lubi tę wiadomość

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, teraz to ja będę marzyć :-)
    Dzięki, Aga!

aga87 lubi tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedźcie mi czy będzie czekać z radosną nowiną do skończenia pierwszego trymestru? Czy najbliższym znajomym, rodzicom powiecie wcześniej?

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice i rodzeństwo już wiedzą, oprócz tego 2 przyjaciółki i nikt więcej, no i synek :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice nie żyją... mama odeszła teraz w sierpniu ale często z Nią wieczorami rozmawiam ;) Teściowie nie dowiedzą się zanim minie ewentualny I trymestr. W pracy wiedzą kierownicy i jedna dobra koleżanka. No i 4 mojego cudownego rodzeństwa, która dodaje mi otuchy w ciężkich chwilach tez wiedza... Reszta się dowie jak zapyta o ile mnie zobaczy. Na fejzbuku nie mam zamiaru chwalić sie zdjęciami z usg, ponieważ jest to stan jaki kobieta powinna przeżywać z najbliższymi a nie z Markiem Zuckerbergiem i całym światem :)

Nieukowa, Viola, Katarzyna87, Inesicia, Czarnaa94, lauda lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do mikolajek :) chce zrobic prezent rodzicom i tesciom :)
    Na razie wie moja przyjaciolka, znajomi na wspolnej 'wigilii' sie dowiedza czyli generalnie ja czekam do konca trymestru :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi jak w 12 dpo moja beta była 52,090 mIU/ml
    to ile teraz powinna mieć najmniej żeby byo dobrze ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa mam takie samo zdanie co do fejsbuka, nie uwazam ze to jest potrzebne, zeby caly swiat widzial zdjecia usg ;)
    Rozumiem ze ty musialas poewiedziec pracodawcy ze wzgledu na ivf? Ja chce powiedziec w 10-11tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 13:51

Moniaa lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMonia zobacz w kalkulatorze bety na belly, po lewej na gorze pkierwsza zakladka i tam sa kalkulatory ciazy.
    Ale po przejsciach Kasi z beta stwierdzilysmy ze nie warto tego sprawdzac, bo potem czlowiek bez sensu swiruje. Wazne zeby rosla i tyle.

XxMoniaXx, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym FB to macie świętą rację . Wkurza mnie jak ktoś dodaje osobiste zdj usg .

Moniaa, Inesicia lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki - jeszcze nie obczaiłam, że jest takie coś :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice, rodzeństwo, i dwie psiapsióły :-)
    teście pewnie na święta BN, a potem grono znajomych i reszta rodziny :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z M powiedzieliśmy rodzicom od razu po wynikach bety bo i tak jestem na zl i pewnie by sie pytali czego nie pracuje itp...wiec powiedzieliśmy a dalsza rodzina to już na pewno wie jak fala poniosła nowinkę:) ale ja sie nie przejmuje będzie co będzie;) Grunt że fasolka ma sie dobrze:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nikt nie wie tyko mąż bo sama jeszcze nie wierze :) :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jutro idziemy na obiad o rodziców i cięzko mi będzie siedzieć jak myszka pod miotełką :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale teściowa sie chyba coś domyśla bo dużo odpoczywam i w czw jak jeszcze nie wiedziałam mówiłam że sie źle czuje ,a jak dzis będe piła zamiast kawy herbate to sie chyba kapnie. Bo po kawie to rano naciągałam

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa powiedziałam po pozytywnej becie ze jestem w ciąży i że jest zagrożona, wtedy miałam krwiaka. Do dziś taką teorię utrzymuję. Nie mówiłam że to in vitro, nie muszą tego wiedzieć. Ja wiem że mogę z nimi porozmawiać i to nie obróci się przeciwko mnie.
    Pracuję w międzynarodowym koncernie, także panują troszkę inne prawa niż u prywaciarzy.
    Poza tym lubię w pracy jasne sytuacje. Z drugiej strony jak miałam nie powiedzieć skoro mi ginekolożka wystawia zwolnienia z kodem B czyli stricte ciążowe :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym też nie mówiła że jestem wciąży dzięki in vitro jakbym miała taką sytuacje. Po co to komu wiedzieć a różni ludzie są i lubią ploty rozsiewać .

Moniaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam jeszcze coś o tesciowej... ona wie ze ja całkiem sporo pracuję, więc jak tylko dzwoni to pyta się czy w pracy jestem, czy nie przeszkadza a ja ją tak trochę oszukuję. Ostatnio w niedzielę byliśmy w restauracji na obiedzie i ta zapytała kiedy idę do pracy, bo jakoś ostatnio sporo chyba wolnego miałam, więc ja bez długiego namysłu mówię jutro na 15, a mój mąż mało co się nie zakrztusił kurkową. Potem śmiał się ze mnie że chodze do spowiedzi, kłamię i przystępuję świętokradczo do komunii. No ale ja nie chcę zapeszać, wiem, że ona zaraz by reszcie swojej rodziny powiedziała ... a skoro sytuacja jest niepewna to łatwiej teraz skłamać w dobrej wierze. Niż później czuć na sobie politowany wzrok ciotek, poklepywanie po ramieniu i pocieszenia w stylu, że wszystko będzie dobrze.

Nieukowa lubi tę wiadomość

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ