Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
MIKOLAY wrote:A1984, ja mam monitory oddechu - tak jak ty nie mogłam się zdecydować i nabądłam oba
Angel care c401 w domku, a pieluszkowy poza domkiem
ale mi się trafiła okazja, bo inaczej bym tak nie zaszalała
Dzięki za info!Oj to fajna okazja Ci się musiała trafić szczęściaro!
-
nick nieaktualnyWstałam do WC i już nie mogę spać
śniło mi się, że wozilam małą we wózku ona się tak kręcił i uśmiechała gdy się obudziłam dostałam dwa solidne kopniaki
już coraz bliżej do tego by sny zmieniły się w rzeczywistość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 06:36
Scintilla, Joasia:), Rozalia, Sista lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry ...
Wczoraj wróciłam padnięta z wizyty bo obsunięcie było ponad godzinne - nas trochę też trzymał więc w rezultacie w domu byłam o 21.30
Ale mamy to USG III Trymestru za sobą.
Emilka zostaje Emilką - waży 1290g. - wymiary ma ładne ... chociaż głowa nadal owalna - typowo pod kask kolarki
Udało mi się w końcu zmierzyć moją szyjkę ... i tu SZOK SZOK - bo moja lekarka nadal po badaniu ręcznym twierdzi, że łabędzia szyja to to nie jest ale ważne, że się nie otwiera - a wczoraj okazało się, że ma niecałe 5cm więc to sporo jak na ten etap ciąży i działa bez zarzutu ( echhh lekarze )
Jedyne co na wizycie wyszło odrobinę niepokojącego to ilość płynu owodniowego - 12cm, niby jest to dolna granica do dalszej obserwacji - no ale na to ja już nic nie poradzę ... mogę co najwyżej zwiększyć ilość płynów wypijanych przez siebie ( niektórzy twierdzą, że to coś daje ) no i zawierzyć wiedzy lekarskiej ...
Co do monitora - u nas na pewno będzie i raczej zdecydowałam się na Angelcare AC300 - dwie płytki - pod materacyk.
Miłego dniaInesicia, Joasia:), Ania1704, sss, gosi_a, Z., nenette, Rozalia, A1984, karolinka85, Lilianka27 lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja , obódziłam sie a z 2 pokoju słyszę szelest klocków jak dobdze mieć Weronikę w domu
dziś wlazłam na wagę i sie bałam ze po ostatnich stresach waga spadnie w dół a tu zdziwienie 53,6 kgczyli od początku 7,8 na plusie
dla mnie to sukces a wy powiecie że pewnie ważycie dużo więcej
Joasia:), Inesicia, szczesliwamama, Ania1704, Z., Scintilla, Viola, Rozalia, A1984 lubią tę wiadomość
-
dzien dobry bardzo ja wlasnie jestem w przychodni,podali mi glukoze 75 jakie to niedobre!!! fu . Czekac dwie godziny musze na kolejne dwa klocia ...a odbijajac od tego dziewczynki czy ktoras z was czuje krocze ...? bo ja obolale doslownie mam od klilku dni,czuje tam wszystko,mam dyskomfort w chodzeniu,musze lezec wtedy mniej boli ...a ginekolog mam dopiero w poniedzialek,dzwonilam do niej powiedziala ,ze sprawdzimy na wizycie czy szyjka sie nie otwiera ...a w sumie zaczal sie nam 31 tydzien...
[/url]
-
nick nieaktualnyWitam
Agawera super ze Weroniczka w domku. A nie mówiłam ze w poniedziałek będzie już okteraz uważajcie na siebie i niech zarazy trzymają sie od Was z daleka.
Kochane gratuluje wizyt... maluszki rosną jak na drożdżachZa kolejne wizytujące trzymam mocno kciuki. Nasza wizyta za dwa tygodnie.
Moja waga dziś rano 57,6 a startowa 46 przy wzroście 158. Samopoczucie dobre, chociaż brzusio duży i przeszkadza w niektórych czynnościach. A będzie jeszcze gorzej
Ale cisza w domuChłopaki poszli do swoich zajęć a ja śniadanko wcinam w sypialni z pilotem w ręku. Jest bosko
!!!!
Szczesliwamama moje krocze tez obolałe. Zaczęło mnie boleć z miesiąc temu kiedy byłam mocno przeziębiona i kaszel mnie męczył okrutnie. Chyba mocno wiązadła mi sie naciągnęły. Lekarz sprawdził i szyjka była ok. Tak jest do dziś ze idąc po schodach ( jeżeli gdzieś są) to boli krocze najmocniej. Gdy leżę bólu brak ale boli w czasie wstawania z łóżka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:41
szczesliwamama, agawera, Scintilla, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Scintilla fajnie, że usg już za Tobą. Moje już we czwartek i zaczynam mieć już stresa czy wszystko będzie ok. Malutka szaleje dziś od rana. Uwielbiam to uczucie. W ogóle ta ciąża to super sprawa;) Wczoraj czułam się tak jakoś lekko, że aż specjalnie poszłam do lustra żeby sprawdzić czy ten brzuszek na pewno tam jest;) Gdyby nie te twardnienia brzucha, którymi staram się jednak nie przejmować to już całkiem byłaby rewelacja.
agawera u nas dziś na wadze 58,6kg czyli w sumie ok. 8 kg na plusie.
Wczoraj byliśmy na SR i było o przygotowaniu wyprawki, kąpieli, przebieraniu i ubieraniu noworodka. Wg położnej prowadzącej zajęcia na początku powinno stosować się mydełko w kamieniu, 1-2 razy w tygodniu oliwkę i linomag lub alantan przy każdym przewijaniu i to były 3 rzeczy, które trochę mnie zaskoczyły, ale ja jestem całkiem zielona w kwestii pielęgnacji noworodka więc ok niech jej będzie. Chociaż do kąpieli i tak kupię chyba kosmetyki w płynie z rossmanna.
PS. Jest 3 z przodu na suwaczku. Jupiii!!!Joasia:), gosi_a, Scintilla, Z., Magda_lena88, nenette, Rozalia, karolinka85, Sista lubią tę wiadomość
-
Weronika dziękuje e-ciocią za trzymanie kciuków
ps bez pozy nie dało sieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:50
Scintilla, Inesicia, Z., Ania1704, Joasia:), Magda_lena88, zapah_ciszy, gosi_a, nenette, Rozalia, A1984, Muniek, karolinka85, Finezja, sss, Lilianka27, Marcia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku dziewczyny jakie Wy jesteście chudzinki, ja przed ciążą ważyłam 57-58 kg wzrostu mam 170 cm, teraz będzie gdzieś 70 kg
Ginka mówi, że trochę za dużo mi przybyło, jak będę teraz u rodziców to zamierzam więcej spacerować pogoda ma być ładna więc będę korzystać
Szczęsliwamama mnie krocze pobolewa jak za długo chodzę lub się przemęcze przy sprzątaniu, wtedy więcej odpoczywam i jest ok. Właśnie szykuję się do dentysty, mam nadzieję, że z moim zębem już lepiej
Agawera śliczną masz córunię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 08:53
agawera, Joasia:), nenette, szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane
Gratuluję pozytywnych wizyt
Za zbliżające się 3mam kciuki - ale nie ma innej opcji niż taka, że BĘDZIE OK
My na swoją jeszcze musimy poczekać - byle do pn i będziemy wiedzieli co tam się dzieje w brzuszku. Ile waży Nasz CUD i czy aby płci nie zmienił - no ale chyba 3 USG by się nie myliły
Agawera cieszę się, ze córcia ma się lepiej i już masz ją w domku - zdrówkaw domku zawsze szybciej się do siebie dochodzi.
Szczęśliwamama - Ty masz dopiero ten test obciążenia glukoząpiszesz, że jesteś 31tc - dziwne. Mój lekarz mówił, że to się robi między 26-29tc bo im starsza ciąża to ma wpływ na wyniki. Ale pewnie co lekarz to opinia. Co do bóli krocza na tym etapie myślę, że to chyba norma bo powoli wszystko się tam rozszerza żeby przygotować się do porodu. Tak myślę bo mnie kilka razy też bolało ale znośnie
- 3mam kciuki za wyniki glukozy i byle do wizyty
Widziałam też temat wózków - bardzo fajne modele powybieraliścieja szczerze mówiąc nie wiem jaki mam model ale wózek na pompowanych kołach, kolor czarno - zielony i jest 2in1. fotelik mamy oddzielnie ale takie same kolory - a wózek mamy od mojej siostry. Pewnie gdyby nie to, że mamy kredyt na mieszkanie to bym zakupiła taki jakie mi się podobają. No ale damy radę
Wczoraj udało mi się w końcu zmobilizować i u naszego sprzedawcy z allegro zamówiłam 1/3 wyprawki- i nawet w kosztach nie wyszło źle
Pozostałe rzeczy rozbite na kwiecień i maj. A to co może się przydać ale nie musi od razu na czerwiecjakoś trzeba te koszta dzielić.
Za Nami już ponad 200 dni ciąży- kiedy to zleciało??
Z tej okazji posegregowałam ubranka Maluszka i ilość jaką mam starczyła by spokojnie na bliźniaki i jeszcze by zostało - więc chyba muszę się ograniczyć z zakupami ubranek a ja tak to lubię
jedyne co mnie przeraża po tej ilości ubranek to myśl, że będzie to trzeba poprasować wszystko - ale na to przyjdzie czas
W czwartek przede mną kontrola u diabetologa- 3majcie kciuki
ciekawe czy mnie zważy. 3tyg temu na pierwszej wizycie było ok +10 - ciekawe czy ta dieta jakoś wpłynęła na wagę...??
A Wam życzę słonecznego dniau mnie od rana słonko zaprasza na spacer ale dziś nie wybieramy się w teren
- dziś porządki domowe
ale bez szału.
A na obiad ŻUREK- uwielbiam
Joasia:), Rozalia, Scintilla, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Czesc Kobietki
Gratuluje wizyt i jak zwykle kciukam za kolejne. Wszystkie jestescie chudzinki jak czytam o tych kilogramach, no naprawde, a po ciąży to już w ogole wszystko zgubicie. Ja jutro sie zwaze przed wizyta, i pewnie pozostawie to bez komentarza na forum
dzis trochę zaspalam, musze zawiesc mocz do badania
M. Mówi zrób sobie morfologię jeszcze, ale nie bylo opcji abym tak glodna o 9-10 jechala bez sniadania tam, o nie ! Dziecko glodne tez
z reszta robilam krew 4tyg temu i nie mam juz chyba skierowania. Jutro sie wyjasni na wizycie. Milego dnia! Bede pozniej :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 09:41
Rozalia, Joasia:), Scintilla, nenette lubią tę wiadomość
-
Mnie jutro czeka badanie moczu zlecone przez lekarza i morfologia, której co prawda nie zlecił, ale wolę jednak sprawdzić jak tam erytrocyty bo ostatnio były kiepskie.
A to my;) Foto z wczoraj;)
Scintilla, Rozalia, Alorrene13, nenette, Joasia:), Muniek, karolinka85, A1984, gosi_a, agnieszyczka, Z., szczesliwamama, maglic, sss lubią tę wiadomość
-
Hej Mamusie
Ja sie w koncu wyspalam)))) sny fajne to moze dlatego tak długo
Mnie krocze jeszcze nie boli ale wiem ,ze i mnie to dopadnie..
Moja waga wyjściowa 67kg teraz 74... 8 kg na plusie..
Gratuluje udanych wizytŁadnie juz u każdej 4 cyfrowe kgramowe dzieciaczki,a w ktorym jestes tyg ?
-
Ja takaże się witam, ale nie jestem takim porannym ptaszkiem jak większość z Was
My się z mężem kładziemy koło północy, on na 7 do pracy a ja śpię dalej jak suseł do 9:00 a czasem dłużej. W nocy oczywiście ze 3-4 pielgrzymki na siku. Niby niewiele leci ale jak już się przebudzę, to psychika nie da mi zasnąć jak nie siknę
Rzeczywiście niezłe z Was szczuplaczki, ja to niby nie wyglądam jak wieloryb ale jednak zaczynałam z nadwagą i myślę że w tej chwili ważę około 88 kg przy 175 cm. To moja największa życiowa waga, ale cóż zrzucęNie chcę tylko męża przegonić bo on ma 93 kg
Pogoda dziś znów piękna i chętnie bym poszła na spacer, ale zauważyłam że jak za długo chodzę to boli mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Może tylko do sklepu się przejdę i łyknę trochę powietrza
Zaczynam odliczanie do badania, już tylko kilka godzin...
Alorrene13, Scintilla, nenette, Joasia:), karolinka85, A1984, gosi_a, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry kochane, witam się w trzecim trymestrze
ale to już poważnie brzmi
Wczoraj dopiero o 22 weszłam do gina do gabinetu, takie było opóźnienie. No ale co najważniejsze na chwilę obecną nic się nie pogarsza, a nawet jest ciut lepiej niż tydzień temuskurcze trochę puściły, dzięki czemu mała nie ma już głowy centralnie na szyjce tylko troszkę przesunęła się w górę
w końcu nie czuję non stop parcia ufffff oby tak już było, a musi
no i mogę iść na SR, tyle że bez ćwiczeń, super! Mój M też ucieszony, bo on jakoś bardzo chce tam iść, zobaczymy co powie po pierwszych zajęciach, a to już w piątek
my usg będziemy robić pewnie dopiero w okolicy połowy kwietnia, teraz czeka nas glukoza-planuję na czwartek.
Miłego dnia brzuchatki!Scintilla, Rozalia, Joasia:), karolinka85, A1984, gosi_a, Z., Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Scintilla to ja mogę Ci oddać trochę wód, bo ja z kolei mam ich za dużo. I też niewiele można na to pomóc. Wczoraj znowu miałam brzuch mega duży, mała wariowała jak szalona cały dzień, dziś wstałam to chyba brzuch trochę spadł i młoda śpi. Mi gin mówił że wody się ciężko bada, ja jednego dnia miałam 23 a drugiego 17 !!!!! Zależy bardzo to od dziecka, czy piło wody danego dnia, czy akurat nie zrobiło siku itp. Naczytałam się tego ostatnio także jestem w temacie.
Agawera śliczną masz córeczkę.
Scintilla lubi tę wiadomość