X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja też będę wdzięczna za cynk na temat szczepień. Tak jak Sista szczepić będę na 100%, pytanie tylko jakimi szczepionkami. Czytałam, że np. niektóre dziewczyny kupują przed porodem szczepionkę na WZW B (Engerix) i biorą do szpitala, bo te szpitalne ponoć chińskie i gorsze. Tylko podobno ciężko o receptę, ginekolodzy nie chcą wystawiać itp. No ale ja sama nie wiem jak to faktycznie jest.. Nieukowa zazdroszcze teścia pediatry :)

Sista lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja myślę, że to fajne podejście ze strony Twojej mamy, że sie nie będzie narzucać. Wiem, że moi będą się wymądrzać a to może być stresując. W sensie Ty się zastanawiasz czy dobrze robisz ( a wiadomo, że chcesz dla swojego dziecka najlepiej ) a ktoś Ci stoi nad głową i dokłada - to źle robisz, to nie tak, to inaczej...

Co do szczepień też zamierzam szczepić ale jeszcze nie wiem dokładnie co i jak. Na pewno nie chce tych skumulowanych 5w1, 6w1 czy co to tam.

U mnie dziś piękne słońce, chociaż chłodnawo. Poza gotowaniem mam dziś w planach dzień leniucha ;)

Inesicia, w zakresie wyprawki mam takie same myśli... Jak tylko dostanę wypłatę z ZUS to zamawiam ostatnie rzeczy bo różnie może być, niby 70 pare dni a przecież może się zdarzyć i wcześniej. Ja obstawiam, że moje to jednak będzie majowe dziecko :D

Pojawiło się jakiś czas temu pytanie odnośnie kocyków Minky czy nie za grube - warto zwrócić uwagę jaki kocyk się zamawia bo są te grubsze z wypełnieniem, i są bez wypełnienia, ja zamówiłam bez i wydaje mi się okej. A na upalne dni chyba wystarczy pieluszka do okrycia?

I któraś jeszcze pytała o piłkę dla ciężarnych jaka pompka, przepraszam nie odpisałam, ale właściwie to nie wiem bo mój mąż własnymi ustami ją dmuchał :D

Miłego dnia brzuchatki ;)

Sista lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helołł:) poczytuje Was i co do zajmowania sie dzidziusiami to tez mam obawy związane z przewijaniem i ubieraniem tak wiotkiej i delikatnej istotki :) żeby nie zrobić krzywdy jakoś sie nauczymy każda to przechodzi i nie jesteśmy pierwsze i ostatnie:)

Ale dziewczyny miałam sen dzisiaj i to że coraz gorzej mi sie śpi kręcę sie boki mnie bolą mała sie roi eh a będzie jeszcze gorzej co do snu to miałam takie dziwny wręcz śmieszny i krótki bo śniły mi sie moje piersi tylko że po porodzie były obwisłe wisiały mi na brzuchu haha i takie ogromne sutki miałam wyssane długie no nie wiem co to mi w głowie się uroiło he he

Joasia:), Muniek, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku przyjedzie mama,nie wyobrażam sobie żeby jej wtedy przy mnie nie było.Ona jest oazą spokoju,ma cudne podejście do dzieci i ma doswiadczenie,także na pewno sporo mi pomoże i mnie nauczy.Za to później ma przyjechać teściowa i tutaj się już boje,bo ona zawsze ma racje,nie da się jej przegadać.Mam nadzieję że się nie pozabijamy ;-D na szczęście mój mąż jest zdecydowanie po mojej stronie,także jak coś to powie jej coś.

Truskaweczka250, Nieukowa, BrumBrumek lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzień dobry, Witamy w 29 tygodniu ;)
    Weekend minął mi przyjemnie, w sobotę oglądanie wózków, a w niedziele taki pełen relaks z mężem (mecze piłkarskie hehe). Maluch nsz fajnie się ruszał, było widać na brzuszku, przykładaliśmy latarkę taką punktową z iphona i wiergał wtedy. Wózek w zasadzie wybraliśmy tylko czekamy na kasę pod koniec miesiąca i można kupować ;) Baby Design Lupo Comfort NEW 2w1, ma dobre opinie, sprzedawcy mówili, że jest bardzo mało reklamacji na niego i fajnie się prowadzi. Chciałam koniecznie granat, ale jeśli nie będzie, bo nie mogę go znaleźć to taki kolor, co sądzicie? :
    07paolh430wp_t.jpg
    Kliknijcie na zdjęcie, bo ta miniaturka jest jakaś zepsuta :P
    Chcę kolor dla chłopca ale żeby był też uniwersalny, bo niewiadomo co będzie potem ;) Rozalia jestem ciekawa jaki wózek kupiłaś ? Dziewczyny a wy jakie macie? Czy ktoś kupował wózek x-lander? Do tego będzie prawdopodobnie fotelik maxi cosi cabrio fix. Miłego Dzionka :D
    Na tej aukcji jest granat i zieleń i reszta kolorów to można zobaczyć...
    http://allegro.pl/baby-design-lupo-comfort-new-model-2015-cabriofix-i5165819263.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:24

Truskaweczka250, karolinka85, Rozalia, gosi_a, Z., Joasia:), Nieukowa, Scintilla, nenette, karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Waszych przemyśleń kochane to ja też nie mam żadnego doświadczenia w opieką nad Dzidziusiem. Wierzę jednak, że damy radę. Mam nadzieję, że przez pierwsze dni będzie ze mną mąż. Później pewnie pomoże Mama i Teściowa. A jak synek troszkę podrośnie to pojedziemy sobie na urlopik, pewnie najpierw na działeczkę :D hmmm Musi być dobrze. Co do szczepionek wiem że dwie, chyba na gruźlicę i żółtaczkę są już w szpitalu po porodzie, więc trzeba za wczasu pomyśleć czy z nich korzystać. Też będę czekać na informacje, jaką opcję Wy wybierzecie i co na ten temat ma do powiedzenia doświadczony pediatra w postaci teścia Nieukowej ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każda pierworódka jest przerażona, że będzie trzeba takiego maluszka ogarnąć, ale ja myślę, że damy radę. Mamy kobiecą intuicję, a takiego szkraba ciężko by było uszkodzić. Powoli będziemy się uczyć i poznawać. Nie ma się co martwić, na pewno będziemy świetnymi mamami. Mnie przeraża kikut pępowinowy, ale też obstawiam, że dam radę, w końcu to będzie moje dziecko :) Kiedyś się też zastanawiałam, co jest fajnego w przytulaniu dziecka w śluzie, które dopiero wyszło, a teraz myślę, że po całym tym oczekiwaniu to pierwsze o czym będę marzyła to żeby przytulić :)

Alorrene super wózek :) Nawet jeśli będzie zielony, to na pewno i dla dziewczynki dobry i dla chłopca. Co do xlanderów dla mnie one nie mają za bardzo amortyzacji i przede wszystkim są za niskie. Moja siostra miała 3 lata temu i bardzo sobie chwaliła. Tyle, że jak zobaczyła ostatnio mój to powiedziała, że extra że taki wysoki.

Co do gości po narodzinach... Ja się obawiam przyjazdu teściów, ale nie że by się wcinali czy coś, tylko tego, że by u nas nocowali, a ja wolałabym pomoc z tzw. doskoku, czyli że ktoś wpadnie na parę godzin, ale nie że jest non stop. Chociaż wiem, że oni by przyjechali pomóc, teściowa na pewno by się zajęła gotowaniem. Moja mama mieszka 5 minut ode mnie, siostra tak samo, więc na pewno na nie mogę też liczyć. No i na pewno na Męża, który już oszalał na punkcie córeczki :)

Jeśli chodzi o szczepienia to jestem jak najbardziej za! Muszę tylko doczytać o tych nieobowiązkowych, ale na pewno pneumokoki i rotawirusy też. Nie wiedziałam, że w szpitalach są chińskie i gorsze, ale jakoś szczerze wątpię, żeby takim szkrabom dawali jakieś totalne dziadostwo, więc może warto się zastanowić, czy np. antyreklamy nie robią farmaceuci, żeby zarobić. Trzeba temat obadać :)

Miłego dzionka życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:55

Z., Alorrene13, karolinka85, Nieukowa, nenette, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zamawiamy ten wózek Camarelo Sevilla + fotelik Maxi Cosi Cabrio
    ulg1sdc9ss82_t.jpg
    c1pwv7hhrvkx_t.jpg
    Przyszedł też przed chwilą rożek i podusia do karmienia :-) ale mnie to cieszy!!
    j3j8uraf44wr_t.jpg

Alorrene ten kolor wózka też jest ładny.Ale ja właśnie jakoś na ten kremowo-brązowy się uparłam :-)

Alorrene13, gosi_a, Truskaweczka250, Joasia:), karolinka85, Nieukowa, Scintilla, kasika8303, nenette, karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Cześć, dzień dobry, Witamy w 29 tygodniu ;)
    Weekend minął mi przyjemnie, w sobotę oglądanie wózków, a w niedziele taki pełen relaks z mężem (mecze piłkarskie hehe). Maluch nsz fajnie się ruszał, było widać na brzuszku, przykładaliśmy latarkę taką punktową z iphona i wiergał wtedy. Wózek w zasadzie wybraliśmy tylko czekamy na kasę pod koniec miesiąca i można kupować ;) Baby Design Lupo Comfort NEW 2w1, ma dobre opinie, sprzedawcy mówili, że jest bardzo mało reklamacji na niego i fajnie się prowadzi. Chciałam koniecznie granat, ale jeśli nie będzie, bo nie mogę go znaleźć to taki kolor, co sądzicie? :
    07paolh430wp_t.jpg
    Kliknijcie na zdjęcie, bo ta miniaturka jest jakaś zepsuta :P
    Chcę kolor dla chłopca ale żeby był też uniwersalny, bo niewiadomo co będzie potem ;) Rozalia jestem ciekawa jaki wózek kupiłaś ? Dziewczyny a wy jakie macie? Czy ktoś kupował wózek x-lander? Do tego będzie prawdopodobnie fotelik maxi cosi cabrio fix. Miłego Dzionka :D
    Na tej aukcji jest granat i zieleń i reszta kolorów to można zobaczyć...
    http://allegro.pl/baby-design-lupo-comfort-new-model-2015-cabriofix-i5165819263.html

Alorrene13, my z Moim T postawilismy na wózek x-lander :) Tez zdecydowalismy się na fotelik maxi cosi cabriofix dodatkowo:)

Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek śliczne zakupki :) Co do kolorów każdy ma inny gust hehe, akurat mnie te granaty z białymi stelażami urzekały, ale ten zielony też mi się podoba. Camarelo też są śliczne. To chyba model który polecają dla wysokich osób czy nie ? :) Widziałaś go na żywo?

Muniek lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna a jaki to model X-landera. Dopytuję z ciekawości :P Tyle tego jest, wszystkie ładne, ale tylko nieliczne zyskują przy bliższym spotkaniu na żywo w sklepie ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, po wizycie, Antek ( Zyrcia mozesz wpisac imie) wazy 1800gram jest wiekszy wg usg jest 31 tydzien 3 dzien. Mowil lekarz ze jesscze w maju urodze. Jak weszlam na fotel i lekarz robil usg szyjki to maly tak fikal ze mialam fale na brzuchu chyba mu sie to nie podobalo. Wyniki moczu i krwi w normie, mój śluz obfity to ponic normalne, nast wizyta za 3 tyg. A jak sie brzuch napina to nospa. Zmniejszyl mi dawke luteiny. Przytylam w miesiac 1,5kg takze nie ma tragedii.

gosi_a, Z., Alorrene13, Muniek, nenette, Joasia:), karolinka85, Rozalia, maglic, Scintilla, lilly78, kasika8303, Inesicia, sss, Nieukowa, Viola, Sista, karolina0522, Lilianka27, Finezja lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene, tez postawiłam na Baby Design :) Początkowo byłam nastawiona na X-landera, ale tak jak Gosi_a napisała tą amortyzację ma do kitu taka twaaarda ;) A w Baby Design one fajnie się podbijają a na tym mi zależało. No i nam w sklepie też mówili, że reklamacji to na niego nie ma ale kto ich tam wie, jak wypróbujemy same to wtedy będzie można coś więcej powiedzieć :)

A fotelik wybrałam Maxi Cosi Cabrio Fix River Blue :)

Muniek, fajna poducha :) Widzę, że gwiazdki królują :)

Chodzi za mną czekoladaaa i jakieś wafelki i ciaaasto jakieś, albo gofry o których ostatnio pisałyście... a tu na tej diecie i nie wolno :P Jakoś trzeba wytrzymać! A przy karmieniu też ponoć nie bardzo takie rzeczy...

Edit :D
    Aghata, gartuluję wizyty, kawał mężczyzny masz w brzuchu :) Super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:08

Alorrene13, Muniek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z badań krwi i zaraz pędzę do kardiologa ciekawe co powie
    jak rodziłam 6 lat temu było powiedziane o szczepionkach skojarzonych ze to rozwiązanie fajne dla rodziców ze podczas 1 wizyty nie trzeba kuc dziecka kilka razy ale o innych korzyściach nie wiem , pewnie jak wera wróci ze szpitala po trzeba bedzie pójsc do pediatry i sie dowiem jak ona to widzi i czy warto zaszczepic na rotawirusy i inne dodatkowo

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pomoc to moja mama mieszka ode mnie jakieś 4 przystanki autobusem albo 15 minutowy spacer przez park, ojciec 3 przystanki ode mnie, Teściowie znów mieszkają 8 przystanków od nas, boję się że przez to wszyscy będą zbyt częstymi gośćmi.Ja jestem "zosia samosia " lubię wszystko sama , chyba że poproszę o pomoc , więc obawiam się że jak wszyscy zaczną mi się wtryniać i dawać złote rady to będę gryzła drewno żeby nie pozabijać.

Alorrene13, agnieszyczka lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, super, gratulacje ! :)
    Z. No właśnie, taki polurany jest teraz podobno ten wózek, mam nadzieję, że się sprawdzi :) Jaki kolor wybrałaś ? W poprzedniej wersji Lupo Comfort są nieco inne kolory, z taką grafiką, ale ja chyba wybiorę te bez grafiki takie prostrze po prostu. Te poprzednie są takie:
    http://allegro.pl/wozek-3w1-baby-design-lupo-comfort-maxi-cosi-citi-i5195123596.html

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Muniek śliczne zakupki :) Co do kolorów każdy ma inny gust hehe, akurat mnie te granaty z białymi stelażami urzekały, ale ten zielony też mi się podoba. Camarelo też są śliczne. To chyba model który polecają dla wysokich osób czy nie ? :) Widziałaś go na żywo?
    No właśnie nie widziałam,bo nie mam gdzie :-( tu w niemczech tylko na ebayu go mają.Ale my nie jesteśmy mali z mężem,on ma ponad 180 a ja prawie 170 także chyba powinien być dobry.
    Aghata to już kawał faceta masz :-) super ;-D

Alorrene13 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png

Wysłany: 23 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    My dziś zamawiamy ten wózek Camarelo Sevilla + fotelik Maxi Cosi Cabrio
    ulg1sdc9ss82_t.jpg
    c1pwv7hhrvkx_t.jpg
    Przyszedł też przed chwilą rożek i podusia do karmienia :-) ale mnie to cieszy!!
    j3j8uraf44wr_t.jpg

Alorrene ten kolor wózka też jest ładny.Ale ja właśnie jakoś na ten kremowo-brązowy się uparłam :-)

Wiesz że ja tez ten model będę kupować :) Jak jeździłam rożnymi so sklepie tylko ten i jeszcze adamex Pajero 6vu07v202ojc_t.jpg mi sie podoba i super sie nim jeździ a to tez Polska marka jak i Camarelo :)
    Kupimy po Świętach wózeczek:)

Muniek lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka powiem ci że bardzo podobny ten wózek,strasznie mi się one podobają.Mam nadzieję że w użytkowaniu też będzie fajny :-)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png

Wysłany: 23 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Truskaweczka powiem ci że bardzo podobny ten wózek,strasznie mi się one podobają.Mam nadzieję że w użytkowaniu też będzie fajny :-)

Dokradnie jak mi Facet opowiadał o tych wózkach i pokazał że wszystkie gondole pasują do wszystkich wózków to stwierdziłam że oni robią wszyscy te same tylko cena sie różnią wziął Gondole z Bebetto i wsadził do kółek z Carmello i pasowało tak samo z Adamexem ale Camarello bardziej wizualnie mi się podoba:)

25.png
    Mili <3
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ