WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te ubranka, mnie zawsze rozczulają ciuszki dla dziewczynek :) Niestety dla chłopców nie ma takiego wyboru i ciągle tylko paski, paski, paski...
    Też mam tą poduszkę, ale odpoczywam na niej tylko w ciągu dnia bo w nocy za groma nie mogę się na niej ułożyć i lądowała zawsze na podłodze :)
    Dziewczyny Wasze dzieciaki też takie ruchliwe? Mój jak tylko się przebudzę rano, to szaleje z przerwami 5-10 min. praktycznie non stop.

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie bywa z ruchliwością - najlepiej czuję mojego rozrabiaka około 22 jak się kładę do łóżka ... :) Myślałam o tym aby może powoli zacząć liczyć ruchy w ciągu godziny - ale raz jest tak, że nie czuję jej w ogóle przez 3/4 godziny a raz tak, że te 10 ruchów robi w ciągu 2 minut ... zauważyłam też, że ja nie czuję np tego jak się przekręca ... tzn w ogóle chyba nie czuję ruchów dłuższych niż 2 sekundy - bardziej same kopniaczki :)

Rozalia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to róznie była ale naj czesciej to jest tak że najbardziej sie rusza o 11 i po 23 , no i czasami jak położe na brzuchu kubek czy na kolanach biorę laptop

Rozalia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne ciuszki :)

Scintilla lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla śliczne ubranka :) u mnie też radykalne, antyróżowe podejście powoli upada :P i wzruszam się patrząc na różowe body z kaczuszką hihi

Ja ruchy czuję różnie - czasem przez pół dnia nic, a później szaleństwo non stop, czasami jest aktywna po trochu cały dzień.

Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !!!

na początek muszę Wam napisać, że nadrabiałam posty z półtora tygodnia i co już myślałam, że dotrwam do końca to znowu naprodukowałyście tyle, że dopiero teraz mi się to udało :) Ostatnie 2 tyg miałam bardzo zabiegane i w związku z tym czasu mniej na podczytywanie i odpisywanie.

Chciałam się odnieść do kilku kwestii i nawet zapisywałam sobie co komu mam za jednym razem odpisać, ale wszystko mi się skasowało, wiec spróbuję tak z głowy i przepraszam jak pomylę dziewczyny albo w ogolę nie odniosę się personalnie.

Najpierw Nieukowa - pytałaś o przyrząd do ćwiczenia "rozciągania" pochwy, jeśli dobrze zrozumiałam, to mogę tylko Ci napisać, że swgo czasu moja koleżanka to stosowała i z tego co mówiła można to zacząć stosować nie wcześniej niż na 3 tyg przed planowanym rozwiązaniem i oczywiście ciąża powinna być niezagrożona. Poza tym robiła to codziennie powoli pompując balonik i doszła po jakimś czasie do 8 cm.

Myślałam jeszcze nie będąc w ciąży, że to świetna sprawa bo podobno ułatwia uelastycznienie i ma duży wpływ na łatwiejszy przebieg porodu i mniejsze ryzyko popękania, ale niestety koleżanka jak trafiła na porodówkę okazało się, że tętno dziecka spada i natychmiast poddali ją cc, w związku z tym stwierdziłam, że ja się jednak nie będę w to bawić co ma być to będzie. Będę ćw rozciągać, a i tak może mi się to nie przydać :)

Zyrcia - czytając o Twoich przebojach w szpitalu chciałam tylko nadmienić do kwestii wypłacania kasy szpitalom przez NFZ. Nie wiem jak to w sumie jest i czy faktycznie wypłacają im po 3 dobach pacjenta w szpitalu, gdyż jak ja trafiłam w 6/7 tyg do szpitala z plamieniami to przyjęli mnie na oddział o 22 a następnego dnia o 12 już zrobili wypis do domu i co lepsze NFZ wypłacił szpitalowi za ten mój pobyt 1090 zl !!!!!!!!

Więc pierwsza sprawa, mimo że byłam niespełna dobę szpital dostał kasę, a druga że wcale nie małą i w sumie zrobili mi podczas pobytu jedno USG, pobrali krew i podali 2 razy luteine, a i śniadanie choć go nie zjadłam bo miałam swoje kanapki ( za co ponad tysiak ja się pytam ??). A wiem to bo zarejestrowałam się do ZIP (Zintegrowany Informator Pacjenta) i sprawdzam ile pobierają za moje wizyty i czy nie oszukują :)

A tak poza tym Zyrcia dopisz mnie proszę do listy - termin mam na 18 czerwca, pod sercem noszę córeczkę i będzie się nazywać Iga.

Któraś z was pytała o coś do smarowania na brodawki, szwagierka mówiła mi, że jej na szkole rodzenia położna mówiła, że najlepsza i nie szkodliwa dla maluszka jest czysta lanolina, i z ziajki jest coś takiego - może komuś się przyda http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35311

Co do glukozy mnie też w laboratorium nikt nie sprawdzał ani przed ani po obciążeniu, na szczęście wyniki są ok:

na czczo 82
    po 1h 90
    po 2h 74

bardzo się z tego cieszę bo uwielbiam ciasta, lody i czekoladę, a od samego początku ciąży mam straszny pociąg na słodkości :) a dzień przed badaniem zjadłam kilka kostek czekolady, a na obiad przyjaciółka zaserwowała ryż zapiekany z jabłkami i bitą śmietaną :)

A i pochwale się wam kocykiem minky, który sama dla Igusi uszyłam wraz z poduszeczką :) Zostało mi trochę materiału i zrobię jeszcze ochraniacz do łóżeczka.

8ebmagfw7189_t.jpg

mam nadzieję, że uda mi się fotkę dobrze dodać.

Co do wyprawki mam chyba już w całości skompletowaną garderobę malutkiej, część nabyta na wyprzedażach, a część na allegro :) Rozmiary od 56 do nawet już 80, ale w sumie najwięcej 62-68, powinno nam do co najmniej 7-8 m-ca wystarczyć :) Poniżej fotka jak je segregowałam:

8hzlpfmd9dsn_t.jpg

ahuc2j6omp5u_t.jpg

Mam kocyk, kołderkę i dwie poszewki do niej z Lidla (ale początkowo nie będę ich używać), śliniaki, butelkę medela calma, któraś z Was polecała i się skusiłam, chociaż opinie są podzielone, ale to jak ze wszystkim, 6 pak chusteczek pampers, ręczniczek z kapturkiem na razie jeden, i jeszcze kilka rzeczy.

Kurcze tyle miałam napisać i mi wypadło z głowy przez ten czas :) no nic mam nadzieję, że już bardziej na bieżąco będę się udzielać i wtedy nie będę miała takich problemów:)

Wszystkim szyjkowym dziewczynom życzę, aby szyjki się wydłużyły i wszystkie dolegliwości minęły - trzymam za Was mocno kciuki i w ogóle za nas wszystkie !!!

Scintilla, Rozalia, Inesicia, agawera, Aka81, patrycja_24, nenette, agnieszyczka, Joasia:), sss, Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette dobrze że wizyta już blisko.

My jutro szpital, zobaczymy co tam wyjdzie z tymi wodami :-( zaczynam mały stresik łapać. Czytam książkę dziś aby niemyśleć.

No i ciśnienie dziś 124/89 cały dzień :-) leki działają

Scintilla ciuszki boskie :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakieś konkretne okrycia kąpielowe/ręczniki dla niemowlaka. Ostatnio kupiłam jedną sztukę z BabyOno i wydaje mi się ono jakieś takie cienkie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja całkiem pokaźną masz tę kolekcję :) i kocyk super uszyłaś!

Kasika nie stresuj się, wszystko będzie dobrze zobaczysz :)

Finezja, kasika8303 lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o łóżeczkach dostawkach do łóżka rodziców?
    My się chyba zdecydujemy na taką opcję, może niekoniecznie model poniżej ale wydaje mi się to mega praktyczne na pierwsze 8 - 10 mc

http://allegro.pl/babybay-original-dostawka-do-lozka-gniazdo-law-i5162266425.html

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette - dzięki :) pierwszy raz w życiu coś szyłam, fajnie wyszło i mega satysfakcje mam :)

Dla synka przyjaciółki uszyłam w prezencie kołderkę z wypełnieniem o taką:

uubvfeomd1vt_t.jpg

Jeśli któraś z Was ma sprzęt i chęci to polecam samemu wykonać coś dla maluszka :)

Inesicia - co do ręczników ja mam na ten moment jeden, zakupiłam w TKmaxx i żałuję, że nie wzięłam 2 bo były akurat, dałam 34 zł, ale jest sporych wymiarów (80x90), mięciutki, mięsisty i z kapturkiem. Za to moja przyjaciółka ma taki 100x100 też z jednej strony z super miękkiej frotte, a z drugiej takie milusińskiego materiału, dostała go w prezencie i ma się dowiedzieć gdzie został nabyty, bo na ręczniczku była tylko metka z napisem "delfin" albo "delfinek" i szukałam w necie bez rezultatów. Jak będę wiedziała skąd ten ręczniczek dam znać :)

A1984 - ta sama przyjaciółka od ręcznika ma przystawkę dla małego i bardzo zachwala, jej synek ma obecnie 8 m-cy i dalej w niej śpi. Ja nie mogę sobie na taką przystawkę pozwolić bo posiadam psiaka i mimo że nie śpi z nami w łóżku to bałabym się, że podczas dnia pod moja nieuwagę wskoczyłby na łóżko i coś zrobił.

kasika8303 - wiem, że łatwo jest komuś z boku mówić/pisać, ale postaraj się pozytywnie zaprogramować :) Tak - zaprogramować, w swoim życiu różne miałam momenty łatwiejsze i trudniejsze i przekonałam się, że czasami "głupie" nasze nastawienie może zdziałać cuda - ja w to wierzę !!! Bądź dobrej myśli a wszystko się ułoży :*

Inesicia, A1984, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, że wczoraj rozpoczęliśmy III trymestr - oto ja i tymczasowy domek córuni:
    21lj37t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 18:42

Inesicia, Scintilla, Joasia:), A1984, gosi_a, Sista, karolinka85, Nieukowa, Z., nenette, Muniek, agawera, anetaa1607, Czarnaa94, Finezja, zyrcia, Ania1704, MIKOLAY, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja zazdroszczę umiejętności szycia. Ja może poproszę moją mamę o uszycie pościeli, ochraniacza i organizera. Przez chwilę przemknęło mi przez myśl żeby jednak nauczyć się szycia, ale chyba odpuszczę ;)
    Aka brzuszek pierwsza klasa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 18:48

Aka81, Finezja lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja dzieki za info o balonikach, chyba jednak kupie, bo o ile na cesarke nic sie nie da poradzic, to 500x bardziej wole pomeczyc sie rozciaganiem niz potem popekac albo dac sie pociac. Czas pokaze czy sie przyda :)
    Pokazna wyprawka, nie powiem :)

Ja jestem jednak za tradycyjnym lozeczkiem w osobnym pokoiku. Dostawka super, ale wole miec sypialnie dla siebie i meza na wylacznosc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 19:04

nadine24, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - co do łóżeczka dostawki, to my takie będziemy mieć. Tylko nasze bedzie 40x90 wiec chyba max do 6 miesięcy. Dodatkowo ma kołeczka, wiec w nocy w sypialni, a w dzien w salonie przy kanapie :)

Finezja - No ja wlasnie swojej Królewnie chce uszyć ochraniacze, przytulanki i litrerki Olga nad jej kącikiem :) Muszę zamówić w końcu materiał, to moze zacznę :) No i kołderka extra wyszła - dzięki za inspiracje :)

My dzisiaj pospacerowalismy po okolicznych pałacach i parkach. Piękna pogoda, a teraz jestem tak zdrowo zmęczona, wiec odpoczywam na kanapie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    U mnie one są troche jak skurcze, nie boli mnie cały czas tylko tak łapie na 30sekund-minutę i puszcza. Kilka razy dziennie to norma.. ale czasem łapie mnie tak kilka razy na godzinę-pare razy byłam na IP w takiej sytuacji (zwykle wtedy brzuch się napina i wygląda to jak skurcze). Teraz jak tak się dzieje to staram się nie panikować, biorę magnez, podwójną nospę - zwykle pomaga tylko trochę niestety i muszę przeczekać po prostu (ale zastrzyki na IP też nie pomagały). Zauważyłam, że ostatnio raz w tyg mam taki mega atak, zwykle w nocy..teraz z piątku na sobotę miałam i przez ok.3godz męczyłam się z tymi łapiącymi bólami..boję się za każdym razem, że coś się dzieje, ale nie chcę tak jeździć na IP bez końca. Trochę mam więc stracha, że coś przegapię ale skoro od 2msc tak się dzieje to pewnie już tak będzie do końca. Teraz mam kontrole u gina co tydzień więc staram się mocniej wyluzować. A Ciebie bardzo boli??
    U mnie te bole okresowe towarzysza mi prawie od poczatku ciazy..dlatego od poczatku mialam zalecona nospe 3x1..potem sie troche uspokoily no i wczoraj powrocily..ale bez twardnien.. Bralam nospe przechodzilo,ale po jakims czasie powracalo.. Dzisiaj tez tak po godz.10 wzielam nospe potem magnez,i po 16 znowu powrocilo.. Ehh jak bylam ostatnio na izbie to mowili ze bole jak na okres sa normalne,bo wszystko sie rozciaga i pracuje.. Jutro mam gina na nfz to podpytam..bo nie chce znow jechac na ip bo tam wezma na oddzial i dostane to co biore w domu..wiec bez sensu..
    A ten buscopan to cos w stylu nospy? A ten scopolan to od skurczy?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie mogłam się znowu powstrzymać i narobiłam kolejnych zakupów ciuszkowych na allegro. Jak dotrze paczka to się pochwałę.
    Poza tym u mnie też ciężki dzień pod względem skurczy, bo pojawiają się jeden za drugim. Na szczęście nic nie boli.

A jutro na 11 wizyta u mojego lekarza, szybko zleciały te 4 tygodnie i nareszcie zobaczymy się z naszą Istotką :)

Sista, do której ostatnio trwały zajęcia na SR? Jestem umówiona o 18 z koleżankami i w razie czego będę musiała się urwać wcześniej :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka jak ja pytałam swojego gina o bóle miesiączkowe to powiedział że to przez macice która rośnie i się rozciąga. Jeżeli nie są to silne bóle to wszystko ok.

karolinka85 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,dlatego wlasnie nie chcialam jechac od razu na ip..bo tam zawsze jak jade to przewaznie zostaje..na obserwacje podczas ktorej doslownie nic nie robia..ostatnio przy twardnieniach nie dostalam zadnych dodatkowych lekow..nawet magnezu i bralam to co w domu.. Jutro dokladnie podpytam tego gina na nfz..zobaczymy co powie..i na bole okresowe i twardnienia ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista a jaki model kupujecie, możesz coś polecić? Boje sie tylko ze w nocy odjedzie i zrobi się szczelina w którą wpadnie dziecko, chyba że to ma jakiś system mocowania

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ