Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i dalej mnie tu trzymają. Sumie dostaje leki rozkurczowe wiec nic nie boli. Ale na woreczku zolciowym są pęcherze, ale żeby coś więcej powiedzieli to nie. Wiec dalej jestem niczego nieswiadoma. Zostawili mnie bo poprzednie wyniki nie wszystkie dobre. Tzn z wątroby jest prawidłowo ale crp i leukocyty znów ponad normę i nie wiedzą czemu. Od rana znów latam i mnie męczą. Jutro rano na wizytacji i po kolejnym przebadaniu się okaże czy wyjdę. Idzie zwariować z tym nic nie robieniem. I ledwo z kimś z pokoju zaczniesz rozmawiać a już go wypisują. Musze jakoś da radę. Dziękuję dziewczyny za wsparcie!:*
-
dorcia8919 wrote:No i dalej mnie tu trzymają. Sumie dostaje leki rozkurczowe wiec nic nie boli. Ale na woreczku zolciowym są pęcherze, ale żeby coś więcej powiedzieli to nie. Wiec dalej jestem niczego nieswiadoma. Zostawili mnie bo poprzednie wyniki nie wszystkie dobre. Tzn z wątroby jest prawidłowo ale crp i leukocyty znów ponad normę i nie wiedzą czemu. Od rana znów latam i mnie męczą. Jutro rano na wizytacji i po kolejnym przebadaniu się okaże czy wyjdę. Idzie zwariować z tym nic nie robieniem. I ledwo z kimś z pokoju zaczniesz rozmawiać a już go wypisują. Musze jakoś da radę. Dziękuję dziewczyny za wsparcie!:*
Trzymam kciuki zeby cos wyszlo-to dostaniesz jakis lek i tym samym crp spadnie w dol..i bedziesz mogla wyjsc do domku!dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Agata ostatnio o tym z ginem rozmawiałam i mówił, że wszystkie poradniki trąbią że najwięcej tyje się w II, a to jest nieprawdą i najwięcej tyje się w III. Nawet mi mówił co się składa na te kg, a ja potem czytałam wypowiedzi dziewczyn w necie i rzeczywiście jakieś 95% najwięcej utyła w ostatnim trymestrze.
o nieeeeee
Finezja, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 lekarze wszystko posprawdzają najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze
Będzie dobrze głowa do góry
Agatka ja też się boję bo do tej pory dużo przytyłam a tu niby mam jeszcze więcej a matko :0
A mnie wczoraj w nocy tak okropnie brzuszek swędział a rano patrze a tam taaaaaaaakie okropne rozstępy, myślałam że już się nie pojawią, bo na udach i piersiach mam prawie od początku, a jednak i brzuszek mi popękał wrrr...A1984, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa zazdroszczę tego wyjazdu,ja też bardzo chętnie bym się gdzieś wybrała.Bo to siedzenie w domu już mnie strasznie męczy.Może po swiętach się uda chociaż na jakiś weekend wyjechać
Dziewczyny wasze dzieciaczki też tak upodobały sobie jedną strone brzucha?mój mały właściwie od początku z prawej strony był ułożony,a wczoraj tak się wbij że miałam brzuch skośny,mówie wam świetnie to wyglądało,mieliśmy ubaw z mężemNo i coś czuję że do spokojnych dzieci to on nie będzie należał,wiercipięta z niego straszna
Kochane trzymam za wszystkie kciuki,żeby w końcu te wszystkie problemy sie skończyły!!karolinka85, zapah_ciszy lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Stokrotka - polubiłam Twój post nie ze względu na rozstępy tylko ze względu na to że chyba mamy podobny "problem" - waga rośnie, ale to słodka waga
Co do rozstępów - ja mam trochę po okresie dorastania na biodrach i naprawdę po jakimś czasie są leeedwo widoczne
Muniek - Borys też sobie upodobał jedną stronę (lewa). Dziwię się że mu tak wygodnie w nocy bo jak śpię na boku to go trochę wgniatam chyba w materac, no ale jak dzieciak lubi...nenette, Muniek lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:o nieeeeee
No właśnie " o nieeeee"hahaha no cóż okaże się jak to będzie z tymi kg.
Dorcia8919 mam nadzieję, że jak najszybciej się wszystko wyjaśni i poradzą coś na te podwyższone normy - trzymaj się !
Dziewczyny współczuję Wam tych bóli i niepewności, życzę Wam aby to wszystko już minęło i żebyście nie musiały się nieustannie martwić!
Nieukowa super perspektywa z tą Chorwacjąale powiem Ci, że podziwiam za odwagę, ja mam pod koniec kwietnia jechać do rodzinki w odwiedziny ponad 700 km i już się zastanawiam czy dam radę ;/ tyle godzin w aucie nie wiem czy wysiedzę i nawet myślę czy by jednak pociągiem nie jechać, zawsze można rozprostować nogi i pospacerować po korytarzu
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
dokładnie jak to Agata napisała to są najukochańsze kilogramy, po ciąży wszystko zgubimy:) i rozstępy będą mniej widoczne
Ja na studiach przytyłam ponad 10kg w szybkim okresie czasu i zrobiły mi się rozstępy na udach, potem wyjechałam do pracy do Włoch na zbiory i tam schudłam prawie te 10kg i rozstępy też zniknęły więc mam nadzieję żę tym razem też tak będzie oby
Dziewczyny gdzie kupowałyście leginsy ciążowe? (takie fajne jakościowo) ja mam 2 szt z allegro takie po 28zł kupowałam i stasznie się zniszczyły przez 2 miesiące. -
Stokrotka2626 wrote:Dziewczyny gdzie kupowałyście leginsy ciążowe? (takie fajne jakościowo) ja mam 2 szt z allegro takie po 28zł kupowałam i stasznie się zniszczyły przez 2 miesiące.
Ja bardzo fajne kupiłam w H&M na dziale Mama (z ciążowym paskiem) - kosztowały koło 60 zł z tego co pamiętam ale jakość b.dobra, noszę je od 4 mc bardzo często i poza lekkim zmechaceniem (golarka do obrań sobie poradzi) są ok! -
Wczoraj bralam nospe w nocy ntez dzisiaj jest juz lepiej ale wzielam jedna na wyciszenie i powinno byc juz ok. Przyszla kolezanka po Zuze poszla z nia i swoim synem na plsc zabaw wiec mam troche spokoju. Jutro rano robie krew i mocz za tydzien wizyta mam nadzieje ze dotrwam bez zadnych problemow.
[/url]
-
Leginsy kupiłam w H&M ale chyba nie polecam,bo zaraz po praniu są fajne,a potem się strasznie naciągają,głupio to wygląda szczególnie na kolanach.Także chyba jeszcze będe musiała gdzieś kupić jedną albo dwie pary,bo jednak w tym najwygodniej.
Muniek wrote:Leginsy kupiłam w H&M ale chyba nie polecam,bo zaraz po praniu są fajne,a potem się strasznie naciągają,głupio to wygląda szczególnie na kolanach.Także chyba jeszcze będe musiała gdzieś kupić jedną albo dwie pary,bo jednak w tym najwygodniej.
oooo no moje właśnie się wcale nie naciągają, nie tracą fasonu że tak powiem
może to jakaś inna wersja -
Agata - ja przytyłam juz 12kg (dane z rana), a do III trymestru jeszcze kawałek
Wlasnie wysprzatałam z szafy wszystkie rzeczy, w które sie nie mieszczę, bo chyba nie łudzę sie, ze wskocze w nie przed październikiem
Idą w zapomnienie do pawlacza
A dzięki temu mam dodatkowa szufladę na ciuszki Olgi. Teraz tylko muszę sobie kupić jakies krótkie spodenki ciążowe
A latem bede śmigać w sukienkach, bo mam sporo i zawsze lubiłam - troszkę ukryją spadający brzuszek i bioderka
Muniek - Moja Olga wypycha sie najcześciej z prawej strony. Moj gin nawet stwierdził, ze Mała upodobała sobie prawy bok. Dlatego jak śpię na lewym boku, muszę sie opierać brzuchem o M.
Nieukowa - bardzo udanej wyprawy zycze !!! Ja w Święta kończę 40 lat i rozmawialiśmy z M., ze gdzieś wyjechać muszę, bo na miejscu zwariujeM. na 40- tkę zabrałam na weekend na Cypr, ale ja latać w III trymestrze nie chce. No i stanęło pomiędzy Budapesztem, Wiedniem i Berlinem. Musze tylko poszukać noclegów, bo chcemy tak na 5 dni.
Dorcia, Kasika - zycze pozytywnej diagnozy i szybkiego powrotu do domu !!!
Ja teraz pędzę sie szykować, bo za 30minut muszę wyjsć, aby nie biec znowu do autobusu...A tu głowa mokra jeszczenadine24, A1984, nenette, dorcia8919, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny powizytowo
Dzidzia rośnie, waży już 1078 gram, a stópka ma aż 5,5cm !Poza tym szyjka trochę miękka, ale zamknięta i długa na 4,16cm, wody płodowe w normie
i niestety głowa w górze, ale podobno mamy jeszcze czasale za chiny nie dam się pokroić
USG III-ego trymestru wypada mi na prima aprilis, ale mam nadzieję że moja niunia nie będzie sobie żartować że jest chłopakiem
i dostałam ochrzan delikatny że w miesiąc przybrałam 3kgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 12:28
sss, Joasia:), Aka81, Finezja, Rozalia, A1984, nenette, karolinka85, Sista, Scintilla, Ania1704, Z., Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
mocno trzymam kciuki za wszystkie mamy i ich brzuszki
Nie orientujecie się może czy możemy pić Ustroniankę czy to z Jodem? czy z Magnezem?
Przed ciążą często je piłam, a teraz nie wiem czy możnaMi brzuch też twardnieje i czasem boli, ale to od pęcherza.
Kupiłam sobie sok z żurawiny i pije z wodą... na szczęście cukier po tym ok.
więc przez tydzień zrobię sobie taką kurację
-
A1984 wrote:oooo no moje właśnie się wcale nie naciągają, nie tracą fasonu że tak powiem
może to jakaś inna wersja
nick nieaktualnyWitam sie i ja
Dla dziewczyn z dolegliwościami przesyłam e- uściski i życzę aby wszystko minęło jak najszybciej. Trzymajcie się... jesteście dzielne babeczki.
Jeżeli chodzi o leginsy to ja kupiłam u tego sprzedawcy długie i 3/4 i jestem bardzo zadowolona.
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5116097790
My 10kg na plusie i nawet nie zastanawiam się ile jeszcze przystajesmakuje jedzonko to jem
Julka też upodobała sobie prawą stronę. Jej aktywność jest praktyczne ciągła. Brzuch faluje za każdym razem ( nawet teraz ).
Potrafi sie tak wypiąć jakby pępkiem chciała wyjść. Czasem uciska tez na pęcherz, że maszeruje do wc jak gejsza małymi kroczkami.
U nas czas trochę przyspieszył, bo Kuba 1 kwietnia pisze test 6 klasisty. W kwietniu nabór Kuby do gimnazjum, Bartka do pierwszej klasy. Oj urosły mi te chłopaki. Po Kuby egzaminie w szkole przerwa świąteczna i wolne do 8.04
A1984, karolinka85, nenette, Scintilla, dorcia8919, Marcia86, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie do Joasi, jeżeli dobrze pamiętam wrzucałaś tutaj fotkę wózka który kupiliście i to jest Quinny mood. Moją uwagę przykuł Quinny Buzz Xtra, niestety to model z zeszłego roku i wszelkie opinie o tym wózku dotyczą starych modeli (Quinny Buzz 3 lub 4),a one sporo się różnią.
Asiu czy mogłabyś mi powiedzieć czym się sugerowaliście wybierając wózek, albo jakie zalety/wady wg on posiada, generalnie co Cię skusiło do jego zakupu. wiem, że MOOD i BUZZ to inne modele ale w sumie coś je łączy i tak bym chciała się zapoznać z Twoimi spostrzeżeniami.
Jeśli chodzi ogólnie o wózki przeczytałam mnóstwo informacji na ich temat, opinii, rankingów, blogów itp. Z tego wyselekcjonowałam sobie kilka i mam zamiar pooglądać je na żywo.
Moje priorytety to waga wózka musi być lekki, dość długa gondola, duża budka przy spacerówce, łatwość składania, amortyzatory, łatwość prowadzenia i jakość wykonania.
Może któraś z Was miała do czynienia albo coś słyszała właśnie o Quinny Buzz Xtra, albo może polecić jakiś wózek spełniający powyższe kryteria?
Będę wdzięczna za każde info