WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja w tym wózku zakochałam sie jeszcze zanim byłam w ciąży ( w żartach to był jeden z moich warunków żeby mieć jeszcze dziecko ) :)
    Przede wszystkim lekki, bardzo skrętny i ładny.
    Ma składaną gondole na płasko,wiec praktyczny w transporcie, wykonany bardzo porządnie. Koła ma pompowane, dobra amortyzacja. W opcji spacerówki możliwość jazdy tyłem i przodem.
    Kiedy otrzymaliśmy przesyłkę z wózkiem to mój mąż z tydzień po mieszkaniu nim jeździł :) biedny nie może sie juz doczekać spacerków z Juleczką. Bardzo fajnie sie składa i rozkłada bo ma wspomaganie ( na YouTube można zobaczyć bo trudno to wytłumaczyć). Ogólnie podoba sie każdemu komu go pokazaliśmy :)
    W zestawie moskitiera i folia przeciwdeszczowa osobno na gondole i spacerówkę ( dobrze dopasowana ). Zeleżało mi na opcji dopinania do stelarza fotelika maxi cosi. My mamy opcje kupioną w zestawie z bazą do fotelika z systemem isofix.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 13:05

Sista, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja dziś też miałam znów ciężką noc z bólami, zasnęłam dopiero ok 3..chciałam poczekać do wizyty u gina w środę i jakoś to przetrzymać, ale jak znowu mnie tak złapie to chyba przejadę się na IP, zobaczymy.

Z tego wszystkiego przegapiłam wczorajszą studniówkę, tak prezentujemy się więc 99 dni przed :) ubiór piżamowo-dresowy musicie mi wybaczyć :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d3c7b59b0e.jpg

Powoli przestaję się mieścić w spodnie ciążowe z H&M - w nogach i pupie są ok, ale ten pas ciążowy zaczyna mi ściskać brzuch. Czas chyba na sukienki :) Leginsy też mam z H&M, kupowałam takie w dwupaku i nic na kolanach się nie wypycha. Trochę mi się zmechaciły tak jak Agacie, ale da radę to usunąć. No i są b.wygodne.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty oraz szpitalne dziewczyny!

Scintilla, maglic, Sista, nadine24, Z., Joasia:), Ania1704, karolinka85, dorcia8919, Alorrene13, Aka81, Finezja, karolina0522 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś mamy 100 dniówkę :D

nadine24, nenette, Scintilla, Z., Joasia:), Ania1704, karolinka85, Magda_lena88, Alorrene13, lilly78, Finezja, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Na wstępie gratuluje ostatnich wizyt i kibicuję dzisiaj wizytującym :)

aghata, karolinka85, nenette - trzymam kciuki abyście nie musiały jechać na IP - i wszystko w domku się unormowało.

Kasika, Dorcia - Trzymajcie się dzielnie w szpitalu !

Słoneczko zagląda mi do mieszkania i umiejętnie podkreśla grudki kurzu ... czas na powolne porządki przedwiosenne - pralka już chodzi na pełnych obrotach.

Co do spodni - nadal jakoś mieszczę się w te przedciążowe chociaż już coraz częściej korzystam z opcji " rozporek w dół" i M. się śmieje, że mam gacie jak typowa fanka Tupac_a :D

Mimo, że poruszam się już jak typowy pingwin czas popołudniu na szoping ... jedziemy powoli oglądać wózki :)

nenette, maglic, karolinka85, dorcia8919, Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatne porządki zaczęłam, tylko lekarz konsekwentnie zabrania mi się brania np. za mycie okien czy podłóg, czyli prace które wymagają dużo ruchu i energii. Tym bardziej, że skurcze męczą mnie często. Co prawda są nieszkodliwe, ale nie wiele podobno trzeba żeby z takich skurczy rozwinęła się akcja porodowa :) Oj, a moim oknom by się przydało, przydało :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteśmy przy temacie modowym to powiedzcie jakie sklepy polecacie właśnie z tunikami i sukienkami? Kompletnie nic nie znam, tylko H&M ale tam niestety nic fajnego nie widziałam...Zaczynam myśleć w co się ubrać na Wielkanoc ;) a w nic kompletnie już się ze swojej szafy nie mieszczę...

Za dziewuszki z problemami trzymam kciuki i życzę szybkiej poprawy.

Gratuluję również udanych wizyt i kolejnych studniówek!

U mnie wczoraj było 200 dni w ciąży ;D Czad.

karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. ja się ostatnio obkupiłam w sukienki w Mohito i w Zarze. Szukałam takich krojów, w które zmieszczę się teraz a będą też wyglądać spoko bez brzuszka i parę się znalazło, ewentualnie z elastycznego materiału. Za tunikami się nie rozglądałam, bo odkąd mamy już zaczątki wiosny to śmigam tylko w kieckach :)

Sista, Z. lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. jeśli masz w pobliżu, to polecam Waikiki oraz C&A. Poza H&M mam ciuchy wlasnie z tych sklepów.
    My z Olga studnioweczke mamy jutro :) No i chce zrobić jakaś niespodziankę M. z samego rana. Bo jutro on jedzie w delegacja na trzy dni, a my z Olga i moja mama na wieś do soboty :)
    A ja stawiam, ze Olga urodzi sie 16 czerwca, czyli dokładnie za trzy miesiące, we wtorek :) Ciekawe co na to moj gin, wizyta dopiero za 11 dni i pora zacząć drążyć temat SN czy CC. Moja siostra jest 17.07 i fajnie byłoby aby jej Chrześnica miała 16.06 :) Moja mama ma 11.01, a ja 04.04 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 14:00

Z. lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Hej dziewczyny :) mocno trzymam kciuki za wszystkie mamy i ich brzuszki :)

Nie orientujecie się może czy możemy pić Ustroniankę czy to z Jodem? czy z Magnezem?
    Przed ciążą często je piłam, a teraz nie wiem czy można :D Mi brzuch też twardnieje i czasem boli, ale to od pęcherza. :/ Kupiłam sobie sok z żurawiny i pije z wodą... na szczęście cukier po tym ok. :) więc przez tydzień zrobię sobie taką kurację :)
    Mi się wydaje, że spokojnie możesz taką wodę pić :) u mnie koleżanka ma problemy tarczycowe i lekarz sam jej zalecał właśnie picie wody z jodem.

maglic lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Za dziewczyny w szpitalu trzymam mocno kciuki.
    Kurcze ćmi mnie ząb który kilka lat temu miałam leczony kanałowo, dzwoniłam do dentystki i powiedziała żebym przyszła jutro bo dziś już nie da rady mnie przyjąć. Płukanie sodą pomaga na chwilę, teraz zaparzyłam sobie rumianek mam nadzieje, że będzie lepiej :/
    Dziś zajęcia w SR, ale z powodu zęba średnio chce mi się iść :(

dorcia8919 lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Jak jesteśmy przy temacie modowym to powiedzcie jakie sklepy polecacie właśnie z tunikami i sukienkami? Kompletnie nic nie znam, tylko H&M ale tam niestety nic fajnego nie widziałam...Zaczynam myśleć w co się ubrać na Wielkanoc ;) a w nic kompletnie już się ze swojej szafy nie mieszczę...

Za dziewuszki z problemami trzymam kciuki i życzę szybkiej poprawy.

Gratuluję również udanych wizyt i kolejnych studniówek!

U mnie wczoraj było 200 dni w ciąży ;D Czad.
    Ja kupiłam sobie dwie tuniki na allegro,za takie pieniądze myśle że warto bo gatunkowo są nie najgorsze. W szczególności ta z serduszkami jest mega wygodna,materiał taki cienki i miekki ;-)

http://allegro.pl/new-tunika-bombka-tuba-sukienka-nadruk-m-l-c456-2-i5008013979.html?source=mlt

http://allegro.pl/luzna-tunika-plecy-kokarda-m-l-i5037312302.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 14:41

Z., Finezja, karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadlam obiadem i surowke z buraków a jutro idę oddać mocz myślicie ze po burakach normalnie można robić badanie?

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Ja kupiłam sobie dwie tuniki na allegro,za takie pieniądze myśle że warto bo gatunkowo są nie najgorsze. W szczególności ta z serduszkami jest mega wygodna,materiał taki cienki i miekki ;-)

http://allegro.pl/new-tunika-bombka-tuba-sukienka-nadruk-m-l-c456-2-i5008013979.html?source=mlt

http://allegro.pl/luzna-tunika-plecy-kokarda-m-l-i5037312302.html

Super, właśnie przeglądając allegro wpadłam na tego sprzedawce frikooo, mówisz, że jesteś zadowolona? Bo ceny takie, że chyba warto zaryzykować, a ma kilka właśnie sukienek/tunik w swoich przedmiotach, i do tego wysyłka powyżej 99 zł gratis.

Zaraz oblukam jeszcze tego drugiego sprzedawcę co podałaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 14:54

Muniek lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • maglic Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Właśnie zjadlam obiadem i surowke z buraków a jutro idę oddać mocz myślicie ze po burakach normalnie można robić badanie?

Wydaje mi się, że tak :) ja codziennie piłam sok z buraka i marchewki i nigdy nic dziwnego mi nie wyszło w moczu po nim.

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sukienki to ja kupuję tylko na stronie Vubu, i jestem zadowolona. Ceny przystępne i materiał rozciągliwy.

Z. lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie legginsy na allegro u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-dl-l-40-i5092036809.html
    2 pary długich i dwie pary Rybaczek. Jak dojdzie paczka to dam znać czy są fajne...
    Ale nałaziłam się dziś po mieście ale warto było. Właśnie wkurzyłam złodzieja, bo zablokowałam iphona, którego sobie przygarnął. Pamiętajcie dziewczyny, że w takiej sytuacji zawsze można zablokować aparat kupiony u operatora. Kolejność jest taka, że zgłasza się na policji i z papierkiem od nich idzie się do salonu firmowego sieci np. z pudełkiem od telefonu. Od ręki telefon jest blokowany i nikt nie będzie mógł go używać w Polsce, w żadnej sieci.
    Co do wózków, wstrzymam się jak najdłużej :P Może do maja i obczaję co wy pokupujecie :P bo na razie typów brak, wiem że podobają mi się zgrabne wózeczki, np. granatowe z białym stelażem i kołami i tyle ;)

Sista, A1984, gosi_a, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Super, właśnie przeglądając allegro wpadłam na tego sprzedawce frikooo, mówisz, że jesteś zadowolona? Bo ceny takie, że chyba warto zaryzykować, a ma kilka właśnie sukienek/tunik w swoich przedmiotach, i do tego wysyłka powyżej 99 zł gratis.

Zaraz oblukam jeszcze tego drugiego sprzedawcę co podałaś :)
    Tak jestem zadowolona,u tego sprzedawcy kupiłam tą ciemno różową.Materiał jest taki ciut cieplejszy,z przodu jest minimalnie krótsza,ale nie przeszkadza mi to,i czego nie zauważyłam to wszystkie brzegi są jakby zostawione ucięte,ale dalej są obszyte.Kwestia gustu.Generalnie z czystym sumieniem polecam obie.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ja kupiłam sobie legginsy na allegro u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-dl-l-40-i5092036809.html
    2 pary długich i dwie pary Rybaczek. Jak dojdzie paczka to dam znać czy są fajne...
    Ale nałaziłam się dziś po mieście ale warto było. Właśnie wkurzyłam złodzieja, bo zablokowałam iphona, którego sobie przygarnął. Pamiętajcie dziewczyny, że w takiej sytuacji zawsze można zablokować aparat kupiony u operatora. Kolejność jest taka, że zgłasza się na policji i z papierkiem od nich idzie się do salonu firmowego sieci np. z pudełkiem od telefonu. Od ręki telefon jest blokowany i nikt nie będzie mógł go używać w Polsce, w żadnej sieci.
    Co do wózków, wstrzymam się jak najdłużej :P Może do maja i obczaję co wy pokupujecie :P bo na razie typów brak, wiem że podobają mi się zgrabne wózeczki, np. granatowe z białym stelażem i kołami i tyle ;)

U mnie po 3 tyg nawet policja odnalazła złodzieja i telefon odzyskalam ....:)

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie obzarlam sie obiadem ...kalafior ,świeże ziemniaczki ,koperek ,jajko sadzone:) pycha.w piekarniku szarlotka juz sie piecze :) wybieram sie dzis z koleżanka tez ciężarówka czerwcowka do innej co urodziła 2 tygodnie temu takze dam znac ,pewnie na ręce go nie wezmę bo boje sie takich małych dzieci...Leon bedzie do 6 miesiąca musiał leżec i rosnąć ; ) bo matka sie boi...

Joasia:), Alorrene13, Sista, nenette, nadine24, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek fajna ta tunika z serduchami. Może też się na taką skuszę. I jakieś leginsy też będę musiała nabyć bo póki co mam tylko jedne ocieplane (dałam za nie chyba 72 zł, ale jakość naprawdę fajna). Na razie są ok, ale jak zrobi się cieplej to trzeba będzie pomyśleć o cienkich.
    U mnie dziś Mała szaleje, a ja z rana byłam mega słaba-myślałam, że się nie zwlokę z łóżka, a później jeszcze zaczęło mnie mdlić. Mam nadzieję, że nie zacznę teraz wymiotować.

A słyszałyście może że zażywanie probiotyku w ostatnim miesiącu ciąży ma niby zmniejszać ryzyko alergii pokarmowej u dziecka?
    http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1607722,2,probiotyki-w-ciazy,index.html
    Właśnie dowiedziałam się o tym od bratowej, która ma dwóch synów alergików.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 16:00

Muniek lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ