X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej a ja ide na krzywą w przyszłym tygodniu i powiem , że się boje .. i jeszcze mnie nastraszyli bo moja miała wg gina w 25+6 wage 1015 g i że niby jak duże dziecko to może być cukrzyca ciążowa .. ale z drugiej strony staram sie myślec pozytywnie i przecież ta waga to nie wiadomo jaka jest naprawde ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli powinnam zjadać coś bardziej treściwego na ten ostatni posiłek, dzisiaj zjem kanapkę - ale nie mam tych pasków, żeby sprawdzić czy ona pomogła.
    Mam już dość tej cukrzycy, tych ketonów, tego wszystkiego :/ zdołowałam się strasznie bo głodna nie chodzę, a organizm niby głoduje... boję się tej wizyty już strasznie. :/

/ mam nadzieję, że się nie rozszaleją :) więc dziś próbuje kanapeczkę. Zresztą wczoraj mało piłam... może to też się trochę przyczyniło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 13:29

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,w ten piękny,słoneczny dzień! Wczoraj byłam na glukozie..jakie to słodkie,niedobre i mdłe..ale dałam radę..wyniki do odbiór były już dziś..ale nie pojechałam,bo wizytę u lekarza mam w czwartek,więc przy okazji odbiorę..mam nadzieję,że cukrzycy ni ma:) tak poza tym humor dopisuje..mała wczoraj kopała cały dzień,a dziś cisza..no ale dziecina też kiedyś spać musi..

Ja to o swojej wadze nie mówie..na początku 70kg,teraz chyba 81..niby po mnie tego nie widać..ciężkie kośći mam heh..

Weronika jesteś boska:)))

sss, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ani nie mówcie o lekarz bo jak rano je szykuje to sie zastanawiam czy ja w ciąży jestem czy nie ... a takie witaminy, takie , to na to a to jeszcze na co innego :o

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka nie martw się ja też mam cięzkie kości bo nie widać po mnie a na następnej wizycie na wadze zobacze cyfre 9 z przodu po raz pierwszy w życiu :O :O :O

Lilianka27 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Czyli powinnam zjadać coś bardziej treściwego na ten ostatni posiłek, dzisiaj zjem kanapkę - ale nie mam tych pasków, żeby sprawdzić czy ona pomogła.
    Mam już dość tej cukrzycy, tych ketonów, tego wszystkiego :/ zdołowałam się strasznie bo głodna nie chodzę, a organizm niby głoduje... boję się tej wizyty już strasznie. :/

/ mam nadzieję, że się nie rozszaleją :) więc dziś próbuje kanapeczkę. Zresztą wczoraj mało piłam... może to też się trochę przyczyniło?

ja bym przetestowała i zjadła na kolację białe pieczywo ... no i pij jak najwięcej żeby wypłukać te dziady!

maglic lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie martwcie się wagą :)
    Ja jestem największa :) startowałam z nadwagą z pierwszej ciąży prawie +12 kg ;)
    Niby do 18 tc przytyłam 4 kg, ale teraz leżę i pewnie jest + 8 kg.
    Więc moja nadwaga łącznie to + 20 kg :( i mam 9 na przedzie ;(

b4ipuen.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzisiaj o 22 próbuje białą bułę z jakimś serem/wedlina i warzywami. I zobaczymy co to będzie - trochę się boję bo po dwóch takich bułkach miałam cukier kosmiczny, no ale może organizm da rade :)

/ wyłapałam doła strasznego - takiego, że aż zjadłam biały makaron z serem i cebulą smażona! Teraz te ketony nie mają szans. A cukier za godzine zmierzę to się okaże jaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 13:45

ukdytv73la1h903i.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że po porodzie zrzucimy.. bo karmić będziemy to małe ssaki nas wyssają, cały czas ruch , lato = nie chce sie tak jeść i też czasu na jedzenie zbytnio nie będziemy miały ...

ale bym zjadła lody włoskie z mc donalda z polewą karmelową :D jeeeeeeeeeeeeee

agawera lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra czas iśc posprzątać :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    no to dzisiaj o 22 próbuje białą bułę z jakimś serem i warzywami. I zobaczymy co to będzie - trochę się boję bo po dwóch takich bułkach miałam cukier kosmiczny, no ale może organizm da rade :)

Trzymam kciuki ... lepiej przetestować i raz na jakiś czas przekroczyć cukier niż się teoretycznie głodzić ... nocą cukry aż tak nie wariują więc pewnie zmieścisz się w 120 - a Rano obstawiam cukier 80 :) !

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamy a cukry macie na czczo rano dobre? Tzn jakie macie wyniki? Bo moje są w granicach 82-88, raczej nie przypominam sobie niższej wartości i diabetolog ostatnio powiedziała że one są super i to najważniejsze. Problem mam tylko z pierwszym śniadaniem,którego praktycznie nie ma (dwie suche wasy albo pół żytniego z pasztecikiem sojowym) i dopiero po 2 h normalne śniadanie.
    No i mnie nikt o tych ketonach nie poinformował, zapytam o to mojego gina w czwartek.
    A wieczorem jadam różne rzeczy przed snem i o różnych porach (zależy o której idę spać), ale jem np. płatki czekoladowe z mlekiem, kanapkę, kabanosy, owoce i cukry takie jak napisałam wyżej.

A dziś na obiad naleśniki z mąki kukurydzianej z konfiturą i zobaczę jaki cukier niedługo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 13:45

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś wkurzył telefon od mojego myśleliśmy że dostanie bony a tu nie bo raz w roku wystarczy stwierdzili :( zawsze dodatkowa kasa ,liczę że u mnie będą ale na razie u mnie w pracy cicho ani widu ani słych :(
    i jeszcze do tego kasy z pitów ani widu ani słych a niby znajomi mówili że jak sie puszcza przez internet to szybciej a 27 marca będzie już miesiąc

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Słodkie mamy a cukry macie na czczo rano dobre? Tzn jakie macie wyniki? Bo moje są w granicach 82-88, raczej nie przypominam sobie niższej wartości i diabetolog ostatnio powiedziała że one są super i to najważniejsze. Problem mam tylko z pierwszym śniadaniem,którego praktycznie nie ma (dwie suche wasy albo pół żytniego z pasztecikiem sojowym) i dopiero po 2 h normalne śniadanie.
    No i mnie nikt o tych ketonach nie poinformował, zapytam o to mojego gina w czwartek.
    A wieczorem jadam różne rzeczy przed snem i o różnych porach (zależy o której idę spać), ale jem np. płatki czekoladowe z mlekiem, kanapkę, kabanosy, owoce i cukry takie jak napisałam wyżej.

Ja mam cukry zawsze około 80 ... dzisiaj po raz pierwszy było 86 - większość lekarzy przyjmuje wartość do 95 :)
    Co do ketonów to zawsze są one podawane w standardowych wynikach moczu - mój lekarz też nie zlecił mi pasków do samokontroli. Nie prosił się Rozalia diabetolog o ostatni wynik moczu na wizycie?

Rozalia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy kasę po niecałych 3 tygodniach ze skarbówki i też rozliczaliśmy przez internet. Może zadzwoń tam i podpytaj.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Ja mam cukry zawsze około 80 ... dzisiaj po raz pierwszy było 86 - większość lekarzy przyjmuje wartość do 95 :)
    Co do ketonów to zawsze są one podawane w standardowych wynikach moczu - mój lekarz też nie zlecił mi pasków do samokontroli. Nie prosił się Rozalia diabetolog o ostatni wynik moczu na wizycie?

Właśnie o żadne wyniki oprócz cukrów mnie nie prosiła...Mocz miałam badany trzy tygodnie temu i ketonów tam nie wykryto, ale może od tego czasu coś się zmieniło. Mam swojego gina w czwartek więc go zapytam i niech da skierowanie w razie co, żebym mogła skontrolować. Chociaż patrząc na to że wiele rzeczy mogę jeść i cukry są ok, to chyba nie głoduję i ketonów nie powinno być :P

Scintilla lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cukry poranne opanowałam kabanosami i też w granicach 80-90 czyli duży sukces, bo raz miałam nawet 101. No nic trzymajcie mocno kciuki - przed samym snem zjem tą bułkę i zobaczę jak rano ten cukier będzie się miał - Scintilla obyś miała rację ;) wasze podejście do tej cukrzycy takie lajtowe, ja wiecznie się czymś denerwuje i strasuje :/ aż Wam zazdroszczę

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest niby stronka gdzie można można sprawdzać ale nie wiem czy pokazują stan faktyczny

http://www.is.gdansk.pl/zwroty/index.php

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Właśnie o żadne wyniki oprócz cukrów mnie nie prosiła...Mocz miałam badany trzy tygodnie temu i ketonów tam nie wykryto, ale może od tego czasu coś się zmieniło. Mam swojego gina w czwartek więc go zapytam i niech da skierowanie w razie co, żebym mogła skontrolować. Chociaż patrząc na to że wiele rzeczy mogę jeść i cukry są ok, to chyba nie głoduję i ketonów nie powinno być :P

Rozalia - ja też właśnie jestem w szoku bo ziemniaki, makarony - takie normalne obiady jem i cukier po nich w normie. A tu wyszło, że jednak są te małpy :/ ostatnio na wizycie u diabetologa nie było a jem tak samo więc nie wiem czemu tak się narobiło.

/ a Wy dziewczyny co jecie przed samym snem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 13:56

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie nie chce mam strasznego lenia , zmusiłam sie do prania i na spodzie kosza z ubraniami znalazłam jeszcze ubranka dla Zosi a myślałam że już wszystko przeprane

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ