WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze wywiązała sie dyskusja o materacach, wiec zaczęłam sie przyglądać, bo jak samo lozeczko mogę mieć używane, tak materac musi byc nowy. Moze jestem dziwna, ale dla mnie to tak osobista sprawa jak bielizna ;) Moze warto zainwestowa 299zl w lateksowe, w końcu posłuży przynajmniej dwa lata. A moze znacie jakies sklepy, gdzie moze byc taniej za ten materac?

Dziewczyny - szyjcie i wrzucajcie zdjęcia, to mnie w końcu moze zmobilizuje :):):):)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przy okazji łóżeczek i materacy - macie może namiar na fajne śpiworki letnie??

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    To przy okazji łóżeczek i materacy - macie może namiar na fajne śpiworki letnie??

ja się zastanawiamna tym :

http://allegro.pl/wyprzedaz-spiworek-spioszek-aden-anais-gwiazdki-s-i5165581638.html

Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek i środę są dni superpharm :)

nawilżacz powietrza za 49 zł dla maluszka - na allegro 129 :)

tsza iść :)

Scintilla, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 praktycznie nie spie, boli mnie żołądek na przemian ze skurczami i twardnieniami nie wiem zabardzo co mam robić. Czy jechać do lekarza, czy zaczekać może samo przejdzie, wczoraj same twardnienia a teraz doszedł ten żołądek ja chyba zwariuje do tego maja

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.wspolczuje.a nospe brałas ?u mnie tez słabo ze snem nerka daje sie we znaki dzis ide na pobranie krwi i umówie sie do urologa bo bol powoli staje sie nie do zniesienia :/.
    Miłego dnia

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po niezbyt przyjemnej nocy :(
    Wieczorem po 21 znow zaczelo bolec jak na @ juz mialam jechac na ip ale po ponad pol godz.przeszlo po nospie,wiec poszlam spac..ale po 3 bol powrocil..wzielam magnez tym razem i ok.4 lub po 4 zasnelam..ale chyba ze zmeczenia.. Czekam do 14 do wizyty u gina na nfz..moze cos da bo ta nospa juz chyba nie dziala na mnie..i niech zerknie czy wszystko ok.. A jak nie da nic to wtedy pakowanie walizeczki i ip..no i co sie wiaze z tym..pobyt na conajmniej 3dni..jak dobrze pojdzie..

Dzis mamy 100 dniowke ;) <3

Ania1704, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Od 3 praktycznie nie spie, boli mnie żołądek na przemian ze skurczami i twardnieniami nie wiem zabardzo co mam robić. Czy jechać do lekarza, czy zaczekać może samo przejdzie, wczoraj same twardnienia a teraz doszedł ten żołądek ja chyba zwariuje do tego maja
    Aghata chyba lepiej podjechac do gina..chociazby upewnic sie ze wszystko ok..moze cos da na te bole..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te bóle wyciszyli zastrzykami jak leżałam w szpitalu i jest cisza. Może warto Karolinko się położyć.
    Ja dziś też, ile bym dała aby nie zostawać w szpitalu ale mówie sobie że to dla Amelki. Trudno, będę leżeć ile trzeba będzie.
    Ja zawsze wolę pojechać i sprawdzić co się dzieje niż potem całe zycie mieć wyrzuty sumienia że nie pojechałam. Nigdy mnie z ip nie wygonili, a niestety ciąża od początku jest zagrożona. Poza tym jak słyszą że jestem po 2 poronieniach to od razu jest przyjęcie na oddział.

Ja poproszę o kciuki aby te wody były ok, a jak już wyjdą powyżej to żeby małej dali sterydy na płuca. Chociaż będe wiedziała że jak coś bedzie oddychała samodzielnie.

Mam ograniczony net w tel. To tak co 2 dni się odezwę co i jak. Dousłszonka dziewczynki :-)

karolinka85, Joasia:), Ania1704, A1984, Scintilla, Alorrene13, Rozalia, maglic, MIKOLAY, Muniek, Marcia86, nenette, Finezja, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kasika wiem.. Jak dalej bedzie bolec to wiadomo ze pojade na ip.. Poki co czekam na wizyte u gina..bo rano na ip sa zawsze tlumy..do 12..a potem po przyjeciu nastepne godziny spedzone na korytarzu w oczekiwaniu na lozko! :( wiec zamiast stac na ip a potem czekac kilka godz.na lozko wole polezec w domu..
    Co do przyjecia na oddzial to mnie tez zawsze przyjmuja..nawet z jakas blachostka.. Szczerze to juz mam dosyc tych szpitali..tyle razy juz tam lezalam.. Ale cos za cos..to dla dobra synka..a dla niego wszystko.. <3

Kasika trzymam kciukasy zeby poziom wod byl ok.. ;) bedzie dobrze ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze jak sie bede czula dzisiaj zostawilam corcie w domu bo po takiej nocy nie chcialo mi sie jej zawozic, moze zadzwonie do prxychodni zapytam sie czy mnie gin przyjmie bo wizyte mam za tydzien a jak pojade w tych godzinadh na ip to beda pytac czy bylam u swojego lekarza.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata odpocznij dziś i zobacz. Może maluch uciska Ci na żołądek, albo coś zjadłaś.

• aghata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka tak zrobie ale poki co jest lepiej jak w nocy mysle ze to ten zoladek spowodowal te bole brzucha i skurcze

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myślę. Może to skurcze żołądka a nie macicy i oby tak było.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta :)
    Weekend zaliczam do udanych. Najpierw oczekiwanie na łóżeczko w szaro-burą sobotę, i w końcu przyjechało :) Także teraz będę badać temat materacyków na pewno, aby coś kupić/zamówić. Mało jest niestety sklepów stacjonarnych dla niemowląt z niskimi cenami, ja to lubię kupować w necie, ale mój M. lubi wszystko dotknąć, obejrzeć itp. zanim kupi. Bardzo podobają mi się też te ochraniacze na łóżeczko poduszkowe, ale jeszcze przemyślę czy je kupię i kiedy... W niedzielę, obiadek rodzinny i babskie spotkanie u koleżanki z okazji jej urodzin i parapetówka jednocześnie. Dziś też zapowiada się aktywny dzień, mam trochę spraw do załatwienia. Kasika,Dorcia, Aghata trzymam kciuki, za Ciebie też Karolinko i gratuluję 100-dniówki ;) Miłego Dnia wszystkim !

Nieukowa, karolinka85, nenette, Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, Kasika, Dorcia - trzymajcie się dzielnie Dziewczyny! Zgadzam się z tym co pisała jedna z Was, lepiej podjechać na IP i sprawdzić co się dzieje niż potem żałować. Przecież dla lekarza to 15 minut - płacimy składki NFZ, nikogo nie naciągamy na nic :-)

W temacie łóżeczka dostawnego, znalazłam takie same jak wklejała Sista, tylko duuuużo taniej
    http://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-dostawne%2C-kolyska%2C-lozeczko-3w1-FILIP-kolor-TEAK/31

Plus jest taki że ma to hak do mocowania z łóżkiem rodziców, można dokupić kółka za 25 zeta - praktycznie i wygodnie (a przynajmniej tak mi się wydaje). Minus jest taki że jak się zdejmie tą jedną ścianę aby łóżeczko łączyło się z łóżkiem rodziców to nie da się jej potem w ciągu dnia ot tak założyć (bo to przykręcane), ale mój J inżynier powiedział że zbuduje jakąś bramkę łatwo montowaną tak aby nam bobo nie wypadło :-)

I takie pytanko z ciekawości - czy rzeczywiście prawdą jest że więcej kg przybywa w II trym a nie w III (a przynajmniej tak jest prawidłowo)?

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata odnośnie kg, wydaje mi się, że to sprawa indywidualna i zależy od osoby, sylwetki itp itd.
    Ja np nie chciałabym już za dużo przytyć bo mam sporo kg na + ;)

A1984 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Wiadomo, że szpitale to nie jest zbyt przyjemne miejsce ale wiadomo czasem chcąc nie chcąc trzeba się poddać i przełamać. Wiadomo wszystko dla dobra Maluszka <3 - 3mamy za Wszystkie kciuki byśmy bezpiecznie dotrwali do tego 37tc ;) DAMY RADĘ :)
    Pamiętajcie, że tylko spokój Nas uratuje <3

Ja w raz z wejściem w III trymestr jakoś psychicznie się w końcu odblokowałam i wyluzowałam - tak mi się zdaje. Od tego dnia Maluszka czuję częściej i wyraźniej :) - chociaż nie są to jeszcze te mocne kopniaki i jakieś falowania brzucha ale czuję, że Synek jest <3 i mam nadzieję, mocno w to wierzę, że ma się dobrze <3
    A do spotkania na USG pozostało Nam jeszcze 14 dni - trzeba być cierpliwym :)

Wczoraj byłam z moim J u koleżanki od Której dostaliśmy łóżeczko - zawsze to parę zł do przodu :) a spotkała Nas niespodzianka bo dostałam jeszcze od Niej dwie pary spodni ciążowych, sukienkę, kilka ubranek dla Maluszka, przewijak, dwa komplety pościeli, ochraniacz na szczebelki - ale taki cieniutki, kołderkę, wanienkę, opakowanie termo-izol. na butelkę :) miłe to :) i dla Nas fajnie bo jesteśmy kilkanaście zł do przodu a przy obecnym stanie spłacania kredytu mieszkaniowego dla Nas to bardzo miłe z jej strony :)

A w czwartek idziemy na warsztaty "Mamo to ja - będę mamą" z programu, który mi podesłali wynika, że może być całkiem ciekawie - zobaczymy :)

No i do kontroli u diabetologa pozostało 10 dni - ale znając naszą służbę zdrowia na NFZ pewnie mi powie, że cukry w normie, oby tak dalej i pewnie już do końca będziemy na tej diecie :|
    Jakoś trzeba dać radę.

A to prezent ubranka dla Małego:

6ga9a9.jpg

A1984, Rozalia, Nieukowa, karolinka85, Kikusia, Marcia86, nenette, Finezja, Joasia:), maglic, Scintilla, agnieszyczka, karolina0522 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :)
    Kurcze bardzo Wam współczuję tych wszystkich bóli, skurczy i innych niespodzianek :/ Ja w ogóle nie wiem o czym piszecie, bo nie mam absolutnie nic z takich dolegliwości tfu tfu tfu, aby nie zapeszyć... Mam nadzieję że w końcu dadzą Wam spokój i już będzie tylko lepiej.

Nasza nocka spokojna, standardowe sikanie i już mężulek był u boku, więc od razu lepiej :)
    Wczoraj przesłałam mojej mamie pościel, którą chcę kupić i powiedziała mi żebym nie brała tej z poduchami, bo jest niepraktyczna i niebezpieczna... Tak się zaczęłam zastanawiać i rzeczywiście kupię inną, mimo że bardzo mi się podoba....buuu...
    Dziś zaczynam opróżnianie pokoju, który będzie dla małego. Mam masę rzeczy do przeniesienia z regałów, spakowania itp a potem jadę na kurs.

Agata ostatnio o tym z ginem rozmawiałam i mówił, że wszystkie poradniki trąbią że najwięcej tyje się w II, a to jest nieprawdą i najwięcej tyje się w III. Nawet mi mówił co się składa na te kg, a ja potem czytałam wypowiedzi dziewczyn w necie i rzeczywiście jakieś 95% najwięcej utyła w ostatnim trymestrze.

karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rańca. Ja jak zwykle w pracy, ale już trwa odliczanie - zostało mi 9 dni licząc dzisiejszy a potem fruu do Chorwacji na urlopik :D

Magdalena super że wyluzowałaś, maluchowi na pewno to pomoże :) Dziś mam gina o 16:00, ciekawe czy zobaczę lepiej twarzyczkę Radka, no i ciekawe ile mały gigant waży!
    No i może coś mi zapisze na infekcję intymną bo już się tydzień z nią kulam i postępu nie widać ;(

Trzymam kciuki za wasze wizyty, pochwalcie się "po" jak tam wasze maluszki :)

karolinka85, nenette, Finezja, Sista, Scintilla, Z., karolina0522 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ