X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, myślę pozytywnie, a bynajmniej się staram. Obiecałam to w końcu małej :-)

Dziewczyny ja jechałam na ip, bo z bólu nie można było wytrzymać, te skurcze były dość mocne.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie zazdroszcze kolejnych sensacji...
    Aka ale duzy brzuszek :) widac przestronne M dla malenstwa :D

U mnie poki co zero stresow, dzis bylamnz tescii w Afrykanarium w zoo wroclawskim. Wroclawianki jesli jeazcze nie bylyscie to zachecam! Super, ja na pewno tam wroce jak Radek bedzie.miec ze 3 latka bo to dla maluchow swietna atrakcja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:15

nenette, Aka81 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,dziś kupiłam łóżeczko,tak naglę się trafiło używane, wydaje mi się że się opłaca bo zapłaciłam za nie 150zł,łóżeczko jest w dobrym stanie po jednym dziecku,gdzieniegdzie są małe odpryski lakieru, do tego dostałam komplet pościeli i poszewek baldachim,śpiworek,rożek, no i materac ale materac chyba kupie nowy,Pani zapewniała mnie że mały w ogóle nie spał w tym łóżeczku bo nie chciał,był wkładany tam sporadycznie gdy np. mama szła do kuchni coś zrobić, ale mimo tego są dwie plamki żółte na materacu.
    Kochane a Wy kupujecie nowy materac? ten co dostałam to gryka-pianka-kokos czy można go jakoś prać ?jak ściąga się pokrowiec i w środku jest gryka...czy lepiej kupić nowy materac,jak tak to jaki?

ecf7fcc8aa62554fmed.jpg

Joasia:), nenette, nenette, Scintilla, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki dziewczyny, myślę pozytywnie, a bynajmniej się staram. Obiecałam to w końcu małej :-)

Dziewczyny ja jechałam na ip, bo z bólu nie można było wytrzymać, te skurcze były dość mocne.
    Kasika to u mnie nie byly one az takie silne..no i po nospie przechodzilo..
    Trzymam kciuki za jutro ;) bedzie dobrze kochana..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Sista a jaki model kupujecie, możesz coś polecić? Boje sie tylko ze w nocy odjedzie i zrobi się szczelina w którą wpadnie dziecko, chyba że to ma jakiś system mocowania

Agata - dwie moje Przyjaciółki takie miały. Jedna na stałe miała przymocowane przy łóżeczku, druga woziła od sypialni do salonu. No i jedno mam mieć pożyczone. One maja blokadę na kolka, choc jedna im nie ufała i przymocowała do łóżka na stałe. Tutaj znalazłam tylko taki link, ale jestem przekonana, ze moje znajome tyle kasy za lozeczko nie daly: http://www.lozeczkadladzieci.com/lozeczka-dla-dzieci-mini-zestaw-serduszka/2240-mini-lozeczko-dzieciece-przystawka-fabio-zestaw-poscieli-serduszka-fioletowy-my-sweet-baby.html Zapytam jak spotkam, gdzie kupowały.

To Twoje lozeczko takie wielofunkcyjne, fajne, ciekawe czy ktoś sprzedaje używkę na olx ;)

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia ja "umiejętności" szycia nabyłam na you tube ;) może nie jest to idealnie uszyte, ale mi się podoba i mega satysfakcja! Chociaż gdybym miała mamę, ciocię lub kogoś bliskiego kto szyje to bym pewnie sama się za to nie zabrała.

Sista też myślałam jeszcze o takich ozdobach/literkach, ale jeszcze zobaczę czy mi motywacji starczy :) Czekam na Twoje dzieła :)

Nieukowa w takim razie trzymam kciuki aby Twoje ćwiczenia odniosły pozytywny efekt i aby się ostatecznie przydało, proszę o relację z postępów ;)

Aka81 śliczna piłeczka !!!

Agata ta przystawka co ma akurat moja przyjaciółka ma mocowanie do łóżka i tak to wygląda:
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.jagodkowakraina.pl/img/398/0f5c3108239c2019fe0d061fd75b8fa8/1920x1200.jpg&imgrefurl=http://www.jagodkowakraina.pl/przystawka-137&h=600&w=800&tbnid=rw52uZeuUWUefM:&zoom=1&docid=HPRjwN3mesjZGM&ei=1tkFVerKOon9UqmZgIgF&tbm=isch&ved=0CCoQMygLMAs

tak teraz na to patrze i się zastanawiam czy do każdego łóżka/ramy łóżka by pasowało?

A1984, Sista, Aka81 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    U mnie te bole okresowe towarzysza mi prawie od poczatku ciazy..dlatego od poczatku mialam zalecona nospe 3x1..potem sie troche uspokoily no i wczoraj powrocily..ale bez twardnien.. Bralam nospe przechodzilo,ale po jakims czasie powracalo.. Dzisiaj tez tak po godz.10 wzielam nospe potem magnez,i po 16 znowu powrocilo.. Ehh jak bylam ostatnio na izbie to mowili ze bole jak na okres sa normalne,bo wszystko sie rozciaga i pracuje.. Jutro mam gina na nfz to podpytam..bo nie chce znow jechac na ip bo tam wezma na oddzial i dostane to co biore w domu..wiec bez sensu..
    A ten buscopan to cos w stylu nospy? A ten scopolan to od skurczy?

Karolina ja dostałam scopolan(2 czopki) na IP gdzie zgłosiłam się z twardnieniami, mi pomógł.

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista widzę, że o takiej samej przystawce piszemy :) Jak widać ceny różnią się znacząco za ten sam produkt - trzeba szperać w necie, żeby się nie naciąć.

anetaa1607 co do materaca to ja kupię piankowy - jakiś lepszy, ale też bez przesady, myślałam o tym: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40213245/. Z tym, że u mnie nie ma Ikei więc jak się nie wybierzemy specjalnie tam na zakupy to poszukam jakiegoś fajnego na allegro albo w jysku.

Dużo czytałam o tych rodzajach materacy z gryką, kokosem i opinie są różne, ja się zraziłam bo gdzieś wyczytałam o nie fajnym zapachu i robakach w materacykach z gryki jakiejś firmy, ale nie pamiętam już której. A lateksowe za drogie, więc stawiam na piankę.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po krótkiej przerwie :)

Nie odzywałam się, bo od trzech dni nie mogłam sobie poradzić z brzuszkiem - stawiał się, ból krzyża plus więzadła i kłucie w pochwie. Trochę dla mojej psychiki na dużo na raz ;)

Usnęłam dziś dopiero o 4, a wstałam ok.8 - brzuch już nie napinał się, ale reszta została.
    mężuś nie wytrzymał moich łez i załamania i zatargał za włosy na Karową - ku mojemu zaskoczeniu wszyscy tam uprzejmi i z pretensją, że nie przyjechałam wczoraj !! :)

Zrobili usg i głowa dzidzi uderza mi szyjkę - dlatego tak mocno kłuje, a ktg nie wykazało skurczy mimo, że jeden czułam przy zapisie !?

Teraz boli mnie jeszcze bardziej krzyż po polegiwaniu godzinnym na leżance - wyszłam jak emerytka :)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 - śliczna kołderka :) Zmobilizuj mnie proszę, bo ja mam już śliczny panel, wypełnienie i minky na kołderkę, ale jakoś nie mogę się zebrać :)

Ja łóżeczko dostanę po córci koleżanki, ale materacyk kupię sama w ikei lateksowy.
    Po Waszych wpisach zrezygnowałam z gryki i kokosa :)

Sista lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 trzymam kciuksy :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja też te bóle mam dość mocne no i mam też inne objawy np twardnienia-mi wszyscy lekarze łącznie z tymi na IP mówili, że generalnie tak nie powinno być. Pewnie jak bóle nie są bardzo dokuczliwe to może to od rozciągania faktycznie. Mówili mi też, że czasem u drobnych kobiet pojawiają się bóle przez całą ciąże. Myśle, że każdy przypadek jest inny i nie ma co porównywać. Buscopan i scopolan to też leki rozkurczowe tylko z innych składników niż nospa.

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 daj znać co i jak u ciebie?
    też mam taki ból w pod prawą piersią, ale puki co do wytrzymania

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Tak Ci skacze to tsh? Ja ogolnie mialam 2.3 w styczniu ale gin kazala pojsc do endo i dostalam euthyrox25 i tsh spadlo do 1.15 a teraz 1.007.. Ft3,ft4 mam ok..

ja biorę euthyrox 50 plus 1tabletkę jodid..skacze,ale w normie się trzyma

nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja łóżeczko dostanę od kuzynki po jej synku..a cała resztę do łóżeczka mi dokupi i mam nic nie kupować i już..ona mi wyposaży..kochana jest..a wasze łóżeczka są śliczne:)))

Finezja, Sista, Inesicia, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie pościeli i wyposażenia łóżeczka :)
    Ja trochę panikara jestem po prostu. Ale chyba kupię ten ochraniacz i po prostu tak jak któraś pisała założę później jak dziecko zacznie się wiercić :) a kołdrę i poduszkę kupię dopiero na sezon jesienno-zimowy (też nie mam gdzie trzymać)

Jeśli chodzi o materace to usłyszałam opinię fizjoterapeuty który mówił, że piankowe są słabe bo za miękkie i kręgosłup maluszka się będzie źle układał, że te gryka kokos lepsze ale zdarza się że uczulają a najlepsze lateksowe. Tylko że te są drogie O.o
    W sumie jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji co do materaca. Muszę się zorientować bardziej w tyk co proponują w sklepach a co w internetach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:57

Sista lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby materac był nowy bo używany jest już dopasowany do innego dziecka.

Z., Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Dzisiaj nie mogłam się znowu powstrzymać i narobiłam kolejnych zakupów ciuszkowych na allegro. Jak dotrze paczka to się pochwałę.
    Poza tym u mnie też ciężki dzień pod względem skurczy, bo pojawiają się jeden za drugim. Na szczęście nic nie boli.

A jutro na 11 wizyta u mojego lekarza, szybko zleciały te 4 tygodnie i nareszcie zobaczymy się z naszą Istotką :)

Sista, do której ostatnio trwały zajęcia na SR? Jestem umówiona o 18 z koleżankami i w razie czego będę musiała się urwać wcześniej :)

W ubiegły poniedziałek zajęcia trwały do 17.30. Wiec raczej zdążysz :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    kasika8303 - śliczna kołderka :) Zmobilizuj mnie proszę, bo ja mam już śliczny panel, wypełnienie i minky na kołderkę, ale jakoś nie mogę się zebrać :)

Ja łóżeczko dostanę po córci koleżanki, ale materacyk kupię sama w ikei lateksowy.
    Po Waszych wpisach zrezygnowałam z gryki i kokosa :)

Uszyj Dziewczyno, to mnie mobilizujesz :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tygodniu zamierzam w końcu uczyć organizer na lozeczko :) materiały mam wiec tylko brać się do roboty ;)

Sista, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ