X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Kasika ja biorę Scopolan, ale patrząc na skład to chyba to samo co Buscopan. Biorę 3x1 + jeszcze nospe do tego jak trzeba.. a Ty jaką masz dawkę?

Też mam taką dawkę, trochę dużo no ale jak trzeba. Chciałam podpytać ile kto berze, czy faktycznie aż tak dużo biorę :-) dzięki za odpowiedź :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Kasika ja biore często buscopan forte, jak mi się mocniej napina, lepsze od nospy.scopolan to to samo , co buscopan, tez mam pprzepisane jest w czopjach, ale jeszcze nie brałam, karolinka, a pamiętasz, jak nie mogłaś się doczekać kiedy poczujesz pierwsze kopniaki....małego

Dzięki :-)

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera super że już u Was lepiej. Bardzo się cieszę :-)

Dziewczyny zakup roku dziś zrobiłam. Kupiłam laktator Tommee Tippee plus 2 butelki od dziewczyny nie używany w ogóle za 60 zł plus wyprawka ( majtki po porodowe, osłonki na piersi, podkłady) dla małej 2 nowe sukieneczki, czapeczki, rękawiczki niedrapki oraz gryzaki. Wszystko nowe :-)

karolinka85, Joasia:), Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny ale mialam stracha przed chwila.. :( bo jakos tak mi mokro bylo..i niewiedzialam czy to sluz i pimafucin wyplywa czy moze wody-wiem wiem glupia jestem..szyjka zamknieta wiec wody raczej odpadaja..ale biore pasek ph i wkladam i niby 4.5 wysikalam sie i jakos tak mokro kolo nogi wiec biore pasek ph i tam przykladam a tam ph 7! I strach ze moze to wody (ale to pewnie byl mocz skoro sikalam) ale sprobowalam jeszcze siknac na ten test i znow 7..no tak bo mocz ma takie ph.. ;) No i na koniec spowrotem biore kolejny pasek ph i wlozylam glebiej i 4.5..uffff wiec to napewno nie wody..bo przeciez gdyby sie saczyly to z pochwy! Normalnie chyba osiwieje poki nie urodze.. Gdyby nie te wszystkie moje przejscia..poronienia,teraz szpitale wizyty na ip..itp to pewnie byloby inaczej a tak juz chyba wmawiam sobie wszystko pokolei..ale wole sprawdzic 100razy niz potem zalowac ze nie sprawdzilam..

Mi po luteinie ciągle coś leci. Już się przyzwyczaiłam. Czasami leci tak, że myślę czy to nie siku :-) także spokojnie, talk z tabletki gdzieś wylecieć musi

c77352d493.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mi po luteinie ciągle coś leci. Już się przyzwyczaiłam. Czasami leci tak, że myślę czy to nie siku :-) także spokojnie, talk z tabletki gdzieś wylecieć musi
    Kasika wiem..do tego jeszcze zaaplikowalam ten pimafucin..a on w wiekszosci przeciez wyplywa..no ale jak miec pierdolca to po calosci.. :( boje sie wszystkiego..to co mowic bedzie dalej?.. Ehh

Super ze udalo Ci sie tak trafic na te nowe rzeczy...w super cenie :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kasika wiem..do tego jeszcze zaaplikowalam ten pimafucin..a on w wiekszosci przeciez wyplywa..no ale jak miec pierdolca to po calosci.. :( boje sie wszystkiego..to co mowic bedzie dalej?.. Ehh

Super ze udalo Ci sie tak trafic na te nowe rzeczy...w super cenie :)

Karolinka jesteśmy już tak daleko że nie ma prawa się nic stać, wiem że poronień się nie zapomina. Ja jakiś czas temu obiecałam sobie że nie będę Amelce fundować stresu i się tego staram trzymać. Każde zdenerwowanie maluszki w brzuszkach czują. Mój gin powiedział ostatnio, że przy takich kłopotach jakie mamy najgorszy jest stres. On wzmacnia skurcze. Już teraz będzie dobrze, a w 39 tc będziemy się martwiły czemu nasze dzieciaczki nie chcą wychodzić już, zobaczysz :-)

karolinka85, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Kupiliśmy wózek taki jak chcieliśmy nowy, tylko oczywiście używka za 800 zł z gwarancją do lipca 2016 :) Jutro się pochawalę fotkami, bo dziś padam...Mieszkanie posprzątane, mąż wczoraj okna pomył i jutro już wracam do "żywych" ;) Miłego wieczoru!

karolinka85, Inesicia, Ania1704, Marcia86, Joasia:), nenette, Sista, gosi_a, Z., Scintilla, kasika8303, A1984, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Gosiu - zamiast mózgu mam galaretkę, byłaś już na tych warsztatach? :D czy to jeszcze trochę czasu zostało ? :D Łudzę się, że coś tam wygram.:D Moje superszczęście musi się w końcu pokazać.

Maglic, cofnij się do strony 752 i tam masz Zakrętasie o warsztatach Mamo to ja :) A na Mama wie dopiero idę 11 kwietnia :)

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...

W konkursie na kto pierwszy ten lepszy na BB w tym tygodniu bym wygrała ....ja nie wiem co mi sie tak przestawiło....

Zycze Wam spokojnego ,wyspanego dnia :)

Nieukowa, nenette, Joasia:), gosi_a lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja druga ;)
    Odliczam dni do urlopu i L4: zostalo mi 4 dni w robocie i dolaczam do was wypoczywajacych ;)

Jestem wlasnie od wczoraj na etapie paniki pt. "Jak ja sobie poradze z niemowleciem, przeciez nawet nie ogarniam dobrze tematu zmiany pieluchy". Ech, niby humor dobry ale czuje presje mijajacych tygodni. W sobote zacznr magiczny 30 tydzien i troche mnie to przeraza ;) Lubie byc w ciazy ;)

nenette, A1984, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziś trzecia, jade pobrać krew :)

Nieukowa mam podobnie, ogarnia mnie czasem totalna panika przez moje zerowe doświadczenie z niemowlakami. Damy rade:)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja jeszcze 2 tygodnie i tez wolne.

Jesli chodzi o strach ja mam podobnie a do tego najprawdopodobniej bede przez pierszy minimum miesiąc sama bez mojego M ....:(
    Milion razy wyobrazalam sobie jak to bedzie jak mi odejdą wody i jak sobie poradzę z nie panikowaniem i zebraniem sie do szpitala nie wspomnę o powrocie z maluszkiem do domu itd.....:/ az strach pisac

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny w ten wiosenny dzionek, mnie też przeraża fakt że za ok 2 miesiące pojawi się w Naszym życiu ta mała istotka, która teraz kopie w brzuszku. Ja też nawet pampersa nie umiem założyć, nie wspomnę jak takie maleństwo ubrać. Liczę na mój instynkt :-)

c77352d493.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziewczyny damy rade ;) wiadomo jak to jest z pierwszym dzieckiem..ze nic sie nie wie,nie umie..itp.. Ale raz dwa..i my sie nauczymy.. Najwazniejsze ze maluszek bedzie juz nami.. <3 a reszta przyjdzie sama.. Wszystkie bedziemy wspanialymi mamusiami ;) czy to nasze pierwsze dziecko czy tez kolejne..
    Kurcze ja jak zwykle od 6 nie spie..tylko leze..ale za tydzien wkoncu przestawia sie zegarki..wiec zawsze ta godzinka bedzie do przodu ;)
    A dzis piekne sloneczko swieci od rana..ale lekki przymrozek chyba byl..widac po dachowce..

nenette, Truskaweczka250, karolina0522 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czekam u lekarza trzymajcie kciuki

Sista, karolinka85, nenette, Truskaweczka250, sss, gosi_a, Z., karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    To ja do Was dołączam z rana ze swoimi lękami "co to bedzie". Choc jak pisze Kasika, tez liczę na swój instynkt, Pampersow w życiu troche zmieniłam...A moja mama jak mnie urodziła, była sama, jakies 600 km od swojej mamy, bez SR i położnych środowiskowych. Tzn. Był moj tata, ale niemniej zielony niż ona i dali radę :)

Ja od rana zastanawiam sie nad kwestia szczepień. Szczepić bede na 100%, tylko zastanawiam sie czy brać to co daje NFZ, czy kupować swoje. Czy opcja 6w1, czy pojedynczo. Podczytywałam styczniówki, no i niektóre juz do szpitala brały swoje szczepionki, bo te szpitalne ponoć najtańsze i najsłabsze. A moja Kitka zaraz po porodzie musi dostać szczepienie na WZW B, bo inaczej nie bede mogła karmić :/ Czy jesteście juz rozeznane w temacie? Ufam, ze nie wkładam kija w mrowisko :):):)
    Miłego Dnia !!! :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 08:37

Nieukowa, Z., nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata trzymam mocno kciuki.
    My w sumie oboje też zieloni w kwestii dzieci (chociaż bratankami sporo się zajmowałam, ale w momencie kiedy mieli już przynajmniej 2 miesiące), a rodzina daleko, ale wiem, że damy sobie radę. Nie może być inaczej. W sumie najbardziej boję się jednej rzeczy czyli tego, że zacznę rodzić, a M będzie w pracy na 24 godzinnej służbie. Bez Niego nie rodzę! No i ostatnio zaczęłam się martwić, że nie zdążymy ze skompletowaniem wyprawki bo przecież zostało niewiele ponad 70 dni do daty porodu, a nam jeszcze trochę rzeczy brakuje. Ale za tydzień kończymy SR i wtedy robimy ostatnie zakupy. Większość zakupów, które nam zostały i tak zrobimy na allegro więc za 2 tygodnie wszystko powinno być już dostarczone.
    Później zostanie już tylko kwestia materacyka do łóżeczka.
    Co do szczepień to jeszcze tego nie przemyśleliśmy.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że instynkt zadziała :) Moja mama zadeklarowała chęć pomocy przez pierwsze 1-2tygodnie, ale stwierdziła, że "pomoże mi z obiadami i sprzątaniem, bo już nic nie pamięta z opieki nad noworodkiem poza tym tyle się zmieniło przez te lata w podejściu do dzieci". Bla bla bla :P Nie ma to jak dobra wymówka!

Co do szczepień, to ja się zdaję na teścia - jest pediatrą i podobno rewelacyjnym, więc on wybiera i kupuje szczepionki, jeżeli stwierdzi że lepsze są te nadprogramowe niż te na NFZ. Jak mały będzie większy to też teść będzie go szczepił wlasnoręcznie :) Także ja się zdaję na niego, będę z nim o tym rozmawiać pewnie w maju to wtedy napiszę co on mi doradzi... Ale tak, jestem za szczepieniami, nawet za tymi dodatkowymi. Chyba tylko co do grypy jestem sceptyczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 08:48

Sista, Z., nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to jak będziesz po rozmowie z tesciem to będę wdzięczna za informację o szczepieniach :-)

c77352d493.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Chyba się już przyzwyczajam do tego wstawania w nocy,także jak mały się pojawi to może nie będzie tak źle.
    Dziewczyny tyle kobiet przed nami dało radę to i my damy ;-) na pewno nie będzie lekko ale nasze małeństwa nam to zrekompensują :-)
    Ja chyba chciałabym żeby już był czerwiec bo ostatnio już sama ze sobą nie wytrzymuję,czuję się jak słoń,taka ociężała,gruba i brzydka :-( tak marudzę, ale nie mogę na siebie patrzeć.Dodatkowe 10kg robi swoje,nigdy tyle nie ważyłam i jakoś strasznie mi z tym. Do tego właśnie czuje,jak to wczoraj pisałyście,że moje organy wewnętrzne są w jakiś innych dziwnych miejscach.

Nieukowa, maglic, karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ