Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dziewczyny po wizycie
Moja Lena od ostatniego usg ładnie przybrała na wadze i jest "średniakiem" jak to określił pan doktor. Waży już 1650 gram i według usg i pana doktora to będzie na pewno majowa dziewczyna. Według usg to 30w5d wiec termin z usg na 28 maja .Pan doktor obstawia że wykluję się wcześniej , również ze względu na szyjkę, której "już prawie nie ma". Rozwarcie na szczęście się nie pogłębia, więc jestem dobrej myśli mimo wszystko. Oczywiście wizyta nie przebiegła bez rewelacji bo na usg tętno małej było w granicy 170-180 i pan doktor zaczął sie martwić, poinformował mnie że może to byc tachykardia płodu i trzeba to sprawdzić dokładnie bo przez to dziecko może byc niedotlenione ,i moze zaistniec koniecznosc rozwiązania ciąży szybciej. Na szczęscie po godzinnym ktg , tetno małej miesciło sie w granicach normy.Na usg za tydzień mamy sprawdzić to jeszcze raz:)
A1984, sss, Muniek, Inesicia, Rozalia, Scintilla, Ania1704, Z., nenette, karolinka85, Viola, Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Oj Dziewczyny widzę że tu dziś ogólny spadek formy
Muniek z Twoją szyjką nie jest źle, gdyby było się czym martwić to by Cię do szpitala wysłali, poza tym zobacz, tu co druga z nas miała szyjkowe problemy i na razie odpukać żadnego wcześnieczka nie mamy na stanie!Bakteriami też się nie martw, wybijesz!
Nieukowa - już zaraz będziesz miała wolne, będziesz mogła korzystać dowolnie z (wybierz sobie co Cie kręci) a) spania do 12 b) 10 km spacerków w wiosennym słońcu c) czytania książek w ilościach hurtowych d) wymyślaniu przepisów na skomplikowane i czasochłonne dania e) ogarnianie wyprawki i ploty na forum
No ale żeby nie było tak wesoło - plecy mnie dziś na maxa bolą, nie wiem co sie stało, ledwo się ruszam, boli mnie tak od połowy pleców w górę, idę na spacer może przejdzie, jak nie to paracetamol bo nie dam rady...Muniek, Viola, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Suzanna fajnie Mała rośnie i ma się dobrze, niech czeka cierpliwie do maja
Jesteście już tak daleko że musi być dobrze, to już 31 tydzień leci u Ciebie! Ja się urodziłam w 31 tygodniu i jestem wspaniała hahah
nenette, Suzanna22, Muniek, agawera, Rozalia, zapah_ciszy, Scintilla, Z., karolinka85, Marcia86, Viola, Joasia:), Sista, Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość
-
Agata dzieki za pocieszenie
ja po prostu strasznie marudzę ostatnio,już chyba całkiem mi odbiło.Wczoraj zaczęłam narzekać na wygłąd mojemu męzowi,to kochany starał się mnie pocieszyć że wcale nie jestem gruba i wyglądam ładnie.Podziękowałam mu za to ale nie dodałam że ja i tak wiem swoje
Mówie wam jak do czerwaca nie zwariuje to będzie dobrze
Suzanna no piękna waga twojej Lenkiale rosną już te dzieciaczki.
A1984, Viola, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek wrote:Agata dzieki za pocieszenie
ja po prostu strasznie marudzę ostatnio,już chyba całkiem mi odbiło.Wczoraj zaczęłam narzekać na wygłąd mojemu męzowi,to kochany starał się mnie pocieszyć że wcale nie jestem gruba i wyglądam ładnie.Podziękowałam mu za to ale nie dodałam że ja i tak wiem swoje
Mówie wam jak do czerwaca nie zwariuje to będzie dobrze
Suzanna no piękna waga twojej Lenkiale rosną już te dzieciaczki.
Dziękujemy z Leną
Ja też jestem ostatnio strasznie marudna jak Muniek, a temat mojego wygladu zaczełam poruszać juz codziennie( że wielka, że słonik ze mnie itd.) to chyba od tego lezenia i nic nie robienia.Muniek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuniek głowa do góry! Ja mam taką szyjkę jak Ty już od 18tc, teraz nawet ciut krótszą i dajemy radę
jako weteranka bakteryjna mówię Ci żebyś się nie martwiła, weźmiesz globulki i pewnie wybijesz zarazy.
Suzanna już pokaźna ta Twoja dziewczyna, niech siedzi grzecznie jak najdłużej w brzuszku
Agata myślę, że wiele z nas podniosłaś teraz na duchuSuzanna22, A1984, Muniek lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:Z poprzedniego usg hr 154,67 bpm
suzanna czy to ? Ja mam fobie na temat tętna przez Weronike bo orzez to miala cc
Mój doktorek powiedział że normy są 110-160 , tętno sprawdzane w róznych miejscach i utrzymujace sie powyżej 160 nie musi ale może być nie dobre i lepiej to sprawdzic -
nenette wrote:Muniek głowa do góry! Ja mam taką szyjkę jak Ty już od 18tc, teraz nawet ciut krótszą i dajemy radę
jako weteranka bakteryjna mówię Ci żebyś się nie martwiła, weźmiesz globulki i pewnie wybijesz zarazy.
Suzanna już pokaźna ta Twoja dziewczyna, niech siedzi grzecznie jak najdłużej w brzuszku
Agata myślę, że wiele z nas podniosłaś teraz na duchu
No jak na 31 tydzien przystało:) Waga typowego średniaka pan doktor powiedział
Tez uważam jak nenette , że Agata podniosla na duchu nas wszystkieA1984, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny.
Gratuluje wizyt trzymam kciuki za nastepne a dla tych z kiepskim humorkiem napewno jutro bedzie lepszy:-)
Ja czekam na kuriera mial byc o 12 i go nie ma a chce isc na spacerek.
Co do prania to te ciuszki uzywane bede prac najpierw w zwyklym arielu a potem drugi raz w loveli.
A moj maly wczoraj dal ji taki popis kopniakow ze myslalam ze mi szyjke rozwali nie mowie o jelitach...mam nadzieje ze sie przez to nie skroci , dopieromo 3 rano sie ruszyl z tego miejsca. A dzis to leniuchuje sobie jak zreszta i ja.
Jutro musze wedrowac do gina bo okazalo sie ze mi zle date wpisala polozna na zwolnieniu i zus nie chce przyjac wr..... A tak patrzylam no ale slepne w ciazy wiec mam wytlumaczenia. A pracy to milion taki zwolniej ogladalam a na swoje zerkalm i nic bu....mam nadziej ze mi to nie zostanie.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
-.- a mnie humor opuścił... badania jak na moje oko są dobre, nie ma bakterii i leukocytów w moczu co mnie cieszy baaaaardzo, ale za to są KETONY - 15mg/dl
|||||||
ostatnio miałam pobierany mocz i ich nie było. I tu pytanie do słodziutkich - kolacje jem o 20:30 zawsze to pumpernikiel z jajkami, kabanosami, warzywkami - potem idę z psem mierzę po godzinie i o 22:00 jem tego kabanosa i chaps -.- wściekłam się.( jak nie urok to sraczka..
/ jeść tą białą bułę z mlekiem na noc? :> wizyte u diabetologa mam 13 kwietnia. Bo cukry ładne, ketonów nie było - oby tak dalej. no i wylazły podłeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 13:17
-
Ja nie wiem dziewczyny co z tą moją córką się dzieje ale od wczoraj non stop kopie, wypycha wszystkie części ciała, już zaczynam się martwić że jej coś tam nie pasi. Całą noc nie spałam tak wariowała. I dziś powtórka.
Maglic a może powtórz badanie na mocz. Ja parę razy miałam bakterie powtórzyłam i wychodziło ok. -
maglic wrote:-.- a mnie humor opuścił... badania jak na moje oko są dobre, nie ma bakterii i leukocytów w moczu co mnie cieszy baaaaardzo, ale za to są KETONY - 15mg/dl
|||||||
ostatnio miałam pobierany mocz i ich nie było. I tu pytanie do słodziutkich - kolacje jem o 20:30 zawsze to pumpernikiel z jajkami, kabanosami, warzywkami - potem idę z psem mierzę po godzinie i o 22:00 jem tego kabanosa i chaps -.- wściekłam się.( jak nie urok to sraczka..
/ jeść tą białą bułę z mlekiem na noc? :> wizyte u diabetologa mam 13 kwietnia. Bo cukry ładne, ketonów nie było - oby tak dalej. no i wylazły podłe
Może spróbuj zatrzymać tryb kabanosowy o 22.00 - i zjedz coś odrobinę większego jak kanapeczka - jesteś już tyle na diecie, że może organizm "zaskoczył" i cukry na czczo już nie będą wariowały
karolinka85 wrote:Dziewczyny klujace sie clexane bierzecie dodatkowo wapno? Bo przy clexane podobno latwo o osteoporoze..
Nie pamiętam jakie Clexane bierzesz - 0,4 czy 0,6 ? kwestia osteoporozy chyba dotyka szybciej starszych pacjentów kłujących się przez kilka miesięcy niż nas - babeczki jak dzwon... wapna nie biorę - zajmę się tym po porodzie bo liczba przyjmowanych leków i tak mnie przeraża
maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość