X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Oooo to faktycznie duży moja ostatnio ważyła 1450g i ma tydzien do przodu a ze mam termin na 4 czerwca to i ja coś czuję ze w maju urodzę ale przy twoim to raczej ty nas wyprzedzisz ale jak Twój mały dobije do 4kg to życzę Ci duzo siły na urodzenie:)

Ja sie nie przejmuje waga bo mam cc ;)

Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette tak dr Sołowiej jak najbardziej robi USG III trymestru. My byliśmy u niego na USG genetycznym i USG połówkowym i na Echu Serca. Z czystej ciekawości chciałam badanie teraz zrobić u Dra Dariusza Pietrasika, który również ma dobre opinie i znajoma go polecała. Poza tym Sołowieja w ogóle nie było w tym tygodniu w którym ja bardzo chciałam iść. Zapisana jestem 8.04 na 16:20 do doktora Pietrasika w Wilanowie.
    Dada ja nie podliczam wyprawki, nie będę tego w ogóle robić :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
    21.30 rzeczywiście godzina jak do spania ;)

Dajcie znac jak któraś podliczy wyprawke.
    co do wyprawki, bo troche mam po córci, troche sama kupilam, siostra kupila, wózek kupujemy w 3 osoby, ja, tato i moja ciocia...moge pomoc co i ile kosztuje tylko z wozkiem czy bez? Ubranka nowe czy uzywane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 15:03

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja mam ten wózeczek tylko 2 w 1 . Fotelik dokupiliśmy z BE SAFE bo ten w zestawie jest dobry na 1-2 miesiące... główka w nim lata jak chce i troche tandetny jak dla mnie i po 2 miesiącach musielibyśmy kupić i tak inny więc z uwagi na ksę kupiliśmy używke za 250 (nowy 500) z be safe. Który posłuży do ponad roku z usztywniaczem na główke, wkladką dla maluszka ..

Wózek mam ten model i na żywo mega .. prowadzi sie super i nie zamieniłabym go na inny !

Jeszcze zapytam bo myślę o tym. Skąd ta opinia że lata głowa i że będzie na 2 miesiące? :) Ja kieruję się testami wprzypadku wyboru fotelika i bezpieczeństwem więc jestem ciekawa.
    To taki test/ranking:
    http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    co do wyprawki, bo troche mam po córci, troche sama kupilam, siostra kupila, wózek kupujemy w 3 osoby, ja, tato i moja ciocia...moge pomoc co i ile kosztuje tylko z wozkiem czy bez? Ubranka nowe czy uzywane?

Ciuszki tez dostane.jakbys mogła bez wózka .
    Te wszystkie wanienki ,płyny,kremy,przescieradla itd ile to moze kosztować?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne ja mam III trymestru w Lux Medzie bo tu mam pakiet, mój mąż ma w Midicover ale na niego raczej usg ciąży nie zrobię ;) Małego też dopiszemy do męża pakietu jak się urodzi, bo ja w LM płacę prywatnie. Robiłam już trzy usg u lekarza do którego idę, wredny jak jasna cholera ale specjalista pierwsza klasa. Ostatnio na połówkowym mi powiedział pół żartem pół serio, że mam do niego więcej nie przychodzić, bo mam paskudne dziecko które nie współpracuje, a on takich dzieci nie bada :) A ja to przyjmuje na klatę i dalej do niego pójdę, bo bada dziecko na wszelkie możliwe sposoby i zna się super na swojej robocie. Nawet mój gin mówił że tak dobrych opisów usg dawno nie widział.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Nenette tak dr Sołowiej jak najbardziej robi USG III trymestru. My byliśmy u niego na USG genetycznym i USG połówkowym i na Echu Serca. Z czystej ciekawości chciałam badanie teraz zrobić u Dra Dariusza Pietrasika, który również ma dobre opinie i znajoma go polecała. Poza tym Sołowieja w ogóle nie było w tym tygodniu w którym ja bardzo chciałam iść. Zapisana jestem 8.04 na 16:20 do doktora Pietrasika w Wilanowie.
    Dada ja nie podliczam wyprawki, nie będę tego w ogóle robić :)

Ja na połówkowym byłam u kobitki polecanej przez gin i wyszłam zawiedziona, usg trwało 5 min :/ więc teraz jak się uda to wrócę do dr Sołowieja, a jak nie to też do dr Pietrasika :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

A to masz wskazania do cc?? bo np moja panna jest ułożona pośladkowo i ma jeszcze mc do zmiany pozycji bo jak nie to tez cc a ja nie chce wolę sn :/

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Inesicia-idziemy łeb w łeb;) ja wizytę mam jutro więc na pewno dam znać jak mój synek przybrał. w 26w0d- 945g, chyba mały :/. Liczę, że te 1500 będzie miał :) i że wszystko będzie dobrze.

Ja też jutro mam usg , ciekawość mnie zżera strasznie ile mała waży:) moja w 26w0d wazyła 760g więc z tych mniejszych. Teraz obstawiam 1300g :)

maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier mi właśnie przyniósł obrazki do pokoju małego, bardzo ładnie wyglądają ale z powieszeniem będę musiała trochę poczekać :)

21m58g2.jpg

Alorrene13, Suzanna22, Truskaweczka250, Z., nenette, karolinka85, karolina0522, Scintilla, Muniek, kasika8303, Inesicia, sss, Joasia:), A1984, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rozalia gdzie zamawiałaś takie obrazki?
    Już mi się w głowie rozjaśniło bo myślałam, że to Ty chodzisz do Medicover, a to Nenette chodzi ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    A to masz wskazania do cc?? bo np moja panna jest ułożona pośladkowo i ma jeszcze mc do zmiany pozycji bo jak nie to tez cc a ja nie chce wolę sn :/

Mam ten sam problem i ten sam etap ciąży, ale staram się nakłaniać moje dziecię w myślach żeby się obróciło głaszcząc brzuszek :D Może podziała.
    Poza tym czytałam o moście indyjskim: http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/most-indyjski/ Zastanawiam się czy nie spróbować :D

Rozalia, gdzie kupiłaś takie śliczne obrazki? :) Super są :)

Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Mam ten sam problem i ten sam etap ciąży, ale staram się nakłaniać moje dziecię w myślach żeby się obróciło głaszcząc brzuszek :D Może podziała.
    Poza tym czytałam o moście indyjskim: http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/most-indyjski/ Zastanawiam się czy nie spróbować :D

Rozalia, gdzie kupiłaś takie śliczne obrazki? :) Super są :)

Ja słyszałam że trzeba mówić do dzidziusia żeby się przekręcił ale czy działa nie wiem :/

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja słyszałam że trzeba mówić do dzidziusia żeby się przekręcił ale czy działa nie wiem :/

Raczej nikt na to gwarancji nie da :) Ale spróbować nie zaszkodzi :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obrazki kupiłam u tego sprzedawcy, ma mnóstwo wzorów i różne rozmiary, więc każdy znajdzie coś dla siebie :)

http://allegro.pl/obraz-40x40-obrazek-obrazki-dla-dzieci-dzieciece-i5067453349.html

Truskaweczko to ja muszę do synia mówić żeby się pośladkowo ułożył, bo póki co uparcie leży główką w dół ;) A poważnie to trzymam kciuki za odwrócenie. Mój gin mi opowiadał że miał pacjentkę, którą już położył na stół patrzy na jej brzuch i coś mu nie grało. Wzieli dziewczynę na usg a tu się okazuje, że dziecko się przekręciło w ciągu doby. Najlepsze że wyjechała z sali operacyjnej na porodówkę, bo pytałam go i urodziła naturalnie :)

Z., Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia śliczne te obrazki :-)

Rozalia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Ja też jutro mam usg , ciekawość mnie zżera strasznie ile mała waży:) moja w 26w0d wazyła 760g więc z tych mniejszych. Teraz obstawiam 1300g :)

a już myślałam,że moja tylko taki liliput jest...bo w 26+1 miała 700g..wizytę mam w czwartek,ale pewno bez usg..choć może skontroluje wagę..chociaż wolałabym poczekać do 7kwietnia na wizytę w Bydg u innej ginekolożki...bo tu u nas sprzęt kiepski..

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinię dziewczyny, dobrze wiedzieć że jeszcze komuś się podobają :) Lecę na kurs!

Alorrene13, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sie pochwalic Wera z tatą wrócili do domu :D

gosi_a, maglic, Inesicia, karolinka85, Z., MIKOLAY, Natka88, Lilianka27, sss, agnieszyczka, nenette, Joasia:), lilly78, Marcia86, Ania1704, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
    Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę... :/
    Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone :)

Chciałabym żeby to się to rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
    Pozdrawiam :)

agawera, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ