X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej! U mnie też wietrznie ale niebieskie chmurki na niebie :)Wszystko byłoby super gdyby mi się laptop nie zepsuł...Wcześniej padł mój z okresu studiów, a teraz męża i na chwilę obecną zostaję bez komputera :/ Będę miała dostęp tylko ze służbowego męża, ale to musi być w domu...Niestety nie planuje na razie zakupu nowego, poczekam aż zus coś w końcu wypłaci, bo kontrola mojej firmy trwa...ehhh...
    My mamy zasłony z leroy w sypialni i uważam że mocno przepłaciliśmy. Tzn są ok ale za tą cenę można znaleźć coś taniej. Teraz kupiliśmy z allegro do pokoju małego i są jak najbardziej w porządku,a kosztowały kilka stówek mniej :)
    Za wszystkie wizytujące mamuśki trzymam ogromne kciukasy! Niech się Wam ładnie maleństwa pokażą :) My najbliższe usg mamy 16 kwietnia, a potem III trymestru 23 kwietnia i to już będzie bodajże 32 tydzień. Czas leci jak szalony! :)
    Ubranek jeszcze nie piorę, myślę że to krótka piłka więc wezmę się za to za 2-3 tygodnie najwcześniej.
    Dziś zaczynamy szkołę rodzenia, oby było tak fajnie jak u Was :)
    Miłego dzionka!

Alorrene13, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamuśki :*
    Madziu - kciuki ściśnięte :) wszystko będzie w jak najlepszym porządku :*
    Gosia - ;) z taką hemoglobiną to lody obowiązkowe ;) i pyszne ciasto w święta. Ja moją wizytę mam po świętach więc nie poszaleje (ale moja żądza jajkowa zostanie spełniona) ;) żeby zostać pochwaloną :D lubię jak ktoś mnie wychwala xD i liczę na tak ładny wynik jak Twój :)

U nas po staremu, ciągle coś kuje, boli, ciągnie i tak w koło, ale mam tak od lutego więc uznaje, że to norma - w końcu wszystko rośnie. Gabryś podczas spacerów dziwnie się wypycha <podobno dzieć śpi jak się chodzi, a u mnie to odwrotnie :/> że aż musze przystać i biodrami pokręcić, żeby przeszło :) jak leże - to wtedy śpi :)
    Co do przepływów to ja nie mam ich badanych na każdej wizycie :O może powinnam? No ale na ostatniej wszystko grało, syn na głowie z nogami po turecku siedział więc mniemam, że mu tam dobrze.

Do tego wczoraj dokupiłam parę drobiazgów i od przyszłego tygodnia ruszam z praniem, prasowaniem :) tylko niech ta pogoda się poprawi :/

Codziennie proszę Boga o to, żeby przetrwać kwiecień :) i byle do maja!

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakąś liste wyprawkową do szpitala ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene dzięki za listę! :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    macie jakąś liste wyprawkową do szpitala ?

Wstawiam linki. Jedno od szwagierki (więc sprawdzone), drugie znalezione w sieci:

http://przeklej.org/file/Y5XIlj/Dla.Dzidziola.xls

http://przeklej.org/file/LtclxR/wyprawka.dla.noworodka.lista.zakupow.pdf

http://przeklej.org/file/zuJmhl/wyprawka.do.szpitala.pdf

Scintilla lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy któraś z Was jest jeszcze oprocz Moni przed krzywą cukrową ale przed badaniem trzeba jeść NORMALNIE. Ostatni posiłek minimum 8 godzin przed badaniem. Tu nie chodzi o to żeby oszukać wyniki ale żeby być pewną że wszystko jest ok.

Zyrcia mnie też bolą łydki ale odkryłam że przed spaniem trzeba z pol godziny poleżeć z nogami w górze i wtedy nie bolą w nocy.
    Allorene ja też mam zapełniony koszyk w gemini ale zakupię po SR żeby o niczym nie zapomnieć.
    Agawera, ja będę korzystać z listy na belly, w zakładce moje belly jest opcja moje listy i tam jest też torba do szpitala.

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:03

Sista, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - dzięki Twojej liście, wiem czego mi jeszcze brakuje. Zaraz po świętach muszę dokupić, chyba, ze nie wytrzymam i zamówię dziś wieczorem :)
    Agawera - w każdym szpitalu inne rzeczy sa wymagane. Ja mam listę rzeczy do spakowania do szpitala z SR. Mogę podesłać na maila, bo to jest prezentacja w PDF.
    Dzwoniłam do labolatorium, na moim moczu rosną bakterie :( Jutro antybiogram i wizyta u mojego gina. Trzymajcie kciuki, prosze, aby to nie było nic strasznego i żebyśmy to mogli przegonić lekiem doustnym :(
    Rano sprawdzałam wrażliwość Olgi na muzyczkę. Puszczałam na słuchawkach kołysanki i nic, puściłam Depeche Mode i zaczęła kopać jak sie piosenka skończyła :):):)
    Co do pogody to u nas pada grad !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Aloreene - dzięki Twojej liście, wiem czego mi jeszcze brakuje. Zaraz po świętach muszę dokupić, chyba, ze nie wytrzymam i zamówię dziś wieczorem :)
    Agawera - w każdym szpitalu inne rzeczy sa wymagane. Ja mam listę rzeczy do spakowania do szpitala z SR. Mogę podesłać na maila, bo to jest prezentacja w PDF.
    Dzwoniłam do labolatorium, na moim moczu rosną bakterie :( Jutro antybiogram i wizyta u mojego gina. Trzymajcie kciuki, prosze, aby to nie było nic strasznego i żebyśmy to mogli przegonić lekiem doustnym :(
    Rano sprawdzałam wrażliwość Olgi na muzyczkę. Puszczałam na słuchawkach kołysanki i nic, puściłam Depeche Mode i zaczęła kopać jak sie piosenka skończyła :):):)
    Co do pogody to u nas pada grad !!!

tak poproszę e-mile : [email protected]

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) nie odzywam się ostatnio za dużo ale energi na nic nie mam,tylko bym spała. Nie wiem czy to przez te antybiotyki czy 3trymestr już tak ma. A poza tym mój mąż ma tydzień urlopu i cieszymy się sobą :-) bo tak to wiecznie sama siedzę.
    W święta będziemy mieć rozrywkę bo mamy gości,siostra mojego przyjeżdża z mężem i 14miesięczną córcią. Będzie się działo :-) Trzeba będzie jakieś dobroci nagotować i jakieś ciacho upiec.

Madziu tak jak wszystkie trzymam i ja za was kciuki :-) ale na pewno wszystko się dobrze ułoży.
    Za wszystkie wizyty oczywiście też kciuki zaciśnięte :-)

Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:28

Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link do "mojej" listy wyprawkowej.

Jest duuuuża ale częśc rzeczy powtarza się w róznych miejscach :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1S_svhyzytIsHZOnCsyGT8wnrdS2kC-xfvAzCntQTrC0/edit?usp=sharing

Sista, Z., Scintilla, nenette, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę po Weronikę do szkoły i po powrocie zobacze sobie listy porównam i wybiorę co odpowiada mi najbardziej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super lista, nic nieprzydatnego tam nie widzę :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed krzywą jem normalnie tylko ograniczam słodycze .. tzn kompocik truskawkowy dziś wypiłam i herbatę też słodzę bez przesady tylko nie jem np. całej tabliczki czekolady - jak czasem się zdarza :P

Sista lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy wyprawkowej, musicie sie dophpytac jak sie unWas w szpitalu. Tam gdzie ja bede rodzic, polozne kapia dzieci i nie trzeba miec reczniczka, na czas pobytu daja tez pielkuszki tetrowe a po kapieli ubieraja w szpiutalne ciuchy. Ja chcialam zeby ubieraly w moje, ale inne mamy mi odradzily bo jak zabieraja dziecka do kapieli czasem nie oddaja ubran. Ale wezme oczywiscie to co potrzeba. I pamietajcie ze macie prawo poprosic o doradce laktacyjnego ktory chociazby sprawdzi czy dziecko ma wszystko ok z wedzidelkiem i pomoze przy probach przystawiania.

Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakies sposoby domowe na zgage? A z lekôw to co moizna brac?

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Znacie jakies sposoby domowe na zgage? A z lekôw to co moizna brac?
    Rennie chyba mozna ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o tą książeczkę ubezpieczeniową wymaganą w szpitalach, co to jest? Bo jak się idzie do przychodni do lekarza to wszystko po peselu się załatwia chyba? Chodzi o RMUA? To chyba nie jest już obowiązkowe odkąd jest właśnie ten system ewuś czy co to tam, więc jak to jest?
    No i przebywając na L4 mam sobie coś takiego załatwiać u pracodawcy czy w zusie?
    Przepraszam jeśli to głupie pytanie ale jestem zielona w temacie...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie odebralam dzisiejsza analize moczu i jest ok ;) w osadzie moczu leukocyty 1-2 erytrocyty 0-1 pasma sluzu nieliczne,flora bakteryjna nieliczna..
    Wiec piatkowy posiew pewnie bedzie ok.. Dzwonilam do glownego laba i wynik ma byc po 17..
    Takze czekam..
    Wiec to pieczenie zapewne nie od pecherza..

Sista, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    A ja mam pytanie o tą książeczkę ubezpieczeniową wymaganą w szpitalach, co to jest? Bo jak się idzie do przychodni do lekarza to wszystko po peselu się załatwia chyba? Chodzi o RMUA? To chyba nie jest już obowiązkowe odkąd jest właśnie ten system ewuś czy co to tam, więc jak to jest?
    No i przebywając na L4 mam sobie coś takiego załatwiać u pracodawcy czy w zusie?
    Przepraszam jeśli to głupie pytanie ale jestem zielona w temacie...
    Kiedys trzeba bylo ksiazeczke.. Teraz wpisuja pesel w tym programie Ewuś..

Z. lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ