X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata,wow ale duzy juz Twoj synek :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Gratuluję udanych zakupów oraz Tobie Aghato udanej wizyty :)
    Moja mama również zaoferowała swoją pomoc jak malutka się urodzi, M też zamierza wziąć w tym czasie urlop. Sama mam obawy jak sobie poradzę z opieką najbardziej boję się kąpieli :/
    W tym tygodniu jadę do rodziców i wrócę dopiero po świętach, bardzo się cieszę z tego wyjazdu :)

nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie z rana mroźno ale słonecznie, pójdę na jakiś spacerek potem i odpocznę w końcu :) Mój mąż pisał mi smsa z pracy, że jeszcze dziś czuje zmęczenie i ręce go bolą, kochany sam pomalował całe mieszkanie ale ja niestety nie mogłam mu w tym pomóc... Pokój małego to teraz taki składzik trochę, bo czekamy na meble zamówione do salonu (komody i regał) więc muszą tam leżeć dopóki nie będzie ich gdzie powkładać. Jak już to ogarnę to wrzucę fotki, ale to pewnie za jakieś 4 tygodnie.

Ja jakoś nie boję się opieki nad maluchem,wiem że masa kobiet sobie z tym radzi więc i ja dam radę :) Wcześniej chciałam żeby na dzień cc i potem na kilka dni przyjechała moja mama,ale teraz wątpliwości. Przecież do karmienia i tak za mnie nie wstanie,a mój maż będzie ze mną 3 tygodnie po porodzie, więc ogranie mieszkanie i pomoże w obowiązkach. Muszę to poważnie przemyśleć :)

A wózek kupiliśmy baby design lupo comfort. W sklepie mnie zachwycił, super się prowadził, ma bardzo dobrą amortyzację, dużą gondolkę,łatwo się składa i generalnie nam się podobał :) Także allorene ja bym się nad nim nie zastanawiała :) My mamy beżowy i taki też chcieliśmy nowy.

otmf42.jpg

Z., Alorrene13, Scintilla, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Aghata, super, gratulacje ! :)
    Z. No właśnie, taki polurany jest teraz podobno ten wózek, mam nadzieję, że się sprawdzi :) Jaki kolor wybrałaś ? W poprzedniej wersji Lupo Comfort są nieco inne kolory, z taką grafiką, ale ja chyba wybiorę te bez grafiki takie prostrze po prostu. Te poprzednie są takie:
    http://allegro.pl/wozek-3w1-baby-design-lupo-comfort-maxi-cosi-citi-i5195123596.html

Ja wybrałam ten, w tym kolorze :)
    jnxzdwxcv0gd_t.jpg

Podobały mi się jeszcze z Dotty (ale te mają być dopiero w maju chyba, przynajmniej tak na ich stronie było napisane a to dla mnie już za późno...) i właśnie z tego Lupo Comfort. A one sam stelaż to mają taki sam praktycznie więc poszczególne modele nie dużo się między sobą różnią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:32

Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia jak masz mozliwosc zeby ktos oprocz meza Ci pomogl, skorzystaj z tego. Po porodzie spada poziom hormonow, boli Cie rana, chodzisz skulona jak dziadek, moze byc Ci smutno, ja jak urodzilam czekalam 2 tyg na siostre do pomocy a jak przyjechala to duzo mi to pomoglo. Kąpała małą, wspierala przy karmieniu, ja mialam jeszcze zapalenie piersi i wysoka goraczke gdyby nie ona to chyba psychicznie bym sie wykonczyla, M byl w domu ale mnie tylko denerwowal a siostra, doswiadczona mama 4 dzieci zabrala sie za gotowanie, sprzatanie i pomagala przy dziecku

Rozalia, Nieukowa, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. oooo masz husky? Czy jak to się piszę ;) Też nam się podobał w sklepie, ale to wózek z tego roku i nie dałoby rady kupić używanego, a chcieliśmy zaoszczędzić.

Aghata właśnie będę musiała nad tym pomyśleć. Niby mi się wydaje że mąż wystarczy, no ale mama ma właśnie doświadczenie z 4 dzieci i szybciej wszystko ogarnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:39

Z. lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wersja husky czyli niby zimowa, bo ma takie gadżety w zestawie. Mężowi bardzo on się podobał a mi inne kolory, a gadżety zimowe można dokupić ;)Stelaż generalnie w tych wózkach i prawie cała reszta taka sama czyli - od Lupo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:40

Z., Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać wcześniej po wizycie, że cesarkę mój drugi gin od cięcia zaplanował wstępnie na 12 czerwca,a 11 mam się położyć do szpitala. Chyba że zacznie się coś wcześniej dziać, to mam dzwonić i on przyjedzie do szpitala.
    Dziewczyny bardzo mocno proszę o kciuki na jutro, bo o 17 mamy badanie serduszka i powoli zaczynam umierać ze strachu...Wierzę że wszystko z młodym dobrze, ale wiadomo jakiś niepokój w duszy mi gra...

Scintilla, karolinka85, Alorrene13, Nieukowa, maglic, zyrcia, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ten model Husky mam :) Oczywiście na lato przy używaniu gondoli wszystkie akcesoria zimowe będą sobie leżeć w szafie ;) ale na zimę na pewno się przyda do spacerówki :)

Jeśli macie możliwość korzystać z pomocy bliskich to też uważam, że warto. Ale to w zależności kto ma pomagać bo niektórzy są tacy co więcej przeszkadzają niż pomagają. Zależy jakie macie kontakty :)
    Ja po prostu mam takich rodziców i teściów, że bardziej bym się nimi stresowała niż by to miało wyjść na dobre... i chyba trochę jak Suzanna ze mnie Zosia-samosia. A mąż na pewno dużo mi pomoże. On właściwie ma więcej doświadczenia z dziećmi niż ja :D

Rozalia, na pewno wszystko będzie dobrze. Kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:46

Rozalia, Suzanna22, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Suzanna a jaki to model X-landera. Dopytuję z ciekawości :P Tyle tego jest, wszystkie ładne, ale tylko nieliczne zyskują przy bliższym spotkaniu na żywo w sklepie ;)
    b352ae2f0a640ce6med.jpg

X-lander XA w kolorze beige, mój T ma 184 i jest zadowolony z wysokości wózka , ogólnie duzo osób nam go polecało i generalnie mam nadzieję że się sprawdzi :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    ja też mam obawy że sobie nie poradzę z malutką niunią. Oczywiście mogę liczyć na męża na pewno będzie mnie wspierał. Na wsparcie rodziny to raczej nie liczę bo mieszkają ok 30km, a nawet wolałabym tak jak Suzanna22 żeby mi się nikt nie wtrącał. Mam nadzieję że instynkt zrobi swoje i sobie poradzimy.

co do wózków my kupiliśmy taki tylko zielony
    http://sklep.babymerc.pl/home/119-3w1-wozek-baby-merc-onegratisy-alu-.html kosztował 720zł bo z kolekcji 2013 zobaczymy jak wyjdzie w praktyce póki co jestem zadowolona do tej pory chciałam kupić używany ale i tak koło 600zł trzeba by było wydać żeby kupić coś sensownego

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata duży ten twój synek, super najważniejsze że wszystko w porządku,
    my mamy wizytę za tydzien najbardziej boję się co pokaże waga bo apetyt to ja mam

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Aghata, super, gratulacje ! :)
    Z. No właśnie, taki polurany jest teraz podobno ten wózek, mam nadzieję, że się sprawdzi :) Jaki kolor wybrałaś ? W poprzedniej wersji Lupo Comfort są nieco inne kolory, z taką grafiką, ale ja chyba wybiorę te bez grafiki takie prostrze po prostu. Te poprzednie są takie:
    http://allegro.pl/wozek-3w1-baby-design-lupo-comfort-maxi-cosi-citi-i5195123596.html
    ja mam ten wózeczek tylko 2 w 1 . Fotelik dokupiliśmy z BE SAFE bo ten w zestawie jest dobry na 1-2 miesiące... główka w nim lata jak chce i troche tandetny jak dla mnie i po 2 miesiącach musielibyśmy kupić i tak inny więc z uwagi na ksę kupiliśmy używke za 250 (nowy 500) z be safe. Który posłuży do ponad roku z usztywniaczem na główke, wkladką dla maluszka ..

Wózek mam ten model i na żywo mega .. prowadzi sie super i nie zamieniłabym go na inny !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale co do fotelika/nosidełka o to tylko moje zdanie , każda ma swój gusi i swoją opinię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:18

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, Truskaweczka też kupuje Camerelo :-) bardzo mi się spodobał, ale ja kupię za jakiś miesiąc.

Rozalia kciuki zaciśnięte :-)

Aghata wow ile Antoś już waży :-) super ma wagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:55

Rozalia, Muniek lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:10

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata - gratuluję udanej wizyty!

Rozalia - kciuki zaciśnięte!

Widzę dziewczyny nowe łupy - min wózkowe :D Świetnie - im więcej opinii tym lepiej :)

U mnie dzisiaj 30 tydzień oł jeeee brzmi to dumnie .... tylko dlaczego mi nagle brzuch wywaliło :D .... już się boję swojej budowy w maju - dobrze, że M. ma uprawnienia na wózki widłowe bo chyba inaczej do domu nie wejdę o.O

http://wrzucaj.net/images/2015/03/23/IMG0318_2.jpg

Ale nie przejmuje się - zaliczyłam fryzjera - ścięłam się o połowę i czuję się prawie tak sexy mamą jak Kasia Cichopek.

Ja również dopisuję się do tych chcących szczepić :)

O 19.00 mamy USG III Trymestru ... zobaczymy jakie zmiany u naszej lokatorki :)

Z., nenette, Rozalia, lilly78, karolinka85, maglic, Joasia:), Muniek, gosi_a, Ania1704, Alorrene13, Nieukowa, Truskaweczka250, Sista, Lilianka27, Aka81, Finezja lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Oj nadrobić Was jak zwykle ciężko :)
    I ile się u Was dzieje :)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jesteście moją skarbnicą wiedzy :) Niestety nie mam położnej środowiskowej i n na razie chłonę wszystko co piszecie :)

Jeśli chodzi o szczepienia to na pewno będę, ale będę wdzięczna o opinie teścia pedriatry ;)

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam czy pytałam....
    Czy któraś myślała o wózku firmy Mutsy ?? Może znacie opinie kogoś bliskiego, albo "testerki" w sklepie miały przyjemność sprawdzać :)

b4ipuen.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ