Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heeeej! U mnie też wietrznie ale niebieskie chmurki na niebie :)Wszystko byłoby super gdyby mi się laptop nie zepsuł...Wcześniej padł mój z okresu studiów, a teraz męża i na chwilę obecną zostaję bez komputera
Będę miała dostęp tylko ze służbowego męża, ale to musi być w domu...Niestety nie planuje na razie zakupu nowego, poczekam aż zus coś w końcu wypłaci, bo kontrola mojej firmy trwa...ehhh...
My mamy zasłony z leroy w sypialni i uważam że mocno przepłaciliśmy. Tzn są ok ale za tą cenę można znaleźć coś taniej. Teraz kupiliśmy z allegro do pokoju małego i są jak najbardziej w porządku,a kosztowały kilka stówek mniej
Za wszystkie wizytujące mamuśki trzymam ogromne kciukasy! Niech się Wam ładnie maleństwa pokażąMy najbliższe usg mamy 16 kwietnia, a potem III trymestru 23 kwietnia i to już będzie bodajże 32 tydzień. Czas leci jak szalony!
Ubranek jeszcze nie piorę, myślę że to krótka piłka więc wezmę się za to za 2-3 tygodnie najwcześniej.
Dziś zaczynamy szkołę rodzenia, oby było tak fajnie jak u Was
Miłego dzionka!
Alorrene13, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam się mamuśki :*
Madziu - kciuki ściśniętewszystko będzie w jak najlepszym porządku :*
Gosia -z taką hemoglobiną to lody obowiązkowe
i pyszne ciasto w święta. Ja moją wizytę mam po świętach więc nie poszaleje (ale moja żądza jajkowa zostanie spełniona)
żeby zostać pochwaloną
lubię jak ktoś mnie wychwala xD i liczę na tak ładny wynik jak Twój
U nas po staremu, ciągle coś kuje, boli, ciągnie i tak w koło, ale mam tak od lutego więc uznaje, że to norma - w końcu wszystko rośnie. Gabryś podczas spacerów dziwnie się wypycha <podobno dzieć śpi jak się chodzi, a u mnie to odwrotnie> że aż musze przystać i biodrami pokręcić, żeby przeszło
jak leże - to wtedy śpi
Co do przepływów to ja nie mam ich badanych na każdej wizyciemoże powinnam? No ale na ostatniej wszystko grało, syn na głowie z nogami po turecku siedział więc mniemam, że mu tam dobrze.
Do tego wczoraj dokupiłam parę drobiazgów i od przyszłego tygodnia ruszam z praniem, prasowaniemtylko niech ta pogoda się poprawi
Codziennie proszę Boga o to, żeby przetrwać kwiecieńi byle do maja!
gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agawera wrote:macie jakąś liste wyprawkową do szpitala ?
Wstawiam linki. Jedno od szwagierki (więc sprawdzone), drugie znalezione w sieci:
http://przeklej.org/file/Y5XIlj/Dla.Dzidziola.xls
http://przeklej.org/file/LtclxR/wyprawka.dla.noworodka.lista.zakupow.pdf
http://przeklej.org/file/zuJmhl/wyprawka.do.szpitala.pdfScintilla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy któraś z Was jest jeszcze oprocz Moni przed krzywą cukrową ale przed badaniem trzeba jeść NORMALNIE. Ostatni posiłek minimum 8 godzin przed badaniem. Tu nie chodzi o to żeby oszukać wyniki ale żeby być pewną że wszystko jest ok.
Zyrcia mnie też bolą łydki ale odkryłam że przed spaniem trzeba z pol godziny poleżeć z nogami w górze i wtedy nie bolą w nocy.
Allorene ja też mam zapełniony koszyk w gemini ale zakupię po SR żeby o niczym nie zapomnieć.
Agawera, ja będę korzystać z listy na belly, w zakładce moje belly jest opcja moje listy i tam jest też torba do szpitala.Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Aloreene - dzięki Twojej liście, wiem czego mi jeszcze brakuje. Zaraz po świętach muszę dokupić, chyba, ze nie wytrzymam i zamówię dziś wieczorem
Agawera - w każdym szpitalu inne rzeczy sa wymagane. Ja mam listę rzeczy do spakowania do szpitala z SR. Mogę podesłać na maila, bo to jest prezentacja w PDF.
Dzwoniłam do labolatorium, na moim moczu rosną bakterieJutro antybiogram i wizyta u mojego gina. Trzymajcie kciuki, prosze, aby to nie było nic strasznego i żebyśmy to mogli przegonić lekiem doustnym
Rano sprawdzałam wrażliwość Olgi na muzyczkę. Puszczałam na słuchawkach kołysanki i nic, puściłam Depeche Mode i zaczęła kopać jak sie piosenka skończyła
Co do pogody to u nas pada grad !!!Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Aloreene - dzięki Twojej liście, wiem czego mi jeszcze brakuje. Zaraz po świętach muszę dokupić, chyba, ze nie wytrzymam i zamówię dziś wieczorem
Agawera - w każdym szpitalu inne rzeczy sa wymagane. Ja mam listę rzeczy do spakowania do szpitala z SR. Mogę podesłać na maila, bo to jest prezentacja w PDF.
Dzwoniłam do labolatorium, na moim moczu rosną bakterieJutro antybiogram i wizyta u mojego gina. Trzymajcie kciuki, prosze, aby to nie było nic strasznego i żebyśmy to mogli przegonić lekiem doustnym
Rano sprawdzałam wrażliwość Olgi na muzyczkę. Puszczałam na słuchawkach kołysanki i nic, puściłam Depeche Mode i zaczęła kopać jak sie piosenka skończyła
Co do pogody to u nas pada grad !!!
tak poproszę e-mile : [email protected] -
Hej
nie odzywam się ostatnio za dużo ale energi na nic nie mam,tylko bym spała. Nie wiem czy to przez te antybiotyki czy 3trymestr już tak ma. A poza tym mój mąż ma tydzień urlopu i cieszymy się sobą
bo tak to wiecznie sama siedzę.
W święta będziemy mieć rozrywkę bo mamy gości,siostra mojego przyjeżdża z mężem i 14miesięczną córcią. Będzie się działoTrzeba będzie jakieś dobroci nagotować i jakieś ciacho upiec.
Madziu tak jak wszystkie trzymam i ja za was kciukiale na pewno wszystko się dobrze ułoży.
Za wszystkie wizyty oczywiście też kciuki zaciśnięte
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:28
Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Link do "mojej" listy wyprawkowej.
Jest duuuuża ale częśc rzeczy powtarza się w róznych miejscach
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1S_svhyzytIsHZOnCsyGT8wnrdS2kC-xfvAzCntQTrC0/edit?usp=sharingSista, Z., Scintilla, nenette, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Co do listy wyprawkowej, musicie sie dophpytac jak sie unWas w szpitalu. Tam gdzie ja bede rodzic, polozne kapia dzieci i nie trzeba miec reczniczka, na czas pobytu daja tez pielkuszki tetrowe a po kapieli ubieraja w szpiutalne ciuchy. Ja chcialam zeby ubieraly w moje, ale inne mamy mi odradzily bo jak zabieraja dziecka do kapieli czasem nie oddaja ubran. Ale wezme oczywiscie to co potrzeba. I pamietajcie ze macie prawo poprosic o doradce laktacyjnego ktory chociazby sprawdzi czy dziecko ma wszystko ok z wedzidelkiem i pomoze przy probach przystawiania.
Z., Nieukowa lubią tę wiadomość
[/url]
-
A ja mam pytanie o tą książeczkę ubezpieczeniową wymaganą w szpitalach, co to jest? Bo jak się idzie do przychodni do lekarza to wszystko po peselu się załatwia chyba? Chodzi o RMUA? To chyba nie jest już obowiązkowe odkąd jest właśnie ten system ewuś czy co to tam, więc jak to jest?
No i przebywając na L4 mam sobie coś takiego załatwiać u pracodawcy czy w zusie?
Przepraszam jeśli to głupie pytanie ale jestem zielona w temacie...Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Wlasnie odebralam dzisiejsza analize moczu i jest ok
w osadzie moczu leukocyty 1-2 erytrocyty 0-1 pasma sluzu nieliczne,flora bakteryjna nieliczna..
Wiec piatkowy posiew pewnie bedzie ok.. Dzwonilam do glownego laba i wynik ma byc po 17..
Takze czekam..
Wiec to pieczenie zapewne nie od pecherza..Sista, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Z. wrote:A ja mam pytanie o tą książeczkę ubezpieczeniową wymaganą w szpitalach, co to jest? Bo jak się idzie do przychodni do lekarza to wszystko po peselu się załatwia chyba? Chodzi o RMUA? To chyba nie jest już obowiązkowe odkąd jest właśnie ten system ewuś czy co to tam, więc jak to jest?
No i przebywając na L4 mam sobie coś takiego załatwiać u pracodawcy czy w zusie?
Przepraszam jeśli to głupie pytanie ale jestem zielona w temacie...Z. lubi tę wiadomość