Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka250 wrote:Oooo to faktycznie duży moja ostatnio ważyła 1450g i ma tydzien do przodu a ze mam termin na 4 czerwca to i ja coś czuję ze w maju urodzę ale przy twoim to raczej ty nas wyprzedzisz ale jak Twój mały dobije do 4kg to życzę Ci duzo siły na urodzenie:)
Ja sie nie przejmuje waga bo mam cc
Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Nenette tak dr Sołowiej jak najbardziej robi USG III trymestru. My byliśmy u niego na USG genetycznym i USG połówkowym i na Echu Serca. Z czystej ciekawości chciałam badanie teraz zrobić u Dra Dariusza Pietrasika, który również ma dobre opinie i znajoma go polecała. Poza tym Sołowieja w ogóle nie było w tym tygodniu w którym ja bardzo chciałam iść. Zapisana jestem 8.04 na 16:20 do doktora Pietrasika w Wilanowie.
Dada ja nie podliczam wyprawki, nie będę tego w ogóle robić -
Dada wrote:Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
21.30 rzeczywiście godzina jak do spania
Dajcie znac jak któraś podliczy wyprawke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 15:03
[/url]
-
XxMoniaXx wrote:ja mam ten wózeczek tylko 2 w 1 . Fotelik dokupiliśmy z BE SAFE bo ten w zestawie jest dobry na 1-2 miesiące... główka w nim lata jak chce i troche tandetny jak dla mnie i po 2 miesiącach musielibyśmy kupić i tak inny więc z uwagi na ksę kupiliśmy używke za 250 (nowy 500) z be safe. Który posłuży do ponad roku z usztywniaczem na główke, wkladką dla maluszka ..
Wózek mam ten model i na żywo mega .. prowadzi sie super i nie zamieniłabym go na inny !
Jeszcze zapytam bo myślę o tym. Skąd ta opinia że lata głowa i że będzie na 2 miesiące?Ja kieruję się testami wprzypadku wyboru fotelika i bezpieczeństwem więc jestem ciekawa.
To taki test/ranking:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html -
aghata wrote:co do wyprawki, bo troche mam po córci, troche sama kupilam, siostra kupila, wózek kupujemy w 3 osoby, ja, tato i moja ciocia...moge pomoc co i ile kosztuje tylko z wozkiem czy bez? Ubranka nowe czy uzywane?
Ciuszki tez dostane.jakbys mogła bez wózka .
Te wszystkie wanienki ,płyny,kremy,przescieradla itd ile to moze kosztować?
-
Alorenne ja mam III trymestru w Lux Medzie bo tu mam pakiet, mój mąż ma w Midicover ale na niego raczej usg ciąży nie zrobię
Małego też dopiszemy do męża pakietu jak się urodzi, bo ja w LM płacę prywatnie. Robiłam już trzy usg u lekarza do którego idę, wredny jak jasna cholera ale specjalista pierwsza klasa. Ostatnio na połówkowym mi powiedział pół żartem pół serio, że mam do niego więcej nie przychodzić, bo mam paskudne dziecko które nie współpracuje, a on takich dzieci nie bada
A ja to przyjmuje na klatę i dalej do niego pójdę, bo bada dziecko na wszelkie możliwe sposoby i zna się super na swojej robocie. Nawet mój gin mówił że tak dobrych opisów usg dawno nie widział.
-
nick nieaktualnyAlorrene13 wrote:Nenette tak dr Sołowiej jak najbardziej robi USG III trymestru. My byliśmy u niego na USG genetycznym i USG połówkowym i na Echu Serca. Z czystej ciekawości chciałam badanie teraz zrobić u Dra Dariusza Pietrasika, który również ma dobre opinie i znajoma go polecała. Poza tym Sołowieja w ogóle nie było w tym tygodniu w którym ja bardzo chciałam iść. Zapisana jestem 8.04 na 16:20 do doktora Pietrasika w Wilanowie.
Dada ja nie podliczam wyprawki, nie będę tego w ogóle robić
Ja na połówkowym byłam u kobitki polecanej przez gin i wyszłam zawiedziona, usg trwało 5 minwięc teraz jak się uda to wrócę do dr Sołowieja, a jak nie to też do dr Pietrasika
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
aghata wrote:co do wyprawki, bo troche mam po córci, troche sama kupilam, siostra kupila, wózek kupujemy w 3 osoby, ja, tato i moja ciocia...moge pomoc co i ile kosztuje tylko z wozkiem czy bez? Ubranka nowe czy uzywane?
A to masz wskazania do cc?? bo np moja panna jest ułożona pośladkowo i ma jeszcze mc do zmiany pozycji bo jak nie to tez cc a ja nie chce wolę sn -
maglic wrote:Inesicia-idziemy łeb w łeb;) ja wizytę mam jutro więc na pewno dam znać jak mój synek przybrał. w 26w0d- 945g, chyba mały
. Liczę, że te 1500 będzie miał
i że wszystko będzie dobrze.
Ja też jutro mam usg , ciekawość mnie zżera strasznie ile mała waży:) moja w 26w0d wazyła 760g więc z tych mniejszych. Teraz obstawiam 1300gmaglic, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Kurier mi właśnie przyniósł obrazki do pokoju małego, bardzo ładnie wyglądają ale z powieszeniem będę musiała trochę poczekać
Alorrene13, Suzanna22, Truskaweczka250, Z., nenette, karolinka85, karolina0522, Scintilla, Muniek, kasika8303, Inesicia, sss, Joasia:), A1984, Finezja lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:A to masz wskazania do cc?? bo np moja panna jest ułożona pośladkowo i ma jeszcze mc do zmiany pozycji bo jak nie to tez cc a ja nie chce wolę sn
Mam ten sam problem i ten sam etap ciąży, ale staram się nakłaniać moje dziecię w myślach żeby się obróciło głaszcząc brzuszekMoże podziała.
Poza tym czytałam o moście indyjskim: http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/most-indyjski/ Zastanawiam się czy nie spróbować
Rozalia, gdzie kupiłaś takie śliczne obrazki?Super są
Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Mam ten sam problem i ten sam etap ciąży, ale staram się nakłaniać moje dziecię w myślach żeby się obróciło głaszcząc brzuszek
Może podziała.
Poza tym czytałam o moście indyjskim: http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/most-indyjski/ Zastanawiam się czy nie spróbować
Rozalia, gdzie kupiłaś takie śliczne obrazki?Super są
Ja słyszałam że trzeba mówić do dzidziusia żeby się przekręcił ale czy działa nie wiem -
Dziewczyny obrazki kupiłam u tego sprzedawcy, ma mnóstwo wzorów i różne rozmiary, więc każdy znajdzie coś dla siebie
http://allegro.pl/obraz-40x40-obrazek-obrazki-dla-dzieci-dzieciece-i5067453349.html
Truskaweczko to ja muszę do synia mówić żeby się pośladkowo ułożył, bo póki co uparcie leży główką w dółA poważnie to trzymam kciuki za odwrócenie. Mój gin mi opowiadał że miał pacjentkę, którą już położył na stół patrzy na jej brzuch i coś mu nie grało. Wzieli dziewczynę na usg a tu się okazuje, że dziecko się przekręciło w ciągu doby. Najlepsze że wyjechała z sali operacyjnej na porodówkę, bo pytałam go i urodziła naturalnie
Z., Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzanna22 wrote:Ja też jutro mam usg , ciekawość mnie zżera strasznie ile mała waży:) moja w 26w0d wazyła 760g więc z tych mniejszych. Teraz obstawiam 1300g
a już myślałam,że moja tylko taki liliput jest...bo w 26+1 miała 700g..wizytę mam w czwartek,ale pewno bez usg..choć może skontroluje wagę..chociaż wolałabym poczekać do 7kwietnia na wizytę w Bydg u innej ginekolożki...bo tu u nas sprzęt kiepski..Suzanna22 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się to rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Pozdrawiam
agawera, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość