X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam się pochwalić, że ostatnio zamówiłam Balneum Baby Olejek pielęgnacyjny do kąpieli - moja koleżanka ma bombla alergika i wychwalała w niebosa :)

cena bardzo atrakcyjna :

http://allegro.pl/balneum-baby-olejek-pielegnacyjny-do-kapieli-500ml-i5166058659.html

b4ipuen.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata duży ten Twój Antoś. Ja obstawiam, że nasza Zosia w czwartek będzie mieć ok. 1400g.
    Właśnie wróciłam ze spaceru. Po drodze w szmateksie nabyłam płaszczyk na wiosnę bo w starych kurtkach przestaję się powoli mieścić. Może nie jest do końca w moim stylu, ale wydawanie większej kasy na coś co będę nosić co najwyżej 2 miesiące mijało się z celem.
    Co do wózka to my mamy Jedo Fyn Memo z fotelikiem Recaro Profi Young Plus.
    Do nas akurat w okolicach porodu mają na kilka dni przyjechać teściowie bo akurat wtedy przylatują do Polski. Ale zostaną 2 góra 3 dni i pojadą z powrotem. Teściowa pewnie zagada mnie na śmierć;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie chlopcy zazwyczaj rodzili sie wieksi, moja siostra najmlodszego urodzila bardzo szybko a wazyl 4200. Ale wiecie jak to usg. Wylicza na podstawie wymiarow z glowy.

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za nastepne.

Ja dzis kurz starlam bno juz wytrzymac nie moge czuje wszedzie kurz brud itp tak nieswieza...przynajmniej dzisiaj ladnie i mozna powietrzyc.

Nam tez sie podoba wozek Husky. Mam dylemat mam miec od siostry wozek tez fajny wiadomo trzeba wyczyscic ale kurcze korci mnie na nowy. No ale dac tyle kasy zobacze jak nam go da bo narazie ,moj chrzesniak w nim jezdzi...zobaczymy.

Ja dzis pozamawialam podklady,waciki itp. Chcialam kupic kosmetyki ziaja ale nie podawali daty waznosci na allegro i narazie odpuscilam. Jeszcze koszula nocna, szlafrok no i kosmetyki dla malego, siebnie i chyba tyle....

Tez mam obawy jak z takim malym sie obchodzic, boje sie zadlawienie lub zaniesienia placzem. Ja mieszkam z rodzicami wiec pomoc bedzie choc wiadomo dzialaja na nerwy. Dzis mi planowali ze nie musze szafy wyciagac z sypialni bo maly i tak w dzien bedzie spal w salonie

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Właśnie wróciłam z pierwszego prawdziwego spaceru na zwolnieniu (tzn. nie po zakupy i bez konkretnego celu ;) ) Słońce wspaniałe i za chwilę będziemy mieć po 18 stopni w ciągu dnia. Juppi ! Odpaliłam aplikację, i przeszłam w sumie 7 km, niezle jak na pierwszy dłuższy spacer :D Zamierzam tak chodzić jak najczęściej do porodu, to może i brak fitnessu nie będzie miał złego wpływu, a wychodzenie kondycji też się przyda ;) Scintilla fajna focia, dużo ciachnęłaś włosów, ja obecnie zapuszczam :D Trzymam kciuki za USG.
    MIKOLAY ja o Mutsy słyszałam tylko taką jedną opinię sprzedawczyni ze sklepu "że jak się zepsuje, to części są bardzo drogie bo to wózek zagraniczny" a od polskiego producenta taniej można naprawić itp. Nie sądzę, aby ona była obiektywna. Nie szukałam opinii na temat tego wózka w necie, bo wydaje mi się że jest dość drogi, mylę się ? Poszperaj w necie ;)
    Monia ten fotelik, który opisałaś, że Ci nie pasuje to Maxi-Cosi Cabrio-fix? Niby jeden z lepszych i polecanych itp? ;) Tak tylko dopytuje, co to znaczy ten z zestawu? Ten z linka który umieściłam?
    Rozalia trzymam kciuki - Robicie echo serca bo...? Co było wskazaniem? Dobrze pamiętam, że pępowina dwunaczyniowa jak u mnie? Czy nie? Fajnie, że już masz termin cesarki, wiesz kiedy powitasz Maleństwo. Ja wiem, że nic nie wiem :D Jestem ciekawa ile mój syncio już waży, ale dowiem się dopiero 8.04 to będzie już 30 tyg + 4 dni.
    Tak w ogóle to też uwielbiam być w ciąży i dobrze się czuję, nie czuję też swojej dużej wagi. Jak wróciliśmy w nocy w sobotę z mężem od znajomych, on taki zmęczony "po piwkach" a ja z takim uśmiechem mówię: a ja mam energię i mogę nawet zrobić piruet jak baletnica, co też uczyniłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 13:57

Rozalia, Z., nenette, Sista, Scintilla, A1984, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powciskalam coc i nie dwlam rady pisac.

No i wracajac do rodzicow mowie im ze moze wam dam malego do siebie do sypialni bede karmic i wogole. Nie mozna im wytlumaczyc ze dziecko bedzie spalo u nas conajmniej do 3 lat a ze nie mmy miejca w sypialni musimy szafe duza wyniesc zeby spokojnie ise tam obracac... Wrrrrrr

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Moja znajoma ma mutsy i jest bardzo zadowolona.

Wow 1800 gram ,moj nie ma połowy tego no ale tez termin inny tez wolałabym w maju.

Dziewczyny mam pytanie co do wyprawka bo jeszcze nic nie mam a chciałabym sie do tego finansowo przygotowac .Pytanie do tych które juz slompletowaly ile M.w Wam wyszło?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Babeczki, skoro o wózkach mowa to i się dołączę. my kupilismy Baby Design Lupo Comfort w kolorze czerwonym. A kupilismy go dlatego ze ja bardzooooo chcialam miec Maxi Cosi Mura 4 ale na zywo okazalo sie że Mura nie ma amortyzacji jak to kazdy zagraniczny wozek w tym X Lander rowniez niestety. No i spodobal mi sie Lupo bo jest prawie identyczny z wyglądu jak Mura 4. Poza tym ma b. dobry materiał wykonczeniowy no i w ogole chwalili go wszyscy sprzedawcy ;-) Chcialam czarny ale przekonal mnie jeden gosciu ze na lato to jednak moze nie za bardzo kolor, bo będzie sie budka nagrzewac. No więc wzielismy czerwony i to ostatni w Bielsku, w necie nikt juz nie mial czerwonego tez bo Baby Design zmienia teraz na wiosne kolory wozkow moze design tez troche. I dlatego kupiliśmy wozek już jakis czas temu.

Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hej dziewczyny :)

Moja znajoma ma mutsy i jest bardzo zadowolona.

Wow 1800 gram ,moj nie ma połowy tego no ale tez termin inny tez wolałabym w maju.

Nie wiesz może jaki model ?? Ja myślałam o evo lub 4rider - oczywiśnie używany :)

Na bank ma min. 900 gram :) Moja ważyła w czwartek 780 gram, a był to 24tc 1 dzień :)

Teraz przybierają bąble ok 170 gram na tydzień

b4ipuen.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po spacerku, słońce czache przygrzało i od razu lepszy humor :) Zaszłam do baru mlecznego bo mam u siebie w bloku i kupiłam swoje ukochane kotlety z soczewicy,a do tego surówka z białej kapusty. Napchałam się jak świnia,a po takim obiedzie mam cukier 70 :)
    Alorenne dobrze pamiętasz :) U mnie wskazaniem jest pępowina dwunaczyniowa, ale też na polówkowym lekarz wykrył dwa ogniska hyperechogenne i trzeba wszystko sprawdzić, a ja drże w obawach. Byle do jutra.
    Widzę że sporo nas z baby design, oby nam dobrze wózeczki służyły :)
    Ja niebawem znów wybywam na kurs prawka, jeszcze dwa spotkania i ruszam w trasę. Obym tylko nikomu krzywdy na ulicy nie zrobiła ;)

Mikolay u nas znajomi mają evo i polecają :) Tylko to już większy wydaek za nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:27

Z., Alorrene13, nenette, karolinka85, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnie USG miałam na początku lutego i nie wiem jak teraz miewa się moja kruszynka :( Dostałam skierowanie od gina NFZ ale babka która robi badanie dokładnie nie ma jeszcze grafiku, jak dzwonię umówić wizytę to proponują mi USG u lekarza u którego połówkowe trwało ok. 7 minut także wolę poczekać!
    Mi do wyprawki brakuje jeszcze kilku rzeczy ale tak myślę, że zrobię zakupy u naszego sprzedawcy jak wrócę od rodziców.
    Ja wózek dostałam po swojej bratanicy jest w dobrym stanie także trochę kasy zostanie nam w kieszeni :)
    Rozalia trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!
    Ale super masz z tym mleczniakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:33

Sista lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze pamiętałam. Trzymam mocno kciuki. U nas nic nowego nie zaobserwował. Pępowina dwunaczyniowa i tyle. Dzieciak rośnie jak na drożdżach a niby pępowina dwunaczyniowa może powodować niską wagę dziecka, to u mnie tak na pewno nie jest :P Idziesz do Medicover? Dobrze pamiętam, że Ty z Wawy? Czy gdzie indziej sprawdzacie?

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja z Wawy, Idę na Agatową. Czekałam 1,5 mca na wizytę więc emocje tym bardziej większe. Też słyszałam o tej niskiej wadze, ale mój ma średnią wagę jak na ten tydzień tzn lekarz powiedział, że idealną i rośnie więc to najważniejsze :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni maja mutsy evo i zadowoleni.

Ja tez kupuje używany joolz day.

Moje ostatnie usg 24 tydz 5 dni i ważył 750 gram...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Będzie dobrze, głęboko w to wierzę.
    Stres Cię opuści tuż po wizycie :)
    A na USG 3 trymestru zapisałaś się do Medicover?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    aghata duży ten Twój Antoś. Ja obstawiam, że nasza Zosia w czwartek będzie mieć ok. 1400g.
    Właśnie wróciłam ze spaceru. Po drodze w szmateksie nabyłam płaszczyk na wiosnę bo w starych kurtkach przestaję się powoli mieścić. Może nie jest do końca w moim stylu, ale wydawanie większej kasy na coś co będę nosić co najwyżej 2 miesiące mijało się z celem.
    Co do wózka to my mamy Jedo Fyn Memo z fotelikiem Recaro Profi Young Plus.
    Do nas akurat w okolicach porodu mają na kilka dni przyjechać teściowie bo akurat wtedy przylatują do Polski. Ale zostaną 2 góra 3 dni i pojadą z powrotem. Teściowa pewnie zagada mnie na śmierć;)
    Inesicia-idziemy łeb w łeb;) ja wizytę mam jutro więc na pewno dam znać jak mój synek przybrał. w 26w0d- 945g, chyba mały :/. Liczę, że te 1500 będzie miał :) i że wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 14:55

Inesicia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay moja koleżanka ma Mutsy i jest bardzo zadowolona, teraz będzie woziła w nim drugie dziecko:) nie pamiętam niestety jaki model, ale zapytam, sama jestem ciekawa.

Rozalia trzymam kciuki za badanie, ja mam echo dzień po Tobie. Nie denerwuj się, to tylko profilaktyka. Kolejny gin mi mówił, że te ogniska nic nie znaczą!

Dziś mam wizytę na 21.20 co za szalona godzina, dowiem się jak tam moja szyjka no i czy na SR mogę iść-bardzo bym chciała.

Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Jestem w domu, po wizycie, Antek ( Zyrcia mozesz wpisac imie) wazy 1800gram jest wiekszy wg usg jest 31 tydzien 3 dzien. Mowil lekarz ze jesscze w maju urodze. Jak weszlam na fotel i lekarz robil usg szyjki to maly tak fikal ze mialam fale na brzuchu chyba mu sie to nie podobalo. Wyniki moczu i krwi w normie, mój śluz obfity to ponic normalne, nast wizyta za 3 tyg. A jak sie brzuch napina to nospa. Zmniejszyl mi dawke luteiny. Przytylam w miesiac 1,5kg takze nie ma tragedii.

Oooo to faktycznie duży moja ostatnio ważyła 1450g i ma tydzien do przodu a ze mam termin na 4 czerwca to i ja coś czuję ze w maju urodzę ale przy twoim to raczej ty nas wyprzedzisz ale jak Twój mały dobije do 4kg to życzę Ci duzo siły na urodzenie:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
    21.30 rzeczywiście godzina jak do spania ;)

Dajcie znac jak któraś podliczy wyprawke.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ok. Będzie dobrze, głęboko w to wierzę.
    Stres Cię opuści tuż po wizycie :)
    A na USG 3 trymestru zapisałaś się do Medicover?

Allorene ja będę się zapisywała do Medicover,za tydzień dostanę skierowanie. Wiesz może czy dr Sołowiej robi usg 3 trymestru? Ty chyba też do niego chodziłaś?

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ